Kedy skončí vojna na Ukrajine?
Preco tak naťahujú tu nezmyselnú vojnu?Nemoze sa Zelensky vzdat a bude koniec?Nakoniec aj my sme prisli o Zakarpatsku Rus a ma ju Ukrajina.A ten Zelensky,no strasne nesympaticky ,dokonca aj samotní Ukrajinci o nom tvrdia ze by Ukrajinu hned predal.
@anna777115 Realita je všade iná, to snáď nikoho neprekvapuje. Problém je, že čokoľvek sa v ktorej krajine deje, majú si to doma riešiť. Neviem prečo by si Rusi mali myslieť, že majú byť záchrancovia tých oblastí. Oni išli bojovať za svoje hranice. Ak tam bol skutočne problém, čo netvrdím, že nebol, keďže tam nežijem, malo sa to riešiť medzinárodne, dodať dôkazy aké zverstvá sa tam dejú. Neviem, či sa toto udialo. Ale ak by som bol rus, žijúci v tejto oblasti, sťahujem sa. Nikto by nemal trpieť ani lipnúť na zemi. Všade je trend odchádzať za lepším.
@anna777115 a teraz mapu ruzzka z tej doby prosim.
@bloger stale nechapem o aku moc ide v tejto konstelacii .. ze niekto zahadny tu vlastne presadil sankcie proti Rusku, velke mnozstvo statov poslusne na to pristupilo .. ale vlastne to nemyslel proti Rusku, ale sam aby zarobil ... udrzuje to v nejakej rovnovahe, aspon 4 roky, "aby sa to oplatilo" ?
Vsak bud konkretnejsi.
Stale nemam odpoved na tuto zakladnu tvoju tezu, ze "vojna musi trvat aspon 4 roky, aby sa to oplatilo"
@bloger a ano, aj na vojne niekto zarobi .... vsak prirodzene. Tak ako aj tu na Slovensku zarabaju pohrebne sluzby. Ale hadam este nejdem z toho vytvarat pribehy, ze umieranie ludi nejako udrzuju tie pohrebne sluzby, aby zarobili.
Tu Putin napadne UA .. a verzia , ako to musia udrziavat aspon 4 roky, aby sa oplatilo ... co, kto, ako ? ... wtf .. ?
Amíci do tej vojny veľa zainvestovali, tá tak skoro neskončí. Skôr sa obávam aby sa ten konflikt nerozšíril, keď EU padne na hubu.
@bloger Rusi čo sa týka pohrebných služieb ani nepoznajú...stratil sa v boji a ty ruská matka, zúfalá to musíš akceptovať,za svoju domovinu. Dajú jej nejakú ciašku,pár rubľov mesačne a smúť dokonca svojho života,že si poslala možno svojho prvorodeného a jediného syna do nezmyselnej vojny. Tak to tam chodí. Bohužiaľ a keď sa ozývali po mobilnej sieti ruské matky tým ukrajinským,kde majú synov,nech pomôžu,aj to im monitorovali,rusili.
@avicii18 no, mame tu dalsieho odbornika. Takze vravis ze to Usa vlastne "investuje", a preto vojna musi trvat co najdlhsie, a tak sa im tie investicie vratia ?
Vysvetli nam prosim ten mechanizmus.
Viem si zivo predstavit ze taketo reci viedli ludia aj v 2.svetovej:
aha, Usa investuje a preto ta vojna tak skoro neskonci, aby sa im to vratilo 🙂
@avicii18 prečo by mala Eú padnúť na hubu? Máš nick DJ-a zo západnej Európy môjho obľúbeného Aviciiho, tak píš tak ako aj on rozmýšľal,skladal,mixoval hudbu. Slobodne.
@romino
@zuzanita1609 s avicim moc nedebatujte, ak vam je vzacne vlastne dusevne zdravie.😁😂 Dezole, fico, antivax, antirusko, hoax...
"že nerobíme z toho drámu" neuveriteľné autorka, ty si už bola dospelá v roku 1939? Či si nesmrteľná? Pretože vieš to je rok keď začala patriť madarom.. až neskôr si ju privlastnil sovietsky zväz.. a ty si myslíš, že všetci boli nadšení..
