Čo nám hrozí? Vyjadrenie Uršuly Leyen
Máte tiež ten pocit, že to bude viesť presne tam, kam nechceme? Chcem veriť, že 3. svetová nie je na spadnutie.

@gerdusha Poculi ste,pripadne citali co tento maly chlapec Trumpovi povedal?By ma zaujimalo kde to pocul.To nie je nevychovane decko,to bolo presne mierene.
@pink_lady A udivuje ma, ze su ludia ktorý mu stále vsetko žerú a maju ho za zakonom chránený druh.
Toto si odkial zobrala?? Určite má aj on svoje chyby a možno sa budeme po vojne čudovať,čo všetko sa počas jeho vlády spackalo a udialo. Ale to sa tu nerieši, pointa je úplne niekde inde. A zatiaľ čo pravicový volič si vie uznať, že sa mýlil a zmení názor, Ficovoliči ho budú ctiť a velebiť za každých okolností, aj keby tu vy rozpútal tretiu svetovú vojnu, aj keby to začal robiť hromadné popravy. To je rozdiel medzi ľavicovými a pravičovcovým voličom. Pravicový volič nezabúda, ľavicový má v hlave nasraté.
Toto je uz ale ozaj na smiech (cez slzy), ked si clovek odnesie z rokovania v ovalnej pracovne ako hlavny poznatok, ze zelenskyj nemal oblek🤣🤣🤣
Ze ho tam dve hovada sikanovali priamo pred kamerami a bolo to s najvacsou pravdepodobnostou zinscenovane, ze nas slovakov by to malo vystrasit (ked takto chcu vypiect s ukrajinou, ako asi dopadneme my ako uplne bezvyznamna krajina v rukach mocnosti?), ze sa svetovy policajt meni na vypalnika a ruca poriadok nastoleny po 2. s.vojne atd, to by boli momenty hodne zaznamenania a uvah, no ale mozgova kapacita nepusti-zelenskyj nemal oblek a to je skandal!
K teme vydavkov na zbrojenie-je to ocakavany krok, vedelo sa, ze trumpovi lezi v zaludku, ze usa nesie vacsinu vydavkov a ze bude chciet, aby ine clenske krajiny vydavky navysili.
Teraz je situacia este konplikovanejsia, takze to uz nie je len ocakavane ale je to otazka prezitia.
Uvidime, ci vydavky navysime aj my, mimo kseftov, ktore hraju do karat najma kalimu.
K tomu este clo zo strany usa a uz len musim suhlasit, ze ten trump je mega obchodnik, fasa clovek a lepsi kandidat pre nas nez kamala harris😆
Vie niekto zhrnúť, čo sa deje? Ja som sa absolútne odstrihla od všetkého, ale ak mám kupovať trvanlivé potraviny do zásoby, tak nech viem. :D
(Ok, opýtam sa Chatgpt).
V oválnej to už mali dopredu pripravené, škoda že Zelenskemu to nik nepovedal. Na to,že je to prezident, ktorý stále stojí pri svojej krajine,že určite na neho tlačia ľudia v úzadí,z každej strany tlak,na to aký je to človek,že prišiel do politiky z úplne iného prostredia sa drží ešte veľmi dobre. Byť tam ja a začnú na mňa všetci dorážať, šikanovať,tak by určite spoznali taký slovník, ktorý ešte v živote nepočuli a vo svojej reči,nie v reči, ktorou hovoril.(aj to si myslím,že len chcel uctiť USA,keď ukrajinský prezident hovoril ich rečou,aj keď to bola chyba,mal hovoriť ukrajinsky). On prišiel hlavne zaručiť bezpečnosť svojej krajiny a Trump chcel len,aby podpísal dohodu o nerastných surovinách. Čiže pre neho, Zelenskeho je to dohoda o ničom. A má 🥚🥚,že sa tak držal,aj to,že dokáže oponovať, odolávať aj Tumpovi,aj Putinovi. Nepoznám v dnešnej dobe takého prezidenta vo svete.
Inak mne prezdielala jedna znama na FB toto.. https://www.facebook.com/61567161992142/videos/...
