Európa a islam
Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......
@dahliaa keď už sa bavíme o tých biblických informáciách tak panna Mária počala z Ducha svätého podľa Biblie, takže nebola nútená k sexu so starým mužom 😀.
@gabrielkaa ona nemôže povedať že to odsudzuje,lebo neodsudzuje. Povedať dnes že rodenie deti 12 ročnými deťmi bolo síce zaužívané v tej dobe ale nie je to v poriadku - to ona nepovie. Nepovie ti že Asiha bola dieťaťom bude stále omielat že bola mladou ženou schopnou plniť všetky manželské povinnosti
@gabrielkaa ona nemôže povedať že to odsudzuje,lebo neodsudzuje. Povedať dnes že rodenie deti 12 ročnými deťmi bolo síce zaužívané v tej dobe ale nie je to v poriadku - to ona nepovie. Nepovie ti že Asiha bola dieťaťom bude stále omielat že bola mladou ženou schopnou plniť všetky manželské povinnosti
@mizoko A práve kvôli takýmto to stále takto funguje. Čo my považujeme za pedofíliu oni považujú za normálny manželský zväzok….
@anonym_autor v súre 4, 24 sa pise ze ak nejaku zenu zajali a bola uz vydata, tak taka manzelkou nema byt, ale mozu mat s nou sex, stane sa konkubinkou. V korane okrem 4 zakonnych manzeliek mozu mat aj neobmedzeny pocet konkubin, resp. sex.otrokyn
Korán obsahuje viac než sto úsekov, v ktorých sú volaní k vojne proti nevercom. Tieto časti nie sú v Korane časovo ohraničene, a teda platia aj dnes. Pre moslimov existuje iba jeden mier, a to, ked celý svet bude podrobený Allahovi. Do tej dobu sú pre nich krajiny rozdelene na dve skupiny, a to dom vojny (kde nevládne Allah) a dom mieru. S krajinou, ktora patrí do domu vojny, nemôžu podľa koranu uzavrieť mier, iba tzv. "pokoj zbraniam", kedy si dávajú čas sa zmobilizovať na dobitie.
@dahliaa keď už sa bavíme o tých biblických informáciách tak panna Mária počala z Ducha svätého podľa Biblie, takže nebola nútená k sexu so starým mužom 😀.
@gabrielkaa Bavím se o porodu 12 letého ,,dítěte" - panny. (podle vás).
@anonym_285 z nej nedostaneš že s.x s 9 ročným deckom je zneužitie. Ona to neprizná a neodsudi. Stále bude dookola omielat že je to v poriadku lebo podľa nich dieťaťom nebola. Nepovie že stalo sa to a nie je to správne. Stále len povie - stalo sa to a tak to bolo v poriadku lebo za dieťa považovaná nebola. A permanentné vyťahovanie Márie je len jej zastieraci manéver ako tá dostať k tomu aby si jej odobrila jej pohľad na danú vec. Ona to neprizná lebo nemôže.
@mizoko Lebo je to fakt. 😊
Korán obsahuje viac než sto úsekov, v ktorých sú volaní k vojne proti nevercom. Tieto časti nie sú v Korane časovo ohraničene, a teda platia aj dnes. Pre moslimov existuje iba jeden mier, a to, ked celý svet bude podrobený Allahovi. Do tej dobu sú pre nich krajiny rozdelene na dve skupiny, a to dom vojny (kde nevládne Allah) a dom mieru. S krajinou, ktora patrí do domu vojny, nemôžu podľa koranu uzavrieť mier, iba tzv. "pokoj zbraniam", kedy si dávajú čas sa zmobilizovať na dobitie.
Ako sa zachádza so ženami v Saudskej Arábii, čo je kolíska islámu: každá žena má nad sebou "mužského ochrancu" (otec, brat, manžel..), ktorý má nad ženou rovnakú moc ako rodič nad dieťaťom, žena napríklad potrebuje od neho povolenie cestovať, pracovať, ísť do školy, podrobiť sa lekárskej starostlivosti, má zakázané riadiť auto, jazdiť na bicykli, nesmie byť v prítomnosti osoby opačného pohlavia mimo členov rodiny...
Otazka do plena 🙂 @vevesh napisala osobne skusenosti s tym, ako je to v nejakej moslimskej krajine.
Celkom vazne ma zaujimaju osobne skusenosti so stretnutia sa s moslimami od vas, ktore sme na poslednych cca 5 stran diskutovali. Rozhovory, prijemne/neprijemne pohlady, v skolach svojich deti, zamestnavatel, ,amestnanec.dovolenky, pripadne Naozaj, aky ste mali pocit pri rozhovore, ako vas obtazoval, alebo pomohol? Dakujem.
Otazka do plena 🙂 @vevesh napisala osobne skusenosti s tym, ako je to v nejakej moslimskej krajine.
Celkom vazne ma zaujimaju osobne skusenosti so stretnutia sa s moslimami od vas, ktore sme na poslednych cca 5 stran diskutovali. Rozhovory, prijemne/neprijemne pohlady, v skolach svojich deti, zamestnavatel, ,amestnanec.dovolenky, pripadne Naozaj, aky ste mali pocit pri rozhovore, ako vas obtazoval, alebo pomohol? Dakujem.
