icon

Koho budú voliť voliči bývalých vládnych strán?

29. jún 2023

Koho (asi) budú voliť voliči exvládnych strán, ktoré sa nejakým spôsobom zdiskreditovali? Zostanú naďalej verní týmto stranám, alebo sa presunú inam - kam? Napíše niekto z týchto voličov, ako sa rozhoduje/rozhodol?

erikavesela
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
13. aug 2023

@zeldia ano..ps su lavicovi liberali...so zelenymi nic nemaju, len to , zs ekoligicka otazka sa im zda byt in...ich hlavnym cielom je ovladat myslenie a spravanie ludi...co povolia je super a si v time, co nie a ty to robis, znicia ta

zeldia
13. aug 2023

@erikavesela ty berieš psychodelika?😂 nerozdelis sa?😘

erikavesela
13. aug 2023

@zeldia o com tocis?

erikavesela
13. aug 2023

@zeldia evidentne si sa dala ich "sladkymi" recickami opantat, to, ze ty mas problem pochopit, ze su lavica, je tvoj problem a cisty fakt...este budete vsetci ich volici velmi prekvapeni, co su zac, smutne ako to ludia nevidia alebo nechcu vidiet...

lb1984
13. aug 2023

@palicka tak ja úplne súhlasím s Belom. Klobúk dole pred tým politikom. Za mňa medzi Hlasom a SNS jednoznačne SNS lebo Hlas sa spojí s PS a ja PS absolútne ze nemusím od zaciatku ako vstúpili na politickú scénu. Sú mi dcudzie ich hodnoty a smerovanie. 🤗

miriam11
Odpoveď bola odstránená
viestta
13. aug 2023

@miriam11 zabudla si na LGBT+ agendu, ked uz menujes vsetkych strasiakov, vymenuj vsetkych

jana_eyre_2
13. aug 2023

@miriam11 naco ti to písať, vygoogli si.. 😉

ja viem že čítať priamo ich program je ťažšie ako čítať nenávistné diskusné príspevky na FB a MK..

Aj keby dokázali urobiť zo Slovenska Rakúsko, tak sa nájdu jedinci čo ich budú napádať a budú nespokojní..

vroni
13. aug 2023

@jana_eyre_2, čítala som ich program veľmi pozorne. Desí ma na smrť. A vidím v priamom prenose, čoho je schopná progresívna lavica. To nie sú nositelia demokratických princípov ale štátneho teroru. Je desivé, koľkým ľuďom táto forma vládnutia a rozhodovania konvenuje. 🤷‍♀️

marsmykkok
13. aug 2023

@palicka No ja možno skončím tiež pri Hlase, je to fakt ťažké vybrať.
PS nie určite, SaS kvôli Sulíkovi tiež nie, Sme rodina tiež nie-škandály a plus nezvládli toto volebné obdobie, Za ľudí tam sa na Remišovú hodí škaredšie slovo, nie že nezvládla. Heger s Demokratmi sa tiež mohol postaviť Matovičovi skôr, Smer určite nie, SNS je pre mňa osobne tiež už dosť strana čo múti vody zbytočne hlúpymi výrobky, Uhrík a Kotleba tiež nie. Dzurinda urobil aj zlo aj dobré veci, ale myslím, že už je dávno na smetisku dejín, nemá čo už dať štátu.

Mne proste chýba nejaká taká strana zlatý stred-ani extrém, že zakázať potraty, ani extrém že budeme ešte pomaly aj povinne deti rodiť gayom, ale proste strana, čo nerieši potraty a gayom dá právo nejakú zmluvu uzavrieť medzi sebou, možno zjemní tresty za marihuanu, ekonomickú trestnú činnosť, ale zároveň zvýši tresty za zabitie, ťažké ublíženie na zdraví. Dnes niekoho úmyselne zabiješ, dostaneš 5 rokov, po 3 si von.
A rovnako aj ekonomika, treba určite podporiť živnostníkov, podnikateľov, ľudí čo majú peniaze a vrátia ich potom tým, že majú väčšiu kúpnu silu. Ale zase si treba uvedomiť, že veľa ľudí žije v generačnej chudobe, starší osamelý ľudia žijú zo 400 eurového dôchodku, v odľahlejších regionoch je z prácou ťažšie, musí sa aj toto citlivo vnímať a nenechať skapať ľudí, čo za svoju situáciu nemôžu, že sú sociálne slabší.

