Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?
Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.
Suhlasim so @zmrzlinka8
Veeeelmi sa polavilo z narokov napr. pri prijimani na VS technickeho zamerania.
Taktiež sa to týka aj vyhrážania sa,urážok, schvaľovanie zločinov, vedomé šírenie neoverených informácií,či chorôb atď.,keď aj ten dotyčný si uvedomuje veľa krát,že sa mýli na základe podložených faktov. Lenže pre svoje ,, iné" potreby (obľuba,populizmus, vyčnievať z davu či len pre vlastné ego) je jeho konanie už rizikom pre seba a ostatných. Tu už aj v demokraciách musí prísť reakcia na akciu. V civilizovaných, demokratických krajinách musia tiež platiť pravidlá,ináč by sa ľudstvo opäť vracalo ,,do jaskýň",kde si každý môže písať, hovoriť čo chce, konať ako chce. A aby som bola konkrétna,Ficovi a spol vyhovuje,že ľudia žijú v demokracií,jemu vyhovuje politika chaosu a strachu,keď nie je pri moci. Keď už pri tej moci je,už mu rebelstvo, chaos nevyhovuje,jedine strachom ,sa tento typ politika vždy dostal k moci. A vychádza mu to, pretože naše školstvo je v zlom stave a ľudia uveria vždy tej jednoduchšej verzií a na argumenty už reagujú dokonca aj urážkami, vyhrážanim, osočovanim,nebodaj už trestným činom atď . A úprimne tieto prípady boli väčšinou z táborov Fico,Kotleba,Harabin atď. Príklad-pani prezidentka,pán dr. Sabaka a poď.
@ibatanecnica Ja ti neviem. Kto sú tí nepohodlní? Nemám pocit, že by štandardné médiá šírili tak šialené vymyslené klamstvá ako to robia dezinfoweby, ktorým dáva koalícia prednosť. Tiež nemám pocit, že by ktorúkoľvek z predchádzajúcich vlád štandardné média šetrili, v mnohých predvolebných debatách v štandardných médiách sa Korčokovi nijako zvlášt nepoklonkovali, naopak boli vcelku tvrdí. Ja ako súkromná osoba som nikdy nevytvorila ani nezdieľala žiadne vymyslené klamstvá a už vôbec nie potom, čo mi ich stokrát vyvrátili, ako to aj tu na fóre vidieť denne.
Ficovi som drukovala, ked chcel potiahnut Slovensko do jadra unie. U Korcokove smerovanie pouziva ako protikampan. Moze sa niekto ohradit tym, ze za tie roky sa vselico zmenilo...
Ja stale verim, ze nezvitazia podrazaci a klamari
@annm81 ja zase nemám pocit, že by sa toleroval aj iný názor, než ten, ktorý prezentuje mainstream. Alebo máš pocit, že napr. počas predchádzajúcej vlády bolo všetko v poriadku? Podľa mňa nie. A kto nesie za to zodpovednosť? To, ako sa niektorí vyjadrovali o druhej strane, nadávky, to má byť všetko v poriadku? A teraz sa máme tváriť,že veď nič sa nestalo? Pohrdanie, neúcta, netolerancia, vyhrážky a pod.
@ibatanecnica aka vlada, taki ludia. Ludia vladu volia. Matovic sa vyjadroval priserne. Aj Ficovci sa vyjadruju priserne a vulgarne. Rozdiel: Matovic sa vyjadruje nepremyslene (zbrkla povaha), Fico az privelmi premyslene (prefikany podliak)
@ibatanecnica tak tu musím reagovať. Ako že médiá nedávajú priestor iným názorom? Prezidentská debata na RTVS a Markíze bola čo? Všetkým tým uchádzajúcim sa dal obrovský priestor hovoriť. Švec, Harabin atď mali rovnaké množstvo času ako demokratickí kandidáti. A nie! Za Matoviča mediá ani zďaleka neobhajovali jeho činy. Rovnako ako médiá komentujú Smer komentovali hlúposti Matoviča. Takže komentáru celkom nerozumiem.
