Čo nám hrozí? Vyjadrenie Uršuly Leyen
Máte tiež ten pocit, že to bude viesť presne tam, kam nechceme? Chcem veriť, že 3. svetová nie je na spadnutie.

toto:
... Medzitým experti z Rheinmetallu, Czechoslovak Group, škandinávskej Nammo a ďalších spoločností bojujú s úradmi o povolenie na vybudovanie a prevádzku nových muničných tovární po celej Európe. Tá sa začína vyzbrojovať, ale postupuje zúfalo pomaly...." to je taka "ukazka" kde su medzery
No, ze konecne sa odstahuju tie tisicky americkych vojakov, ktore tu po podpise obrannej zmluvy dosli znasilnovat bohabojne slovenske zenicky. Vsak to sme chceli. Ci?
ano, velmi napadne to pripomina situaciu pred 2. sv. a zial aj spravanie tiso vs fico (este aj v mene a vyzore je podobnost). by som povedala, ze este tiso bol lepsi, kedze ficovi ide cisto o zachranu vlastnej ri*i. pre mna je to obycajny vlastizradca.
europa robi dobre, co robi a zjavne to robi uz bez nas... naco zachranovat hlupaka, co si pili konar sam pod sebou?
Ako sa to hovorí, buď za mier,ale pripravuj sa na vojnu,toto malo Európe dôjsť skôr. Niekedy ma prepadne pocit,že kde sa fláka ten asteroid, aby zobudil ľudstvo,no potom ma to prejde a poviem si, že svet nie je len o pár ľuďoch.
Uz je na case....
Europa sa prilis dlho spoliehala na NATO a obranu zvonku. Taki Fini a Poliaci idu ostatnym prikladom. Vzhladom na ich historiu s Ruskom sa im vobec necudujem a tu nasi patolyzaci chodia na chlebicky do Dumy.
Je cas aby Europa prebrala zodpovednost za samu seba.
@viestta lepsie sa to napisat neda.
doteraz boli americania verejny nepriatel, politologicky z univerzity ludu boli zrutene z pritomnosti americkych vojsk v EU...Caputova bola americka xxx
a zrazu - cuduj sa svet - su tie iste zeny zrutene z toho, ze ti vojaci maju z EU odstahovat a amerika je krajina zazrakov a treba ich milovat a obdivovat
ale ved - nemusime rozumiet vsetkemu, nie ?
@bu_bu_bubak praveze to EU robi dobre...akurat uz serie na nejake Slovensko, ktore sa pcha do riti Ruzzakokm. nech sa o nas teda postara batuska car
teraz?
@balerina2025 az odzajtra
A keď si prečítam stanovisko ozbrojených síl SR z pred pár dní(ak to ešte minister neobrany nakázal zmazať), že to "dobré jadro" stále dýcha medzi nimi,tak sa neobávam. To,že na čelo postavia niekoho ešte neznamená,že sú všetci podobne zmýšľajúci 😏. Každý súdny človek vidí,kde je pravda a tá nie je vo hviezdach,ale medzi rozumnými ľuďmi.
Ja len tak …ale napisat “ Uršuly” s mäkkým L ,to už je iný level
A ďalšia maličkosť- prečo anonymne?
Najposlednejšia- túto otázku by som položila LEN ficivolicom,nech sa vyjadria konkrétne
A teda nielen smerakom,ale všetkým ,kt dali hlas koalícii
A aj drztaskovym voličom ,čo až čo im až slzy vyhrkli pri jeho príhovore
Tak presne ,tak
A nejak nevnímam dnes fotky mačiek, jari,co už klope na dvere a pod bludy,kt majú odpútavať pozornosť od svinstva čo sa deje v našej malebnej proruskej krajinke
A zvláštne mi príde to,ako sa niektorí zavzdušnujú pri vyhláseniach väčšiny eú lídrov a vôbec im neblikajú majáky pri vyhláseniach našich "vrchných" a takých z Ruzzka. To je tiež iný level, schizofrénie a hlúposti 😏.