erikavesela
13. aug 2023

@jana_eyre_2 ps je velkym zlom pre skk...precitsj si poriadne ich program..presne ako pise
@vroni mna to cele okolo.ps desi

kristiii
13. aug 2023

@erikavesela čím konkrétne, ťa PS ich programom desí, prípadne čo konkrétne pokladáš za to ich veľké zlo? Pýtam sa vážne, ako človek, ktorého ich program a hlavne Šimečka nezaujal, ale zas neprechovavam k nim odpor ako napríklad k smeru či republike/lsns

elmivelmi
13. aug 2023

@kristiii Ps je strana ako ak smer a vsetky ostatne.Ludi dohadzuju cez kamarativ a nie podla toho ci vykazuju zisk.V skratke tiez len myslia na vlastny biznis a ziskOdkial to viem? viem....

jana_eyre_2
13. aug 2023

@vroni
@erikavesela naozaj netuším čo vás na ich programe desí a prečo Erika predpokladás, že ich program.som nečítala pozorne.. sledujem ich už dlho nie posledného pol roka, ale defacto ešte od času minulých volieb.. poznám ich názory a plány, ktoré prezentujú a súhlasím s nimi..

Mňa desia nenávistni ľudia ktorí sa ozývajú stále viac a silnejsie, desí ma ako veľmi sa spoločnosť rozdeľuje, ako sa tu nedá povedať nič bez toho aby ho druhý nenapadol a nesnažil sa ho ponížiť.. to ma desí..

kika2565
13. aug 2023

Fakt by ma zaujímalo kto ste... dosť odborné je to napísané...

vroni
13. aug 2023

@jana_eyre_2 l, mňa napríklad desí ich chuť zvyšovať daňové zaťaženie a chuť rozhadzovať peniaze na vlastné záujmy. Napríklad na choromyselnu kampaň na elektroauta, ktorá okrem toho, ze s ekológiou nemá spoločne absolutne nič, bude stáť šialene peniaze. Napríklad ich chuť znovuzaviest daň z dedičstva ci výrazne zvýšiť daň z nehnuteľností a peniaze rozflinkat v neidentifikovatelnych mimovladkach názorovo blízkych kamošov. Ani slovo o znížení štátneho dlhu, rozumnom hospodárení, znižovaní nákladov, nič. Žiadna pomoc sociálne marginalizovanym, ak nie sú členmi vybraných národnostných ci sociálnych skupín. Pre mňa to je program "kradnúť a panovať". Bič na i tak zdecimovanu strednú vrstvu. Ale ako hovorím, mnohým ľuďom takýto spôsob vyhovuje. Nijako ich neoznacujem a ani im nedávam pejorativne prívlastky. Len s nimi hlboko a úprimne nesúhlasím.

elmivelmi
14. aug 2023

@vroni kde sa ta precitat ich program?

vroni
14. aug 2023

@elmivelmi, majú alebo ho mali na svojej stránke.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kristiii
14. aug 2023

@elmivelmi tak sama píšeš, že je ako všetky ostatné strany, takže toto nie je argument, prečo by mala niekoho práve táto strana desiť viac než tie ostatné 🙃 V tomto ja nemám ilúziu o nikom. Skôr ma zaujíma niečo konkrétne čo tvrdia (píšu). Mne napríklad Šimečka vôbec nereže a aj včera na STV mi prišiel proti Sulikovi ako úplný amatér.

autor
14. aug 2023

Mňa by zaujímalo, akú má PS reálnu podporu v regiónoch - prečo neorganizuje stretnutia s voličmi na voľných priestranstvách, námestiach, tak ako iné strany? ( viem, že nejaké akcie s málopočetnou účasťou organizuje, ale Pellegrini dáva zábery z námestí, kde má davy ľudí, o Ficových masovkách ani nehovorím, Danko zapĺňa tribúny dedinských štadiónov na strednom Slovensku, dokonca aj na Kollára podľa fotiek chodí dosť ľudí...)

