Európa a islam
Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......
@mizoko Nejsem. Už na předchozích stránkách jsem psala, že tohle není o náboženství, ani původu. Můžeš si to dohledat. Ty tady dokola píšeš, že tohle dělají převážně muslimové. (Omlouvam se, o těch muslimech jsi to nepsala myslím ty, ale někdo jiný. Jsem si nevšimla, že na mě reaguješ ty a ne ta druhá uživatelka.) Což je nesmysl.
@dahliaa ja som len písala že aj naše babičky nosia šatky a aj mníšky 😏 to je celé 😎 a áno,je to všetko o konretnych ludoch
@dahliaa ja som len písala že aj naše babičky nosia šatky a aj mníšky 😏 to je celé 😎 a áno,je to všetko o konretnych ludoch
@mizoko Jasný. Já v první chvíli myslela, že mi odepsala misiak a až když jsem to odeslala, tak jsem si všimla, že jsi to ty (mizoko) 🙂 Jistě, že je to o lidech, proto jsem psala o těch ateistech, aby bylo jasno, že se to netýká převážně muslimů.
@mizoko minule, čo sme mali debatu o osadnikoch, včera na mňa vyskočilo video, že boli na nejakej učňovke, nedokončeny ani druhy ročník a všetky boli tehotné, jedna kojila a jedna mala 4 deti, šili na stroji..a museli ich uplácať, aby prišli do školy
takže všetko čo si hovorila, dávalo zmysel
čiže toto je ich kultura, kedysi mi to dakto dávno hovoril, že sa sustreduju viac na rodenie ako kariéru a je to ozaj tak..len potom načo vyčitky, že ich nik nezamestná, dnes je maturita podmienka aj na najhoršie práce
@mizoko Nejsem. Už na předchozích stránkách jsem psala, že tohle není o náboženství, ani původu. Můžeš si to dohledat. Ty tady dokola píšeš, že tohle dělají převážně muslimové. (Omlouvam se, o těch muslimech jsi to nepsala myslím ty, ale někdo jiný. Jsem si nevšimla, že na mě reaguješ ty a ne ta druhá uživatelka.) Což je nesmysl.
@dahliaa ano aj ona noze mat predsudky voci moslimom tak ako ich mas ty voci zenam v mini suknach,alebo kt pred manzelsvom maju viacej partnerov!
@misiak7777 Proč píšu ateisti? Protože to nedělají převážně muslimové, jak spomínáš ty. Dělají to ve velkém právě i ti ateisté, ale to raději budeš přehlížet, protože se ti to nehodí. Realita je ale bohužel jiná.))) Já se z ČR setkávám (ne vždy přímo u sebe, ale u jiných holek) s obtěžováním ze strany Čechů... Jo, tohle není o náboženství...
@dahliaa ale isteže, ako povieš 🙂🙂🙂 😉😉😉
@mizoko minule, čo sme mali debatu o osadnikoch, včera na mňa vyskočilo video, že boli na nejakej učňovke, nedokončeny ani druhy ročník a všetky boli tehotné, jedna kojila a jedna mala 4 deti, šili na stroji..a museli ich uplácať, aby prišli do školy
takže všetko čo si hovorila, dávalo zmysel
čiže toto je ich kultura, kedysi mi to dakto dávno hovoril, že sa sustreduju viac na rodenie ako kariéru a je to ozaj tak..len potom načo vyčitky, že ich nik nezamestná, dnes je maturita podmienka aj na najhoršie práce
@karolinakr tak niektoré čo ich spôsob života obhajujú toto nepochopia. Majú možnosti ale nechcú.
