icon

Globsec Praha 2024: Politické debaty a medzinárodná pozornosť

fido69
30. aug 2024

V decembri 2023 premiér Fico na Globsec ostro útočil. „Namiesto Globsecu a sorosovcov dáme peniaze Matici slovenskej,“ tvrdil.

Konferencia, ktorú v Bratislave v priebehu osemnástich ročníkov navštívilo pätnásť zahraničných prezidentov a sedemnásť premiérov, sa začína v piatok 30.8.2024 (dnes) prvýkrát na novom mieste – v Prahe.

Na konferencii sa zúčastnia predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, dánska premiérka Mette Frederiksenová aj fínsky prezident Alexander Stubb. Z českých politikov vystúpi prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala, minister zahraničných vecí Jan Lipavský a ďalší ústavní činitelia.

Ešteže nám ostali aspoň oslavy SNP, na ktoré okrem našej vlády žiadny iný politik neprišiel. 🤔

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
danyelia
31. aug 2024

@fido69 Ty sa tu oháňaš rozkradnutými €, tak sa Ťa pýtam, či keď ich rozkráda iná vláda, je to v poriadku? Si tak hlúpy, alebo sa Ti práve nehodí odpovedať?

annm81
31. aug 2024

@fido69 Tie dve si to vysvetlia najskôr tak, že chudáci Česi nemali ani na to, aby minuli niekoľkonásobne viac ako my.

gribka1
31. aug 2024

Vy tu koalicná časť diskusie, obhajujete ich a nadávate na ostaných, prskáte ako ten veľkohubý, ktorý dar reči dostal do vienka, ale to je tak všetko, prázdno. No a tí ostatní, na rozdiel od vás, nedupu nožičkami za svojhi idola, kritizovali aj Matoviča, kľudne skritizujú aj celú bývalú vládu. Pokašľali toho dosť, podarili sa aj dobré veci. A myslím, že majú dôvod kritizovať aj terajšiu koalíciu. O PS zbytocne debatiť, keď vo vláde neboli. To je rozdiel medzi voličmi týchto terajších kreatúr a tých, čo nemajú priblém kritizovať všetkých naprieč politickým spektrim a samozrejme pochváliť , ak je čo.

eva8
31. aug 2024

Opat na zamyslenie. Kto z nas volil predchadzajucu stvorkoaliciu? 😉

viestta
31. aug 2024

@danyelia za mňa osobne pravicové strany.

malasandrika
31. aug 2024

@danyelia akože Ty si mimo … naše slovenské zdravotníctvo je na tom tak mizerne, že som si za pôrod, zubára, ct, sono, orl, crp testy musela platiť sama a neuveríš, manžel pracuje v Rakúsku, všetko má hradené, poslali ho na také vyšetrenia, čo sa nám Slovákom ani nesnívalo a to má “len” problém so žalúdkom. A to nehovorím o doplatkoch za lieky. V takomto zadku sme … platíme si z výplat odvody a nič za ne nevidíme. Ale keď si spokojná, ako to tu funguje, gratulujem …

gribka1
31. aug 2024

@eva8 Celý život pravicové strany, nie vždy rovnakú.

danyelia
31. aug 2024

@viestta Premiér?

danyelia
31. aug 2024

@malasandrika Prečo som hneď mimo, ja píšem len z vlastnej skúsenosti, že za onkoliečbu v trvaní viac ako štvrť roka som nikdy neplatila ani cent...nehovorím, že je to tak u každého. Ani za sono, RTG, operáciu, lieky, injekcie, či ostatné vyšetrenia s tým súvisiace.Doplatky za lieky napr. pre deti mi boli stále vrátené cez poisťovňu. Zubári boli drahí vždy, to nie je žiadna novinka, za pôrody som si priplatila aj ja, za nadštandard, no neviem o tom, že aj bežný pôrod je spoplatnený, myslím v štátnej nemocnici...

mapa
31. aug 2024

@danyelia aj na toto je dobry Globsec - zive vypovede obeti putlerovho rezimu, do ktoreho riti sa tato smerohlasns luza pri moci pcha.

danyelia
31. aug 2024

@mapa To je ten David Puchovsky, ktorý sa na Pride ,,vyautoval,, že je gay? Ten, čo urážal ľudí, keď bol administrátor policajnej stránky na FB? 🤔 Je to smutné, čo sa Vladimírovi prihodilo, ako to však súvisí s nami? Naša vláda to schválila, tento ohavný čin?

