icon

Čo si myslíte o hrozbe tretej svetovej vojny?

15. jún 2025

Čo hovoríte na to čo sa deje vo svete a hrozí 3 svetová.Ja sa veľmi bojím 🥺

nicoletta98
16. jún 2025

dufam, že stihnem ísť na implantáty v septembri.. to na to hovorím 😀 ..aj ja sa bojím, ale keď to raz začne, tak už čo. Premiér nás ochráni, suverénnou politikou na všetky štyri svetové strany ✌🏼

tinqua
16. jún 2025
@vevesh

@tinqua
@simca06022011 viete o tom, ze v syrii izrael a usa ostrelovali s jadrovymi hlavicami, ze ano? A daleko nie sme.....

@vevesh Nie, nevieme to, pretože sa to nikdy nestalo. Keby Izrael alebo USA odpálili čo i len jedinú jadrovú hlavicu v Sýrii, Sýria by neexistovala, rádioaktivita by už dávno prekročila hranice Turecka a Rusi by už dávno odpovedali. Nie každý výbuch je nukleárny. Odporúčam viac čítať, menej sharovať...

simca06022011
16. jún 2025
@nicoletta98

dufam, že stihnem ísť na implantáty v septembri.. to na to hovorím 😀 ..aj ja sa bojím, ale keď to raz začne, tak už čo. Premiér nás ochráni, suverénnou politikou na všetky štyri svetové strany ✌🏼

@nicoletta98 😂 urciteeee stihneš. Len na dovcu nelet do Izraela 😂

nicoletta98
16. jún 2025
@simca06022011

@nicoletta98 😂 urciteeee stihneš. Len na dovcu nelet do Izraela 😂

@simca06022011 super, v zákopoch ma uvidite s výstrihom ženy 😎

simca06022011
16. jún 2025

@tinqua vôbec by to tak nemuselo byt, tie "malé atomovky" majú iba malý a lokálny dopad - taktické jadrové zbrane - dosah je par km a dosť.. aspoň čo si z dávnejšie pamätám keď som to čítala... nie sú určené na ničenie miest atď ako boli tie v japonsku

mayami
16. jún 2025
@tinqua

Nebudú sa používať jadrovky. Aj ten najväčší psychopat má svoje záujmy a účty vo Švajčiarsku a netúži si opekať krysy v jaskyni. Jadrové zbrane sú psychologický ťah... každý ich má vyložené na stole, ale platí doktrína MAD - Mutual Assured Destruction, vo voľnom preklade "Do pekla pôjdeme spolu." Skrátka každý vie čo sa stane a nikto to nechce. Skôr sa boj klimatickej krízy a rozkladu....rozklad dôvery, systému, bezpečia....svet, kde nevybuchne atómová bomba, ale vybuchne chaos v každom štáte zvlášť. Ale nebude to zajtra a možno nikdy...odporúčam vypnúť sociálne siete a nehltať každé politické reel

@tinqua ,,Nebudú sa používať jadrovky. Aj ten najväčší psychopat má svoje záujmy a účty vo Švajčiarsku a netúži si opekať krysy v jaskyni."

Akurát, že psychopat takto nerozmýšľa. Psychopatovi kľudne môže spôsobiť najväčšiu rozkoš to, že to tu jadrovo,,rozbehne" a potom uspokojený si strelí do hlavy a tie krysy budeme opekať akurát tak my. Psychopat a jadrové zbrane je veľmi zlá kombinácia. Kiežby to mocní tohto sveta mali v tých hlavách aspoň natoľko v poriadku, že by si pomenovanie ,psychopat' nezaslúžili.

moonlight1210
16. jún 2025

Baby, neviem, co sa tu vsetky tolko bojite jadroviek, ked ovela ucinnejsie su termobaricke bomby.

Nezanechavaju spad, su ovela ucinnejsie ako atomka na priestore, ktory pokryju, prenikaju aj do uzavretych krytov (pred jadrovkou sa este ako-tak ukryjete), aj pod ochranne oblecenie a usmrcuju skaredym sposobom.