@ivana1592 ja som sa nezamerala na prezidentské voľby.
@annm81 neziskovky sú jedným zo základných pilierov občianskej spoločnosti?? 😀 fakt?? som myslela, že demokratické voľby
@eva8 a u humanitárnych zameraní ani nehovorím, žiaľ
Takže Jamkatý takto: https://icjk.sk/314/Pellegrini-si-predvolebnu-n...
@eva8 on ťa platí? že mu robíš takú propagandu 😀
@ibatanecnica
@zmrzlinka8
A ešte k tomu čo píšete niekde, že ako my demokratickí voliči nie sme tolerantní k iným názorom. Ja tolerujem, keď je niekto konzervatívny, páči sa mu ako sa žije v Bielorusku, neuznáva autority, boji sa LGBTI, boji sa migrantov. Ok, názor rešpektujem a možno aj chápem. Ale netolerujem už do akého bodu sme došli, keď sa hovorí, že Rusko nie je agresor ale západ, Rusko nevedie vojnu, médiá klamú, PS sú fašisti atď atď. Nehnevajte sa toto už nie je o tolerovaní názorov. To už je cez čiaru. To už je na úrovni Nemcov v druhej svetovej. To je už niečo čo sme dávno mali mať za sebou. Z toho je mi neskutočne smutno.
@zmrzlinka8 komu? 😀 Ficovi, Korcokovi, Pellegrinimu, Matovicovi, Harabinovi, Kubisovi?
Mozem aj ostatnym. Velmi milo ma prekvapuje Martina Holeckova z KDH. Mozem spravit moj "profil" aj inych "predstavitelov" 😉
@ibatanecnica
1. Nie som a nikdy som nebola volič Matoviča
2. Myslím si, že situácia bola za Matovičovej vlády veľmi vypätá vplyvom kríz, aké sme ešte nezažili a to viedlo k tomu, že mnohým praskli nervy. Dnes by sme sa mali z toho poučiť. Stále platí, že strana, ktorá sa oháňa slušnosťou klesla omnoho hlbšie ako jej protipól. Už nehovoriac o tom, že kým od Matoviča sa zvyšok opozície výrazne dištancuje a snaží sa vrátiť k politickej kultúre spred pandémie, koalícia ide opačným smerom a radikalizuje sa stále viac a viac - pozri sa, aké extrémne persóny a názory priviedli do parlamentu, či už priamo členov strany Smer alebo nečlenov SNS na ich kandidátke.
@zmrzlinka8 Áno sú. Čo ťa tak prekvapuje na tom, že ľudia v demokratickej spoločnosti majú záujem združovať sa aj za účelom lepšieho spravovania spoločnosti? A je tento fakt snáď nejako je v rozpore so slobodnými voľbami?
@ivana1592 mne je tiež smutno, ako sú ľudia ovplyvnení liberálnymi médiami.
Iste je Rusko agresor, keďže vojenský zaútočili, o tom niet pochýb. To nebolo správne. ja som za každých okolností proti akejkoľvek vojne a násiliu . A vojnu treba zastaviť mierovými rokovaniami. zaujíma ma tvoj pohľad na stav, keď sa Ukrajina stane členom NATO a Rusko ako jadrová veľmoc bude mať na svojich hraniciach NATO a ďalšiu jadrovú veľmoc, ktoré v čase studenej vojny stáli proti sebe.
USA nikdy neboli agresor? jaj prepáč, oni len všade bránili slobodu, že?
@jozko_z_lesa ja hovorím všeobecne a nie že mňa obmedzujú. A áno, obmedzovali na počas niektorých nezmyselných opatrení počas covidu. Napr . zákaz prejsť cez okres a ísť pozrieť rodinu, zatiaľ čo tú, ktorú som mala za rohom, som mohlaísť pozrieť. Ale chápem, niektorým to asi vyhovovalo.
