Európa a islam
Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......
@anonym_285 ale do Afganu ona nepôjde lebo je to tam nebezpečné 🤣🤣🤣 to napísala ona, tak radšej bude vypisovať bludy z pohodlia gauča pod ochranou práva západnej demokracie ☺️😘🥰
@mizoko Já vím, ty za to nemůžeš.🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@anonym_285 vyčkaj času 🙂 Inshallah
@lenkakravcova Lenuška si na mňa zabudla 🙂🙃🙃 si ma obvinila z klamstva napomáhania ženám v Afganistane, a ja som ti to vyvrátila 😘😘😘
Mier s tebou 😉😉😉
@lenkakravcova Lenuška si na mňa zabudla 🙂🙃🙃 si ma obvinila z klamstva napomáhania ženám v Afganistane, a ja som ti to vyvrátila 😘😘😘
Mier s tebou 😉😉😉
@misiak7777 ja sa s nimi už ani nebavím,už sa bavím len na nich 😁
Mier s tebou 😉😉😉
@misiak7777 kde čo ako? 😀 Ja som o Afganistane nepísala. 🤷
Ale napodobne: Mier s tebou.
@anonym_285 vyčkaj času 🙂 Inshallah
• Korán jasne hovorí:„Boh povolil obchod, ale zakázal ribá (úrok).“
---
Tradičná hypotéka s úrokom je v islame zakázaná, ale existujú etické alternatívy, ktoré rešpektujú princípy šaríe. V krajinách ako Malajzia, Saudská Arábia či Spojené arabské emiráty sú tieto produkty bežné a dostupné.
Ty si si asi pozicala v Saudksej nie?😀
@anonym_285 podľa dahlie je to ok,ona by vlastnú dcéru ponúkla a s radosťou. Jej slova
@anonym_285 podľa dahlie je to ok,ona by vlastnú dcéru ponúkla a s radosťou. Jej slova
@mizoko Proroku Muhammadovi s radostí a veškerou úctou. Škoda, toto už se mojím dcerám nikdy nepoštěstí, ale tak snad jim Bůh přivede do cesty jiné zbožné muslimy a kéž i je samotné povede správnou cestou. Amin.
• Korán jasne hovorí:„Boh povolil obchod, ale zakázal ribá (úrok).“
---
Tradičná hypotéka s úrokom je v islame zakázaná, ale existujú etické alternatívy, ktoré rešpektujú princípy šaríe. V krajinách ako Malajzia, Saudská Arábia či Spojené arabské emiráty sú tieto produkty bežné a dostupné.
Ty si si asi pozicala v Saudksej nie?😀
@anonym_eff4ba presne preto existuje výnimka v šarii v Európe. Je na to viacero názorov. Posielam kde si to môžeš nájsť.
ChatGPT
Áno, existuje európska fatwa týkajúca sa získania hypotéky v súlade s islamským právom (šarí‘a). Európska rada pre fatwu a výskum (ECFR) vydala v roku 1999 fatwu, ktorá umožňuje moslimom v Európe získať hypotéku na kúpu nehnuteľnosti, ak neexistujú žiadne iné možnosti a ak je to nevyhnutné. Táto fatwa vychádza z princípu "darúra" (nevyhnutnosť), ktorý umožňuje porušiť pôvodne zakázané činy v prípade naliehavej potreby. ECFR zdôrazňuje, že úroky sú v islame považované za "riba" (úžera) a sú zakázané, avšak v prípade nevyhnutnosti môžu byť povolené.
islamicmortgages.co.uk
britishfatwacouncil.org
ECFR tiež odporúča, aby moslimovia v Európe vyvíjali vlastné finančné inštitúcie, ktoré by poskytovali financovanie v súlade so šarí‘a, aby sa predišlo potrebe využívať úžernícke úvery.
islamicmortgages.co.uk
Je dôležité poznamenať, že táto fatwa je neformálna a jej platnosť závisí od akceptácie moslimskou komunitou. Nie všetci islamskí učenci súhlasia s touto fatwou; niektorí tvrdia, že hypotéky sú vždy zakázané, zatiaľ čo iní tvrdia, že môžu byť povolené v prípade nevyhnutnosti.
.......
Mimo toho, kto by nechcel žiť bez hypotéky? 🙂 Mať peniaze na nutné bývanie, tiež by som do nej nešla.
@misiak7777 ja sa s nimi už ani nebavím,už sa bavím len na nich 😁
@mizoko Tak hlavně, že si přitakáváš s takovým odpadem, který podporuje a souhlasí s vyvražďováním a mrzačením dětí a žen. 🤮🤮 Takovej už tady jednou byl... 🤢
https://youtube.com/shorts/JuLlh0Va5Gs?si=8jdyr...
@misiak7777 kde čo ako? 😀 Ja som o Afganistane nepísala. 🤷
Ale napodobne: Mier s tebou.
@lenkakravcova si opitá? 🙂🙂🙂 Tvoja odpoveď 10:02 na môj príspevok že v Afganistane nepomáhajú ženám a neosetruju v nemocnici 🙂🙂🙂 ešte som ti to vyvrátila dvoma odkazmi. Nuž Lenka, na zdravie 🙃🙃🙃
@lenkakravcova si opitá? 🙂🙂🙂 Tvoja odpoveď 10:02 na môj príspevok že v Afganistane nepomáhajú ženám a neosetruju v nemocnici 🙂🙂🙂 ešte som ti to vyvrátila dvoma odkazmi. Nuž Lenka, na zdravie 🙃🙃🙃
@misiak7777 to sú slová chat gpt, nie moje. 🙂
@anonym_285 vygoogli si čo je fatwa.
Podnájom by mi nevadil,, len nájdi taký, kde berú aj rodiny so 4 deťmi 🙂 veľa šťastia. Sama vieš, že je to nereálna situácia na Slovensku. V Nemecku a Rakúsku je to iné. Tam možno skôr. Je tam viac nájomných bytov. Len neviem či je rozumné aby väčšina Slovenska odišla preč. Aj keď človek mieni, pán Boh mení..
@misiak7777 to sú slová chat gpt, nie moje. 🙂
@lenkakravcova jaj, dobrý argument 🙃🙃🙃
@anonym_285 no vidíš ty bojujes proti pedofílii a Dahlia za pedofíliu 😏 môžte si pokecat
@anonym_285 môžeš jej skúsiť vysvetliť že to čo tára je ohavné,choré a uchylne. Môžeš to podložiť svojimi skúsenosťami s takýmito zneužívaný mi deťmi. Lebo to nič iné nie je ako zneužívanie. Len táto tu to nechce pripustit
@anonym_285 ona preto nemôže odsudit veľa nemoralnych veci. A to mi príde smutne
@anonym_285 ona preto nemôže odsudit veľa nemoralnych veci. A to mi príde smutne
@anonym_285
@mizoko Aisha nebyla, v době naplnění manželství s Poslem Božím, dítě. Byla to mladá, fyzicky a psychicky vyspělá žena. Nejedná se tedy o pedofílii. Nevidím důvod se tu s někým bavit o pedofílii. Tu odsuzuji stejně tak, jako i vy.
@anonym_285 iba od Dahlie. Ja za zrelú ženu nepovažujem ani 18 ročné dievca