Su ovela vyhodnejsie na rozsiahlu likvidaciu (hlavne v mestach s hustou zastavbou, kde by domaci s vyhodou znalosti prostredia mohli viest partizanske vojny) a zanechaju uzemie vycistene, nezamorne a pouzitelne, dokonale pripravene pre dobyvajucu armadu.

Tak ak sa uz chcete bat, bojte sa tohto.

tinqua
16. jún 2025
@simca06022011

@tinqua vôbec by to tak nemuselo byt, tie "malé atomovky" majú iba malý a lokálny dopad - taktické jadrové zbrane - dosah je par km a dosť.. aspoň čo si z dávnejšie pamätám keď som to čítala... nie sú určené na ničenie miest atď ako boli tie v japonsku

@simca06022011 Áno, taktické jadrové zbrane existujú a aj tie sú absolútny gamechanger, len ich sila síce môže byť nižšia ako hirošima, ale stále vytvoria ohnivú guľu, ktorá spáli všetko v rádiuse stoviek metrov, stále spôsobia rádioaktívny spad, ktorý sa šíri desiatky km a hlavne ich použitie by okamžite vyvolalo celosvetovú politickú a vojenskú reakciu

lenkakravcova
16. jún 2025
@simca06022011

@simca06022011 v Japonsku boli použité štvrtinové naloze oproti tomu, čo je vyrobené dnes. Tie vtedy mali silu 21 kipoton TNT. Dnešné, ktoré má Izrael po ruke majú silu 100 kiloton TNT. Takže ak by použili hoc jednu jadrovú bombu tohto typu, tak zabije približne odhadom 1 milión ľudí naraz (podľa veľkosti mesta). A Izrael má 90 jadrových bômb.
Takže ak im prepne a nejakú použijú, určite sa do toho pripojí celý svet. Pakistan sa totiž vyjadril, že ak Izrael použije jadro, použijú ho aj Pakistanci voči Izraelu.
A to potom bude už len nasledovať kolotoč.. pripojenie Indie a USA , možno VB (proti Pakistanu, Iránu). Tipujem že potom Rusko proti.. no proste bude to prúser ak Izrael začne.

tinqua
16. jún 2025
@mayami

@tinqua ,,Nebudú sa používať jadrovky. Aj ten najväčší psychopat má svoje záujmy a účty vo Švajčiarsku a netúži si opekať krysy v jaskyni."

Akurát, že psychopat takto nerozmýšľa. Psychopatovi kľudne môže spôsobiť najväčšiu rozkoš to, že to tu jadrovo,,rozbehne" a potom uspokojený si strelí do hlavy a tie krysy budeme opekať akurát tak my. Psychopat a jadrové zbrane je veľmi zlá kombinácia. Kiežby to mocní tohto sveta mali v tých hlavách aspoň natoľko v poriadku, že by si pomenovanie ,psychopat' nezaslúžili.

@mayami toto nie je film o Jokerovi....skutočný psychopat, ako ho definuje klinická psychológia, nie je automaticky samovražedný maniak túžiaci po apokalypse. Väčšinou chladne kalkuluje, manipuluje a koná pre vlastný zisk a nie je to žiadny nihilistický blázon....a aj keby bol, tak jadrový arzenál ovláda viacúrovňový reťazec velenia, nie jeden človek....jadrové zbrane od roku 1945 nikto nepoužil a nie preto, že svet je plný budhistov, ale preto, že všetci veľmi dobre vedia, čo by nasledovalo.

tinqua
16. jún 2025
@lenkakravcova

@simca06022011 v Japonsku boli použité štvrtinové naloze oproti tomu, čo je vyrobené dnes. Tie vtedy mali silu 21 kipoton TNT. Dnešné, ktoré má Izrael po ruke majú silu 100 kiloton TNT. Takže ak by použili hoc jednu jadrovú bombu tohto typu, tak zabije približne odhadom 1 milión ľudí naraz (podľa veľkosti mesta). A Izrael má 90 jadrových bômb.
Takže ak im prepne a nejakú použijú, určite sa do toho pripojí celý svet. Pakistan sa totiž vyjadril, že ak Izrael použije jadro, použijú ho aj Pakistanci voči Izraelu.
A to potom bude už len nasledovať kolotoč.. pripojenie Indie a USA , možno VB (proti Pakistanu, Iránu). Tipujem že potom Rusko proti.. no proste bude to prúser ak Izrael začne.

