icon

Genocída

26. mar 2025

Chcem sa opýtať. Sledujem čo sa deje so slintačkou krivackou. Musela som si koli tomu odopnut FB. A rôzne správy. Nedokázala som pozerať tu genocidu toho jediného sebestacneho čo máme. Naše hospodárstvo ktoré je ešte dúfam nedotknuté nejakým svinstvom. A predovšetkým čo sledujem nás dobytok ktorý keď sledujem rôzne farby sa majú dúfam fajn . A je postarané s láskou. Čo vidieť momentálne na videách farmárov ktorí sú psychicky zrútení a ľúbili tie svoje zvieratá. Nehovoriac o tom čo čítam že dobytok doslova place. Nehovoriac , ze ich musia utrácať úplne zdravé ! Co by sa stalo ak by to nedovolili im siahnuť na zvieratá ! Puká mi srdce. Ďalšia vec ide veľká noc. Môžeme sa pripraviť na dovoz sajrajtu zo zahraničia. Toto cele je jedna obrovska tragédia apokalypsa a je mi z toho zle ! Naozaj si myslite, že toto sa tu len tak po 50 rokoch len tak objavilo ? Ja tomu neverim.

Strana
z6
aalt
26. mar 2025

Jasne naockovali nam to z EU. Rovno to napis. Pozri si aka je produkcia masa a dovoz a pochopis co jeme a co vyvazame. Ano je to pruser, ale vacsi je, aki odbornici ho teraz manazuju ...
A samozrejme anonymna tema ...

autor
26. mar 2025

@aalt nekupujem nic čo nie je zo Slovenska . Na to si dávam pozor.

liv1
26. mar 2025

A ja ze ides pisat o Palestine

zuzanka.zuzu
26. mar 2025

verím evolučnému virológovi ktorý sa vyjadril že treba zabiť všetky tie zvieratá aby sme zabránili ďalšej nákaze

neverím politikom ktorí to menežujú úplne zle 🙈 miesto robenia práce za ktorú ich platíme si chodia robiť selfie s boxeristami 🙈 toto sa mi snáď sníva

autor
26. mar 2025

@aalt ja tu nedávam tento príspevok aby ma tu niekto sarkasticky urážal a moja vec či tu bude svietit nejaké meno. chcem vedieť názory , možno niekoho kto sa rozumie. Mme je to nesmierne ľúto.

pribinak
26. mar 2025

Genocida? Hrabe Ti?

Je mi tých zvierat ľúto, aj farmárov, ale genocida?

viestta
26. mar 2025

A ked v Britanii pri poslednej epidemii slintacky utratili miliony krav, tak tam bola vinna nejaka vyssia moc, ktora to naschval dovliekla?
Pouzivaj hlavu a zacni citat overene informacie. Pri krivacke je zviera infekcne dlho pred tym ako sa u neho prejavia prve priznaky. Okrem toho je extremne rychlo siriace sa ochorenie. Ano, ludia pridu o zivobite a my o zdroj potravin, ale nic ine sa pri dnesnej urovni veterinarnej mediciny neda robit. Slintacka nie je liecitelne ochorenie, umrtnost je velmi blizka 100% a je extremne nakazliva. Ak sa robia opatrenia, tak je to kvoli tomu aby sa to nesirilo, aby sa zachranilo aspon to co sa zachranit da.
No a s tou genocidou si to naoaj prehnala.

autor
26. mar 2025

@pribinak tak neviem ako vy , ale mne to príde čisté vyvražďovanie .tak ako to nazvať. Chápem že ešte veľa ľudí berie zvieratá ako nejaké hlúpe tvory / veci …. ja nie. Sú to tvory a majú dušu. Preto možno taký názov. Možno trochu viac pritvrdeny.

doriiis
26. mar 2025

Je to smutné,ale z historických údajov je známe,že toto je jediný spôsob ako rýchlo zahubiť tu pliagu

viestta
26. mar 2025

Vies o tom, ze tie zvierata ak by sa vcas neutratili a nechalo by sa to na "prirodzeny priebeh" by skor ci neskor zomreli v bolestiach, trapili by sa az kym by ich nepostihol nevyhnutny koniec? Pri infekcnosti slintacky, rychlosti sirenia virusu je velka pravdepodobnost, ze zvierata, ktore sa teraz javia ako zdrave su uz nakazene, choroba by ich skor ci neskor postihla. Nehovoriac o tom, ze zo zivych zvierat sa virus siri aj vzduchom a vo vonkajsom prostredi je velmi stabilny, takze vietor ho dokaze preniest na kilometre daleko. Takze lepsie je nechat zvierata trpiet ako ich vcas utratit a zachranit aspon okolite chovy?

olivierko229
26. mar 2025

No ono probelm bol uz zaciatkom marca v oblasti Gyoru v Madarsku. Nasi politici rozdavali kvietky na MDZ. Cesi par dni po objaveni nakazy prikazuju dezinfekcne brody. Kde je chyba?

zuzu11166
26. mar 2025

Ja suhlasim s tebou!!!

autor
26. mar 2025

@olivierko229 áno čítam to. Zatiaľ v Maďarsku ale nevedia odkiaľ to je. Snažia sa to zistiť. Sledujem to. Aj to , že zatiaľ len Slovensko a Maďarsko.

autor
26. mar 2025

@liv1 prepáčte že taký názov. Dnes mi je z toho celý deň fakt zle. Fakt som musela tie správy blokovať. Extrémne to prežívam. Chcela som počuť niečo rozumne čo ma možno upokojí. Neviem.