@kiki68 akurát písali v novinách, že naschvál ich nerobia, aby nemuseli ísť do práce..inač kedysi na piedestali stali ludia osožní pre spoločnosť, ponukali sa im vyhody a nejake postavenie, teraz sa zadarmo davky a vyhody nukaju ludom absolutne neužitočnym pre spoločnosť, ktori sice beru, ale nedávajú naspäť a ked nerobia kriminalitu, je to ešte ten lepši pripad a toto už nema nič so zdravym rozumom spoločné
toto si môžu tak bohaté arabské krajiny dovoliť dotovať takýchto utečencov a nie krajiny, kde ludia rátajú každé euro, a toto Leynovej a Merkelovej nevysvetlíš, lebo rozum sa jej nedá naliať
@karolinakr No ono je problem s tymi, co su tu tretia generacia a nemas ich kde dat prec. To su uz ludia narodeni v EU, len proste nebudu robit a mozu to cicat ten system. S tymto v zasade stat tazko pohne. Lebo to pojde na ukor vsetkych. Oni nemozu rozhodnut tak, ze nejakej Dagmar to umoznia a Yasmin nie. Ako si vie SK poradit s romami? Tiez nijako efektivne nevie
@anonym_285 keby si čítala celú diskusiu, tak by si pochopila, od čoho sa jednotlivé otázky a odpovede vyvíjajú. Ja som písala ohľadom xenofóbie, že u ľudí vzniká skôr ako reakcia na niečo, čo určitá rasa, náboženská skupina, etnikum robí a nie naopak a pri tej príležitosti som spomenula ako vzniká u nás v Kanade,
tiež nekontrolovanou imigraciou ako v Európe, a na akú etnickú skupinu sa vzťahuje na čo nejaký anonym zareagoval otázkou, čo zlé prislušnici tejto etnickej skupiny robia, keď ich ľudia začínajú mať plné zuby, na čo som jej odpísala, s čím je problém . Ak potrebuješ dôkladnejšie zhrnutie treba čítať celú diskusiu a to všetkých prispievajúcich.
Taktiež keby si čítala pozorne, tak by si sa dočitala, že mi je ľúto normálnych príslušníkov daných etník/naboženstiev… lebo sa ľudia na nich potom pozerajú cez prsty aj keď sú normálni a uviedla som príklad KAMARÁTKY, ktorá sa koli tomu vrátila nazad do nášho mesta. Kamarátka je Indka (kresťanka), okrem nej mám niekoľko ďalších kamaratiek Indiek (hinduistiek) a keď chceš čítať ohľadom moslimov, tak som spomínala, že mám kamarátky aj moslimky, malm dokonca aj kamarátov moslimov a taktiež kolegov a kolegyne moslimov. VŠETCI sú úplne normálni, príjemní ľudia, s ktorými nemám absolútne ŽIADNE problémy a je mi trápne tu vôbec niečo takéto písať, len niektoré ste tu buď cielene alebo prirodzene nechápavé. Takže gratulujem k normálnym indickým kolegom 🤦♀️
No a ak mám ešte spliesť etnikum s náboženstvom, tak mám pocit, že práve punjabi komunita spôsobuje dosť
problémov a ti sú väčšinovo muslimovia. Zároveň musím dodať, že poznám 2 baby z tejto komunity, jedna bývala šéfka, jedna súčasná kolegyňa a obidve sú nielenže úplne normálne, inteligentné ženy, s VŠ vzdelaním, patričnou hygienou ale som si istá, že sa nezúčastňujú žiadnych kriminálnych aktivít.
@anonym_285 tak teraz pozeram, že tu otázku si mi položila ty. Aký máš problém? Najprv sa ma spýtaš, ako je to v Kanade a o pár strán sa pýtaš, prečo spomínam Indov.
Týmto konverzáciu s tebou končím. Očividne jediným tvojim cieľom je tu vyvolávať konfrontácie.
@sisaka neverila by si ale na slovenských bielych dedinách ľudia pália, áno vo svojej pecí doma a dym všade naokolo, normálne plasty, plienky.. smrad riadny, ohľad na susedov častokrát nula bodov. Nie sme moc ďaleko od toho čo kritizuješ. Ja toto nerobím a to som muslimka. Kamoška iná muslimka používa tie také rozlozitelne bio plienky čo sú drahé ako šľak, lebo však planétu sme dostali len do nájmu na čas určitý.. čiže toto záleží na človeku.
@lenkakravcova jasné že to záleží od človeka. Ale keď sa stretne takých ľudí niekoľko sto tisíc a všetci majú neekologické návyky z domáceho prostredia a pokračujú v nich v krajine, kde sú iné štandardy hygienické/ekologické… tak si to povodní obyvatelia danéj lokality všimnú a nebudú im tlieskať nadšením. Áno, ak jeden Ind švacne na zem jeden obal z jedla, tak si to možno nikto nevšimne, ale ak v tvojej komunite sa tých ľudí nachádzajú stovky, tak bude zachvilu ulica vyzerať ako smetisko. Ľudia si utvoria podľa toho názor na toto etnikum, takže keď stretnú člena tohto etnika, v hlave sa im vynorí bordel, ktorí po sebe zanechávajú a už ho majú zaškatulkovaneho. To platí na akúkoľvek negativnu aktivitu, ktorú vykonáva nejaké etnikum/naboženská skupina…
A nie, v Kanade nie sme zvyknutí vykonávať potrebu do piesku a zahrabávať ju ako mačky, používame záchody, ktoré sú k dispozícii aj na plážach, kde sa naše deti chcú hrať v piesku, nie vykopávať ľudské výkaly.
