icon

Európa a islam

4. sep 2025

Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......

mizoko
7. sep 2025
@lenkakravcova

@mizoko

ChatGPT
Tvoje slová:
Je toto tvrdenie pravdivé?
"choďte kázať o pravom islame tam kde sa ho nedržia, napríklad do Afganu a snáď bude ten svet trošku lepší. Lebo kým vy vypisujete čo je v knihe, ini si to vysvetľujú po svojom a žena je pre nich menej ako pes. Ľudský život pre nich nemá cenu. Tam choďte robiť svoju osvetu a dajte vedieť či vás vôbec počúvali. A vyhovárať sa na to že to je zriadením a nie koranom je fakt trápne. Tuná viete bojovať za svoju vieru a obhajovať ju tak prečo to nerobíte tam kde to má naozaj zmysel. Zlepšiť život ľuďom v moslimských krajinách vysvetľovaním, že to čo žijú nie je pravy islam."

ChatGPT povedal:
To tvrdenie nie je pravdivé ako celok – je to skôr súbor názorov, zjednodušení a stereotypov, ktoré miešajú fakty s predsudkami. Rozoberme to:

„Žena je pre nich menej ako pes.“
– Toto je veľmi silný a zveličený výrok. Niektoré skupiny (napr. Taliban v Afganistane) naozaj zavádzajú extrémne represívne pravidlá voči ženám, ale to nie je charakteristické pre všetkých moslimov ani pre islam ako náboženstvo. V mnohých moslimských krajinách majú ženy vzdelanie, prácu a spoločenské postavenie.

„Ľudský život pre nich nemá cenu.“
– Opäť ide o generalizáciu. Pravdou je, že extrémistické skupiny páchaním násilia devalvujú ľudský život, ale bežní moslimovia si ľudský život vážia rovnako ako ktokoľvek iný. Islam ako náboženstvo obsahuje príkazy na ochranu života.

„Vyhovárať sa na to, že to je zriadením a nie koránom je trápne.“
– Tu je chyba v chápaní: mnohé praktiky v Afganistane alebo iných oblastiach (napr. zákaz vzdelania pre ženy) nie sú priamo z Koránu, ale z miestnych kultúrnych tradícií alebo extrémnych interpretácií. Preto je úplne legitímne rozlišovať medzi náboženstvom a politickým či kmeňovým zriadením.

„Prečo to nerobíte tam, kde to má zmysel.“
– V praxi šíriť iný výklad islamu v krajinách ako Afganistan je životu nebezpečné. Aj miestni reformní učenci tam často riskujú život. Preto je nerealistické čakať, že hocikto pôjde „kázať pravý islam“ do prostredia, kde vládne militantná moc
......
Skús si veci overiť pred tým než ich napíšeš. Hlavne keď sa nimi snažíš šíriť nenávisť.
Lebo o tom sú tvoje riadky.

@lenkakravcova veď hot potvrdil čo píšem čo sa týka Afganu 🤣🤣🤣 a ty mi to vyvrátiť nevieš,potrebuješ na to gpt? Tak toho asi o islame veľa nevieš no

mizoko
7. sep 2025
@lenkakravcova

@mizoko

ChatGPT
Tvoje slová:
"choďte kázať o pravom islame tam kde sa ho nedržia, napríklad do Afganu a snáď bude ten svet trošku lepší. Lebo kým vy vypisujete čo je v knihe, ini si to vysvetľujú po svojom a žena je pre nich menej ako pes. Ľudský život pre nich nemá cenu. Tam choďte robiť svoju osvetu a dajte vedieť či vás vôbec počúvali. A vyhovárať sa na to že to je zriadením a nie koranom je fakt trápne. Tuná viete bojovať za svoju vieru a obhajovať ju tak prečo to nerobíte tam kde to má naozaj zmysel. Zlepšiť život ľuďom v moslimských krajinách vysvetľovaním, že to čo žijú nie je pravy islam."

