icon

Genocída

26. mar 2025

Chcem sa opýtať. Sledujem čo sa deje so slintačkou krivackou. Musela som si koli tomu odopnut FB. A rôzne správy. Nedokázala som pozerať tu genocidu toho jediného sebestacneho čo máme. Naše hospodárstvo ktoré je ešte dúfam nedotknuté nejakým svinstvom. A predovšetkým čo sledujem nás dobytok ktorý keď sledujem rôzne farby sa majú dúfam fajn . A je postarané s láskou. Čo vidieť momentálne na videách farmárov ktorí sú psychicky zrútení a ľúbili tie svoje zvieratá. Nehovoriac o tom čo čítam že dobytok doslova place. Nehovoriac , ze ich musia utrácať úplne zdravé ! Co by sa stalo ak by to nedovolili im siahnuť na zvieratá ! Puká mi srdce. Ďalšia vec ide veľká noc. Môžeme sa pripraviť na dovoz sajrajtu zo zahraničia. Toto cele je jedna obrovska tragédia apokalypsa a je mi z toho zle ! Naozaj si myslite, že toto sa tu len tak po 50 rokoch len tak objavilo ? Ja tomu neverim.

oblecenie99
26. mar 2025

Neviem, či sa robia kraván testy, ale ruku do ohňa za to dám, že do dvoch dní máme špekulácie o zámernkm nakazení chovov testami, napustenymi vírusom, na podnose. Neva, o dva roky bude, že vírus ani nebol.

viestta
26. mar 2025

Nikto nic netestuje, z dovodov znizenie rizika sirenia nakazy sa vsetky zvierata usmrtia. Cely chov a vsetky zvierata v tzv. hygienickom pasme od miesta vyskytu.

autor
26. mar 2025

@viestta ďakujem.

lulamx
26. mar 2025

zvierata budu utratene, aby sa zabranilo sireniu nakazy. ina cesta nie je. ale tie, co utratene nie su, tak myslis, aky zivot maju? co ich caka? hovadzi dobytok chovany na maso bude zabity, rozporcovany a zjedeny. kravy na mlieko ziju v kravinoch, denne svetlo, slnko, pasu nepoznaju. telce im odoberaju, lebo matky chovaju na mlieko a nie na to, aby dojcili mladata. ked krava ochorie, nedava dost mlieka, skonci tiez na bitunku. tak si tu nemalujme, ze farmar chodi po kravine alebo pastvine, pozna kazdu kravu po mene a raz tyzdenne jej dopraje masaz a bublinkovy kupel. mozes sa angazovat v tom, aby mali lepsi zivot a podmienky, kde by sa znizovalo riziko prenosu roznych chorob a nakaz.

ale ano, je to hrozne. vsetkym, co chovaju parnokopytniky, drzim palce, nech to ich zvierata a oblasti obide.

viestta
26. mar 2025

@oblecenie99 najde sa nejaky iny Kotlar, ktory to "vysetri". Uz teraz sa mozes docitat, ze to je trest EU pre Madarsko a Slovensko.

cafelatte
26. mar 2025

Vidím to tak ako ty...A nie len ja, kade chodím počúvam názory rovnaké ako tvoj.

maminkadeticiek
26. mar 2025

Som normalny clovek,ktory mal vzdy psov,mame aj ine drobne cicavce doma a v pohode nakrmim aj macku co k nam chodi z ulice.Ale do prdele ak sa tu raz siri takato agresivna choroba,nech je jej povod odkialkolvek,tak to mam v hlave natolko v poriadku,ze dokazem na rozdiel od vas pochopit ze je to zviera-IBA zviera a musia byt usmrtene aby sa nakaza nerozsirila do inych regionov a nefantazirujem tu o dusiach zvierat ako pomatena.

zizana
Autor odpoveď zmazal
autor
26. mar 2025

@lulamx sledujem rôzne farmy na fb. Teda algoritmus to vyhodí , stačí na jeden taký príspevok kliknúť tak odrazu vám začnú vyskakovať samé farmy. Väčšina tých menších ako to nazvať rodinných fariem môžem povedať , majú myslím pekný život. Na lúke. V čistom kravine. Majitelia ich majú určite radi a chovajú sa k ním dôstojne. A píšu , že každé zviera pred zabitím mu poďakuju a je im to ľúto a samozrejme robia to s tým , že sú určené na konzum ale zabezpečia im pekný život a zomrú dôstojne. Nie ako tie hrôzostrašne videá nechvem rozoberať. Chcem veriť že u nás na Slovensku dúfam minimálne. Najhoršie čo som videla kauza KUNIN. Skoro mi puklo srdce. Kupovala som termix. Ani sa naň nepozriem ! Tie úbohé zvieratá si zaslúžia pekný život a dúfam že veľa farmárov to dúfam praktizuje.