Ak Šimečka nejaké také fotky z akcií má, zväčša sú z podujatí, ktoré organizuje niekto iný (POHODA), zvyčajne zrejme organizuje len komorné stretnutia s prívržencami, trebárs v júni na jeho stretnutia v kaviarňach na južnom Slovensku chodilo len do 30 ľudí.

elmivelmi
14. aug 2023

@kristiii mne praveze bol sympatal aj som chcela volit ale nakolko mam naozaj skusenost s jeho stranou tak nie pretoze tusim hlasia ze lepsia buducnost ci nieco ale su takisto na tom ako vsetci,kamarati,vyvoleni len sebe do vrecka a pod.A to som sa sklamala.

jana_eyre_2
14. aug 2023

@miriam11 prečo ťa zaujímam ja? Mne sa úprimne nechce vypisovať konkrétne veci z ich programu s ktorými súhlasím, navyše nevidím zmysel venovať čas formulovaniu všetkých záležitosti s ktorými súhlasím.. jednoducho, veľa ľudí z PS je podľa mňa schopných, páči sa mi čo navrhujú, ake majú riešenia na problémy, ktoré tu sú.. mne sa tu nechce presviedčať ľudí aby ich volili, alebo aby nevolili iných..

že v PSku ľudia nevidia demokratov a obviňujú ich z veci ktoré ani neurobili, za to ja nemôžem.. snáď namna platí tiež že si môžem voliť koho uznam za vhodné..

elmivelmi
14. aug 2023

Ale za mna su tieto akcie len vyhodene peniaze.Proste do volieb sa zbytocne vyhadzuju peniaze ,len aby presvedcili.Stacilo by naozaj diskusie v tv och program na nete .Ja by som vserko zakazala.Tieto predrazene akcie z nasich penazi.Fico tiez naco si robi stale reklamu,ved jeho uz kazdy pozna.

viestta
14. aug 2023

Autorka, volebne kortesacky aj tak nic nezmenia. Ja poznam ludi, ktori chodia na kazdu, o ktorej sa dozvedia, bez ohladu na to koho sa chystaju volit. Len preto, ze sa tam najedia, napiju, castokrat zadarmo. Ci si myslis, ze volic sa rozhoduje podla toho kto viac pokedal a mal lepsi gulas?
Ja som sa ziadneho volebneho mitingu nikdy nezucastnila. Preco by som tam sla? A podla toho co vidim okolo seba, tak na kortesacky sa nechodi vypocut si, co strana po volbach planuje. Ale daju sa cez to pekne preprat peniaze, aj peniaze, ktore strana nakoniec dostane zo statneho rozpoctu a ktore v konecnom dosledku skoncia vo vreckach "vyvolenych". Uz len ked sa pozriem na to kvantum predvolebynch bilbordov, je mi nevolno z toho, kolko penazi vyletelo do luftu na trapnosti na nich prezentovane.

autor
14. aug 2023

Pre nemalú časť populácie sú stretnutia s politikmi prejavom aspoň formálneho záujmu o voliča, dôkazom, že politik je prístupný kontaktom s bežným obyvateľstvom.

Je to bežné aj na západe, koncentrovanie sa na marginálnych prívržencov, úzku skupinu voličov sa nevypláca.

jana_eyre_2
14. aug 2023

To je akurát dôkazom, že ich obyvateľstvo zaujíma iba v čase pred voľbami, nič viac..

autor
14. aug 2023

A?
Nie je pred voľbami dôležité získať každého potencionálneho voliča?