@eva8 ja ho mám v rodine. Je to manžel mojej sesternice. Preto ma veľa vecí tu tak trochu prekvapuje. Majú hypotéku,jeho žena pracuje, chodí kam chce,rozhoduje o sebe, nechodí zahalená a veľa iných vecí. Majú syna a on je vychovávaný v západnom svete.Jediné čím sa líši je že neje bravčové mäso. Je to slušný, milý človek. Ale islam neberie tak vážne ako niektoré užívateľky tu na MK. A pritom sa narodil v moslimskej krajine,moslimskej rodine. Celá jeho rodina sú moslimovia.
@eva8 mam kontakt aj ked skor s takymi kludnymi asi nie velmi ortodoxnymi rodinami a len dvoma 🙂 viac okolo seba ani nemam... s jednou rodinou a nijak ma neobtazovali , nikdy ma nicim neurazili a nic mi neprislo divne. Chlap "priplaval z afriky", nasiel si priatelku, neskor si ju zobral a maju 3 deti.. ona konvertovala na islam bez problemov (ale to az po dvoch detoch) a ziju v pohode zivot. Nechodi ona v burke, nemaju ani 20, on uz ma 50, ona cca 40, deti maju 4-10rocne... uplne normalne fungujuca domacnost. Co mna tak prekvapilo, ale v podsate dnes to bezne aj inde vidno, pretrhnut od prace sa pan nejde... do teraz neviem co robi :D a to fakt kadeco sme preberali a poznam ho dlhsie ako jeho zena. Bezne kym nezil v NL sa poflakoval podla reci, s kamosmi na kave, na acji, taky typicky africky poflakovacny zivot mi to prisiel. PRedtym ale pracoval v UK dlhe roky ako manager. Rovnako s jednou rodinou sa pozname z turecka, od malicka ich poznam, znami su s mojimi rodicmi. Proste normalni moderni ludia. Scestovani, vzdelani, dokonca ten par ma same dcery :DD ziadny problem okrem exotickeho nadychu v domacnosti som nemala.
@anonym_285 pozri, tak ako na sk mas par raritnych rodin, tak aj u moslimov najdes par raritnych rodin tiez. Aj na sk sa vydava pod natlakom (hlavne ak dievcina je v druhom stave), ale to neznamena, ze je zo vseobecna norma. A tie krajiny nie su tak chudobne ako si ty myslis (afganistan vynechajme, to je uplne ina tema). UAE, Saudi, Irak, Turecko, Malajzia, Iran- takmer vsade je priemerny vek vydaja 33 rokov. Si myslis, ze do 33 "si nechas hladny krk doma a ked si chudobna ako kostolna mys ?"
@anonym_285 no moment, vrazdy zo cti maju iny kontext a nevykonavaju sa, ze dievca odmietne mozneho buducehi zenicha.....mam o tom aj dost rozsiahlu diskusiu na mojom blogu.
@anonym_285 nie, nie je to v ich kulture. Vrazdy zo cti su hlavne kurdsky problem. Arabi, africania ci aziati so ctou nemaju az taky problem😀🫣🫣🫣 a 13 rokov je saria, oficialny vek je uplne. To, ze je to mozne, neznamena, ze sa dodrziava. Inak by si nemala ten priemerny vek 33 rokov na vydaj...
@eva8 ja ho mám v rodine. Je to manžel mojej sesternice. Preto ma veľa vecí tu tak trochu prekvapuje. Majú hypotéku,jeho žena pracuje, chodí kam chce,rozhoduje o sebe, nechodí zahalená a veľa iných vecí. Majú syna a on je vychovávaný v západnom svete.Jediné čím sa líši je že neje bravčové mäso. Je to slušný, milý človek. Ale islam neberie tak vážne ako niektoré užívateľky tu na MK. A pritom sa narodil v moslimskej krajine,moslimskej rodine. Celá jeho rodina sú moslimovia.
@bosorkabb Tak se ho zeptej na Proroka Muhammada a Aishu. Můžete spolu na toto téma osobně podebatovat, ale obávám se, že to se asi ani neodhodláš. Na MK jsi větší hrdinka (tak jako všechny ostatní).)))
@anonym_285 v ktorej teme to je? pod volnymi diskusiami nie
@anonym_285 v ktorej teme to je? pod volnymi diskusiami nie

@anonym_285 z nej nedostaneš že s.x s 9 ročným deckom je zneužitie. Ona to neprizná a neodsudi. Stále bude dookola omielat že je to v poriadku lebo podľa nich dieťaťom nebola. Nepovie že stalo sa to a nie je to správne. Stále len povie - stalo sa to a tak to bolo v poriadku lebo za dieťa považovaná nebola. A permanentné vyťahovanie Márie je len jej zastieraci manéver ako tá dostať k tomu aby si jej odobrila jej pohľad na danú vec. Ona to neprizná lebo nemôže.