A ta zena bola asi vestica :D
Ale inak, co sa tyka EU, cakala by som, ze sa pozbiera, a zacne naozaj pracovat na svojej nezavislosti, teda vyrabat, pracovat a nie len cakat na zazrak a zachrana spoza oceana. nebude trump podporovat, tak netreba podporovat ani jeho ekonomiku nakupmi! a to je fakt. Jemu sa paci, predstava, ze krajina ako ukrajina sa mu stane koloniou a on bude "diggin diggin diggin" nerastne bohatstvo krajiny a potom si za to vyrabat v USA kadeco... velmi as mu to paci. Teraz sa ozyvaju aj iny, radsje tu UA do eu.. nech to nepadne rusom atd... Ale cele je to nechutne a zvratene. Nemam rada zelenskeho od zaciatku, proste malo sa rokovat a skoncit to davno, ale tento krat co sa dialo v ovalnej pracovni, bolo nechutne divadlo a jeho otazka, ktora tak rozhodila muskulineho "mača" tam, bola uplne na mieste. proste si chcu rozkuskovat ukrajinu a to je fakt, aj HU by sa mozno rado pridalo....
Eu mala rokovat o miery davno a mala by zacat aj samostatne, aj bez usa ak chce. A nie sa chystat na 3. svetovu, lebo tak mi to pride.. tie vyjadrenia su proste sialene niektore... tak o vstupe UA do EU a nato ale aj tie podpory, ktore tam vraj maju ist (no len z coho???) V dnesnej dobe kriz, v kazdej krajine, minat penaize na vojnu = aj v inyh krajinach ako v SR, su obyvatelia z toho znechuteni a nesuhlasia s tym.
@simca06022011 ale ved akou armadou disponuje EU ?
bez NATO sme v rititititi
v mediach sa uz objavuju spravy, kto vsetko sa stajhuje z USA do Europy...
@simca06022011 máš úplnú pravdu. Mne to príde, akoby boli všetci lídri krajín v EÚ úplne odtrhnutí od reality. Mier mal byť vyrokovaný už dávno, je mi z toho smutno, že 3 roky zbytočne ľudia umierajú. V EÚ je kríza, všetko je drahé, na Slovensku začína kolabovať automobilový priemysel, ľudia prichádzajú o prácu, nie je peňazí, inflácia vysoká. Je na čase, aby sa ekonomika dala konečne do pucu, lebo od covidu to smeruje do peknej.... A nečudujem sa frustrácii ľudí, keď nevieš, čo ti zajtrajšok prinesie. Všetkých mŕtvych mi je strašne ľúto, ale toto už musí skončiť.
@nyusika no a? vsak v nato nie sme len s usa a aj EU krajiny, pripadne ine krajiny maju armady, aj ked nie vo velkosti USA, Ruska... na case dat si budicek a cakat na USA,ze kazdeho budu zachranovat, sponzorovat. V enposlednom rade, samostatnost aj vo vyrobe atd, a obchodovani medzi krajinami tu, zlepsi ekonomiku europy a nebude len sponzorovat USA, tam su radi za vojnicky kade tade, vsak aspon mozu vyrabat a zarabat.
Ale bojovat sa proti rusku ani neda realne, ja osobne si myslim, ze kedze nas je viac ako rusov dokopy, ak by aj hrozila nejaka porazka ruska = podla mna by jadrove zbrane niekto vytiahol a sme vsetci v haji a nechapem, preco to nevidia dlhe roky...
@simca06022011 ja si tak niekedy myslim, ze naco ini ludia studuju politologiu, diplomaciu, medicinu a ine...ked bezny uzivatel MK by to spravil trikrat rychlejsie, osemkrat lacnejsie a stokrat lepsie.
lebo on ma VLASTNY nazor
@nyusika s automobilovym priemyslom nemas pravdu, on kolabuje aj v DE a inde, a suvisi zvacsa s green dealom, a drahymi energiami a mozno este par inymi faktormi (akoze ludia uz nekupuju nove auta, z xy dovodov, ak nemusia len tak...). Rovnako ako potraviny su drahe vsade (len tu sa to preziva, ako keby inde neboli a mohol za to len fico). CEny urcuje trh, a to je fakt. na ceny vplyvaju u nas velmi dane (a nie len z prijmov, ale aj spotrebne dane, nehnutelnosti,... ), odvody, mzdy... neskutocne to zvysuje vsetko, preto som dnes napr. citala diskusiu, ze rastu mzdy ale aj ceny zase,n o jasne.. lebo kopiruju narast nakladov!
a vlastny nazor... presne.. ziadne "vlastny nazor" a zdravy rozum pri vela politikoch netreba cakat, lebo zastupuju vzdy aj niekoho ineho.. a ine zaujmy. A niektori urcite aj pod tlakom, ja myslim, ze na zaciatku vojny tlacili na Zelenskeho aby pokracoval, ze ho podporia, tak USA ako aj niektore krajiny EU..