Das mi dúfam svoj byt.. keď mi ho nedáš, prídem ti rozkopat dvere a budem ti do všetkých kopať az kým mi neprepises vlastníctvo.. snáď z toho nebudeš robiť drámu 🤷🏻♀️ (dúfam že vieš čítať s porozumením)
@stanulienkat aha 😁. Ale vie ma to fest nas.ať,keď sa niekto zastáva ruských ideí a šlahne si nick DJ-a, ktorý je zo západu a určite by Rusko odsudzoval. Veď keď už východ,tak nech si dá nejakého východného DJa, sakra 😤 . Je vôbec nejaký známy DJ z Ruska? (Len tak rozmýšľam).
@zuzanita1609 urcite to ale kompenzuje s teniskami sovietskej znacky, telefon ma z vyroby v Moskve, elektroniku ma urcite z Novosibirsku a vozi sa na aute Lada. 😆
@stanulienkat 😆 tak to určitéé 🤭. To ako keď za korony jedna "uvedomelá' páni nadávala na americkú armádu a celkovo USA v maskáčovej bunde s nášivkou USA. 🤭 Vedia ma pobaviť tieto ich paradoxné vnímania sveta...
@stanulienkat obcas zvyknu argumentovat, ze ale ten mobil alebo PC ide predsa na elektriku z uranu z Ruska.
Samozrejme cisto v tom duchu ze teda tym padom mame byt ticho a sa im poklonkovat, v sucasnej ich vojne priam podporovat.
No fakt obdivuhodne - predavat inym krajinam co priroda nadelila
Podkarpatska Rus bola pripojená k Československu na základe Trianonskej dohody. Účelom bolo aby Československo a Rumunsko málo spoločnú hranicu. Prečo. Na jar roku 1919 vtrhla Maďarská armáda na Slovensko aj do Sedmohradska, ktoré už bolo súčasťou Rumunska. Československo, Rumunsko a Juhoslavia podpísalo aj spojenecku dohodu.
Západná Ukrajina bola napr. súčasťou Litovského kniežatstva, neskôr keď vznikla Poľsko- Litovská únia bola súčasťou Poľskeho kráľovstva. Po delení Poľska ako región Halič bol súčasťou Habsburskej monarchie až do roku 1918 a potom to pripadlo Poľsku až po 2 svetovej vojne Sovietskeho zväzu.
Krym bol samostatný Tatársky chápať, neskôr bol súčasťou Osmanskej ríše až v roku 1856 pripadol Rusku
Slovensko bolo 1000 rokov .. Slováci by sa nemali vyjadrovať k historickým nárokom iných štátov.
A aby sme nezabudli Slovensko v júni roku 1941 vyhlásilo Sovietskemu zväzu vojnu a vtedy naše divízie po boku bratského Wermachtu napadlo v dnešnom ponímaní Rusko.
@jananovotna88 tak to je teda pokrok a poťecha,táto mapa,mi veru trvalo nájsť Liptó,či ako to tam je uvedené😳.Môžem sa opýtať,čo znamenajú tie rôzne sfarbené regióny? No ďes 😬
@zuzanita1609 to je iba odlíšenie, tie hrubé čiary sú hranice súčasných štátov.
@jananovotna88 to chápem,len mi napadlo,že podľa čoho boli odlišne sfarbené tie regióny,či podla obyvateľstva-menšín,či podľa bohatstva-, chudoby, rozvoja atď. Ale ďakujem,zasa viem niečo nové 😊.
@zuzanita1609 Jeden z najbohatších regiónov v 19 storočí je dnes suverénne najchudobnejší. Gemer.
Joj, omylom som vymazala pri opravovani chyb.
Teda "replay"
Reagovala som na ro, co ma zaujalo a 3x to bol to isty nick. Tak strucne
1. Napis podrobnojsie o genocide Rusov Ukrajincami na ukrajinskom uzemii, ved je to hrpzne
2. Je to normalne, ked dary vymahaju silou "potomkovia" od "potomkov"?
3. Kde je Sovensko na Bruselskej mape?
@anna777115
@eva8 Prepač, nepochopila si to. Je, to vytrhnute z koneptu.
Toto sem niekto prisiel provokovat, ci co? :DDD co je toto za tema
@anna777115 vysvetli mi to, prosim. Citala som zaradom.

@anna777115 no aspoň tam na tej bruselskéj máme jasne zakreslené hranice. Než to na tej kremeľskej Slovensko fuk...zmizlo 😏. Toto je tá vaša suverenita koaliční voliči? (rečnícka otázka,odpoveď bude,lebo Soroš, Šimečka, Matovič,72 pohlaví a bohviečo ešte 😉 ).