icon

Energopomoc 2026

3. dec 2025

Čo hovoríte na to, čo schválili? Toto sa dotkne aj nižšej strednej triedy,ak sa naplní zvýšenie o 22 az 3O%. Tá hranica
max príjmu je veĺmi nízka.Asi aby sme si boli všetci rovnejší a moc sa nerozkokošili.V spojení s okresaným daňovým bonusom bude pre mnohých znížená životná úroveň citeĺná.

miro25
4. dec 2025
@anonym_2f494f

@saxana000 ale treba zobrat kalkulacku,stare pasky a ratat,lebo danovy bonus v 2024 bol 140eur.Od juna 2024,do juna 2025.A to ludom ten priemer este zvysuje,lebo danovy bonus.

@anonym_2f494f do výpočtu sa používa hrubá mzda za celé obdobie jedného roka, daňový bonus tam nevstupuje a pravdepodobne ani rodinné prídavky.

solvina88
4. dec 2025

Takato tabulka pomoze? Je to z hrubej mzdy

nika1971
5. dec 2025
@ivana11155

@hexina prijmy sa beru od juna 2024 do juna 2025, pocita sa podla hrubeho prijmu. Trvaly pobyt sa berie ku koncu novembra tohto roka. Pokukaj na nete je kopec clankov o tom.

@ivana11155 ak beru hruby prijem, tam je to na ... ako mozu miesat hruby prijem s cistym...ved ked zapocitaju dochodky, tie su v cistom

maciatkolulu
5. dec 2025
@nika1971

@ivana11155 ak beru hruby prijem, tam je to na ... ako mozu miesat hruby prijem s cistym...ved ked zapocitaju dochodky, tie su v cistom

@nika1971 ja len pozerám,veď to máš na bežnú rodinu na sk 2600 eur na dospelého,na samozivitela 2895....to ma byť hranica chudoby? Ak hej ,tak je to fajn byť na sk chudobny. Samoživiteľka v čistom okolo 2300 je teda naozaj čisté zúfalstvo. Nejako nerozumiem to plaču ktorí,že im to nevyjde čo majú na hlavu 3000 v hrubom?

anonym_6a4d11
5. dec 2025

Musime mat trvaly pobyt a mieste, kde chceme energopomoc? Lebo som sa docitala, ze sa to bude posudzovat podla vysky prijmu majitela. Ak ste v podnajme a majitel ma vyssiu bonitu, tak energopomoc najomnik nedostane.
My byvame sice vo svojom, ale stale tu nemame trvaly pobyt (viacere dovody), ale sme na LV ako majitelia 🤔 neviete ako to bude v tomto pripade? Ak by nam vysla nahodou energopomoc, tak musime si prehodit trvaly pobyt?

vikimed
5. dec 2025

Máš nehnuteľnosti za milióny a žiješ len z ich prenájmu? Si chudáčik a my ti energie zadotujeme. Máš veľkú firmu a vyplácaš si milióny na dividendách? Tak to si tiež zaslúžiš dotácie na energie z daní nás všetkých. Obmedzíme aspoň objem dotovanej energie? Čosi, kľudne spotrebuj na svoje vily, chaty, sauny, bazény...toľko elektriny ako zvyšok obce, my všetko zadotujeme. Si mladá rodina s 3t čistého? Tak pekne všetko plať. Že by chybička? Nemyslím...

nika1971
5. dec 2025
@maciatkolulu

@nika1971 ja len pozerám,veď to máš na bežnú rodinu na sk 2600 eur na dospelého,na samozivitela 2895....to ma byť hranica chudoby? Ak hej ,tak je to fajn byť na sk chudobny. Samoživiteľka v čistom okolo 2300 je teda naozaj čisté zúfalstvo. Nejako nerozumiem to plaču ktorí,že im to nevyjde čo majú na hlavu 3000 v hrubom?

@maciatkolulu lenze to sa nepocita na osobu...ten prijem sa pocita koeficientom...napr. prvy dospely 1, kazdy dalsi dospely 0,7 a dieta do 14 rokov 0,5 ...cize 2 dospely a 2 deti maju koeficiet 2,7 ...cize ak ma takato rodina vyssi prijem mesacne v hrubom ako 5211, nedostane energopomoc

ivana11155
5. dec 2025
@nika1971

@nika1971 to ja neviem, ja som tento system nevymyslela😂 Btw ze dochodci sa beru ako dvaja pracujuci dospeli t.z. prijem do 3281e. To ked nahodou nejaky dochodci maju tak sa maju lepsie ako vela pracujucich dospelych. A 13dochodok sa im do vypoctu ani nezapocitava takze asi tak.

hiro
5. dec 2025

"Toto sa dotkne aj nižšej strednej triedy,ak sa naplní zvýšenie o 22 az 3O%."
To je posledná vec čo by ma trápilo po tom ako zobrali stovky € mesačne daňový bonus... Plyn zo 7€ na 10€ mesačne? Elektrina zo 45€ na 60€? To je nič.

belasy_motylik
5. dec 2025

Tu ten výpočet tak pochopiteľne ukázali.

belasy_motylik
5. dec 2025
@anonym_6a4d11

Musime mat trvaly pobyt a mieste, kde chceme energopomoc? Lebo som sa docitala, ze sa to bude posudzovat podla vysky prijmu majitela. Ak ste v podnajme a majitel ma vyssiu bonitu, tak energopomoc najomnik nedostane.
My byvame sice vo svojom, ale stale tu nemame trvaly pobyt (viacere dovody), ale sme na LV ako majitelia 🤔 neviete ako to bude v tomto pripade? Ak by nam vysla nahodou energopomoc, tak musime si prehodit trvaly pobyt?