autor
26. mar 2025

@done 🤔

oblecenie99
26. mar 2025

Autorka, zámerne preskakujes a nereaguješ na príspevky, kde ti píšu napr. to, že teraz je to síce najmä v HU a u nás, ale predtým to mala Veľká Británia vo veľkom? Alebo v januári aj Nemecko, len oni na to zareagovali včas? Alebo možno sme tiež zareagovali tak, ako sa len dalo. Je to proste pliaga, a nič lepšie sa žiaľ nevymyslelo. Možno takto ochránia zvyšné časti krajiny, ináč by sa to možno prenieslo komplet na celé územie SR, a to by už bola úplná katastrofa.

autor
26. mar 2025

@oblecenie99 práveže vitam a čítam každý koment. A ďakujem. Na žiadny nereagujem že nesúhlasím. Snažím sa pochopiť. Ďakujem za každý názor.

autor
26. mar 2025

@oblecenie99 reagovala som iba na tie kde ma idú ukrizovat za názov genocida. To je všetko. Iba som sa ohradila.

maminkadeticiek
26. mar 2025

Upracem ti to.Zviera je zviera,clovek je clovek.Nech tomprialo z kadekolvek treba urobit opatrenia.Bodka.Take zbytocne diskusie.A ohladom krav a duse,no netreba nic dodavat...

autor
26. mar 2025

@maminkadeticiek 😃aha vy ste určite veľká milovníčka zvieratiek. To vidieť. Nie zviera nie je zviera ! Sú to duše ! Pekný večer !

aalt
26. mar 2025

Hej, dalo nam to tu EU. Lebo vedeli, ze tu vladnu "odbornici" a chcu si tym zamorit celu Europu.
Par prikladov: Po zisteni nakazy v Madarsku, zaviedli cesi aj poliaci prisnejsie opatrenia ako my, (napr. dekontaminacne brany a brody na hraniciach plus kontroly) - SK nic, akurat sme sa proti ceskym opatreniam este aj ohradili. Ked sa to zistilo na SK, tak brany dali dokonca skor aj madari. Znecistene kamiony z madarska vratili z hranic az cesi, cez Slovensko v pohode presli. To ze prevazaju cez pol Slovenska zabite zvierata v (po)otvorenych kamionoch, "hermeticky uzavretych" hurtnami, je uz len bombonik ...
Usmrcuju sa zvierata v infekcnom okruhu, takze si mozes vybrat ci zomru v bolestiach po nakaze, alebo nie.

viestta
26. mar 2025

Autorka, pre mna je zviera zviera a napriek tomu mam zvierata rada, mala som nie jedneho psa, sucitim s kazdym trpiacim zivym stvorenim. Ale ako som ti vyssie napisala, tie zvierata by trpeli ak by sa vcas nezasiahlo. To by si im dopriala? A ak sa vcas ucinne a radikalne nezasiahne, bude trpiet stale viac a viac zvierat. Aj to by si im dopriala?

autor
26. mar 2025

@viestta nie. Čítam každý jeden koment a ďakujem za názory. Čo ma vytáča , že nikoho nenapadám .. ale cítim z určitých komentov nevraživosť. Len preto, ze som viac precitlivena na zvieratá ? A niekto tomu nerozumie a povie iba zviera je zviera. Veru nie je. Rozmýšľajú ako deti. To je už aj dokázané. Cítia. Vnímajú. Sú to citiace a mysliace bytosti. A vrcholne ma vytáča keď niekto berie zvieratá ako nejakú zvieravec. Taký pes cíti každý vás pocit. Tak isto kone aj kravy dokonca vtáky. To iba na margo toho že : zviera je zviera !

basska_b
26. mar 2025

Vyslovila si tu nezvyklý, až šokantný, konšpiratívny názor. Len tu neni na to dobré fórum. Ja sa inak rada zamyslím nad vecami aj z iného uhla pohľadu - mnohé potom zrazu začne do seba zapadať...

autor
26. mar 2025

@basska_b 😅

viestta
26. mar 2025

Ja ta chapem. Je to tvoj nazor, ten nevyvraciam. Ja mam iny. Ja sa ta pytam, ci by si tym zivym stvoreniam dopriala to utrpenie, ktore ich nevyhnutne caka ak nebudu vcas utratene? Horucky, bolesti, agoniu az do uplneho onca. Toto by mali tie bytosti prezit?

autor
26. mar 2025

@viestta tak ale zas ja si myslím že asi ich zabijú keď zistía že majú vírus v tele. Neviem či som dobre pochopila že im robía testy. Asi ich nenechajú sa trápiť v tom pokročilom štádiu. Neviem či zle chápem.

oblecenie99
26. mar 2025

Ale tie zvieratá, bez ohľadu na to, ako cítia, boli určené na konzum. Nie náš, väčšina putuje do Talianska a ďalej. Ja pochádzam z oblasti, kde sa tomu stále venujú, tak to viem, dokonca keď tým kraván brali malé z družstva, tak v dedine sme počuli nárek tých matiek, čiže áno, naozaj vnímajú. Ale bez ohľadu na to končia kazde jedno na tanieri. Dokonca je to oblasť, kde vypukla pred rokmi prasacia chrípka, osobne poznám ľudí, ktorých to postihlo, vrátane mojich rodičov. Ale aj vtedy sa VEDELO, že je to v HU a ľudia boli brutálne neohľaduplní, chodili do Maďarska kupovať živé zvieratá a presúval ich na Slovensko, napriek rizikám, ktoré už poznali. No a jasne, že to buchlo u nás, nakoľko Maďari na to kašľali. Všetci boli zlý, komplet štát, vláda, veterina, len ľudia, čo ignorovali riziká boli anjeli.

autor
26. mar 2025
Strana
z6