ChatGPT povedal:
To tvrdenie nie je pravdivé ako celok – je to skôr súbor názorov, zjednodušení a stereotypov, ktoré miešajú fakty s predsudkami. Rozoberme to:

– Toto je veľmi silný a zveličený výrok. Niektoré skupiny (napr. Taliban v Afganistane) naozaj zavádzajú extrémne represívne pravidlá voči ženám, ale to nie je charakteristické pre všetkých moslimov ani pre islam ako náboženstvo. V mnohých moslimských krajinách majú ženy vzdelanie, prácu a spoločenské postavenie.

– Opäť ide o generalizáciu. Pravdou je, že extrémistické skupiny páchaním násilia devalvujú ľudský život, ale bežní moslimovia si ľudský život vážia rovnako ako ktokoľvek iný. Islam ako náboženstvo obsahuje príkazy na ochranu života.

– Tu je chyba v chápaní: mnohé praktiky v Afganistane alebo iných oblastiach (napr. zákaz vzdelania pre ženy) nie sú priamo z Koránu, ale z miestnych kultúrnych tradícií alebo extrémnych interpretácií. Preto je úplne legitímne rozlišovať medzi náboženstvom a politickým či kmeňovým zriadením.

– V praxi šíriť iný výklad islamu v krajinách ako Afganistan je životu nebezpečné. Aj miestni reformní učenci tam často riskujú život. Preto je nerealistické čakať, že hocikto pôjde „kázať pravý islam“ do prostredia, kde vládne militantná moc
......
Skús si veci overiť pred tým než ich napíšeš. Hlavne keď sa nimi snažíš šíriť nenávisť.

@lenkakravcova ja šírom nenávisť? Ty tu chces bicovat vlastnú dcéru a odrezavat hlavy. Čo som písala potvrdil aj chat gpt. Nemáš odvahu ísť tam a kázať im preto to robia tuná lebo tu ti za to nič nehrozí. Mám dosť tvojich výhovoriek a správania.

misiak7777
7. sep 2025
@lenkakravcova

@misiak7777 je vtipné, ako musíš klamať, aby si niečo dokázala..

ChatGPT
Tvoje slová:
Je toto tvrdenie pravdivé, alebo je to klamstvo?
"moslimovia nenávidia židov oveľa viac ako naši extrémisti. Akurát včera som čítala, že ženy preto nechávajú pod troskami, lebo cudzí muži sa nesmú dotknúť ženy. A ak sa dostanú do nemocnice, tak z toho istého dôvodu nie sú ošetrené. Plus je minimum žien lekarok. Vivat islam"

ChatGPT povedal:
Pozrime sa na to postupne:

1. „Moslimovia nenávidia židov oveľa viac ako naši extrémisti“
To je zovšeobecnenie a stereotyp, nie fakt.

Medzi moslimami existujú rôzne postoje – od tolerantných až po nepriateľské. Mnohé negatívne postoje voči Židom (rovnako ako voči iným skupinám) vychádzajú z konkrétnych historických, politických a regionálnych konfliktov (napr. izraelsko-palestínsky konflikt), nie zo samotného náboženstva islamu.

Nie je pravda, že by každý moslim „nenávidel Židov“. Islam ako náboženstvo obsahuje aj pozitívne pasáže o ľuďoch Knihy (Židoch a kresťanoch).

2. „Ženy nechávajú pod troskami, lebo cudzí muži sa ich nesmú dotknúť“
Toto je mýtus. V islamskej praxi existujú zásady skromnosti a obmedzenia kontaktu medzi pohlaviami, ale pri ohrození života tieto pravidlá neplatia. Záchrana života má vždy prednosť.

V krajinách zasiahnutých zemetraseniami či vojnami (Turecko, Sýria, Pakistan, Maroko) sú ženy normálne zachraňované mužskými záchranármi.

3. „V nemocnici nie sú ošetrené, lebo cudzí muži sa ich nesmú dotknúť“
Opäť nepresné. V islame platí, že ak žena potrebuje zdravotnú starostlivosť, môže ju ošetriť aj mužský lekár, ak ženský nie je dostupný.

Existujú krajiny, kde je málo lekárok (napr. Afganistan), ale tam je to skôr dôsledok sociálnych a politických obmedzení než islamského učenia ako takého. V mnohých moslimských krajinách (Egypt, Irán, Indonézia, Saudská Arábia) je veľa žien-lekárok aj zdravotných sestier.

