icon

Demografická kríza na Slovensku: Váš názor?

Včera o 07:19

Čo so myslíte o tejto diskusii ohľadom demografickej krízy na Slovensku?

anonym_18e009
Včera o 08:06

Kriziak a Vasecka😄 nie, dakujem.

ivka225
Včera o 08:07

Čo by už mohlo byť zaujímavé na diskusii dvoch bigotných spiatočníkov ...

anonym_18e009
Včera o 08:11

Heh, za chvilu sem dorazi pr85 a bude tu rozdavat rozumy😄😆

biba_18
Včera o 08:23

ja si zatiaľ o tejto diskusii nemyslím nič - ale pozriem si to, prečo nie... mám za to, že je dobré poznať svojho nepriateľa ...

sara07
Včera o 08:42
@biba_18

ja si zatiaľ o tejto diskusii nemyslím nič - ale pozriem si to, prečo nie... mám za to, že je dobré poznať svojho nepriateľa ...

@biba_18 máš môj obdiv , toto nedávam normálne, napíš mi potom v skratke čo tam bolo aké žvásty , dakujem ..

zic
Včera o 09:44
@biba_18

@biba_18 radsej asi na prazdny zaludok (vseobecne tento typ, nevravim, ze ci tato konkretne) 🙂 🙂

anonym_b1a419
Včera o 10:32

nemám čas si to vypočuť, ale v skratke napíšte hl- myšlienky týchto dvoch pánov.

kkovacovak
Včera o 11:55

Diskusiu som nevidela ale áno demografia je problém. Mnoho ľudí si bohužiaľ neuvedomuje, že veci ako napríklad zvyšovanie daní a vlastne zvyšovanie mnohých poplatkov je problém demografie a nie toho že sa nejaký politik ráno zle zobudil. A bude to ešte horšie. Pôrodnosť je malá a nebude mať kto pracovať. Toto sa ale netýka len Slovenska. Mnohé vyspelé krajiny majú rovnaký problém

jananovotna88
Včera o 12:59

Je to zaujímavé, lebo v krajinách EU majú najhoršiu demografiu krajiny konzervatívne s tradičnými hodnotami spolu s nami je pokles v Poľsku, Španielsku , Taliansku. A čo sa týka demografie v Europe tak najvyššiu porodmosť má Cyprus a Írsko potom nasleduju liberálne krajiny Francúzsko Dánsko, Holamdsko.
A demogtafia v takom Rusku kde ročne umiera o 600 tisic ludi viac ako sa narodí a každý rok klesa pôrodnosť minulý rok o 6% tak to je tiež zaujimave.
Ale svet sa nestratí v Afrike platí čim chudobnejšie krajina tým viac detí ženy v Čade, Kongu a Somalsku majú v priemere 5 deti. Lídrom.v Azii sú Afganistan, Pakistan, Jemen. Pracovať bude mať kto😀

anonym_4c7775
Včera o 13:09

Zase sme pri tom, že kresťanski mafiani sa starajú do našich maternic. To ze demografická krivka ide zlým smerom vieme dávno a nic s tým neurobíme. Vývoj nezastavíš, ľudia majú už aj inu zábavu ako plodiť a rodiť deti. A ja tiež nebudem zachraňovať Európu, je mi to u prdele. Vyspelý svet má jedno, maximálne dve deti. Zeny majú mat toľko detí, koľko chcú a kolko uzivia, nie koľko im prikážu nejaký bigotni chu* i. Chvalabohu už vymierajú tieto spiatočnické názory a ženy majú aj nejaké práva. O chvíľou vám sem príde kázať pr85. Treba zrušiť všetky náboženstva a hlavne katolícke, ktoré sa stará do maternic, vagin a do vajec.

anonym_ec4ac8
Včera o 13:11
@kkovacovak

Diskusiu som nevidela ale áno demografia je problém. Mnoho ľudí si bohužiaľ neuvedomuje, že veci ako napríklad zvyšovanie daní a vlastne zvyšovanie mnohých poplatkov je problém demografie a nie toho že sa nejaký politik ráno zle zobudil. A bude to ešte horšie. Pôrodnosť je malá a nebude mať kto pracovať. Toto sa ale netýka len Slovenska. Mnohé vyspelé krajiny majú rovnaký problém

@kkovacovak s tymto nesuhlasim, lebo nie sme v 19tom storoci, kedy bolo potrebne mat hlavne pracovnu silu... automatizacia, znalostna ekonomika (keby bola)... vhodny vyber pristahovalcov (cherrypicking)...
Problem dani je v rozhadzovani a prilisnom snazeni sa zapacit luze...

jananovotna88
Včera o 13:29

V minulosti nebola jediná motivácia k vyššej pôrodnosti, len pracovná sila, ale aj vysoká úmrtnosť v detskom veku, ktorá bola bežnou súčasťou bežného života. A silné konzervatívne prostredie v rodinäch, kde nerozhodovali len kresťanské hodnoty a pravidlá, ale aj postavenie žien v spoločnosti.
V európskych krajinách, kde sa im darí otáčať negatívny trend, je to o súbore zákonov hlavne čo sa týka pracovno- právnych vžťahov ženy, ktorá deti vychováva a aj podporou štátu.

natalka13
Včera o 13:33
@anonym_b1a419

nemám čas si to vypočuť, ale v skratke napíšte hl- myšlienky týchto dvoch pánov.

@anonym_b1a419 myslienky? Kde by sa tam nabrali🙈

akvi
Včera o 13:35

Tak ja som si to vypočula a odhliadnuc od tých katolibanskych kecov, tak uvádza zaujímavé fakty. Nejaké riešenia, čo s tou demografiou, tam samozrejme neodzneli. Je to skôr tliachanie v tom ich klasickom duchu. A samozrejme opäť pocit, že nejaký kohút má právo kecat do života sliepkam. Ale to už sme si u týchto pánov zvykli.