icon

Čo nám hrozí? Vyjadrenie Uršuly Leyen

3. mar 2025

Máte tiež ten pocit, že to bude viesť presne tam, kam nechceme? Chcem veriť, že 3. svetová nie je na spadnutie.

Čo nám hrozí? Vyjadrenie Uršuly Leyen
tetapetra
3. mar 2025

@duunlo on tam totiž chodí a to je rozdiel. Výrobná hala v SV existuje. To si vieš dohľadať. Či od požiaru funguje neviem, odbehni si a zistí.

zuzanita1609
3. mar 2025

@viestta kľud žena,aj tak to máme nahnuté všetky tie, ktoré napíšu tak,ako to cíti celý demokratický svet (to že sa ľudia na chvíľu stratia pri voľbách,berme ako výzvu). Veď najväčší boj je vždy o slobodu, ľudskosť a racionálne myslenie. Ani AI ma nepresvedčí o opaku 😉.

hiro
3. mar 2025

Ja nechápem o čom sa bavíme. Je jasné komu a prečo muselo ísť tých 100 miliónov napriek tomu že
máme vládu mieru a treba konsolidovať.
Myslím že mladý Kaliňák to povedal že myslia pragmaticky či ako.

bosorkabb
3. mar 2025

Ja na to hovorím že konečne.
Je až divné že USA ťahali ochranu Európy a NATO tak dlho.
A Európa spala a riešila blbosti.

alica110
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
3. mar 2025

@alica110 ta,to je "úbor",ani Churchill nebol za vojny v obleku v ovále 😏.

napetra
3. mar 2025

K tomu obleku, takto bol obleceny Churcill pocas navstevy Bieleho domu v roku 1942:

https://x.com/thatkirstylang/status/18957210621... Mohli sa ho vtedy spytat preco nema oblek, ale vojenske oblecenie.

napetra
3. mar 2025

A este aj Musk behal v Ovalnej pracovni v rifliach, v siltovke a s deckom. To im nevadilo....

hiro
3. mar 2025

@zuzanita1609 "ani Churchill nebol za vojny v obleku v ovále" - no toto som googlil. Bol pred bielym domom, bol v nom, bol v "Library of Congress", vsade v tom vojenskom osateni. Nenasiel som fotku z ovalnej pracovne ale zda sa mi nepravdepodobne ze by sa promenadoval kade tade po bielom dome a okoli a nenavstivil aj tuto miestnost.

katkati
3. mar 2025

@duunlo Možno si viac ako iba hovorca, keď mu tak veríš.

duunlo
3. mar 2025

@katkati a to si ako prisla na to, ze mu verim? Pravdupovediac mi je u prdele 😅 Ako tak pozeram, tak vela ludi nedokaze chapat pisanemu textu. Niekto nieco napise, dam otazku, odkial to ma, lebo ja som take nikde nezachytil a uz sa docitam ciste konspiracne teorie. A pritom cele co som chcel, len zdroj informacii, nech sa dozviem nieco nove co som nevedel a nie JPP.

katkati
3. mar 2025

@duunlo Keď mám niekoho u prdele, tak sa o ňom nebavím a nezaujíma ma.

slecna_zuzka
3. mar 2025

Keby neboli sociálne siete, nevládli by tu ľudia ako Trump, Fico, Orban. Sociálne siete umožnili a stále umožňujú komukoľvek zdieľať hoaxy, vymysli, klamstvá, nenávisť... nato sa nachyta polka populácie. Ľudia potrebujú niekoho nenávidieť a niekoho obviňovať za ich spackane životy. A to zneužívajú rôzni politici a rôzne krajiny aby presadili svoju propagandu medzi hlupákov, čo veria každej somarine, co si prečítajú na Facebooku.
Inak podla mňa s Ficom smerujeme Rusko, ale nehovorí to zatiaľ nahlas, len pomaly, lebo aj dosť jeho voličov, resp voličov hlasu ma ešte aspoň trocha rozumu a chce byť súčasťou EU a nie súčasťou Ruskej biedy. Keď sa Slovensko nezbaví Fica, tak nám celkom reálne hrozí, ze budeme súčasťou nového sovietskeho zväzu s babkovou vládou Fica. Ľudia si to zatiaľ neuvedomujú, ale všetko smeruje presne k tomu. Potom som zvedavá ako buďte utekať cez zavreté hranice do Česka ci Poľska a necháte tu všetky svoje majetky.