@anonym_6a4d11 počítať sa bude podľa trvalého pobytu, nie podľa majiteľa

gribka1
5. dec 2025

Zase sa len potvrdilo, že táto humorne hlúpa vláda nemá na nič. Celá energopomoc je hlúposť do nebavolajúca. Buď všetkým alebo nikomu. Skôr som za nikomu, keďže aj tak to všetci zaplatia. Ach jaj, kedy už toto skončí.

vulka
5. dec 2025
@saxana000

Ja tym koeficientom nerozumiem vedel by mi to niekto vysvetlit na priklade muz zarobi 1000e zena 1000e 2x danovy bonus a 2x rodinne pridavky deti vek pod 14r.

anonym_6a4d11
5. dec 2025
@belasy_motylik

@anonym_6a4d11 počítať sa bude podľa trvalého pobytu, nie podľa majiteľa

@belasy_motylik dakujem. A neviete nahodou, ze ci ten trvaly pobyt musel byt od jula 2024 do juna 2025? Kedze sa berie prijem v tomto obdobi?
Alebo to teda rychlo stihame 😂 hoci nerada

vikimed
5. dec 2025
@hiro

"Toto sa dotkne aj nižšej strednej triedy,ak sa naplní zvýšenie o 22 az 3O%."
To je posledná vec čo by ma trápilo po tom ako zobrali stovky € mesačne daňový bonus... Plyn zo 7€ na 10€ mesačne? Elektrina zo 45€ na 60€? To je nič.

@hiro niektorí elektrinou aj vykurujú, chladia, jazdia...To sú stovky eur navyše.

belasy_motylik
5. dec 2025
@anonym_6a4d11

@belasy_motylik dakujem. A neviete nahodou, ze ci ten trvaly pobyt musel byt od jula 2024 do juna 2025? Kedze sa berie prijem v tomto obdobi?
Alebo to teda rychlo stihame 😂 hoci nerada

@anonym_6a4d11 to netuším.

natalka13
5. dec 2025
@anonym_305a41

@veklipo a ako to maju urobiť? Po všetkých stránkach sú stále rodina s dvoma príjmami

@anonym_305a41 maju urobit podmienky pre firmy a szco aby sa darilo v podnikani a mohli ludia mat vyssie prijmy. Ekonomika by prosperovala na vsetkych stranach.

anonym_c57b64
5. dec 2025
@biba_18

no ale hádam nebudú počítať hrubé príjmy 😨

@biba_18 tebe hrubý, starym čistý. Ale ake mas výdavky je jedno. Tiez podnikatelia s akoze nulovým príjmami ale so 100 000 dividenda rocne pomoc dostanú, klasicky TPP majú smolu. Vivat Sakova!

akvi
5. dec 2025

Zase totalne nedomyslene, hlavne s tym idiotskym trvalym pobytom, toto je uplna rarita Slovenska, ze sa vsetko viaze a posudzuje podla TP. My tiez sme traja dospeli nahlaseni, to, ze decko je v zahranici, to ich nes..e. Zrusit TP bude asi jedina moznost.. Som zvedava, ako ten prijem zo zahranicia budu zistovat a ako to budu preratavat. Cely vychod SK funguje tak, ze decka TP u rodicov, ktori ledva krkaju z dochodkov a deti maju na nase pomery nadstandardne prijmy v zahranici alebo v BA a tak sa rodicia nedoplatia.. Naozaj velmi mudro vymyslene..

biba_18
5. dec 2025

@akvi deti toľko rodičom doplatia...

viktoriaandrascik
5. dec 2025
@anonym_6a4d11

@anonym_6a4d11 v jednom článku písali že podľa zmluvy s dodávateľom

anonym_7eb64c
5. dec 2025

Mne sa zdá tá hranica príjmov viac než v pohode, veď to sú obrovské sumy, cez ktoré sa nemá ísť, nie?

anonym_6a4d11
5. dec 2025
@viktoriaandrascik

@anonym_6a4d11 v jednom článku písali že podľa zmluvy s dodávateľom

@viktoriaandrascik no je vtom zas jemny chaos 😂 ved uvidime nakoniec co z toho bude… tp trebalo prehlasit do 27.11.2025. Ze to oni vypustili neskoro ani nebudem spominat. Bananova republika 😆
Ale ano, moj problem, ze nemam tp v poriadku

hiro
5. dec 2025
@vikimed

@hiro niektorí elektrinou aj vykurujú, chladia, jazdia...To sú stovky eur navyše.