mapa
31. aug 2024

@danyelia ano, nasa vlada svojimi krokmi schvaluje vsetky tieto ohavne ciny... priamo aj nepriamo... bratrickuje sa s velvyslancami ruSSka, trepe o mieri, ale ten si predstavuje ako vzdanie sa obete teroristom a jej predstavitelia vyhlasuju, ze na ua ziadna vojna nieje - presne ako ruSSaci- specialna vojenska operacia...
k tvojmu homofobnemu postoju sa vyjadrovat nebudem, snad vsetci v tvojom okoli su a budu vzdy "spravne" zorientovani, lebo to musi byt absolutne peklo mat blizkeho cloveka homofoba...
a co sa tyka stranky hoaxy a podvody, dostal za nu medzinarodne ocenenie a svk policia bola za davidovu komunikaciu na socialnych sietiach ocenena v ramci EU. A aj vdaka nej sa zvysilo povedomie o podvodoch na dochodcoch, bazosoch atd... a ano, ak by som verila a sirila hoaxy o vedeckych poznatkoch, covide a ockovani, tiez by som sa citila urazena, keby na to poukazali na stranke hoaxy a podvody..
To ako funguje policia a jej komunikacia v sucasnosti bolo velmi pekne vidiet po udajnom atentate na ficota...

danyelia
31. aug 2024

@mapa ...po údajnom atentáte na Fica? Nerozumiem...

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
31. aug 2024

@danyelia no mne sa pri hrčke v prsníku nechcelo čakať 4 mesiace na termín, pri dcérinom probléme pri ORL čakať 3 mesiace, riešiť dcérine zuby, môj zrak, rodiť s tým, že si pomaly aj vlastnú postel s toaleťákom musím priniesť, no hold som si zaplatila.
Mojej mame po 15 rokoch zrazu zrušili biologickú liečbu s injekciami za 1000€ na mesiac, že jej stačí paralen. Kolega zrazu “nemá dostatočné bolesti” chrbta, zrušili mu liečbu, že si má platiť súkromne fyzio. Pri práci si sadne ledva denne na 2 hodiny. Ako toto sú tie sociálne istoty?
Teraz som bola na výbere znamienka, normálne som tŕpla, že budem chodiť na liečbu do slovenských nemocníc. Lekárov mám všetkých úžasných, ale nikto z nich si nezaslúži slúžiť v takýchto podmienkach a my pacienti čakať na smrť v týchto priestoroch.

danyelia
31. aug 2024

@fido69 Ty si hlúpy, lebo mi neodpovieš, či je v poriadku, keď Matovičova vláda rozkrádala náš štát...

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
31. aug 2024

@danyelia Ak, podotýkam, ak rozkrádali tento štát, povedz ako a prečo nebolo na neho podané trestné oznámenie. Prečo je na slobode, prečo ho nevyšetrujú?

gribka1
31. aug 2024

@fido69 Nooo, toto už nie.

danyelia
31. aug 2024

@malasandrika Tak to ma mrzí, Tvoje zlé skúsenosti, možno ja som mala len šťastie na ten systém v danej chvíli...

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
danyelia
31. aug 2024

@fido69 Ty si naozaj jeden primitívny tvor, vysmievať sa žene s rakovinou...že sa nehanbíš, tak nechutného človeka ako Ty som tu ešte nestretla, normálne Ťa až ľutujem aký si úbohý 😳 Si nahlásený za nevhodné správanie...

danyelia
31. aug 2024

@gribka1 Neviem, veď nech vyšetria každého podozrivého, aj Fica...

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Tak Fica asi už sotva, ale on má voľné ruky na Matoviča a nič sa nestane. A vieš prečo? Lebo len tárajú. A ty vlastne tiež, pretože si neodpovedala ako rozkradol štát.

malasandrika
31. aug 2024

@danyelia on sa Ti nevysmieva. Je len vytočený na tento systém, ktorý tu nastal. Vyjadruje to extra vulgárne, ale ja mu rozumiem. Moja dcéra má 7 rokov a má v ústach 960€. Cena za neštátneho zubára, lebo štátny “také opravy” nerobí. Očného zohnať neviem, takže v BA pôjdem asi súkromne, kde jedno vyšetrenie stojí od 100€ vyššie. A teda moja obľúbená otázka, kde sú tie lacnejšie potraviny? Či tie si mám ukradnúť, veď aktuálne vďaka novele môžem?

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
danyelia
31. aug 2024

@gribka1 To šafárenie s testami a lotériou bolo v poriadku? Nedali sa tie peniaze využiť lepšie, napr.do zdravotníctva?

mapa
31. aug 2024

@danyelia skoda, ze nerozumies. Som rada, ze vsetkemu ostatnemu si porozumela.

gribka1
31. aug 2024

@danyelia Ja rozumiem, že narobil škody, liezol mi celý covid na nervy. Ale z ľudského hľadiska ho chápem, že bol v panike a myslel, že tým zachráni ľudí. Ale môžem ťa uistiť, že ak by tam bola tvoja garda, tak to len vtedy by si videla, čo by urobili. Snáď si aj sama zachytila ich múdre reči (Pelle a spol.) Či žiješ v ilúzii, že by to bolo iné? Už by si si ani neškrtla, pretože terajšia koalícia by väčšiu basu urobila, A mimochodom, tam máte covidového vyšetrovateľa, tak bude spravodlivosť aj v tejto oblasti. Nech sa páči. Ale prosím ťa, daj si dole už tie klapky z očí, lebo zastávať sa akéhokoľvek politika, je prinajlepšom slaboduchosť človeka. Ty netušíš čo sú zač.