Chápem, že sa snažíš obhájiť komunitu ľudí, ku ktorej patríš, ale robíš to zaslepene a nechceš vidieť, že členovia tejto komunity sú problémom. Samozrejme že si to potom odnášajú aj tí bezproblémoví a slušní, ale nebudeme sa tváriť, že problém neexistuje a keď naň niekto poukáže tak je automaticky xenofób.
@anonym_eff4ba samozřejmě, ale fakta jsou fakta i kdybychom obě oči zavřeli. 😉
@dahliaa ale ty tie fakty nerada pripustas dokonca ani statistiky ti nic nehovoria ale predsudky mas rada sa zda hlavne,ak sa to netyka moslimov.
@misiak7777 pravdu nezapřeš. 🙂
@dahliaa ja počúvam pravdu od ľudí, ktorí tam žijú 😉😉😉 ty maj tú svoju vysnívanú 🙂🙂
@lenkakravcova jasné že to záleží od človeka. Ale keď sa stretne takých ľudí niekoľko sto tisíc a všetci majú neekologické návyky z domáceho prostredia a pokračujú v nich v krajine, kde sú iné štandardy hygienické/ekologické… tak si to povodní obyvatelia danéj lokality všimnú a nebudú im tlieskať nadšením. Áno, ak jeden Ind švacne na zem jeden obal z jedla, tak si to možno nikto nevšimne, ale ak v tvojej komunite sa tých ľudí nachádzajú stovky, tak bude zachvilu ulica vyzerať ako smetisko. Ľudia si utvoria podľa toho názor na toto etnikum, takže keď stretnú člena tohto etnika, v hlave sa im vynorí bordel, ktorí po sebe zanechávajú a už ho majú zaškatulkovaneho. To platí na akúkoľvek negativnu aktivitu, ktorú vykonáva nejaké etnikum/naboženská skupina…
A nie, v Kanade nie sme zvyknutí vykonávať potrebu do piesku a zahrabávať ju ako mačky, používame záchody, ktoré sú k dispozícii aj na plážach, kde sa naše deti chcú hrať v piesku, nie vykopávať ľudské výkaly.
Chápem, že sa snažíš obhájiť komunitu ľudí, ku ktorej patríš, ale robíš to zaslepene a nechceš vidieť, že členovia tejto komunity sú problémom. Samozrejme že si to potom odnášajú aj tí bezproblémoví a slušní, ale nebudeme sa tváriť, že problém neexistuje a keď naň niekto poukáže tak je automaticky xenofób.
@sisaka však jasné.
Ja triedim obaly ešte aj z tenkých sáčkov.. takže úplne rozumiem čo taký človek, čo si dá na tom záležať zažíva vo chvíľach keď stretne bordelara.
Tým by som dala asi povinne ako trest potom zbierať odpadky po celom okolí 😄🫡
Však to ani na Slovensku nie sme zvyknutí. Aj keď v lesoch na Slovensku nájdeš hovienka od ľudí, s kopou toaletného a nezahrabane.. plechovky ktoré ešte neboli zálohované a kadečo iné, čo neviem či je tiež výhra. Nechápem prečo to ľudia robia. 😐 Však to zhoršuje celkovo životné prostredie (nemyslím len ekologicky ale i pocitovo) a škodiť inému nie je dobrý skutok.
@anonym_285 necitala si Ako som vozil Norov? TAm sa mu vysrali priamo v autobuse. Ich hygienicke navyky su nekompatibilne s nasimi. Samzrejme su vynimky, ak ziju dlho v Europe, a pod. Ale inak su to podrazacki hajzli, ktori naslubuju mozne nemozne, len aby sa niekde dostali. Suvisi to s ich kastovnym systemom, vychovou, prostredim.oni to neberu ako podraz, ale ako jediny sposob, ako v ich svete prezit.
