icon

Čo si myslíte o hrozbe tretej svetovej vojny?

15. jún 2025

Čo hovoríte na to čo sa deje vo svete a hrozí 3 svetová.Ja sa veľmi bojím 🥺

Strana
z3
mamamasama
15. jún 2025

Je to hrozné. Ale hrozné je aj to, že sú tu vždy tie isté témy. Opäť 3.svetová, útek do zahraničia,zásoby na 3 mesiace, bunkre a ukryty. 🤦🏻‍♀️ Zabudla som na niečo?

autor
15. jún 2025
@mamamasama

Je to hrozné. Ale hrozné je aj to, že sú tu vždy tie isté témy. Opäť 3.svetová, útek do zahraničia,zásoby na 3 mesiace, bunkre a ukryty. 🤦🏻‍♀️ Zabudla som na niečo?

@mamamasama presne tak.Nie aby sa ľudia tešili na dovolenky a leto ale zase musíme myslieť na tu sprostu vojnu.

hederamonstera
15. jún 2025

Tak na to nemysli a uzi si leto, aj tak to neovplyvnis

mamamasama
15. jún 2025

Nemusíme,lebo žiadna nehrozí. Nepokoje vždy boli a budú. Ukrajina a Izrael sú medializované. Vieš koľko vojen sa momentálne vo svete odohráva?

nufafa
15. jún 2025
@mamamasama

Nemusíme,lebo žiadna nehrozí. Nepokoje vždy boli a budú. Ukrajina a Izrael sú medializované. Vieš koľko vojen sa momentálne vo svete odohráva?

@mamamasama koľko? Mňa to zaujíma.

zobaka
15. jún 2025

je to hrozne co si robia ludia medzi sebou, bud rada, ze zijes v krajine, kde sa nebojuje a uzivaj si zivot, je tu mier

levantinka
15. jún 2025

Hrozit nam moze milion veci, napriklad na ceste, na prechadzke, doma vselico. Kazdy den sa deju hrozne veci, po celom svete su unasane, znasilnovane deti, cierny obchod s nechcem hovorit s cim, choroby, atd atd. Vojny sa deju vo viacerych krajinach. Proste furt sa volaco denne zle deje. Ale ☝️ mame preto zit v strachu? NIE. Zmenime svet? NIE. Mozeme len seba 🙂.

Buducnost nie je nikde napisana, tak myslime len na to pozitivne a to si pritahujme do svojho okoliteho zivota a nie opacne 🙂.

yelena159
15. jún 2025

Žiadna 3. svetová vojna nehrozí. Môžeš pokojne spať a užívať si život.

euka210
15. jún 2025

ja si myslim len to, ze mocni nevedia co od rozkose a kvoli nim trpia obycajni ludia.
Prestan citat tie spravy a chod do prirody.

mamamasama
15. jún 2025
@nufafa

@mamamasama koľko? Mňa to zaujíma.

@nufafa Podla UCDP máme 61 aktívnych konfliktov a 11 oficiálnych vojen.

nufafa
15. jún 2025
@mamamasama

@nufafa Podla UCDP máme 61 aktívnych konfliktov a 11 oficiálnych vojen.

@mamamasama 😳😳😳. Ďakujem.

jogy1984
15. jún 2025

Dnes je to už taký zvyk hovoriť o tretej svetovej vojne po každom lokálnom vojenskom konflikte. Pritom Izrael a Irán si kvôli svojej geografii môžu maximálne posielať rakety a stíhačky . Aj keď asi raz príde doba keď si budú posielať jadrové hlavice . Ale ak má začať 3 svetová vojna bude pravdepodobne konfliktom Čína Taiwan . Všetko nasvedčuje tomu že ho do pár krátkych rokov plánuje vojenský obsadiť čo USA nikdy nedopustí.

moonlight1210
15. jún 2025

Za cely tvoj zivot boli neustale niekde vazne vojnove konflikty. Akurat si o nich nepocula, tak si si zila svet-gombicka. Pricom to, ze boli na druhom konci sveta a nepisalo sa o nich u nas, neznamena, ze nemohli odstartovat celosvetovy konflikt.

Tieto su blizsie a su hlavne viac medializovane. Navyse rychlost medializacie kedysi a dnes je dost odlisna. Na skodu tvojho dusevneho pokoja.

Naozaj nema zmysel sa trapit.
Ak chces a ukludni ta to, urob si trojmesacne zasoby, aj liekov (a obmienaj za nove).
Zabezpec si dolezite doklady, aby boli po ruke a neznicili sa (rodne listy, pasy, listy vlastnictva, atd. - mozu byt bez hodnoty a mozu pomoct. Nikdy nevies.)
Absolvuj kurz sitia, rucnych prac a opravy topanok - oprava satstva, ci vyroba potrebnych kusov z ineho oblecenia a hlavne schopnost opravit obuv sa nesmierne hodi.
Absolvuj kurz prvej pomoci a studuj stare zdravovedy spred 1940, vtedy bolo hlavne domace osetrovanie, tak obsahuju podrobne opisy liecby chorych doma, vratane porodov, to sa tiez dost hodi.
Pripadne chod na strelnicu a vybav si zbrojny pas, aj nakup zbrani.
Takto pokryjes nevyhnutny zaklad a dako uz bude.

