icon

Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?

777januska777
19. mar 2024

Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.

annm81
26. mar 2024

@ivetulik Na teba už je aj škoda písmen. Myslíš, že sme všetci na hlavu padnutí a že si jediná, ktorá mala tú česť stretnúť utečenca z Juhoslávie, lebo žiadny iný na Slovensku nebol, už nehovoriac o tých, čo sme nejakú dobu strávili na západe Eú, kde ich vôbec nie je málo? Že si nepamätáme reportáže o tom, čo sa dialo (alebo že tie davy spravodajcov z celého sveta boli všetci zmanipulovaní)? Že sa nepamätáme, ako boli Miloševičovi dané ultimáta na ukončenie páchania vojnových zločinov, ktoré ignoroval? Nepamätáme ako a prečo juhoslovanská delegácia urazene odchádzala z mierových rokovaní? Že si nepamätáme, prečo bola BR OSN proti zásahu? Lebo proti nemu hlasoval kto? Namíbia, Čína a Rusko - aké prekvapivé! Že si nepamätáme, ako sa to isté OSN predviedlo pri garantovaní bezpečných zón pre utečencov? Myslíš, že všetci nezvládame jednoduché počty a nevieme si porovnať počet mŕtvych civilistov idúcich na tričko NATO ako KOLATERÁLNE straty a počet civilistov CIELENE zavraždených?

Mimochodom, kým súd zriadený OSN právoplatne uznal viacerých predstaviteľov Srbska vínných z vojnových zločinov, zásah NATO z pohľadu medzinárodného práva je nejednoznačný a existujú viaceré právne názory odborníkov.

paradajkova
26. mar 2024

@annnnie19 akoze vsetky odvody nemozu ist do druheho piliera, lebo to by bolo dost nespravodlive. Predsa len, vsetci maju pravo na dostojny zivot a dochodok a teda aj ti co zarabaju malo, ti co nam pecu chlieb, co upratuju, co vyvazaju smeti. Ako splocnost si musime vazit vsetky zamestnania a preto system socialneho zabezpecenia treba financovat skrz vsetkych co pracuju. Druhy pilier ma sluzit skor motivacne, ze ked zarabas a neflakas sa, nejake peniaze ti stat dovoli odlozit si na vlastny dochodkovy ucet a tym padom mas nad nimi kontrolu ty, co socialny system pomahas budovat.

Fico si ale zjavne vobec nevazi obcanov, co pomahaju budovat nielen socialny system, ale celkovo co sa spolupodielaju na prijmoch pre stat. Nikdy si ich nevazdil, nikdy si ich vazit nebude.

annm81
26. mar 2024

@ivetulik Bola tu dlhá diskusia o slušnosti a ja už sa pravdepodobne blížim k tomu, aby som úplne priamočiaro pomenovala, čo si myslím o tvojom intelekte. Buď trpíš mentálnou poruchou, ktorá ti bráni vnímať reálny svet, napr. paranojou, alebo nemáš chrbtovú kosť a berieš za toto prachy. Áno, za tým, že ukrajinský politik sľúbil integráciu do EÚ a následne totálne otočil (niečo ako náš Fico za posledné roky) a pred naštvanými voličmi ušiel do Ruska, treba hľadať Američanov. Američania sú určite aj za tým, že ti raz, pred 10 rokmi, skyslo mlieko, čo si zabudla na kuchynskom pulte.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@paradajkova pekne si jej to vysvetlila. až na to, že 2.pilier ma slúžiť motivačné. teda tak, že ti štát dovolí dávať do spoločného menej a teraz na to doplácame my vsetci, lebo v tom spoločnom máme kvoli tomu menej peňazí na rozdeľovanie teraz.

januarova
26. mar 2024

@ivetulik blá blá blá...
Áno, takí ako ty. Všetci rozprávate rovnaké bludy..
Maďari môžu prísť k nám a zobrať nám juh ???

zmrzlinka8
26. mar 2024

@annm81 ja si myslím, že za to skysnuté mlieko môžu určite Rusi.

annm81
26. mar 2024

@zmrzlinka8 Zasa si sa obsiahlo, na bravúrnej argumentačnej úrovni, vyjadrila k jadru probému.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@annm81 ja neviem prečo sa pokladáš za tak dôležitú, že ty niečo vypotíš a ja si hneď mám nohy lámať a ponáhľať sa ti na to argumentovať

paradajkova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 tak ja niesom proti socialnemu pristupu statu, nikdy nebudem. Moja mama bola ZTP, viem ake to je, ked ma clovek hendikep. Vsetci maju pravo na dostojny zivot, to je podla mna zaklad.