@vikimed Zaujímavé, takže na tom najviac trhnú ľudia čo majú ako píšeš povedzme 1000€ mesačne náklady na elektrinu aby sa im nezvýšilo o stovky eur na 1200-1300...

maciatkolulu
5. dec 2025
@akvi

Zase totalne nedomyslene, hlavne s tym idiotskym trvalym pobytom, toto je uplna rarita Slovenska, ze sa vsetko viaze a posudzuje podla TP. My tiez sme traja dospeli nahlaseni, to, ze decko je v zahranici, to ich nes..e. Zrusit TP bude asi jedina moznost.. Som zvedava, ako ten prijem zo zahranicia budu zistovat a ako to budu preratavat. Cely vychod SK funguje tak, ze decka TP u rodicov, ktori ledva krkaju z dochodkov a deti maju na nase pomery nadstandardne prijmy v zahranici alebo v BA a tak sa rodicia nedoplatia.. Naozaj velmi mudro vymyslene..

@akvi ukľudnim ťa,aj v Rakúsku je TP vo veľa prípadoch,teda doteraz som videla,že len s TP poskytovaná akákoľvek pomoc,plus sú dané aj iné podmienky,napr.ako dlho si na TP v Tom danom kraji atď....takže nepomohlo by sa rýchlo prihlásiť,odhlásit atd. Takže nie len sk. A naozaj nevidím dôvod platiť všetkým rovnako. Vždy je niekde hranica,v at stačí 1 cent na to,aby si nedostala pomoc. Hold smola. Myslím že normálny človek sa snaží zarobiť a pomoc nechá pre tých čo ku potrebujú ale keď dávajú tak sa hlásia všetci evidentne

akvi
5. dec 2025
@maciatkolulu

@akvi ukľudnim ťa,aj v Rakúsku je TP vo veľa prípadoch,teda doteraz som videla,že len s TP poskytovaná akákoľvek pomoc,plus sú dané aj iné podmienky,napr.ako dlho si na TP v Tom danom kraji atď....takže nepomohlo by sa rýchlo prihlásiť,odhlásit atd. Takže nie len sk. A naozaj nevidím dôvod platiť všetkým rovnako. Vždy je niekde hranica,v at stačí 1 cent na to,aby si nedostala pomoc. Hold smola. Myslím že normálny človek sa snaží zarobiť a pomoc nechá pre tých čo ku potrebujú ale keď dávajú tak sa hlásia všetci evidentne

@maciatkolulu Rakusko a Nemecko su presne priklady, ktorym by som sa vyhla 😅 Ja neriesim nejaku hranicu a jej prekrocenie, ale uznaj, ze nie je ok zaratavat do prijmu rodiny prijem cloveka, ktory tam nezije a zaraba v zahranici na nase pomery nadstandardne. A ok, nie sme na to odkazani, ale ide o princip a totalne babractvo nasej vlady, ktora nedomysla veci do dosledkov. Vid XY zakonov, vcetne konsolidacie, ktore si tu halabala poschvalovali.

maciatkolulu
5. dec 2025
@akvi

@maciatkolulu Rakusko a Nemecko su presne priklady, ktorym by som sa vyhla 😅 Ja neriesim nejaku hranicu a jej prekrocenie, ale uznaj, ze nie je ok zaratavat do prijmu rodiny prijem cloveka, ktory tam nezije a zaraba v zahranici na nase pomery nadstandardne. A ok, nie sme na to odkazani, ale ide o princip a totalne babractvo nasej vlady, ktora nedomysla veci do dosledkov. Vid XY zakonov, vcetne konsolidacie, ktore si tu halabala poschvalovali.

@akvi ono pri Tom odrbavani čo na sk prekvitá,si myslím,že priklad,osoba na tp na sk a príjem zo zahraničia neoficiálny,lebo príjmy sa bežne zo zahraničia dokladujú na sk. Bude zriedkavý. Skôr sa dajú na poriadok TP,nepomohol Pass,tak pomôže pár stovák a ba bude mať viac ŠPZ na bratislavských značkách🙃.

anonym_305a41
5. dec 2025

Dievčatá, a ten trvalý pobyt musí byt odkedy? Syn sa odsťahoval dávnejšie a trvalý pobyt menil august 2025.

angela85
5. dec 2025

Akoze veľmi som zvedavá,ako to bude. Zas sa vôbec neráta s tými,ktorí majú kurenie na pelety či drevo. Tak ako to bolo predtým. Keď elektrika a plyn boli raz toľko,tak raz toľko sa platilo za pelety či drevo,ale iba elektrina a plyn boli zastropovane. Alebo dosť ľudí investovalo do fotovoltaiky, soláru či zateplenia a niekto na to dlabe a stále sa bude dotovať ich nezodpovedné prekurovanie.uz dávno to mali prestať dotovať,alebo aspoň postupne to zdvíhať a ľudia by sa prisposobili

ivana11155
5. dec 2025
@anonym_305a41

Dievčatá, a ten trvalý pobyt musí byt odkedy? Syn sa odsťahoval dávnejšie a trvalý pobyt menil august 2025.

@anonym_305a41 ku koncu novembra sa brali udaje. August u vas je ok