@lenkakravcova Lenka buď už radšej ticho...politika jadrových zbraní je desivá na papieri, kŕmená médiami, ale v praxi stabilná, práve preto, že všetci vedia, čo je v hre....strach je normálny, ale netreba ho koreniť katastrofickými reťazovými scenármi. Skús zostať pri realite a nie pri tom, čo by mohlo byť, keby všetkým naraz kolektívne preskočilo.

autor
16. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova no a koľko vidím ten ich Netenahu či jak sa volá ten psichopat je schopný čokoľvek.

lenkakravcova
16. jún 2025
@tinqua

@mayami toto nie je film o Jokerovi....skutočný psychopat, ako ho definuje klinická psychológia, nie je automaticky samovražedný maniak túžiaci po apokalypse. Väčšinou chladne kalkuluje, manipuluje a koná pre vlastný zisk a nie je to žiadny nihilistický blázon....a aj keby bol, tak jadrový arzenál ovláda viacúrovňový reťazec velenia, nie jeden človek....jadrové zbrane od roku 1945 nikto nepoužil a nie preto, že svet je plný budhistov, ale preto, že všetci veľmi dobre vedia, čo by nasledovalo.

@tinqua
Len keď už ani to prirovnanie svet plný budhistov - ako záruka mieru kvôli viere nie je už plátne,.. https://www.reuters.com/article/world/special-r...
Dnes človek netuší čo bude. Nikdy nevieš komu prepne, a ten vodca Izraelu nevyzerá úplne psychicky OK. 🫡

tinqua
16. jún 2025
@lenkakravcova

@tinqua
Len keď už ani to prirovnanie svet plný budhistov - ako záruka mieru kvôli viere nie je už plátne,.. https://www.reuters.com/article/world/special-r...
Dnes človek netuší čo bude. Nikdy nevieš komu prepne, a ten vodca Izraelu nevyzerá úplne psychicky OK. 🫡

@lenkakravcova Aj budhisti robia chyby. Aj kresťania. Aj moslimovia....ľudstvo našťastie nie je len o náboženstve, ale o stabilite systémov a následkoch činov....Netanjahu môže pôsobiť ako cvok, ale neovláda jadrový arzenál sám... Izrael nie je garážový startup, ale štát so štruktúrami, kontrolou, armádou, opozíciou a spojencami, ktorí by mu vypli elektrinu skôr, než by stihol zadať koordináty...proste téma je o tom, že sa autorka bojí, tak píšem fakty na upokojenie a je zaujímavé, že tu niektorí reagujú akoby im bolo ľúto, že žiadna jadrová vojna nebude.

simca06022011
16. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova ja pisem o tom co sa moze bezne pouzit... samozrejme su velke/su male... su rozne. A je mi uplne jasne, ze odvtedy aj vyroba aj pokrok je inde, a dokazu vyrobit aj vacsie.. otazne je na co, a kto ma potom teroristicky stat, ked potrebuje vyrobit bombu, ktora by zlikvidoavala kludne cely kontinent pomaly.
kolko jadrovych zbrani ma izrael sa nevie, to si len "myslime". Citala som ze to moze byt kludne aj viac..

simca06022011
16. jún 2025
@lenkakravcova

@tinqua

@lenkakravcova ja v tomto pripade si myslim, a dufam, ze nikomu tak neprepne... vidim tieto vojny teraz, skor ako ucelove, a proste vyuzitie napatej situacie.