Zhrnutie
Celé tvrdenie je skôr zmes poloprávd a mýtov než pravdivý opis reality.

Nenávisť voči Židom nie je inherentná vlastnosť moslimov, ale závisí od konkrétneho prostredia.

Záchrana a zdravotná starostlivosť má v islame vždy prednosť pred pravidlami skromnosti.

Nedostatok lekárok je problém niektorých krajín, nie univerzálne pravidlo islamu.

👉 Takže odpoveď: je to klamstvo / zavádzajúce tvrdenie, ktoré vytrháva veci z kontextu a šíri predsudky.

misiak7777
7. sep 2025
@mizoko

@lenkakravcova ja šírom nenávisť? Ty tu chces bicovat vlastnú dcéru a odrezavat hlavy. Čo som písala potvrdil aj chat gpt. Nemáš odvahu ísť tam a kázať im preto to robia tuná lebo tu ti za to nič nehrozí. Mám dosť tvojich výhovoriek a správania.

@mizoko mne ale našiel niečo iné ako Lenuške 😃😃😃😃 ale hej, klamem

mizoko
7. sep 2025
@lenkakravcova

@mizoko

ChatGPT
Tvoje slová:

ChatGPT povedal:

......

@lenkakravcova ja nenávisť nesirim,to zvládaš sama. Ako kresťanstvo tak aj islam sú vo svojej podstate ok. Ide o to kto si to ako vyloží. Tak ako komunizmus. Ty ale pretláčať to čo tu nikto nechce a tam kde by to malo zmysel nepôjdeš. To je celé.

misiak7777
7. sep 2025
@lenkakravcova

@misiak7777 je vtipné, ako musíš klamať, aby si niečo dokázala..

ChatGPT
Tvoje slová:
Je toto tvrdenie pravdivé, alebo je to klamstvo?
"moslimovia nenávidia židov oveľa viac ako naši extrémisti. Akurát včera som čítala, že ženy preto nechávajú pod troskami, lebo cudzí muži sa nesmú dotknúť ženy. A ak sa dostanú do nemocnice, tak z toho istého dôvodu nie sú ošetrené. Plus je minimum žien lekarok. Vivat islam"

ChatGPT povedal:
Pozrime sa na to postupne:

1. „Moslimovia nenávidia židov oveľa viac ako naši extrémisti“
To je zovšeobecnenie a stereotyp, nie fakt.

Medzi moslimami existujú rôzne postoje – od tolerantných až po nepriateľské. Mnohé negatívne postoje voči Židom (rovnako ako voči iným skupinám) vychádzajú z konkrétnych historických, politických a regionálnych konfliktov (napr. izraelsko-palestínsky konflikt), nie zo samotného náboženstva islamu.

Nie je pravda, že by každý moslim „nenávidel Židov“. Islam ako náboženstvo obsahuje aj pozitívne pasáže o ľuďoch Knihy (Židoch a kresťanoch).

2. „Ženy nechávajú pod troskami, lebo cudzí muži sa ich nesmú dotknúť“
Toto je mýtus. V islamskej praxi existujú zásady skromnosti a obmedzenia kontaktu medzi pohlaviami, ale pri ohrození života tieto pravidlá neplatia. Záchrana života má vždy prednosť.

V krajinách zasiahnutých zemetraseniami či vojnami (Turecko, Sýria, Pakistan, Maroko) sú ženy normálne zachraňované mužskými záchranármi.

3. „V nemocnici nie sú ošetrené, lebo cudzí muži sa ich nesmú dotknúť“
Opäť nepresné. V islame platí, že ak žena potrebuje zdravotnú starostlivosť, môže ju ošetriť aj mužský lekár, ak ženský nie je dostupný.

Existujú krajiny, kde je málo lekárok (napr. Afganistan), ale tam je to skôr dôsledok sociálnych a politických obmedzení než islamského učenia ako takého. V mnohých moslimských krajinách (Egypt, Irán, Indonézia, Saudská Arábia) je veľa žien-lekárok aj zdravotných sestier.

Zhrnutie
Celé tvrdenie je skôr zmes poloprávd a mýtov než pravdivý opis reality.