macatt
3. mar 2025

@slecna_zuzka súhlasím s tebou, ale Fico si môže akurát tak pískať ruskú hymnu, máme len v BA kraji 90tisíc pracujúcich občanov z Ukrajiny, 13 tisíc v Košiciach a koľko je ešte neevidovaných, presné čísla po celom Slovensku nikto nevie, môže to byť ďalekooo viac..
Tí ľudia tu majú domy, byty, prácu, rodiny, sú súčasťou ekonomiky, nemyslím si, že by to bolo také jednoduché sa stať sovietskym zväzom, lebo Fico povie🙃

eva8
4. mar 2025

@duunlo myslis tuto firmu?
Predmety podnikania
Názov Vznik
Názov Vznik
Kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným prevádzkovateľom živnosti (veľkoobchod) 5.9.2019
Sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu, služieb, výroby 5.9.2019
Činnosť podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov 5.9.2019
Reklamné a marketingové služby, prieskum trhu a verejnej mienky 5.9.2019
Administratívne služby 5.9.2019
Počítačové služby a služby súvisiace s počítačovým spracovaním údajov 5.9.2019
Prenájom hnuteľných vecí 5.9.2019
Vývoj a výroba zbraní alebo streliva 8.11.2019
Opravy, úpravy, ničenie, znehodnocovanie alebo výroba rezu zbraní 8.11.2019
Nákup, predaj alebo preprava zbraní a streliva 5.9.2019
Vypožičiavanie, prenájom a úschova zbraní a streliva 5.9.2019
Ničenie, znehodnocovanie alebo výroba rezu streliva
https://www.finstat.sk/52610322/obchodny_register

zmrzlinka8
4. mar 2025

@macatt majú tu byty, domy? za 3 roky ich nadobudli? a my tu hrdlačíme celý život na hypotéky? zaujímavá myšlienka

zmrzlinka8
4. mar 2025

@slecna_zuzka píšeš: "Sociálne siete umožnili a stále umožňujú komukoľvek zdieľať hoaxy, vymysli, klamstvá, nenávisť... nato sa nachyta polka populácie. Ľudia potrebujú niekoho nenávidieť a niekoho obviňovať za ich spackane životy. A to zneužívajú rôzni politici a rôzne krajiny aby presadili svoju propagandu medzi hlupákov, čo veria každej somarine,..."
Súhlasím s tebou, ale s tým, že to platí aj na pravicových voličov, to ti nenapadlo? a nauč sa gramatiku, ty "výmysli"

zmrzlinka8
4. mar 2025

@duunlo pravicoví voliči sú totiž presne takí, z čoho obviňujú svojich oponentov, čerpajú zdroje z pravicových plátkov a JPP, ale to už nevnímajú. stačí, že to napíše pravicový novinár a už je to pravda

zmrzlinka8
4. mar 2025

@zuzanita1609 ja som si nejak nevšimla, že by prezidenti štátov, kde je niekde vo svete vojna, chodili v jednom svetri či mikine na oficiálne stretnutia

zmrzlinka8
4. mar 2025

@hiro a mňa by zaujímalo, komu idú milióny a miliardy, ktoré prúdia do UA, kým je vojna, hm?
žeby tam bol dôvod, aby sa to naťahovalo?
len nech budú rokovania o mieri pekne ďaleko?? či ako to je teda? rečnícka otázka

eva8
4. mar 2025

@zmrzlinka8 dress code? Trump je alibista:
Toto je najhoršie vyhlásenie, aké mohol Zelenskyj urobiť, a Amerika to už dlho neznesie," napísal Trump s odkazom na nedeľňajší výrok ukrajinského prezidenta, že dohoda o ukončení vojny medzi Ukrajinou a Ruskom "je stále veľmi, veľmi vzdialená". Trump k svojmu príspevku priložil aj odkaz na článok agentúry AP, ktorá Zelenského vyjadrenie citovala a ktorej Biely dom zakázal prístup do Oválnej pracovne.
https://www.aktuality.sk/clanok/9a2Dzsx/donald-...
Cize:
- musel najst vinnika, preco neukoncil vojnu do 24h po jeho zvoleni, ako sluboval, najst vinnika, preco n e d o k a z e ukoncit tak jednoducho vojnu.
- zakazal = z a k a z a l vstup denniku do ovalnej saly (pripomina mi to nasho Fica 🙂 )
- Cituje pritom dennik, ktoremu zakazal vstup do Ovalnej saly. Zakazal a cituje? 🙃

