icon

Herci a politika: Prečo ovplyvňujú televíziu a divadlo?

31. mar 2026

Za mňa je to už neakceptovateľné. A plne súhlasím s každým jedným slovom pána Chmelára.
Človek si chce oddýchnuť a všade len rozdeľovanie a negatívita vo verejnom priestore. Prečo zneužívajú relácie a divadlo na vyjadrenie svojho názoru.
Nech tak robia na námestí, alebo pod svojim osobným profilom.

https://www.facebook.com/share/v/17E4WeaGyq/

Strana
z4
natalka13
2. apr 2026

@anonym_autor kde si si chcela oddychnut a otravovali ta reci hercov ci inych umelcov?
Kam chodis za kulturou?

oliolijanka
2. apr 2026
@michellemary

@oliolijanka Ty si to predstavuješ veľmi jednoducho, celú tú hereckú prípravu na rolu, ale ono to tak jednoduché nie je. Chápem, ťažko je takú vec vysvetliť niekomu, pre koho sú to len komedianti, čo by mali držať "ústa" v dôležitých veciach, takže sa ani hádať nejdem. Žite si každý v svojom názore...

@michellemary Ja nikde nepisem, ze by mali drzat "usta". Posli screeshot.
Ani ze su komedianti.
Ja verim, ze to pre nich nie je jednoduche pripravit sa na rolu. To ale neznamena, ze herci citaju viac, alebo ze sa do politiky rozumeju viac ako ine profesie.

julish
2. apr 2026
@anonym_autor

@mila23 nie som verejne známa osoba. Ani nezneužiivam relácie , odovzdávanie cien alebo divadlo, ktoré je pre všetkých zúčastneným a to nehovorím o tom, keď si kupuješ vstupenky a dostaneš sa na politickú propagandu.

@anonym_autor Totalitne praktiky tejto vlady si vyzaduju razne kroky. Nechapem, co sa cudujes

anonym_683778
2. apr 2026
@oliolijanka

@michellemary Ja nikde nepisem, ze by mali drzat "usta". Posli screeshot.
Ani ze su komedianti.
Ja verim, ze to pre nich nie je jednoduche pripravit sa na rolu. To ale neznamena, ze herci citaju viac, alebo ze sa do politiky rozumeju viac ako ine profesie.

@oliolijanka je okruh profesii, ktore sa k politike mozu vyjadrovat?
Kedze politika sa tyka kazdeho z nas, kazdy ma pravo vyjadrit sa. Aj Chmelar, aj Palhoufova a dokonca aj Duro z Hornej dolnej.

anonym_963425
2. apr 2026
@natalka13

@anonym_963425 a kto ich plati?
Fakt si tito umelci musia divakov ziskat politikou?
Mozno teba, asi si schopna pochopit akurat ruzu a ozen ma🙈

@natalka13 Natalka, neviem na akej planete zijes😀 skus sa vratit na Zem a aspon trosicku porozmyslat.
Ad1, Su nepriamo plateni politickymi hnutiami. Nepriamo znamena, ze ziadny politik na tento ucel neposle peniaze na ucet FO, ale peniazky pretecu cez reklamnu agenturu, OZ alebo neziskove organizacie. Ad2, herci si od nepamati divakov a fanusikov ziskavali okrem ineho aj skrz politicke nazory. Angazovali sa aj v historii, napr. pocas neznej revolucie alebo na protestoch v 90.rokoch. "Influenceri" tedajsej doby.
Ad3, nepozeram taketo relacie v tv, nezaujimaju ma 🙂

oliolijanka
2. apr 2026
@anonym_683778

@oliolijanka je okruh profesii, ktore sa k politike mozu vyjadrovat?
Kedze politika sa tyka kazdeho z nas, kazdy ma pravo vyjadrit sa. Aj Chmelar, aj Palhoufova a dokonca aj Duro z Hornej dolnej.

@anonym_683778 Nazov temy " herci a politika". Preto riesime hercov.
Ak mäsiar, pred tym, ako zakaznikovi odovzda narezanu sunku, bude davat 10 minutove politicke vyjadrenia, tak svojimi recami väcsinu otravi. Zakaznici tam prestanu nakupovat a jeden zo zamestnavatelov napise temu na mk "mäsiari a politika".
Aj keby politiku komentoval po tom, co sunku zakaznikovi odovzda, by mohol mat jeden z jeho zamestnavatelov s tym problem.
Kazdy ma pravo vyjadrit sa k politike. Aj pauhofova. Nikomu to pravo neberiem.

Ale potom by mohli mat to pravo vyjadrovat sa k politike u zamestnavatela aj ine profesie. Taka zdravotna sestra by po svojej sluzbe mohla obehat pacientov, alebo ucitelky v skolke by stali pred vchodom do skolky s transparentami. Alebo treneri, keby im padla, by este prisli do satne, kde by rodicia obliekali deti a zacali by tam davat politicke prednasky.
V restauracii by po tom, co by si dojedla, prisiel casnik a rozpraval by ti, aky super je Chmelar. Ved mozes odist, ked sa ti nepaci.
Alebo by stavbar kazdy den po skonceni jeho pracovnej doby vykrikoval na leseni, ze izrael zabija deti v Gaze. Ved susedia mozu zavriet okna. Alebo ze rusi chrania rusky hovoriacich obcanov ukrainy...
Je to obtazujuce.

tetapetra
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4