Nenávisť voči Židom nie je inherentná vlastnosť moslimov, ale závisí od konkrétneho prostredia.

Záchrana a zdravotná starostlivosť má v islame vždy prednosť pred pravidlami skromnosti.

Nedostatok lekárok je problém niektorých krajín, nie univerzálne pravidlo islamu.

👉 Takže odpoveď: je to klamstvo / zavádzajúce tvrdenie, ktoré vytrháva veci z kontextu a šíri predsudky.

mizoko
7. sep 2025
@misiak7777

@misiak7777 ale veď jej píšem že aj chat gpt potvrdil čo píšem. Len ona si z toho vyberá v hlavičke čo chce. Opäť si fakty prispôsobuje svojej teórii. A stále jej to nedochadza

mizoko
7. sep 2025

@misiak7777 ja sa na vieru človeka nikdy nepytam. Je mi to jedno. Ale ak niekto pretláča to čo tieto dve tak sa už ozvem.

lenkakravcova
7. sep 2025

@eva8 keď ťa ešte zaujíma celkovo téma medzi náboženských vzťahov a možno takého pohľadu na sufijov (islam ktorý sa zameriava na vnútornú formu a lásku vo všetkom), tak ti odporúčam túto knižku. 🙂 Myslím, že v nej nájdeš pár veci, ktoré sa ti budú veľmi páčiť.

dahliaa
7. sep 2025
@mizoko

@dahliaa veď ti píšem choď robiť prednášky tam. Čo zas rypes? Ty píšeš že ho študuješ 15 rokov,robíš tu osvetu o ktorú nikto nestojí a tam kde to má zmysel tak tam ani nepachnes. Hrdinka v strednej Európe ale tam by si ani nepipla. Veď chod pomáhať vlastným. Uč ich,zakladaj školy pomáhaj im pochopiť ich vlastnú vieru. Ale na to nemáš že hej

@mizoko Holka, ty máš tak jednoduché a omezené názory svojí neznalostí, až mi oči krvácí... O Afghanu víš houno, ale děláš ze sebe chytrou. 🤦🏻‍♀️
Myslíš, že tam má někdo možnost otevřít proti režimu pusu? Víš ty vůbec, jak dopadnou ti, o kterých se zjistí, že studují a nedej Bože, učí jiné Korán?? Ti lidé riskují svůj život, dělají to na tajno v soukromí, aby je v lepším případě nezavřeli do vězení, že kterého se stejně pravděpodobně nedostanou živí... Můj muž by ti mohl povídat... Milá, zlatá než budeš psát něco, o čem nemáš ani ponětí, tak si alespoň zjistí nějaké základy. Tohle je ubohost, co předvádíš. 🤦🏻‍♀️🙄

lenkakravcova
7. sep 2025

@dahliaa pozri sa prosím ak môžeš, či tá knižka, ktorú som dala vyššie je niekde dostupná v českom jazyku v preklade (neviem, či mi zobrazuje všetky výsledky ako to máte v češtine). Pozerám, že na Slovensku je už vypredaná 🙃

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@lenkakravcova

@anonym_eff4ba už som vyskúšala. 🙂 islam bolo to posledné čo som si pozerala, študovala.. a pri ňom som aj ostala.

A tiež mi včera vyskočil príbeh nejakého muslima, čo konvertoval ku kresťanstvu. Lebo potreboval upokojenie, ktoré podľa jeho slov v islame nenašiel. Hľadal Boha, ktorý ho miluje a privinie. Hovorím si, tá však fajn, hlavne že našiel cestu k Bohu nejakú..
Trochu ma ale zarazilo keď som si prečítala komentár pod daným videom. Daný muž dostal po konverzii rakovinu žalúdka a zomrel v hrozných bolestiach. Už je po ňom. 😐
Neviem čo si o takých prípadoch potom myslieť. Možno ty budeš vedieť.

@lenkakravcova no vidis aky je zivot zaujimavy,ja som pozerala video moslimky kt chcela dokonca bojovat za isis a potom nasla cestu v krestanstve a ako uverila predtala trpiet nocnymi desmi,ktore mala kazdy druhy den.Co si mozme o tom len mysliet?