Trump ouziva natlak, teror. On hovori o mieri?
Ano, som za mierove rokovania. Lenze Trump usporiadal show na prekrytie svoho zlyhania

tetapetra
4. mar 2025

@zmrzlinka8 necerpame zo žiadnych plátkov. Niektorí z nás pracujú, pracovali pre dané ministerstvá, pridružené firmy. Pretože plátky nemôžu bez dôkazov len tak napísať,že to patrí niekomu, keďže daný človek nie je v zápise firmy. Ale zase vedia pouzakat, že mladý Gašpar má majetky, na ktoré si nezarobil a aj Fico má byt na ktory by si jednoducho nezarobil. Vôbec ti nie je divné,že býval kde býval a podľa platy na to nemal. Toto ti nevadí, že to nemajú ako preukázať, že toto je fajn.

duunlo
4. mar 2025

@eva8 ked tu napisem asi trikrat jej nazov, tak asi ktoru som mal na mysli? Clovek ti to musi vytlieskat aby si sa uistila, ze je to tato?

eva8
4. mar 2025

@duunlo dufam, ze aspon rytmus mas, ked chces tlieskat , ked uz slusnost postradas 🙃
Moj link ti mohol pomoct sa obhajit, ze tam nie je napisane konkretne polovnicke zbrane, ani vojenska technika, len vseobecne zbrane. Ale nevadi.

Ked si pozries hlbsie zistis, ze mala straty. Potom sa spojila so spolocnostou, ktora vznikla v ten isty mesiac a rok, ako tato spolocnost, a ta ma pohladavky k statu. Dalej v oktobri 2022 zacala spolupracovat aj s arabskou spolocnostou..
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=495347&SID=6&P=1
To vypoveda o sikovnosti a vierohodnosti schopnosti nieco uspesne menezovat, viest.

eva8
4. mar 2025

Len este dodam: Vsetko sa da vyhladat na oficialnych strankach. Aj z toho dovodu, ze niekto ide hlbsie, sa v buducnosti planuje spoplatnit informacie. Nielen kvoli tzv. konsolidacii 😔

duunlo
4. mar 2025

@eva8 spoplatnenie sa nema tykat infozakona a vyziadania si informacii? To sa asi nebude tykat orsr a finstatu.

zmrzlinka8
4. mar 2025

@tetapetra oooooch fakt? niektorí z vás pracujú, pracovali pre niektoré ministerstvá? mám sa z toho....? neuveríš, tiež mám roky blízko k ministerstvám, a to myslím dlhé roky, ale že by to mal byť nejaký etalón absolútnej pravdy, to si nemyslím. touto vetou mňa neohúriš. možno Jožka z Hornej Dolnej

zmrzlinka8
4. mar 2025

@tetapetra plátky môžu písať, čo len chcú, v najhoršom prípade sa potom ospravedlnia. viem, o čom píšem

viestta
4. mar 2025

@zmrzlinka8 myslim, ze uz aj teba som sa pytala, ale pre istotu sa spytam este raz. Ktore su to tie relevantne media, z ktorych mame cerpat overene informacie? Rada by som mala ten spravny zdroj, pripadne aj viac zdrojov aby som si vedela spravit obraz o tom ako to v skutocnosti je. A naozaj by ma zaujimalo, ktore medium je lavicove. Sice nemame ani lavicovu vladu, ale to nevadi, aspon medium by sme mohli mat.

tetapetra
4. mar 2025

@zmrzlinka8 takže za tie dlhé roky by si mala vedieť ako sa hospodárilo za pána F a pána D. Moju vetu poplatkoch si očividne nepochopila, nevadí.