Čo si myslíte o krokoch našej vlády?
Najprv by som chcela upozornit ze by som rada pocula nazory pre mna trj druhej strany, teda volicov aktualnej vlady. Neprisla som pre ziadne hejty len pre ziskanie ineho pohladu.
A teda moja otazka znie: aky mate nazor na kroky nasej vlady akymi su napr. Obrovske zvysenie platov, dozivotne renty, vozenie sa vladnym specialom na futbal atd. Ako to vy ako ich volici vnimate?
Dakujem.
@markusrasford tu sa mýliš. Opatrovateľský príspevok je momentálne 569 eur. Od júla to bude 615,50 eur. OP sa nerieši hodinovou sadzbou ale je pevne daní každý mesiac.
To čo spomínaš je osobná asistencia.
To len aby som dala na pravú mieru.
@bosorkabb aj ja sa môžem mýliť. Je to možné
@bosorkabb posledne roky sa ale kazdy rok k julu zvysoval, nie? Aj za predoslej vlady. Ako pozeram, tak ked 2020 Smer koncil bol opatrovatelsky 430,35 eur. Cize aj za predoslej vlady isiel hore.
@markusrasford ano mylis sa uz je to vyssie vysvetlene
@paradajkova a nie takato uprava nie je pravidelna neexistuje na to mechanizmus.
a je viacero pozitivnych veci kludne si pozrite rokovabia vlady kde je vidiet odsuhlasenie investicii do nemocnic, podpora priemyselnych parkov, aktualne klesa inflacia nezamestnanost je nizka
a ja nemam iluzie si spomente ako boli obsadzocane pozicie prednostov a na uradoch ako robili vyberka na zaklade sedenia na schodoch, takze nic nove na svete a iluzie ze PS je ciste ako Allahovo oko tak si pozrite na ich aktivity na ministerstve informatizacie a najma ich vysledky
@mamina7070 na tom, ze klesa inflacia, urokove sadzby a z toho plynie aj pokles cien niektorych tovarov a znizovanie miery nezamestnanosti ma vlada len minimalnu zasluhu, pretoze to je dosledok ozivovania celosvetovej ekonomiky po kovide a energetickej krize.
Investicie do nemocnic schvalene akurat Ficovou vladou je sice pekne gesto, ale, do prklancic, co robili 12 rokov (slovom dvanast) ked neboli schopni ani tie blbe Rascochy zburat, nie to este postavit? Keby boli chceli, tak ich mohli dostavat, mali na to casu habadej. Kym oni robili vyberove konania na toho kto Rascochy zbura, Penta postavila Bory. O tom, kolko miliard presustrovali v zakazkach, ktore sli cez "vybranych dodavatelov" pre nemocnice sa nebudeme ani zmienovat. Naozaj mi pride tragikomicke vyzdvihovat ich za to, co mali moznost robit 12 rokov.
@mamina7070 to chapem, ze nieje pravidelna. Ale podla clankov opatrovatelsky zvysovala niekolkokrat aj minula vlada.
@viestta a z akeho dovodu neriesila vystavu alebo obnovu nemocnice z POO predchadzajuca koalicia co tu bola tri a pol roka resp tri roky ? ich slendrianstvom a nekompetenciou sa znehodnotilo mnoho projektov plus mnohe sa omeskali tak vyrazne ze nebude ich mozne dokoncit v planovanom rozsahu
@mamina7070 asi preto, ze 2 roky sa riesil hlavne kovid.
@viestta ale no to nie je pravda ze sa riesil len kovid ved stat, programove obdobia atd neprestali bezat a ani ezmyselne a nekordi ovane riadenie co tu bolo ale proste to bola skupina kompetencne velmi podhodnotena kde si mysleli ze kazdy kto ma usta dokaze riadit exekutivu a este aby vedel hladat na googli 😂
@mamina7070 ty si ozajstna alebo si ten Erik s Tomasom? 🙄bez urazky ty zijes na tom istom Slovensku ako ja? Tak v skratke bez marketingu:
- postavilo sa dokopy nic aj preto mame rozpadavajuce sa skoly, mosty, cesty, nemocnice, urady … o domovoch soc sluzieb pre akekolvek skupiny sa ani nebavme, lebo tie zivorili aj za sociku
- prispevky na cokolvek dvíhali tak, ze o par centov, ty tusis kolko su pridavky na deti u nas a kolko v okolitych statoch?
- nic slovom nic tu nie je ani lacnejsie natoz lacne a ani dobre v zmysle kvalitne a to vratane vsetkeho co kedy naslubovali - vzdy ako sa vlady striedaju, tak vladne Fico v tom lepsom obdobi a v com su teda lepsi?