oblecenie99
26. mar 2025

@viestta A pritom, keby chceli, tak by mohli efektívne riešiť to veeeeelke vyšetrovanie pandemie, no len toto by už ľudí, ktorí sa toho chytili, nebude zaujímať. Napr. či už sa prijali novela zákona o ochrane a podpore verejného zdravia? Už máme účinné právne prostriedky na súdnu ochranu pred zásahmi štátu, či stále sa točíme o tom, že správny súd nemôže, ústavný súd nemôže. Česi dávno prijali zákon, ešte v časoch pandemie. Čiže keby CHCELI, tak by vedeli pomôcť, lebo Covid, necovid, zákon potrebuje novelu ako soľ. Ale tak toto by už pre nich nebolo zaujímavé, ani pre voličov, tak sa ďalej bavíme o kukurici. Tiež sa avizovala veľká covidova amnestia. Ja neviem, už sa prijala, odhlasovala? Doteraz stoja na súdoch žaloby štátu voči občanom za nezaplatenie faktúr za klobásy v karanténnych zariadeniach, kde tých ľudí nahnal no KTO? S tým sa prečo nechvália? Toľko priestoru by mali na zlepšenie že dovidenia, ale načo...

azzflo
26. mar 2025

Si dobre naivna, ked si myslis, ze vacsine zvierat urcenych na konzum sa zije dobre. Zosadni z oblacika a namiesto konspirovania si nieco pozistuj o tomto biznise. Nejdem tu moralizovat, luto mi je farmarov, lebo je to ich zivobytie, ale zial kravicky necaka nic dobre tak ci tak a sposob, akym sa tento problem riesi je momentalne najlepsie riesenie aj pre ne. Ked ti ich je luto, radsej sa zaujimaj o to, ako sa sama mozes pricinit k tomu, aby sa mali lepsie.

autor
26. mar 2025

@maminkadeticiek nechápem prečo ten agresívny podtón ! Prepáčte , že nerozmyslam chladnokrvne ako vy. Ja nedokážem napríklad zabiť ani chrobáka ani pavúka . A som akože teraz pometena 🤔

bosorkabb
26. mar 2025

Moja babka pracovala na družstve v čase keď to v minulosti vypuklo. Nemohla ísť domov, nikto nesmel odísť ani z dediny. Všade vojaci.
A dobytok sa tiež utrácal a vo veľkom. Neďaleko družstva urobili jamu. Aj moja mama tam brigadovala za mlada. Tie zvieratá trpeli, mali bolesti veľké.
Si myslíš že by ich utrácali keby nemuseli? Stojí to veľké peniaze všetko. Nemci to mali v januári a vďaka rýchlemu zásahu to podchytili rýchlo. Tiež usmrtili všetko v určitom okruhu. Veď vďaka tomu nemuseli zlikvidovať všetok dobytok v krajine.

autor
26. mar 2025

@azzflo tak ako sa môžem pričiniť ? Vy ste citala čo som napísala ? Len sa navazate do mojej precitlivenosti. Áno písala som o takých a takých farmách. Čo som videla. Asi nemôžem precestovať cele Slovensko aby som to skontrolovala. Potešilo ma čo som videla od ľudských farmárov. A vy do mňa že mám zliest z obláčika. Čo zle sa snažím povedať ?

autor
26. mar 2025

@bosorkabb ďakujem. Tieto komenty čo naozaj starí ľudía prežili a vedia tie veľmi oceňujem.

viestta
26. mar 2025

Ked bola posledna epidemia vo Velkej Britanii v r 2007 utratili miliony kusov dobytka, kravy, ovce, prasata... Pretoze tato choroba sa netyka len krav ale vsetkych parnokopytnikov vo vseobecnosti, teda aj divokej zveri v lesoch, danielov, jelenov, diviakov...

lulamx
26. mar 2025

a este jedna vec, ak si niekto mysli, ze je to pomsta eu, bolo by vhodne si uvedomit, ze chovanie hovadzieho dobytka na slovensku je mozne najma vdaka eu. od roku 2007 podnes nahulila eu do chovu kopec penazi hlavne prostrednictvom priamych platieb a podpor, aby ich teraz mohla vsetky nechat vyvrazdit, ako pises, lebo sa im nepaci nasa politicka garnitura. uplne logicke...