Zaroven ale stojim aj za tym, ze na to, aby to stat vedel zabezpecit, potrebuje obcanov motivovat. Su na to aj mudre vypocty ekonomov, ze pri akom zatazeni zacnu realne prijmy statu klesat. Lebo v urcitom bode, uz su ludia tak nastvani, ze bud priznaju tie prijmy v inom state, alebo proste podvdzaju. Co sa u nas uz deje. Motivacia danovych poplatnikov je dolezita, ten druhy pilier bol podla mna dobry napad, hlavne ked vidim ako sa v nasej krajine naklada so socialnymi davkami, aspon nieco mam vo svojich rukach. Preco maju ludia platit dane/odvody na Slovensku, ked sluzby statu nezodpovedaju prijmom statu, ked ich stat nejak nemotivuje, aby ich tu platili? Preco mam prispievat vsetko do 1. piliera, ked socialne davky su rozdelene nezmyselne?

A ked znizil Fico prispevok do 2. piliera, urobil aj reformu socialnych davok? No neurobil, takze preco by som mala akceptovat tuto zmenu? Problem statu hodit na hlavu danoveho polatnika je vzdy najlahsie riesenie a zaroven ukazuje na schopnost politika, ci vie nieco riesit, alebo vzdy ked je problem, tak ho prenesie len a len na obcana.

annm81
26. mar 2024

@zmrzlinka8 veď si nohy nemusíš lámať, ale že si ako decko na pieskovisku, čo pravidelne chodí vyplazovať jazyk ostatným, ale je tak zbabelé, že vždy len z bezpečnej vzdialenosti, som ti už písala. Zjavne ti táto poloha vyhovuje a na ostatných je už len domyslieť si prečo- za mňa preto, že si nevzdelanec. Môže ti to byť samozrejme jedno, čo si myslím, ty "posera".

P.S. Asi ma považuješ za natoľko dôležitú, aby si svojimi zmysluplnými komentármi, na mňa pravidelne reagovala aj vtedy, keď som ti ja príspevok neadresovala

lenkasarka
26. mar 2024

@paradajkova konečne príspevok,ktorý sa dá čítať. Bez povyšovania, urážok a dokazovania si; viem všetko, kto vie viac. Máš moje bezvýznamne plus a skláňam pomysleny klobúk 👍🏻👍🏻👍🏻

zmrzlinka8
26. mar 2024

@paradajkova už som ti vyššie vysvetľovala. 2. pilier vznikol 2005 za vlády Dzurindu. dovtedy všetky peniaze poistencov išli do spoločnej kasy sociálnej poisťovne, ktorá z toho rozdelovala peniaze na príslušné dávky vyplacané poistencom vtedy v reálnom čase.
vznikom 2. piliera teda nastal odliv časti týchto spoločných peňazí na súkromné účty 2. piliera. a teraz tie peniaze v našej spoločnej kase chýbajú a nie je zrejme dostatok peňazí z čoho rozdeľovať teraz na jednotlivé plnenia poistencom.
takže aké zmeny by si si predstavovala v rozdeľovaní zo spoločnej kasy?

viera27
26. mar 2024

@ivetulik aj v case vojny a vo vojnovom stave iba na navrh vlady, Ústavný zákon č. 227/2002 Z. z.
Ústavný zákon o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu. Takze ee,len klamstva

paradajkova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 podla mna tie peniaze nechybaju preto, ze islo male percento do osobneho vlastnictva, ale preto, ze tu politici nevedia riadit nas stat/nase financie.