Rozhodne, ak mas stres, tak miesto nareku, ktory tvoju bezmocnost a strach iba upevni, ti lepsie urobi konanie.

moonlight1210
15. jún 2025

A este sa ti hodi zohnat radio, vysielac a naucit sa s nimi robit. A vediet aspon morseovku.

balerina2025
16. jún 2025

mam tolko trapenia vo vlastnom zivote, ze spravy radsej ani nepozeram.

vevesh
16. jún 2025

Na pri tomto konflikte sa obavam ovela viac ako ua-rusko, ze tretia svetova zacne. Preco? Lebo si obe krajiny nahanaju partnerov, ktori za nimi stoja a v hre su naozaj atomove zbrane a ich pouzitie- z kazdej strany....

cukroska
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
16. jún 2025

Ano, myslim, ze aktualny stav je vazny, najma preto, ze si par krajin povedalo, ze vsak ked niekde sa bojuje, ideme aj my, a ked sme uz nieco zacali, tak ideme aj dalej...
ALE mna ukludnuje, ze vacsine sveta sa do vojny nechce, ludom sa do vojny nechce. A est eaj fakt, ze tu na slovensku, co je take zaujimave, ze by nam tu mali rakety lietat? asi nic... ano viem, je to take "slabe ukludnenie sa" mozno, mozno divne.. ale fakt.. no kto nas tu bude bombardovat a preco? asi nik pre nic... urcite nie v spojeni s izraelom, a podla mna ani UA.

simca06022011
16. jún 2025
@vevesh

Na pri tomto konflikte sa obavam ovela viac ako ua-rusko, ze tretia svetova zacne. Preco? Lebo si obe krajiny nahanaju partnerov, ktori za nimi stoja a v hre su naozaj atomove zbrane a ich pouzitie- z kazdej strany....

@vevesh presne, pre mna izreal je casovana bomba, aj kvoli napojeniam na ine krajiny, usa atd a vsetci si tam vlastne zbieraju "podporoveatelov" a budu sa tam aktivne do toho zapajat urcite,ak to neukludnia.. tam sa bude hrotit vsetko v menej svojej bezpecnosti a holokaustu.. toto s iranom vobec nebolo nutne vyprovokovat a aj tak sa stalo. Proste niekto sa odtrhol z retaze.

vevesh
16. jún 2025
@simca06022011

@vevesh presne, pre mna izreal je casovana bomba, aj kvoli napojeniam na ine krajiny, usa atd a vsetci si tam vlastne zbieraju "podporoveatelov" a budu sa tam aktivne do toho zapajat urcite,ak to neukludnia.. tam sa bude hrotit vsetko v menej svojej bezpecnosti a holokaustu.. toto s iranom vobec nebolo nutne vyprovokovat a aj tak sa stalo. Proste niekto sa odtrhol z retaze.

@simca06022011 neukludnia, chcu aby kurdi povstali a idu vyprovokovat vojnu s irakom🙄🙄🙄my sme si mysleli, ze irak pojde ako prvy, ale tak no...zmylili sme sa v poradi...🤐🤐🤐

lenkakravcova
16. jún 2025
@simca06022011

Ano, myslim, ze aktualny stav je vazny, najma preto, ze si par krajin povedalo, ze vsak ked niekde sa bojuje, ideme aj my, a ked sme uz nieco zacali, tak ideme aj dalej...
ALE mna ukludnuje, ze vacsine sveta sa do vojny nechce, ludom sa do vojny nechce. A est eaj fakt, ze tu na slovensku, co je take zaujimave, ze by nam tu mali rakety lietat? asi nic... ano viem, je to take "slabe ukludnenie sa" mozno, mozno divne.. ale fakt.. no kto nas tu bude bombardovat a preco? asi nik pre nic... urcite nie v spojeni s izraelom, a podla mna ani UA.

@simca06022011 v Európe sa bojovať veľmi pravdepodobne nebude. Ale môže nás zasiahnuť rádioaktívny prach, ak Izrael použije jadrovky. 😐

autor
16. jún 2025
@lenkakravcova

@simca06022011 v Európe sa bojovať veľmi pravdepodobne nebude. Ale môže nás zasiahnuť rádioaktívny prach, ak Izrael použije jadrovky. 😐

@lenkakravcova no ak bude 3 svetová tak sa budú používať iba jadrovky. :( fakt toto je choré cele

procrastique
16. jún 2025

Rátam s variantou, že Europa nebude tá najlepšia destinácia na žitie v priebehu 5-7rokov, preto sme podnikli reálne kroky... a tým nemyslím 10kg múky pod posteľou :D

procrastique
16. jún 2025
@cukroska
Odpoveď bola zmazaná

@cukroska inak, mňa by veeeľmi zaujímalo, ale fakt že reálne, že ako človek príde k takémuto tvrdeniu.
Však história hovorí niečo iné :D

jana_eyre_2
16. jún 2025

No ja obdivujem ako dokážu byť ženy na mk vždy v kľude a všetko brať s nadhľadom, ničoho sa nikdy neobávat..