simca06022011
16. jún 2025
@tinqua

@simca06022011 Áno, taktické jadrové zbrane existujú a aj tie sú absolútny gamechanger, len ich sila síce môže byť nižšia ako hirošima, ale stále vytvoria ohnivú guľu, ktorá spáli všetko v rádiuse stoviek metrov, stále spôsobia rádioaktívny spad, ktorý sa šíri desiatky km a hlavne ich použitie by okamžite vyvolalo celosvetovú politickú a vojenskú reakciu

@tinqua inak netanjahu podla mna psycho je, aspon ciastocne... jeho pocuvat, tak to je az bolestive. On ma traumu taku z minulosti, ze je schopny bombardovat vsetko na okolo, a teraz ma moznost, prisla prilezitost, tak hura do toho...

tinqua
16. jún 2025
@simca06022011

@tinqua inak netanjahu podla mna psycho je, aspon ciastocne... jeho pocuvat, tak to je az bolestive. On ma traumu taku z minulosti, ze je schopny bombardovat vsetko na okolo, a teraz ma moznost, prisla prilezitost, tak hura do toho...

@simca06022011 tak je premiérom krajiny, ktorá žije v permanentnom bezpečnostnom napätí a má historickú traumu zapísanú hlboko v DNA. V takej realite sa jemný politik jednoducho neudrží...proste vie že najsilnejší pes *ebe...no tak šteká, koľko vládze. Neviem fakt...oni tú doktrínu majú založenú na holokauste, tak možno to ich "nikdy viac" sa dá trochu pochopiť

simca06022011
16. jún 2025
@tinqua

@simca06022011 tak je premiérom krajiny, ktorá žije v permanentnom bezpečnostnom napätí a má historickú traumu zapísanú hlboko v DNA. V takej realite sa jemný politik jednoducho neudrží...proste vie že najsilnejší pes *ebe...no tak šteká, koľko vládze. Neviem fakt...oni tú doktrínu majú založenú na holokauste, tak možno to ich "nikdy viac" sa dá trochu pochopiť

@tinqua nie ja to nepochopim, ako jadrova velmoc, do ktorej nikto si nemoze ani usta otvorit, lebo vytahuju minulost hned bude sa navazat do kazdeho v okoli, napr pre to "ze by mohli vyrobit zbran coskoro.... " a viac ani nejdem pisat, lebo budem vyzerat ako nejaky antisemita, co vobec nie som :D

tinqua
16. jún 2025
@simca06022011

@tinqua nie ja to nepochopim, ako jadrova velmoc, do ktorej nikto si nemoze ani usta otvorit, lebo vytahuju minulost hned bude sa navazat do kazdeho v okoli, napr pre to "ze by mohli vyrobit zbran coskoro.... " a viac ani nejdem pisat, lebo budem vyzerat ako nejaky antisemita, co vobec nie som :D

@simca06022011 ale on si Izrael nevymyslel. Narodil sa do krajiny, ktorú vytvoril západ ako odpoveď na iné šialenstvo. Keď už chceme niekoho viniť, tak začnime pri tých, čo odmietli dať Židom časť Nemecka, ale s čistým svedomím ich poslali do už rozdeleného Blízkeho východu, kde ti môžu odpáliť autobus, keď ideš do školy a teraz sa všetci čudujú, že z toho nevzišiel mierový festival, ale permanentné napätie. Neospravedlňujem jeho činy, ale snažím sa chápať kontext a bez kontextu každý vyzerá ako šialenec.... Izrael je jadrová veľmoc, ale tiež je jediná krajina v regióne, kde ti kvôli statusu na fb nezmizne celá rodina....takže nie je to dokonalý hráč, ale zas netvárme sa, že susedia sú svätci.

simca06022011
16. jún 2025
@tinqua

@simca06022011 ale on si Izrael nevymyslel. Narodil sa do krajiny, ktorú vytvoril západ ako odpoveď na iné šialenstvo. Keď už chceme niekoho viniť, tak začnime pri tých, čo odmietli dať Židom časť Nemecka, ale s čistým svedomím ich poslali do už rozdeleného Blízkeho východu, kde ti môžu odpáliť autobus, keď ideš do školy a teraz sa všetci čudujú, že z toho nevzišiel mierový festival, ale permanentné napätie. Neospravedlňujem jeho činy, ale snažím sa chápať kontext a bez kontextu každý vyzerá ako šialenec.... Izrael je jadrová veľmoc, ale tiež je jediná krajina v regióne, kde ti kvôli statusu na fb nezmizne celá rodina....takže nie je to dokonalý hráč, ale zas netvárme sa, že susedia sú svätci.