@ivana1592 nikde tu nikto nenapísal, že Rusko nie je agresor. Toto je zase špecifické, pre jednu stranu. automaticky ak niekto nesúhlasí s názormi, tak je na strane Ruska. A ktým autoritám. Tých je viac, ibaže medzi nimi boli aj vedci, ktorí mali iný názor a zrazu už autoritami neboli, pretože sa názorovo nehodili niekomu. Ktožvie prečo asi tak.
@annm81 ani ja som nevolila Matoviča, bol v inej situácii, než predchádzuajúce vlády, ale to , čo tu stváral, ako sa choval. to už hraničilo so zdravým rozumom. Ale všetko sa tolerovalo.
@ivana1592 tiež sa mi to už začína podobať ...ako keď niekto dokáže povedať/napísať,že koncentračné tábory neboli a teraz,že vojna na Ukrajine nie je a dokonca schvaľovať,či ospravedlňovať činy agresora-Ruska 😤..... Niečo neuveriteľné a za toto zmýšľanie , reči už aj v demokratickej spoločnosti ťahá za kratší koniec ,,sloboda slova, názoru".😡
@annm81 občianske združenia určite nie sú nadradené demokratickým voľbám . ani nemajú byť nástrojom spravovania spoločnosti, to kde si na to prišla?
@zmrzlinka8 Ukrajina je slobodná krajina a môže vstúpiť do NATO. Keby v ňom bola už dávno, nebola by teraz vo vojne. Ako zastaviť vojnu mierovými rokovaniami? Tých už bolo a nič Putin sa nevzdal, chcel z Ukrajiny ukrojiť resp ju chce celú. Aké by to bolo keby nám takto prišli ukrojiť z juhu Maďari.
@eva8 Téma migranti,lgbti,raz zlý Brusel,potom (keď treba eurofondy), dobrý Brusel,raz zlé Maďarsko,potom kamoš Maďarsko, raz do jadra,potom nenahraditeľný rus.plyn,neprispôsobiví spoluobčania, krvilačné medvede ,...a tak ďalej a tak ďalej. Vždy je to politika strachu,ktorá na Slovensku funguje, bohužiaľ 🙄
@ibatanecnica Hraničilo to so zdravým rozumom? Áno. Tolerovalo sa to? Tým, že na Matovičovi štandardné médiá nenechali suchú ani nitku? Tým, že sa mu rozpadla vláda a boli predčasné voľby? Alebo tým, že zvyšok dnešnej opozície s ním nechce mať už nič spoločné?
Hovoriť z pozície fanúšikov konšpirácii, voličov koalície atď.* o tom, že opozícia je mainstream je trocha odveci, vzhľadom na to, koľko ľudí volilo koalíciu, koľko ľudí považuje za hlavný zdroj informácií o svete konšpiračné weby a aký rozkvet tieto média zaznamenali za posledné roky - kdeže, mainstream ste teraz vy.
*Ako nazývať túto skupinu ľudí, keď sa im nepáči slovo odvodené od toho, že podliehajú dezinformáciám? Ja som sa v pohode zmierila so svojim zaradenim pod bratislavskú kaviareň aj slniečka, tak by možno bolo fajn, aby si aj druhá strana niečo vymyslela, lebo takto to dookola obkecávať je otravné ... istú dobu si hromadne dávali do profilov, že sú absolventi školy života ale potom sa im to tiež znepáčilo.
@zmrzlinka8 PROSÍM? To niekto niekde tvrdil? Občianske združenia obmedzovali demokratické voľby? Preto sú obmedzované v Rusku, Bielorusku. Maďarsku a najnovšie u nás? Lebo tie krajiny sú vystavná skriňa férových a slobodných volieb? Ono to funguje naopak - združovanie občanov, rovnako ako napr. médiá je prostriedok, ako udržiavať demokratické slobodné voľby.

@annm81 tak to máš pravdu, zodpovednosť by mal niesť každý. Len nejako sa vždy ukazuje iba na tých ,,nepohodlných,,