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@lenkakravcova no vidis aky je zivot zaujimavy,ja som pozerala video moslimky kt chcela dokonca bojovat za isis a potom nasla cestu v krestanstve a ako uverila predtala trpiet nocnymi desmi,ktore mala kazdy druhy den.Co si mozme o tom len mysliet?

@anonym_eff4ba asi to, že nebola na správnej ceste, keď sa vôbec k ISIS pridala. Ak človek je veriaci muslim, vie, že takéto skupiny nepatria do islamu. Takže je len dobre, že našla cestu ku kresťanstvu, kde sa tak priblížila k Bohu. Možno ju raz Boh povedie i ďalej, k islamu takému aký ho mala spoznať a aký ho zoslal. 🙂. Niekedy ale k tomu človek potrebuje ten medzi stupeň kresťanstva, lebo tam sa láska k blížnemu rozoberá viac než v islame samotnom (tam sa to už necháva ako otvorený zákon prvých veršov každej súry (s pomenovaním Božej vlastnosti Milostivy, Milostný), pri ktorom už nemáme obsiaznejsie metafory.

dahliaa
7. sep 2025
@lenkakravcova

@eva8 keď ťa ešte zaujíma celkovo téma medzi náboženských vzťahov a možno takého pohľadu na sufijov (islam ktorý sa zameriava na vnútornú formu a lásku vo všetkom), tak ti odporúčam túto knižku. 🙂 Myslím, že v nej nájdeš pár veci, ktoré sa ti budú veľmi páčiť.

@lenkakravcova Myslím, že se dá sehnat. Tady možná i ve Slovenštině, ale asi lehce poníčená. https://knihobot.cz/g/610771/b/15718011?fallbac...

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@mizoko

@lenkakravcova
@dahliaa choďte kázať o pravom islame tam kde sa ho nedržia, napríklad do Afganu a snáď bude ten svet trošku lepší. Lebo kým vy vypisujete čo je v knihe, ini si to vysvetľujú po svojom a žena je pre nich menej ako pes. Ľudský život pre nich nemá cenu. Tam choďte robiť svoju osvetu a dajte vedieť či vás vôbec počúvali. A vyhovárať sa na to že to je zriadením a nie koranom je fakt trápne. Tuná viete bojovať za svoju vieru a obhajovať ju tak prečo to nerobíte tam kde to má naozaj zmysel. Zlepšiť život ľuďom v moslimských krajinách vysvetľovaním, že to čo žijú nie je pravy islam.

@mizoko Tam by neuspeli,pre moslimov v moslimskych krajinach by boli slim moslimky,take co si z knihy vyberu co sa im hodi,nie co tam aj je!Ved pozri Lenka moslimka ktora si vzala hypoteku,neriadil sa Koranom ale tym co jej akurat vyhovovalo,aj psy sa nepovazuju za dobre zvierata ale lenka ma 2,ona si bude vyberat to co ona uzna za vhodne,nie co sa odporuca univerzalne v moslimskom svete.A tak aj podl toho sem pose ako jej vyhovuje a obhajuje tak aby to bolo to najlepsie nabozemstvo,len presne akonpises ak by zila skutocny Islam by si tak nevyskakovala.

lenkakravcova
7. sep 2025
@dahliaa

@lenkakravcova Myslím, že se dá sehnat. Tady možná i ve Slovenštině, ale asi lehce poníčená. https://knihobot.cz/g/610771/b/15718011?fallbac...

@dahliaa to som našla len tam je to len antikvariat (obmedzené množstvo). A nová stala asi rovnako.
Ale vďaka aj tak 🙂

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@mizoko Tam by neuspeli,pre moslimov v moslimskych krajinach by boli slim moslimky,take co si z knihy vyberu co sa im hodi,nie co tam aj je!Ved pozri Lenka moslimka ktora si vzala hypoteku,neriadil sa Koranom ale tym co jej akurat vyhovovalo,aj psy sa nepovazuju za dobre zvierata ale lenka ma 2,ona si bude vyberat to co ona uzna za vhodne,nie co sa odporuca univerzalne v moslimskom svete.A tak aj podl toho sem pose ako jej vyhovuje a obhajuje tak aby to bolo to najlepsie nabozemstvo,len presne akonpises ak by zila skutocny Islam by si tak nevyskakovala.