@tinqua susedia nie sú svätci, to je jasne.. ale popravde bomby nezačali hádzať po nich tentokrát. Iran teda.

tululu
16. jún 2025

Teokraticke a nedemokraticke vedenie Iranu verejne politicky deklaruje, ze jeho cielom je kompletne znicenie Izraelu a popri tom zhromazduje a obohacuje uran nad hodnoty, ktore su postacujuce na mierove ucely.To je uplne idealne podnebie na mier, vsak.

simca06022011
16. jún 2025
@tululu

Teokraticke a nedemokraticke vedenie Iranu verejne politicky deklaruje, ze jeho cielom je kompletne znicenie Izraelu a popri tom zhromazduje a obohacuje uran nad hodnoty, ktore su postacujuce na mierove ucely.To je uplne idealne podnebie na mier, vsak.

@tululu ja sa spýtam takto. Keď usa, Izrael, rusko a co ja viem kto môže mať jadrové zbrane, prečo by ich nemohol mať iran? Kto je Izrael, ze o tom ma rozhodovať a sám na základe svojej domnienky o možnej "hrozbe" zbombraduje iný štát? Jaaaaj to ten dvojitý meter... aj Irak vraj mal jadrové zbrane.. až potom vyšlo na javo ze aha mýlili sme sa, sorry. .

slovakboy
16. jún 2025
@lenkakravcova

@simca06022011 v Európe sa bojovať veľmi pravdepodobne nebude. Ale môže nás zasiahnuť rádioaktívny prach, ak Izrael použije jadrovky. 😐

@lenkakravcova rádioaktívny prach z jadrovej bomby je len lokálny to nie je ako z Černobyľu. Jadrová bomba zabíja prioritne teplom a rádioaktivitou lokálne. Pri väčšom konflikte by sa ti už niečo dostalo ale nie tolko ako z Cernobylu. Neznižujrm vážnosť jadrovej bomby ale účinky sú iné.

tinqua
16. jún 2025
@simca06022011

@tinqua susedia nie sú svätci, to je jasne.. ale popravde bomby nezačali hádzať po nich tentokrát. Iran teda.

@simca06022011 chápem ako to myslíš, ja som tiež videla fotky mŕtvych detí z pásma Gazy, ale kedy presne sa tam niekto naposledy hral na nevinného? V tom regióne sa bomby hádžu vždy na pozadí nejakej predchádzajúcej bomby....kto začal tentoraz, je otázka perspektívy, ale v realite, kde máš Hamas, Hizballáh, Irán, jemenských húsiov a ďalších aktérov s ideológiou "Izrael nemá právo existovať", tak sa proste nečudujem, že preventívne konanie je ich modus operandi... faktom je, že všetci tam žijú s prstom na spúšti a argumentujú traumou, ideológiou alebo svätými knihami. Ja si skrátka netrúfam ukázať priamo na vinníka, lebo to proste neviem.

vevesh
16. jún 2025
@tinqua

@vevesh Nie, nevieme to, pretože sa to nikdy nestalo. Keby Izrael alebo USA odpálili čo i len jedinú jadrovú hlavicu v Sýrii, Sýria by neexistovala, rádioaktivita by už dávno prekročila hranice Turecka a Rusi by už dávno odpovedali. Nie každý výbuch je nukleárny. Odporúčam viac čítať, menej sharovať...