Lepsie to vyzera - to nic, co robia vedia lepsie predat. Kym Simeckovi, Odorovi alebo Caputovej neodpustia ani drobne pochybenia ani ich vlastni volici, tak z tychto su ich nevolici taki v soku, ze ani nepipnu a ich volici im to zbastia cele nakompketku, lebo snad nepojde Danki na vylet inak ako specialom a snad si to nebude hradit z vlastneho.
To je ako s tym cirkusom okolo. Covidu, ci vypiti baru Sulikom, jedine, co im na tom vadilo je, ze neboli pri tom.
Ta krajina v totalnom rozvrate a ty tu pis o nejakých projektoch - predpokladam, ze mas na mysli baronkyne letiska a dotácie na ornú podu a jej vyuzitie🙈🧘🙄ci ktore programy? Ze sme urobili daku dialnicnu trafiku na tu akoze pol diaľnicu co mame smer Brno? Lebo to ostatne co sa vola R cosi su len rychlostne komunikacie, do ktorych sme si nakreslili treti pruh, naj je adrenalín a o kus menej obyvatelov?
Alebo ake projekty, vyzvy a programy mas na mysli? Ved vsetko tu ide na myslienky dosluhujuc alebo s vyzvou na Doniu ako kosicka neonato stanica aktualne alebo to smeruje do zabudnutia jak vacsina hradov, zamkov a vsetko co nespravuje bud sukromnik alebo OZ a dobrovolnici - teda tajní sorosovi agenti 😅😂🤨
Fakt netusim, ktorym okom sa pozeras na krajinu a kolko podani z kolkych si na ktorom ministerstve urobila a boli napomocni, ustretovi a vyšlo ti to! 🙈
Co myslis. preco tolko deti chce studovat v CR a nechcu nazad? Lebo sa tu doslova a do pismena neda zit. Ak nie si nas clovek, co jedine, ta ospravedlnuje ak si ochotna toto tvrdit, co tvrdis - ale v tom pripade mi dovol poznamku - to nezijes zivot beznych ludi potom.
@mamina7070 a co taka dialnica BA-KE, ktoru uz mame tak ako sudruh sluboval. Skoda, ze vedie cez Budapest. Nuz, chybicka sa stala.
A ked sa vratime k zdravotnicstvu. Ako je mozne, ze Ficovi politicki suputnici zaplatili ze JEDNO piestanske CT tolko, kolko sukromna siet nemocnic v CR zaplatila za tri. Ta sukromna siet nemocnic ich kupovala priamo od vyrobcu, u nas to slo cez sprostredkovatelske firmy. Ale najdolezitejsie je pre ich volicov, ze skutok sa nestal, vsetko je v poriadku... Ako je mozne, ze sa my, obcania musime zbierat na vymenu okien v statnej nemocnici?
Nepochopim, nikdy nepochopim ako niekto dokaze obhajovat ich vlady. Nikdy nepochopim ako niekto moze stale zas a znova vlozit svoju doveru a nas stat do ich ruk.
A k tej nestastnej vlade pocas covid a vojny - poviem ti take male tajomstvo a nie nie som Matovicov fanusik - nech by tam bol ktokolvek bol by to rovnaki zmatok a chaos a bolo by to rovnako drahe, pripadne drahsie a sedela by si rovnako doma. Lebo tradaa covid bol a nie je to sprisahanie - covid nas vsetkych “uzemnil” a ukázal, ze nemozeme vsetko a nevieme vsetko. U nas tie opatrenia dopadli ako dopadli - na uvod tak super nie preto, ze by sme cosi vymysleli extra, ale vsetci sa báli s ohladom na nemocnice, ze ochorejú a umrú, to je uvod. Preco sme boli tak vyborni a potom to je taki klasicky slovensky pribeh - vsetci obchádzali vsetky opatrenia, ukázali akí su neskutocne arogantní a sebeckí a to je druha strana mince - preco tie cisla narástli. Sumy za predaj čohokoľvek by boli s kalinakom a sakovou este vyssie a to je cele - End of story, teda aj bez matovica aktualne sa žije “nova, ina doba”, veci sa menia, sociologicky ten pohyb v eu je vnimatelny od rokov 1990 u nas je to teraz. Teda iste zmeny - neistoty a pohyb ludi by tu boli aj bez Covidu a bez vojny, to ze my nie sme na nic pripraveni, ze sme krajina skolkarov, za to nik ini nemoze, iba my a dorast do dospeleho veku chce aj najst odvahu a spravit sebareflexiu - len ta sa nerobi v style benovej a najnovšie aj toho jediného hlas poslanca v EU - ze som nepocula, nevsimla som si nic, neviem kto je Bombic, neviem sa vyjadrit, nemam nazor - ta sa nerobi tak, ze vsetkych posles hanbit sa a kukat do zrkadla ako blaha- lebo by mal tisko zacat od seba a to uprimne boli, lebo ten pohlad by pre mnohych ci uz so známkou alebo bez nej nebol ani trochu pekny.