@anonym_eff4ba už zase klamstvá..

Chov psov je v islame povolený. Len nesmú byť v izbe.
https://muslimovia.sk/o-islame/co-robime/zakono...

dahliaa
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@anonym_eff4ba Já už jen kroutím hlavou... To je tak, když diskutují ti, co o dané problematice nevědí absolutně nic. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@lenkakravcova

@anonym_eff4ba asi to, že nebola na správnej ceste, keď sa vôbec k ISIS pridala. Ak človek je veriaci muslim, vie, že takéto skupiny nepatria do islamu. Takže je len dobre, že našla cestu ku kresťanstvu, kde sa tak priblížila k Bohu. Možno ju raz Boh povedie i ďalej, k islamu takému aký ho mala spoznať a aký ho zoslal. 🙂. Niekedy ale k tomu človek potrebuje ten medzi stupeň kresťanstva, lebo tam sa láska k blížnemu rozoberá viac než v islame samotnom (tam sa to už necháva ako otvorený zákon prvých veršov každej súry (s pomenovaním Božej vlastnosti Milostivy, Milostný), pri ktorom už nemáme obsiaznejsie metafory.

@lenkakravcova co zasa so vymyslas bola narodena v normaonej moslimskej rodine,a vidis az krestanstvo ju uzdravilo,zasa neprekrucaj.Ale to bola len ukazka,aj ta rakovina ako trapne si mysliet ze to ma preto lebo presuel na krestanstvo,.Na rakovinu trpi uz skoro kazdy clovek a ty to zvalis na od ocenie od islamu.Si vtipna.Okrem toho tych ludi co konvertuju z islamu na krestanstvo je dost akurat to nerobia vo svojich krajinach lebo by ich najskro zabili ale v pokojnej a mierumilivnej Europe kde si to uz konecne mozu dovolit a nebudu sa bat ze ich niekto tabihe,ako to je v moslimskych krajinach zvykom!

mizoko
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@anonym_eff4ba ja to viem a celú dobu to tu píšem ale tie dve sú zaseknute a je fuk čo im píšeš. Ony nechcú pravdu,chcú potvrdenie ich vlastných myšlienok. Toho sa u mňa nedočkajú. Este aj ten gpt mi dal za pravdu. Tak ja už neviem.

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@lenkakravcova

@anonym_eff4ba už zase klamstvá..

Chov psov je v islame povolený. Len nesmú byť v izbe.
https://muslimovia.sk/o-islame/co-robime/zakono...

@lenkakravcova Áno, podľa islamskej tradície sa verí, že džinovia sa môžu prevteliť do psov, najmä do čiernych psov. Táto predstava vychádza z kombinácie hadísov (výrokov proroka Mohameda) a folklórnych príbehov, ktoré sa v rôznych regiónoch líšia.

---

🧞‍♂️ Džin a pes v islame

• Hadís Sahih Muslim uvádza, že čierny pes je „džin“ alebo „diabol“, čo naznačuje, že džinovia môžu nadobudnúť túto podobu.
• V niektorých výkladoch sa tvrdí, že čierne psy rušia modlitbu, pretože sú považované za nositeľov nečistej energie alebo prítomnosti džina.
• V príbehu z duchovnej praxe sa opisuje, ako sa džin údajne „skrýval v psovi“, čo spôsobovalo problémy majiteľom — pes reagoval agresívne na Korán a duchovné rituály, čo sa interpretovalo ako znak džinskej prítomnosti.

---

🐾 Prečo práve čierny pes?

• V islamskom folklóre sa čierna farba často spája s neviditeľným svetom, vrátane džinov.
• Niektorí učenci tvrdia, že čierny pes má „silnejšiu väzbu“ na svet džinov, hoci to nie je univerzálne prijaté.

---

💡 Záver:

Áno, v islamskom výklade je možné, že sa džin prevtelí do psa.
Nwbojis sa ze mas gina v psovi? A co jebo sliny ta nerusia pri modlitbe?
A co hypoteka nevadi ti? Ty si vykladas to co sa tebe hodi

dahliaa
7. sep 2025
@mizoko

@anonym_eff4ba ja to viem a celú dobu to tu píšem ale tie dve sú zaseknute a je fuk čo im píšeš. Ony nechcú pravdu,chcú potvrdenie ich vlastných myšlienok. Toho sa u mňa nedočkajú. Este aj ten gpt mi dal za pravdu. Tak ja už neviem.

