icon

Čo si myslíte o volebných výsledkoch v Rakúsku a Nemecku?

7. okt 2024

Co si myslite o vysledkoch volieb v zahranici, ako je Rakusko, Nemecko? Pozeram, ze nejak sa predieraju pravicove strany. Azda je tam tolko dezolatov ako aj tu v zapadakove?

Strana
z3
maciatkolulu
9. okt 2024

@eva8 píšeš k téme,alebo spamujes? Síce ťa nepoznám,ale aj ja ťa mám rada😂. Tiež máš fajn bilanciu na to,že tu píšeš o dôvodoch vojny.... Mylim sa? Niečo mi ušlo? 👍

maciatkolulu
9. okt 2024

Nuž a k migrantom a situácii v Rakúsku,ja neviem,ja sa nejako nesťažujem,pôjde sa po krku dazrmozracom,myslím,že už sú ľudia unavení z toho ako makajú a makajú a "utečenci"sa im zrelaxovani smejú do ksichtu,rozmnožujú sa a nepracujú. A pritom autíčka drahé majú,Pandorf je častá stanica a o Viedni ani nepisem...To naozaj nie je dlho udržateľný stav. Tak sa výsledok dostavil. Čo bude,uvidíme.

eva8
9. okt 2024

@maciatkolulu nooo, tak sme rady, ze sa mame radi 🙂
K teme - odkial maju peniaze na drahe auta?

maciatkolulu
9. okt 2024

@eva8 to ja neviem,asi z poctivej prace,ktoru vykonávali v domovskej krajine. Kde sa mimochodom radi vracajú na dovolenky a vôbec sa tým netaja. Poniektorí. Nuž a tí druhí ,tmavší. Ti si nasetria,tiež poctivo,z dávok,auta,ale už musia mať popísané na iných,inak by neboli peniazteky.

eva8
11. okt 2024

Taliban zvitazil v Afganistane preto, lebo sa branili voci vonkajsim zasahom. Aby to nedopadlo podobne v Europe po vitazstve extremistov

veronika2021
14. okt 2024

@gribka1 nie to mam odpozorovane z viacero dovoleniek v zapadnej Europe a z viacerych navstev Nemecka.Nehovorim o tom,ze zijem v Rakusku a aj ti nas maju za nieco ako my Rumunov

gribka1
14. okt 2024

@veronika2021 Veď tí domáci sú všade pomaly menšinou. Tak ešte sa cítia viac, ale myslím, že dajú sa aj pochopíť. A asi záleží aj od konkrétnych ľudí, ale ako vravíš, tiež sa pozeráme na iných zvrchu, aj keď nemáme ako slováci žiaden dôvod.

vevesh
15. okt 2024

@maciatkolulu ja len otazka, odkial maju utecenci povolenie na pobyt? Kedze povolenie na pobyt je podmieneny pracou a ergo, ak by ho nemali, vyhostia ich a ak ho maju, tak je jasne, ze pracuju a tym padom nie su az taki "zrelaxnuti". Inac, neviem ako v rakusku, ale v nemecku nemaju ludia z tretich krajin narok na detske pridavky, pokial nepracuju (a s tym suvisi aj to povolenie na pobyt resp. odsun)...

maciatkolulu
15. okt 2024

@vevesh píšem najmä o Ukrajine....ti naozaj nemusia/nemuseli mať nič.... A žiaľ, hromadné sa to zneužívali/zneužíva. Toľko výnimiek som ešte nevidela,ako mali/majú. Čo chceli od nás kvôli prídavkom,poisteniu atď.... Joj,to by som ti roman vedela napísať. Zachránil nas coronatime🙃

vevesh
15. okt 2024

@maciatkolulu tak to suhlas-ukrajina ma uplne ine podmienky z titulu eu ako zvysok imigrantov. Paradoxne, ked povies iba imigrant, vacsina si predstavi "tych na lodkach z afriky a azie"..🫣🫣🫣🫣🫣

maciatkolulu
15. okt 2024

@vevesh žiaľ tých v at už pomaly vytlačili,ti vyššie spomínani,ktorí dohucali húfne nahufnejsie... Dobré správy sa šírili meteresku-blesku. A teda to boli/sú, doslova pečené holuby z neba. Aspoň v AT. Ja dúfam,že to už skrtia,lebo to už bola sila. A čo som videla vo Viedni...to nejdem pisat,lebo sa nase...

dobryden
15. okt 2024

@veronika2021 Mas taky pocit ze Slovákov rakusani beru ako Rumunov?Ja som pracovala vo Viedni,a az taky pocit som nemala.Ale stretla som sa s tym nazorom uz.Mozno je to preto ze sme taki narod tak troska nezodpovedný,nie?Ci aky mas na to ty nazor?

Strana
z3