@simca06022011 tak v susednom rakusku su potraviny stale lacnerjsie...a v pomere s ptijmami je to uz uplne inde.
Cechy detto...inde neviem, inde nenakupujem
k ostatnemu sa nevyjadrujem, nemyslim si, ze som opravnena mat vlastny nazor na veci, ktore su mimo moju specializaciu.
a je k tomu potrebne odbone vzdelanie.
@stanulienkat možno aj ten pravicový má v hlave nasraté, len o tom nevie.
aký požičaj, taký vráť. ty si nedáš pokoj 😉
@michaelkanr EU by sa malo teraz vysrať na emisie, kvóty a el. autá, ale razantne zvýšiť rozpočet na obranu a obranný vzdušný systém, posilniť počtsy vojakov, zaviesť povinnú armádu, tak ako to bolo ored 20 rokmi, vzdelávať aj obyvateľstvo. Na mier sa prirpavíme najlepšie vtedy, keď budeme prirpavení na vojnu.
@pink_lady Akože vážne ideme zje...ať hlavu štátu, ktorý sa 3 dlhé roky, bráni voči niekoľkonásobnému veľkému agresorovi, kvôli obleku?!!!! On si má kupovať oblek a načo? A ako by vyzeral pred vojakmi, ked on by si chodil v Armanovi? Mne by ani rozum nebral, aby som rozmýšlala o šatitčkách, ked mina dom padá bomba!!!! A Trump ho ide viniť, že neďakoval za dotrajšiu pomoc, ale pritom natiahne ruku a chce po obeti, aby mu zaplatila za pomoc? ja teda na rozdiel od neikktorých si Zelenského vážim a obdivujem ho. Mne stačí si sponúť na anšu históriu ako sa zachovali naši prezidenti: 1939 Beneš prepustil Nemcom ČSR, 1968 sme sa tiež ebránili, ked našu vlasť drvili vojská VZ a a dnes by náš bohumilý prezident PPP aj s premierom Hranolom ako prvý zdupkali a a nechali nás napospas, veď nakradnuté majú dosť.
@alica110 Trump sa kedysi vraj vyjadril, ked si anektovalo R krym, ze "ako dobre"... alebo take daco.. vsak jemu to vyhovuje... Poloviicka mi z HU sprav davala vediet, ze vraj trump a putin riesia nejake nerastne suroviny aj z ruska, ze P tam potrebuje investiciu do tazby, a za to by vlastne poskytol nerastne suroviny usa... ;) Jasne ze tento "peacemaker" urobi biznis s kazdym:D
Minister obrany Kaliňák sa nedávno vyjadril "Keď Rus príde, raz aj odíde". Takže podľa neho načo by sme zbrojili a vyhadzovaili peniaze na obranu .
Stačí iba vydržať podľa ministra obrany.
No takýto ľudia nám vládnu, fakt smutná realita.
Čo dodať, na Slovensko sa môže EU akurát tak vykašľať a môžeme sa stať ďalšou ruskou guberniou.
@zazka666 vies co, toto ja komentujem uz davno, ale vraj to tak aj kedysi bolo (Churchill bol v USA tiez v nejakom inom oblecku pri prezidentovi).. za mna, on sa tam nezjavi len tak z cista jasna, prezliect do obleku sa dokaze aj v lietadle a po ceste alebo hocico.. takze kludne, keby chcel, tak sa moze a mne to cele tie roky pride divne, ze hocikam pride dobreze nie v maskacoch a svetry. A je jedno ci je na Ukrajine,a lebo na nejakom sumite alebo pri prezidentoch. nepovazujem to za katastrofu, ja som dost benevolentny clovek, ale su ludia, ktorym to proste neda... a spytaju sa minimalne :D

@nyusika nesledujem ale idem si citat co pisete