@mizoko Prej pravdu... 😅😅 Neeee.... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🙄🙄😅😅😅😅

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@mizoko

@mizoko Presne nech idu sirit Islam tak kde to ludia pozrebuju,nie do Eurooy,my tu mame dobre podmienky,ich potrebuju v tom Afganistane,sa cudujem Dahlii ze tam nejdu s manzelom robit osvetu,ale tak nechce sa jej asi nebude taka dobra moslimka akou sa robi.

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@lenkakravcova co zasa so vymyslas bola narodena v normaonej moslimskej rodine,a vidis az krestanstvo ju uzdravilo,zasa neprekrucaj.Ale to bola len ukazka,aj ta rakovina ako trapne si mysliet ze to ma preto lebo presuel na krestanstvo,.Na rakovinu trpi uz skoro kazdy clovek a ty to zvalis na od ocenie od islamu.Si vtipna.Okrem toho tych ludi co konvertuju z islamu na krestanstvo je dost akurat to nerobia vo svojich krajinach lebo by ich najskro zabili ale v pokojnej a mierumilivnej Europe kde si to uz konecne mozu dovolit a nebudu sa bat ze ich niekto tabihe,ako to je v moslimskych krajinach zvykom!

@anonym_eff4ba

Úplne nechápem, prečo stále riešia ľudia že kresťanstvo Vs islam v prechodoch. V slobodnej Európe konvertuje kopa ľudí k islamu. Podľa teba sú blbi, okej.. v isl krajinách malo konvertuje späť, lebo je to krok dozadu, čo sa týka náboženského vzdelania (+ veci, ktoré uvádzaš, ako vylúčenie z komunity atď). Ale tak či tak to nie je čiernobiele.
Aj v krest. Krajinách žijú konvertiti k islamu a aj v islamských ku krestavu.

Náboženské konverzie a „switching“
Podľa dát Pew Research Center (2025):
V mnohých krajinách je z kresťanstva odchádzajúcich omnoho viac než tých, ktorí sa k nemu pridávajú. Napr. v Nemecku je pomer približne 20 odpadlíkov na 1 nového konvertitu.
Pew Research Center
Naproti tomu do islamu sa podľa dát vo väčšine krajín počet prílivu a úbytkov vyrovnáva – žiadny významný čistý zisk z konverzií.

Konverzie z kresťanstva na islam

Štatistiky sa výrazne líšia, záleží na regióne:

V Nemecku: 4 000 ročne konverzií na islam,
V Spojenom kráľovstve: ~5 000,
V USA: ~25 000

Religiózne opúšťanie (switching)
Kresťanstvo výrazne stráca členov, islam stagnuje (prírastky ~úbytky)

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@lenkakravcova Áno, podľa islamskej tradície sa verí, že džinovia sa môžu prevteliť do psov, najmä do čiernych psov. Táto predstava vychádza z kombinácie hadísov (výrokov proroka Mohameda) a folklórnych príbehov, ktoré sa v rôznych regiónoch líšia.

---

🧞‍♂️ Džin a pes v islame

• Hadís Sahih Muslim uvádza, že čierny pes je „džin“ alebo „diabol“, čo naznačuje, že džinovia môžu nadobudnúť túto podobu.
• V niektorých výkladoch sa tvrdí, že čierne psy rušia modlitbu, pretože sú považované za nositeľov nečistej energie alebo prítomnosti džina.
• V príbehu z duchovnej praxe sa opisuje, ako sa džin údajne „skrýval v psovi“, čo spôsobovalo problémy majiteľom — pes reagoval agresívne na Korán a duchovné rituály, čo sa interpretovalo ako znak džinskej prítomnosti.

---

• V islamskom folklóre sa čierna farba často spája s neviditeľným svetom, vrátane džinov.
• Niektorí učenci tvrdia, že čierny pes má „silnejšiu väzbu“ na svet džinov, hoci to nie je univerzálne prijaté.