@nini1978 nenapadlo ti, že mi tam skočilo to ľ a už sa to nedalo opraviť? Ale super, ze to ta najviac zaujalo 😂
Ale čo od tvojho nicku čakať. Poznám ta z diskusii.
inak, paci sa mi algorytnus MK, v sekcii podobne diskusie mi vyskocilo toto
Podobné diskusie
Bolesť brucha v 2. trimestri
5
Bude celosvetový konflikt?
48
Ako ste zistili, že máte spadnuté brucho?
2
Spoločné spanie s dieťaťom v manželskej posteli. Hrozí podľa vás pád?
71
Hrozí mi ruptúra maternice?
19
Alergológ pre dospelých Bratislava, Pezinok, Modra a okolie
1
mozno aj my pozname prijemnu anonymnu uzivatelku...akurat sa hanbi za svoj nick
Ja sa skor desim toho, co nejaky ukrajinec vypustil, ze "Trump si atentat zasluzil". Ako fakt?! Bez ohladu na moj nazor na Trumpa, tento vyrok nemal padnuť...
Inak neviem, prečo niekto čakal od Trumpa niečo ine, je to obchodník, o nerastnom bohatstve sa vie UA, bolo jasne ze bude chciet z dalsej pomoci nieco vytazit
A ine krajiny tiez uz nedavaju UA "zadarmo", ale poskytuju "požicky"...
Citala som rozhovor s byv. vojenskeho psychologom - Křížom, UA prezident MAL napr rešpektovať že bol dopredu upozornený na oblek.. (nie, podla mna nie je hrdina za to, ze prisiel v mikine) https://www.novinky.cz/clanek/domaci-expert-na-...
@veklipo zabudla si na vyhlásenie ministra neobrany,v zmysle,veď čo Rus ako príde,tak odíde. Sa pýtam , načo máme ministerstvo obrany? A náš oblek bez prezidenta si robí fotečky s Gerym, ktorý vyhral na výstave 🤭. Sme najsmiešnejšia krajina v tomto chaose vo svete.
Mňa zaráža ako sa do poslednej chvíle väčšina spoločnosti tvári, že nás sa v podstate nič netýka, nám sa nič nemôže stať, pretože... vojny sú vecou minulosti? To, že máme kúsok od hraníc vojnu, je asi len taký detail, veď nás sa to netýka, tak načo strašiť s nejakou vojnou. To je tá najhoršia forma naivity, myslieť si, že nám nič nehrozí, a preto len pasívne sedieť a pozerať sa ako sa všetko zo dňa na deň mení, čo platilo včera, dnes už nemusí. Amerika, ešte pred mesiacom najväčší nepriateľ a zdroj všetkého zla, je zrazu svetlom našej záchrany, a susedné európske štáty nás už ani neberú na vedomie.
Ale väčšina Slovenska je z nejakého dôvodu aj tak spokojná, tak nech sa páči, snáď si to užijú.
@pink_lady oblek je najmensi problem.
samozrejme, ze fanynky "jedineho spravneho, lebo iba ony vedia, co je spravne" sa tohoto chytia.
kazdy priemerne inteligenty clovek by toto neriesil - najme v situacii, v akej UA je.
a ce;ly svet pozna vyjadrenie Zelenskeho - oblek si neoblecie az do konca vojny.
toto ma pr mna vacsiu vahu, ako nejake prifajcene "ospravedlnenie" situacie od fanyniek Trumpha
To je tak. Niekto má prezidenta bez obleku a niekto oblek bez prezidenta 😁. Mne pasuje tá prvá verzia.
@nyusika nie, nemam Zelenskeho za svateho, nemam ruzove okuliare a vidim aj tie kikxy co narobil. A udivuje ma, ze su ludia ktorý mu stále vsetko žerú a maju ho za zakonom chránený druh
Rovnako nie som nadšená ani z Trumpa, je to hovado ale isto by som si nedovolila vyjadriť sa na jeho adresu ze si zasluzil atentat
@gerdusha lenže tento ku*evnik nie je prezident, neprisiel na formalne stretnutie a nepotrebuje od Donalda miliony resp miliardy zadarmo...Aj o tom to to je

No, konecne budicek... USA tahalo desiatky rokov obranu nato, na co su asi nasrdeni... kedze EU si len tak hovela a setrila a rozhadzovala inde... TAk toto je take prebudenie 5 minut po dvanastej... nic viac...