viestta
26. mar 2025

@lulamx niektorym nevysvetlis ani ked nakreslis...

hiro
26. mar 2025

"Môžeme sa pripraviť na dovoz sajrajtu zo zahraničia" 😂
Až na to že to nie je pravda. Práve EÚ a polka sveta to takto rieši - neočkuje a nedováža mäso choré a očkované z krajín ktoré majú túto nákazu pravidelne.

maminkadeticiek
26. mar 2025

Ano dokazem byt a je to uplne normalne.Dokazempritulit zviera,ale pri takychto situaciach idem v racionalnom mode.Doverujem vede,odbornikom a verim,ze by nezabili ani jedine tela keby neverili,se je to potrebne.Bodka.Rovnako sa nezamyslam nad dusou kravy,ked si davam steak.Zivot cloveka je nad zivotom zvierata a veci sa deju preto,aby nenastala na Slovensku katastrofa a vymklo by sa to spod kontroly.Nechaoem ze to treba dospelej zene vysvetlovat preboha.Ok,pekny vecer.

autor
26. mar 2025

@lulamx viete mám názor , že bez vetra sa lístok nepohne. A kto tvrdí že EU. Ukrajina ma labak na tento vírus. Takto narovinu to napíšem. A netvrdím že to tak je. Proste sa zamýšľam.

viestta
26. mar 2025

Autorka, radsej ti odporucam zamyslat sa nad tym, ci opatrenia su adekvatne, dostaotcne ucinne a rychle a ci sa podari zabranit sireniu nakazy. Pretoze dnes na obed sa slintacka potvrdila uz vo stvrtom chove na Zitnom ostrove.

lulamx
26. mar 2025

ano, zamyslat sa je dobre.
skusme takto: 1. ako konkretne pomoze ukrajine, ked musi slovensko utratit svoje chovy?
2. ukrajina susedi so slovenskom aj s madarskom, ako zabezpeci, aby sa ochorenie neprenieslo tam, ked sa siri aj vzduchom a siri ho aj diva zver?

jana_eyre_2
26. mar 2025

Celé to vzniklo tým, že naša vláda všade dosadila svojich ľudí čo o odbornej práci vedia veľký prd.. našu krajinu riadia diletanti, čo pokazia všetko čo sa dá.. mnohé zvieratá by sa dali zachrániť keby do riti niekto na vysokých miestach robil niečo vtedy kedy mal.. ale to sa nedialo!! dúfam že konečne zapne väčšine Slovenska že sa na štát nemôžeme spoliehať lebo nás začali totálne ničít, z každej strany sa valia chyby a na to budeme doplácať my všetci..

A musím sa spýtať - viete prečo tam sú diletanti?! Preto lebo ľudia plackali preto že museli nosiť ruška a sedieť na riti doma.. pár mesiacov boli obmedzenia.. to ich tak sralo že sa zradikalixovali, zvolili extrémistov a teraz na to doplácajú naše zvieratá, budú naše deti a my všetci...

jana_eyre_2
26. mar 2025

A ešte nech mi niekto povie že ho politika nezaujíma..

viestta
26. mar 2025

@jana_eyre_2 nezaujima je este celkom dobre, ale horsie je, ked niekto povie, ze sa ho netyka... No tyka ani nevie ako

tetapetra
26. mar 2025

Pred 5-6 rokmi v Maďarsku sarapatil africký mor, vtedy naši boli v pohotovosti. Viac menej to dopadlo dobre. Tento krát sa na to vybodli.

diewcatqoo
26. mar 2025

Jasne, Ukrajina ma labaky na vsetko.
Nahoda, ze prave SK a HU? To je urcite preto, ze Slovaci a Madari sa spolcili s Putinom, tak ich zla EU spolu s UA potrestali a nasadili im tento virus. Nebudte kukuryce, zdyelajte kim to nezmazu! 🤦‍♀️

autor
26. mar 2025

@jana_eyre_2 a kedy sa dalo na našu vládu spoľahnúť. ? Neviem ani o jednej.

777januska777
26. mar 2025

@basska_b konšpiračné stránky do seba zapadajú krásne, ale potom každá ďalšia konšpiračné pridáva a pridáva až máš spleť takých zamotanych veci, ktoré sú pravdivé jedine v trilleroch. Realita je často oveľa jednoduchšia. Plná ega, neschopnosti a rôznych traum, ktoré sa prenášajú do ilúzií. Takže nie konšpiračné stránky nie sú reálne a skutočne, sú to naše veľké predstavy v hlave. A predstavy sú vždy dramatickejsie ako realita