@mamina7070 esteze teraz tam mame namiesto tych slendrianov naslovovzatych odbornikov ako Blaha, Kaliniačik, Šimkovičová, Dolinková, Danko, Taraba, Tomáš, Huliak, Šutaj Eštok a dalsi
Aj by to bolo na smiech kebyze to nie je na zaplakanie.
@mamina7070 schválne som to prebehla a naozaj sa opatrovateľský príspevok zvyšoval priebežne každý rok aj za Matoviča, takže vypichnúť toto ako nejakú extra zásluhu súčasnej vlády...celkom zúfalé..
Čo sa týka toho, že minula vlada nepostavila nemocnice za tri a pol roka..akože vážne? Takže ideme porovnávať 3,5 roka vlády počas covidu a vojny a počas 12 rokov, kedy sme mohli prosperovať ako iné krajiny? 🤔 Dobre vám to tlačia tí vaši do hláv.
@mamina7070 tu máš aj graf ako sa nám "darilo" za vlády smeru:
Ja sa chcem opýtať tých čo volili túto papalassku vládu ,keď už prinášajú tie "sociálne istoty " a mier atď ..tak kedy teda bude mier ? Už aj pellegrini je na tróne , uz volal Putinovi ? A už tuzobne očakávam od 1.10. tie lacnejšie potraviny a benzín , kedy teda toto nastane ? A tiež chcem vedieť čo bude znamenať silný suverénny štát , lebo toto som tiež teraz nepochopila, isté je že viacej prispievam na zdravotníctvo (nič z toho neznamena nejaké pozitívum pre mňa , aká je protihodnota)? , zobrali mi zubné benefity, čo dostanem namiesto toho ? Budem mať o dosť nižší dôchodok z 2.p. , čo mám ako protihodnotu , aké opatrenia sa robia napr na návrat šikovných ľudí čo odišli zo Slovenska ?
@markusrasford pravdaže. Ja som to napísala len preto aby som to dala na pravú mieru.
@jednoduchomaria89 zbytocne sa pytas. Odpovede sa nedockame
@paradajkova áno. Ono k tomu vlády boli dotlačené EÚ,pôvodne. Chystá sa nový zákon od roku 2026 sa to bude počítať inak.
Ja viem … bol tu nejaký koment , že nejaký príspevok zvýšili o 30 EUR , wow to je teda , premiér si zvysil plat o tisíce EUR , nejak mi to nesedí , dôchodcom dali 500 EUR , ok … a už je teda všetko vyriešené ?! Mame moderne nemocnice , končíme diaľnicu ke - ba ? Či koľko ešte potrebujú 12x koľko rokov vládnutia ????? Ved Rumunsko nás predbieha !!! Či to je jedno ? Aké investície priniesli ? Sulik robil na Volve ? Čo robí Fico so sakovou ?
@jednoduchomaria89 a ked budu takto pokracovat, tak odid aj ti investori, ktori tu este su. Vsak tato vlada nespravila nicovate nic pre vymozitelnost prava a zlepsenie podnikatelskeho prostredia. Vsak uz len zmena Trestneho zakona a posun hodnoty skor pre rozne preciny znamena, ze v podstate kazdy moze "brat" zo spolocneho aj z cudzieho a ziaden trest mu nehrozi. Staci ak skoda neprekroci zakonom danu hranicu a ta je sakrementsky motivacna pre vsetkych zlodejov aj zlodejickov.
@viestta ved jasne , ja ako investor si sakra dobre rozmyslím , že kde budem investovať , nie je všetko len o lacnej pracovnej sile … ved väčšina ich voličov sa o pár rokov snad preberie , keď uz nebude na dávky a dôchodky , to už nebude žiaden 13.dochodok , ale možno už nebudú dochodky vôbec 😐 Ficovi to je tak jedno , on je už o chvíľu na dôchodku , rentu ma , sveta žiť , stačilo tak maaalo , nakydat na caputovu , na matovica , spomenúť sorosa a vybavené
@viestta tak teraz som čítala na Sulikovej stránke ten zákon o brigádach a veď moc tomu teda nepomohli. Žiadne že 15-rocní môžu brigádovať, ale nebude treba čakať až do 31.8., kedy sa oficiálne konci školská dochádzka, ale bude stačiť vysvedčenie z tohto ročníka. Čiže ak chápem správne, stejne to bude možné najskôr od 16. Akože fajn, aj to jedno leto môže pomôcť, ale prečo zas treba šíriť nepravdy o jednoduchších brigadach pre 15-ročných?

@mamina7070 zvýšili o 0,31 centov.