Úprimne poviem, že ja sa toho bojím a sledujem situáciu.. mám zabalené aspoň núdzové ruksaky s nutnými vecami pre môj pokoj.. (poznám ženu, ktorá keď utekala pred vojnou reálne v panike zobrala úplnú blbosť lebo bola v takom šoku.. potom nemali nic) ale nenechavam sa tým úplne strhnúť a snažím sa žiť život tak ako ide.. panikou nic nezmením, len seba viac vystresujem.. ale to neznamená že sa nebojím celosvetoveho konfliktu, pretože aj odborníci takú možnosť pripúšťajú.. radšej byť v strehu a aspoň ako tak byť pripraveny zbytočne celé roky, ako sa tváriť že je všetko v pohode a potom sa prebudiť do reality... Konfliktov síce je na svete mnoho, ale fakt je, že po pandémii sa tieto záležitosti zvýšili a zhoršili z každej strany.. a to by som nepodcenovala..

tinqua
16. jún 2025

Nebudú sa používať jadrovky. Aj ten najväčší psychopat má svoje záujmy a účty vo Švajčiarsku a netúži si opekať krysy v jaskyni. Jadrové zbrane sú psychologický ťah... každý ich má vyložené na stole, ale platí doktrína MAD - Mutual Assured Destruction, vo voľnom preklade "Do pekla pôjdeme spolu." Skrátka každý vie čo sa stane a nikto to nechce. Skôr sa boj klimatickej krízy a rozkladu....rozklad dôvery, systému, bezpečia....svet, kde nevybuchne atómová bomba, ale vybuchne chaos v každom štáte zvlášť. Ale nebude to zajtra a možno nikdy...odporúčam vypnúť sociálne siete a nehltať každé politické reel

simca06022011
16. jún 2025
@jana_eyre_2

No ja obdivujem ako dokážu byť ženy na mk vždy v kľude a všetko brať s nadhľadom, ničoho sa nikdy neobávat..

Úprimne poviem, že ja sa toho bojím a sledujem situáciu.. mám zabalené aspoň núdzové ruksaky s nutnými vecami pre môj pokoj.. (poznám ženu, ktorá keď utekala pred vojnou reálne v panike zobrala úplnú blbosť lebo bola v takom šoku.. potom nemali nic) ale nenechavam sa tým úplne strhnúť a snažím sa žiť život tak ako ide.. panikou nic nezmením, len seba viac vystresujem.. ale to neznamená že sa nebojím celosvetoveho konfliktu, pretože aj odborníci takú možnosť pripúšťajú.. radšej byť v strehu a aspoň ako tak byť pripraveny zbytočne celé roky, ako sa tváriť že je všetko v pohode a potom sa prebudiť do reality... Konfliktov síce je na svete mnoho, ale fakt je, že po pandémii sa tieto záležitosti zvýšili a zhoršili z každej strany.. a to by som nepodcenovala..

@jana_eyre_2 no ja zbalené nemám ale zásoby mame, nemyslím totiž že ak náhodou v SR by sa niečo dialo bude ešte kam utekať. Možno keby som žila napr vo veľkom meste a tak, riešim.. ale takto zasita neriešim nič. Ešte aj pivnicu mam 😂 a veľmi dobre píšeš, radšej byt pripravený ako potom ľutovať a mat paniku...A holy zadok.

simca06022011
16. jún 2025

Autorka nebudú sa používať jadrovky 😂 to.ked začne tak je rýchlo po vojne, na to bola aj simulácia niekde na nete.

vevesh
16. jún 2025
@simca06022011

Autorka nebudú sa používať jadrovky 😂 to.ked začne tak je rýchlo po vojne, na to bola aj simulácia niekde na nete.

@tinqua
@simca06022011 viete o tom, ze v syrii izrael a usa ostrelovali s jadrovymi hlavicami, ze ano? A daleko nie sme.....

simca06022011
16. jún 2025
@vevesh

@tinqua
@simca06022011 viete o tom, ze v syrii izrael a usa ostrelovali s jadrovymi hlavicami, ze ano? A daleko nie sme.....

@vevesh ak izrael vystrelí jadrovú zbraň na Irán tak z neho ostane mastný fľak s tými pár miliónmi ľudí. Ibaže by si zase vymyslel jadrové hrozby (co by sa hneď ukazalo) a krajiny okolo nemajú jadrové zbrane a tým pádom bezdovodne začal "vojnu".
Inak nie takto veľmi to nesledujem, je mi proste ľúto okolitých krajín Izraela, to neustále vyťahovanie krivd z minulosti a traum z nebezpečia, či už je ozajstná alebo len ako zásterka iným cieľom je úplne proti akémukoľvek mieru v okolí. A koľko toho vôbec netušíme určite co sa deje "v zakulisi". Iran je veľká, vzdelaná krajina... myslím ze len tak by sa nedala vyprovokovať ale po hlave si skákať nedajú.

Strana
z3