Kedze socialny system sa bezne dotuje zo statneho rozpoctu ako celku, nie len z toho co sa konkretne odvedie do SP, tak prva zmena, ziadne zvysenie platov ministrov, ked statny dlh narasta a realne maju byt zmrazene. Pomoc pri hypotekach je teraz zbytocna. Nerobit projekty za 1000+ milionov, kde pridana hodnota pre obcana je diskutabilna (Pelle-informatizacia). Naopak vyuzit urcite financie do informatizacie na buduce setrenie(to uz davno malo byt hotove). Mensie prispevky stranam zo statneho rozpoctu, nevidim dovod davat desiatky milionov stranam za volby, aby si robili reklamu. Ich reklamou ma byt v prvom rade ich praca. Neposielat davky hore dole, ktore maju pomoct v case krizy, ludom co maju prijem 5 000eur+ v cistom, ale cielit na zranitelne skupiny, ktore pomoc potrebuju. Akoze kadeco ma napada, co by sa malo/dalo zmenit a Smer ani Hlas z nicim neprisli za pol roka, okrem teda toho, ze "obcan, ty plat". Alebo ty si si nieco vsimla s cim Hlas/Smer prisiel za to obdobie co su tu, aby dal nejak dokopy nase statne financie, bez toho aby to zhodil na pracujuceho obcana?

viera27
26. mar 2024

@zmrzlinka8 vsak presne. Vlada len spravuje a prerozdeluje NASE peniaze z dani,nielen z 2.piliera,ktory by tak rada rozobrala. A preto sa ma stavat k tomu zodpovedne. A nie to pouzivat na socialne bomby a uplacanie volicov. To su peniaze na fungovanie statu a sluzieb. A momentalne mali konsolidovat a to hlavne na vydavkovej strane a nie rozdavat a vytvarat ministerstva,zvysovat si platy,zvysovat pocty uradnikov atd atd. Vsak presne preto,ze nie su schopni ani len vydavkove limity schvalit po nich ide EU. Lebo neda sa donekonecna len zmykat eura a ani len sa nesnazit stopnut to plytvanie.

zmrzlinka8
27. mar 2024

@paradajkova nemyslím, že to je malé percento. pokiaľ si dobre pamätám, tak to je polovica z odvodu na dôchodkové poistenie, čo išla do 2. piliera poistencovi a teda chýba teraz nám všetkým a teda aj tomu samotnému poistencovi na iné plnenia, na ktoré na nárok. pretože ako si spomenula, tie peniaze sa v soc.poistocni rozdeľujú priebežne

eva8
27. mar 2024

@ivetulik .mie je to pochopitelne. Pretoze ti, co kazili a skazili predtym, budu kazit nadalej. Najprv sa stazujes na pokazene, pritom tu skazu podporujes. Nedas sancu inym. A odvolavas sa na nejaku satanisticku sektu 🙃 Som silne veriaca. 10 bozich prikazani sa dodrzuje tazko. Kde by si zaradila korupciu, "uzivanie si", Kuciaka a ine mafianske kauzy, to neustale pouzivanie mena bozieho nadarmo Ficam? Hovoris, ze nedas prednost satanistom?🙃

eva8
27. mar 2024

DESATORO BOŽÍCH PRIKÁZANÍ

1. Ja som Pán, tvoj Boh! Nebudeš mať okrem mňa iných bohov, ktorým by si sa klaňal.
2. Nevezmeš Božie meno nadarmo.
3. Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni.
4. Cti svojho otca a svoju matku.
5. Nezabiješ.
6. Nezosmilníš.
7. Nepokradneš.
8. Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu.
9. Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho.
10. Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho.

P.S. Kto je bez viny, nech hodi kanom...

eva8
27. mar 2024

@ivetulik Preco povazujes Korcoka za satanistu? A Pellegriniho za nutne zlo?

eva8
27. mar 2024

Kľúčovú rolu môže zohrať štvrť milióna voličov Štefana Harabina. „U nich bude rozhodovať aké odporúčanie dajú lídri Smeru a SNS,“ domnieva sa Václav Hřích. Podľa neho práve ich vyjadrenia môžu zavážiť viac ako výroky samotného kandidáta.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/na-telo/clanok/886890-v-hri...

paradajkova
27. mar 2024

@zmrzlinka8 4% idu do 2 piliera, 14% ide do prveho z vymeriavacieho zakladu. Tento rok to malo ist na 5.5%, ale Smer, Hlas, SNS to zrusili. Plus z penazi, ktore zarobime ide do socialneho fondu aj 1.5% na poistenie v nezamestnanosti, 6% dochodkove invalidne. Cize netvarme sa, ze stat nema dost. Ale ma. Len treba zacat hospodarit a ja verim, ze ludia uz otvoria oci.