---

💡 Záver:

@anonym_eff4ba veriaci človek v Allaha má Jeho ochranu. Strach z jinnov teda nie je na mieste.

Okrem toho jinn sa môže prevteliť aj do človeka 🙂 Niekedy mám pocit, že jednému takému práve odpisujem.

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

---

🧞‍♂️ Džin a pes v islame

---

---

💡 Záver:

@anonym_eff4ba
K hypotéke:

Je zakázané pre muslima poskytovať niekomu inému pôžičku s ribá. Je to považované za jeden z najťažších hriechov v islame. Je dovolené požičať inému človekovi pôžičku bez ribá - bez úroku. Požičiavať peniaze alebo komodity s ribá /s úrokom/ a zarábať takýmto spôsobom, je v islame zakázané.

Teda je zakázané aby som ja poskytla, požičala peniaze ďalej s úrokom.
Na zobratie (nie poskytnutie inému) hypotéky s úrokom v nutnosti zabezpečenia bývania pre rodinu existuje výnimka. Keďže nejde o žitie z úrokov ale o to, že dobrovoľne doplácam a nechám sa zdierat úrokom - no ja sama toto nikomu nerobím.
Chápeš rozdiel, či?

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ale do Afganu ona nepôjde lebo je to tam nebezpečné 🤣🤣🤣 to napísala ona, tak radšej bude vypisovať bludy z pohodlia gauča pod ochranou práva západnej demokracie ☺️😘🥰

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@lenkakravcova

@anonym_eff4ba
K hypotéke:

Je zakázané pre muslima poskytovať niekomu inému pôžičku s ribá. Je to považované za jeden z najťažších hriechov v islame. Je dovolené požičať inému človekovi pôžičku bez ribá - bez úroku. Požičiavať peniaze alebo komodity s ribá /s úrokom/ a zarábať takýmto spôsobom, je v islame zakázané.

Teda je zakázané aby som ja poskytla, požičala peniaze ďalej s úrokom.
Na zobratie (nie poskytnutie inému) hypotéky s úrokom v nutnosti zabezpečenia bývania pre rodinu existuje výnimka. Keďže nejde o žitie z úrokov ale o to, že dobrovoľne doplácam a nechám sa zdierat úrokom - no ja sama toto nikomu nerobím.
Chápeš rozdiel, či?

@lenkakravcova zasa si vymyslas a hladas diery v Korane tak aby tebe vyhovovali.Pamatam si diskusiu kde ste to rozoberali s daliou a mali a to iny nazor,s tym ze ty si nebola vo vyhode,naopak nekonala si v sulade s Islamim.Niekde sa vyjadrujes ze si mozes pozicat v islamskych bankch kde to je v sulde s Koranim,lebze na SK taka banka neexistuje,cize si vedime porusil pravdilo v Islame,hlavne ze sa drzis inych pravidiel ale take co ti nevyhovuju kludne porisis,si skor tak prospecharka alebo ako bolo inde spomenute Slim moslimka,lebo si vyberas len to co sa tebe zda vhodne,pretoze inaks a neda!Dalo yb sa ak zijes v tom Afganistane tak by si zila presne podla Koranu ale tky zivot by ti uz asi nevyhovoval.

lenkakravcova
7. sep 2025
@mizoko

@anonym_285 ale do Afganu ona nepôjde lebo je to tam nebezpečné 🤣🤣🤣 to napísala ona, tak radšej bude vypisovať bludy z pohodlia gauča pod ochranou práva západnej demokracie ☺️😘🥰

@anonym_285 poukazujem len štatistiku. Nič viac.
Každý si na to už musí urobiť vlastný názor.

A inak osobne radšej diskutujem s ľuďmi, ktorí sa podpíšu pod svoj názor. Neboja sa ho povedať v slobodnej Európe nahlas, naskrýajuc sa za anonymné profily. Načo je to dobré? Hanbíš sa za seba? Máš pocit, že tvoj názor je tak nesprávny, že by si mala kvôli nemu napríklad v práci problém?
@mizoko to isté platí na teba. Len veľa nenávistných rečí ako zle nastavený chat bot bez identity.