@tinqua tak to urcite nie, mala by si si nastudovat co robi jadrova hlavica. To nie je odpalenie reaktoru Cernobyla...

slovakboy
16. jún 2025
@tinqua

@tinqua súhlasím, ale Izrael nie je jadrová veľmoc. Nikdy netestoval jadrovú zbraň. Možno s JAR testovali tajne v 1979 bombu v mori pri JAR ale to je mälo na to byť jadrová veľmoc. Nestačí mat bombu potrebuješ aj nosiče jadrove ponorky radary a proti obranu a schopnosť obnovovať palivo. A hlavne veľmoc potrebuje mať počty. Jedine dve veľmoci sú USA a Rusko. Možno ešte Francúzsko s VB spolu ale to neviem isto. Počty asi nemajú. Ani Čína ani Severná Kórea ešte nie sú veľmoci jadrové ale môže sa tak stať o pár rokov.

vevesh
16. jún 2025
@simca06022011

@vevesh ak izrael vystrelí jadrovú zbraň na Irán tak z neho ostane mastný fľak s tými pár miliónmi ľudí. Ibaže by si zase vymyslel jadrové hrozby (co by sa hneď ukazalo) a krajiny okolo nemajú jadrové zbrane a tým pádom bezdovodne začal "vojnu".
Inak nie takto veľmi to nesledujem, je mi proste ľúto okolitých krajín Izraela, to neustále vyťahovanie krivd z minulosti a traum z nebezpečia, či už je ozajstná alebo len ako zásterka iným cieľom je úplne proti akémukoľvek mieru v okolí. A koľko toho vôbec netušíme určite co sa deje "v zakulisi". Iran je veľká, vzdelaná krajina... myslím ze len tak by sa nedala vyprovokovať ale po hlave si skákať nedajú.

@simca06022011 no, s tym vymyslenim....bombardovali nuklearne strediska, kde sa experimentuje s atomami. Znicili ich ciastocne ci na komplet (potvrdene iranom, izraelom a iaea) a zatial oficialne nie je ziadna radiacia...🤔🤔🤔🤔 ak to takto bude pokracovat, izrael vystreli atomovu hlavicu -je jasne, ze necakali, ze iran ma taketo rakety, oni cakali raketky ako z hamasu, co odpaluju arabi na pleciach a urobi trochu prasne bum a izraelci si sadnu dalej za vecerny stol....a uuuups...

simca06022011
16. jún 2025
@tinqua

@simca06022011 chápem ako to myslíš, ja som tiež videla fotky mŕtvych detí z pásma Gazy, ale kedy presne sa tam niekto naposledy hral na nevinného? V tom regióne sa bomby hádžu vždy na pozadí nejakej predchádzajúcej bomby....kto začal tentoraz, je otázka perspektívy, ale v realite, kde máš Hamas, Hizballáh, Irán, jemenských húsiov a ďalších aktérov s ideológiou "Izrael nemá právo existovať", tak sa proste nečudujem, že preventívne konanie je ich modus operandi... faktom je, že všetci tam žijú s prstom na spúšti a argumentujú traumou, ideológiou alebo svätými knihami. Ja si skrátka netrúfam ukázať priamo na vinníka, lebo to proste neviem.

@tinqua to nie len posledne roky a par mrtvych deti, to su roky utlacania anedostatku, zdravotna starostlivost len co dovoli izrael, zasoby len co dovoli izrael... ale to je ina tema, nejdem to tu dalej rozmachavat :DDD
podla mna, teraz proste zacal izrael nieco, co len tak neukonci

tululu
16. jún 2025
@simca06022011

@tululu ja sa spýtam takto. Keď usa, Izrael, rusko a co ja viem kto môže mať jadrové zbrane, prečo by ich nemohol mať iran? Kto je Izrael, ze o tom ma rozhodovať a sám na základe svojej domnienky o možnej "hrozbe" zbombraduje iný štát? Jaaaaj to ten dvojitý meter... aj Irak vraj mal jadrové zbrane.. až potom vyšlo na javo ze aha mýlili sme sa, sorry. .

@simca06022011 ja zase odpoviem takto, krajina, ktora naozaj verejne a uplne jasne deklaruje, ze chce znicit akukolvek inu krajinu na svete nema dostatocnu zodpovednost a mentalnu vyspelost na to,aby disponovala takou silou.