Ozaj tu takmer nic nefunguje. Matovic dostal vysvedcenie, dufam, ze ho dostane aj Smer a Pelle tieto volby a ludia ukazu, ze my obcania diktujeme podmienky, nie politici.

paradajkova
27. mar 2024

@zmrzlinka8 pri hrubej mzde 1500 eur(2043 super hruba), stat dostane kazdy mesiac 519 eur do SP . Z coho 60 eur ide do 2. piliera. Cize 459 ide do SP, to naozaj nieje malo.

zmrzlinka8
27. mar 2024

@paradajkova píšeš tu čísla, ktoré vychádzajú z hrubej mzdy 1500. aj doteraz desaťročia to takto vychádzalo, že odvod do soc. poisťovne bol 35,85%, na tom sa nič predsa nemení, tieto peniaze, tak ako prichádzajú do soc.poist., ihneď sa rozdeľujú na dôchodky, starobný, vdovský, invalidný, ošetrovné, maródky, materskú, dávky v nezamestnanosti a hneď sa vyplácajú tým, čo majú na to nárok. na tom sa zhodneme, že tak to odnepamati fungovalo a funguje, že sa to nikam neodkladá, ale hneď použije. práve preto, ak ja z týchto peňazí, z tych 18% čo je odvod na dôchodkové poistenie a z ktorých by sa vyplácalo teraz, vezmem 4% a dám to niekam na súkromný účet na šetrenie, tak logicky tieto 4% chýbajú pri vyplácaní TERAZ. aj pri vyplácaní iných dôchodkov, ktoré sa platia teraz. pri hrubej mzde 1500 ide o 60 eur, pri živnostníkoch s minim. odvodmi s vymeriavacím základom 652 eur ide o 26 eur, ktoré berie zo spoločnej kasy pre seba. a potom to chýba na vyplácanie v aktuálnom čase.
opakujem, tento 2.pilier pred rokom 2005 vôbec nebol a soc.poist. mala teda k dispozícii o to viac peňazí na mesačné vyplácanie dôchodkov.

zmrzlinka8
27. mar 2024

@paradajkova hovoríš, že 459 ide z tvojej hrubej mzdy 1500 do soc.poist. plus 60 na súkromný účet. samozrejme, veď na výške odvodu do soc.poist. sa nič nemení, stále je to rovnaké percento. áno, je to dosť, ale veď tak ako doteraz, aj teraz sa to aktuálne používa na vyplácanie všetkých dávok všetkých poistencov v danom mesiaci. koľko ľudí poberá marodky, materské, dávky v nezamestnanosti, vdovský, invalidný, ošetrovné atd.? veď z toho sa to všetko platí . ja tam dávam celých 18%. a ty nie, ty chceš si 4% odložiť a šetriť len pre seba, a dávaš len 14%.
to je spravodlivé?

annnnie19
27. mar 2024

@zmrzlinka8 mala by som viac keby som svoje odvody posielala sama sebe na šetriaci účet alebo ich investovala.

fido69
27. mar 2024

Chceme mier, nechceme vojnu 🙂
Zdroj: US Embassy Slovakia, dnes 27.03.2024

bu1bu
27. mar 2024

@fido69 americkí agenti 😂😂😂😂😂

fido69
27. mar 2024

Áno, vojnoví štváči pekne pohromade 😉
Fotkou prispel @aalt v inom vlákne.

zuzanazu85
27. mar 2024

@bu1bu sa smejem 🤣,ale tie blanarove fúze nemaju chybu ,z diaľky ako by si vykrúcal 🤭🤣

bu1bu
27. mar 2024

@fido69 presne tak, dobre ze si to prezdielal, treba zdieľať kým nezmažu 😂 toto nieje hoax 😂 😂 😂