@dahliaa ale ty tie fakty nerada pripustas dokonca ani statistiky ti nic nehovoria ale predsudky mas rada sa zda hlavne,ak sa to netyka moslimov.
@anonym_eff4ba Co to plácáš?))) To vy jste tady zaslepené v tom, že muslimové jsou fujky, násilníci a ateisti s křesťanama by se přeci na ženskou křivě ani nepodívali. 😁
Asi by to chtělo se porozhlédnout okolo sebe.
@dahliaa ja počúvam pravdu od ľudí, ktorí tam žijú 😉😉😉 ty maj tú svoju vysnívanú 🙂🙂
@misiak7777 Jistě. Však nikdo nepopírá, že muslimové nepáchají kriminalitu, ale prosím tě, nesnaž se mi tvrdit, že Čechů, Slováků a jiných Evropanů se to netýká. Týká a ve stejně velké míře. Znovu opakuji, že je to o lidech a ne o náboženství a jejich původu. 🙄
@sisaka však jasné.
Ja triedim obaly ešte aj z tenkých sáčkov.. takže úplne rozumiem čo taký človek, čo si dá na tom záležať zažíva vo chvíľach keď stretne bordelara.
Tým by som dala asi povinne ako trest potom zbierať odpadky po celom okolí 😄🫡
Však to ani na Slovensku nie sme zvyknutí. Aj keď v lesoch na Slovensku nájdeš hovienka od ľudí, s kopou toaletného a nezahrabane.. plechovky ktoré ešte neboli zálohované a kadečo iné, čo neviem či je tiež výhra. Nechápem prečo to ľudia robia. 😐 Však to zhoršuje celkovo životné prostredie (nemyslím len ekologicky ale i pocitovo) a škodiť inému nie je dobrý skutok.
@lenkakravcova tak títo to robia asi preto, lebo v ich krajine je to normálne, u niektorých trvá istu dobu, kým pochopia ako to funguje v inej kultúre a iným je to jedno a idú si po starom 🤷♀️.
@anonym_eff4ba Co to plácáš?))) To vy jste tady zaslepené v tom, že muslimové jsou fujky, násilníci a ateisti s křesťanama by se přeci na ženskou křivě ani nepodívali. 😁
Asi by to chtělo se porozhlédnout okolo sebe.
@dahliaa
Rozumiem, že tvoje názory vychádzajú z tvojej viery a kultúry, a rešpektujem tvoje právo ich mať. Ale keď označíš ženu za nemravnú len na základe oblečenia alebo jej sexuálnej minulosti, je to tiež predsudok. Rovnako ako by bolo nespravodlivé označiť všetkých moslimov za sexistov alebo násilníkov. Každý človek by mal byť hodnotený podľa svojho správania, nie podľa oblečenia alebo náboženstva.“ Bud konzistentns vo svojich tvrdeniach a rovnaku optiku pouzivaj na vsetko,nie len to co tebe vybovuje.
@lenkakravcova
@sisaka Joo holky, našinci přeci taková čuňata jako muslimové nejsou!! Ti vykonávají toaletu zásadně na místech k tomu určených. A ještě aby na ženy pokřikovali... No kdo to u nás kdy viděl!!
Tady taková malá ukázka z okraje Prahy - Modřan. (A ne, na fotce opravdu nejsou muslimové a výkaly od nich. Tohle dokáží ti naši bílí spořádaní Češi (ani ne cikáni)). Vůbec nemluvě o takových místech jako je třeba Hlavní nádraží... Tam se člověk bojí chodit i za bílého dne. 😀
@misiak7777 Jistě. Však nikdo nepopírá, že muslimové nepáchají kriminalitu, ale prosím tě, nesnaž se mi tvrdit, že Čechů, Slováků a jiných Evropanů se to netýká. Týká a ve stejně velké míře. Znovu opakuji, že je to o lidech a ne o náboženství a jejich původu. 🙄
@dahliaa všimla som si tvoje argumentovanie, ktoremu chyba logika. Pointa je KOĽKO je tých ľudí z daných skupin.
Aby sme neboli v citlivej téme moslimov, uveďme si to na Rómoch.
Je všeobecne známe, že veľké množstvo žije zo sociálnych dávok. Žijú zo sociálnych dávok aj “biely”? Žijú. Je ich taká veľká časť populácie ako tej rómskej? Nie je, to by už asi krachoval celý systém… Žijú všetci Romovia z dávok? Nežijú, nájdu sa aj slušní, pracujúci žijúci ako ostatná nerómska populácia.
Dúfam, že už chápeš. Ak nie, tak si treba dať dole klapky z oči.
@dahliaa
Rozumiem, že tvoje názory vychádzajú z tvojej viery a kultúry, a rešpektujem tvoje právo ich mať. Ale keď označíš ženu za nemravnú len na základe oblečenia alebo jej sexuálnej minulosti, je to tiež predsudok. Rovnako ako by bolo nespravodlivé označiť všetkých moslimov za sexistov alebo násilníkov. Každý človek by mal byť hodnotený podľa svojho správania, nie podľa oblečenia alebo náboženstva.“ Bud konzistentns vo svojich tvrdeniach a rovnaku optiku pouzivaj na vsetko,nie len to co tebe vybovuje.
@anonym_eff4ba Přesně tak. Každý človek by mal byť hodnotený podľa svojho správania. A přesně o tom to je a o tom i píšu. 😉
@dahliaa všimla som si tvoje argumentovanie, ktoremu chyba logika. Pointa je KOĽKO je tých ľudí z daných skupin.
Aby sme neboli v citlivej téme moslimov, uveďme si to na Rómoch.
Je všeobecne známe, že veľké množstvo žije zo sociálnych dávok. Žijú zo sociálnych dávok aj “biely”? Žijú. Je ich taká veľká časť populácie ako tej rómskej? Nie je, to by už asi krachoval celý systém… Žijú všetci Romovia z dávok? Nežijú, nájdu sa aj slušní, pracujúci žijúci ako ostatná nerómska populácia.
Dúfam, že už chápeš. Ak nie, tak si treba dať dole klapky z oči.
@sisaka No zrovna ateisté v porovnání s nepraktikujícími muslimy si nemají co vyčítat. Tam je kriminalita na obou stranách velmi podobná.
@anonym_eff4ba Přesně tak. Každý človek by mal byť hodnotený podľa svojho správania. A přesně o tom to je a o tom i píšu. 😉
@dahliaa Som rada ze sme si to vysvetlili a som rada ze si pochopila ze nie kazda vyzyvavo oblecena je nemravna alebo ku ,to plati aj o tom predmanzelskom sexe🙂
@sisaka No zrovna ateisté v porovnání s nepraktikujícími muslimy si nemají co vyčítat. Tam je kriminalita na obou stranách velmi podobná.
@dahliaa odkial mas tych ateistov,mas na to nejake studie?Lebo ateistov nie je az take percento a uz vobec nie v minulosti kde sa pachali este horsie ,trestne ciny,vtedy ani pojem ateista neexistoval ,nakolko sakoro akudy veril v nejakeho Boha.

@anonym_285 Podla mna to je ok, ale hlavne nech necicaju doma sediace system. Lebo takych je najviac. Zial vacsina z nich nechce robit a su dost namyslene. Moja ucitelka 4 taketo vyrazila z jazykoveho kurzu, nakolko vobec nerespektovali, co im hovori a isli si svoje. Jedna robila 14 krat skusky a furt nespravila pisomnu cast. Po druhu prisli kuklaci🤷♀️ Alo je aj kopec normalnych a tie doplacaju prave na tieto existencie. Ale tak to je vsade. Ako nemozu cakat, ze tu kravy budu bucat inak, lebo sa to patri.
@kiki68 akurát písali v novinách, že naschvál ich nerobia, aby nemuseli ísť do práce..inač kedysi na piedestali stali ludia osožní pre spoločnosť, ponukali sa im vyhody a nejake postavenie, teraz sa zadarmo davky a vyhody nukaju ludom absolutne neužitočnym pre spoločnosť, ktori sice beru, ale nedávajú naspäť a ked nerobia kriminalitu, je to ešte ten lepši pripad a toto už nema nič so zdravym rozumom spoločné
toto si môžu tak bohaté arabské krajiny dovoliť dotovať takýchto utečencov a nie krajiny, kde ludia rátajú každé euro, a toto Leynovej a Merkelovej nevysvetlíš, lebo rozum sa jej nedá naliať