icon

Koho by ste volili?

karolinakk
4. dec 2022

Koho by ste volili v parlamentných voľbách keby sa konajú zajtra?

yanni
9. aug 2023

@porcini 🙈

dalajmanka
9. aug 2023

@yanni wow a odkiaľ vieš čo iní prežívajú? Žeby podľa seba súdim teba? 😂😂😂 Vďaka za rozhovor, zaujímavé ako ľudia hneď vedia ako sa ten druhý citi.😘

julish
9. aug 2023

@sisaka absolútne si ideš svoje. Rod ako sociálna kategória odráža to, čo všetko spoločnosť pripisuje osobe s istým pohlavím, napr. že chlapci nenosia ružovú a že keď tvoj muž povysáva, strašne dobre si sa vydala... nechce sa mi s tebou, tie čísla o počte rodov sú z konšpiračných webov, nik z edukovaných ľudí niečo takéto netvrdí.

dalajmanka
9. aug 2023

Takže späť k téme, ja som napísala môj zážitok ako som to ja zažila. To, či mi niekto verí alebo neverí,to je predsa už jeho problém. Nikoho nepresviedcam ani nenutim k tomu, že mi musí veriť. To, že ja som to zažila takto neznamená, že túto skúsenosť prežije každý tak ako ja. 🙋

A k voľbám tiež, nech si volí každý sám svoju stranu ako uzná za vhodné. Neviem prečo to ľudí irituje a hneď majú potrebu reagovať, keď niekto napíše niečo iné ako volia oni. Každý nech sa stará o seba. Ak je spokojný so svojou voľbou nemá predsa potrebu iných poučovať. Len keď asi s tou svojou voľbou tak úplne spokojný nie je....kto vie....ja to mám takto.

porcini
9. aug 2023

@yanni tak ale uznaj...sukame do deti informacie len pre informacie alebo aby bezal system alebo naco? Nikdy sa to tak nerobilo..tak asi sme vymysleli kladivo tak treba klince..10 rocne deti sa maju hrat a nie byt plnene napadmi na sex..maju mat napady na skakanie gumy...my dospeli nevieme co so.sexom..naco to detom

sisaka
9. aug 2023

@julish z konšpiračných webov? 🙄 Otvor si už Google prosím ťa a pozri sa na tie rody. Bola by som veľmi rada, keby to bola konšpirácia a nie “fakty”, ktoré podsúvajú v školách našim deťom.
A keď už budeš googliť, tak si prečítaj, čo sa stane, keď odmietneš niekoho oslovovať podľa ich zvolených pronouns (napomoc, Dr. Jordan Peterson)

hiro
10. aug 2023

@anavik29 To je mi zdroj teda... otevrisvoumysl - super extra konspiracny web zdiela video od GB News co je zname sirenim homofobie a demonizovanim transrodovych ludi...

slovakboy
10. aug 2023

@sisaka áno, z konšpiračných webov. Informácie hľadaj u odborníkov, mainstreamu a rozhovory s ľudmi ktorý si prešli všetkým. A nie z webov šíriacich nenávisť. Mainstream je síce niekedy tendenčný a povie len čo chce povedať, ale neklame. Viď realita covid a vojna. Ako informovali konšpiračné weby a ako mainstream? Nakoniec mal pravdu mainstream.

yanni
10. aug 2023

Teraz ludia fakt spät k teme, koho volit? Ja budem volit zo zahranicia. Chcem aby sa SK konecne spamätalo. Zije mi tam stale rodina, rodicia, mozno sa niekedy vratim. Ja som citala tie volebne programy jednotlivych stran, a fakt som nic dobre nevycitala. Len ak by som pozbierala jednotlive body a zalozila novu stranu.

sisaka
10. aug 2023

@slovakboy ja nemám informácie z konšpiračných webov, ja nepotrebujem hľadať konšpirácie, ja to zažívam na vlastnej koži, alebo to zažívajú moje deti, moji známy. Preto som jej aj odporučila otvoriť si Google, určite tam nájde aj množstvo rodov, aj ako ich musíme oslovovať. Našiel si si ten zákon, ktorý zakazuje intervenovať v prípade transgender detí? Určite nie. Načo by si sa namáhal. Je ľahšie zautočiť na človeka, že si informácie cucá z konšpiračných webov. Akurát nechápem, prečo by som to akože mala robiť…

Ale to je už štandard posledných 3 rokov, keď s niekym nesúhlasím, neverím mu a chcem ho zdiskreditovať, tak zaútočim, nazvem ho dezolatom, konšpirátorom atď. Zamysli sa, kto zaviedol tento slovník a tieto útoky a prečo, ľudia to automaticky začali kopírovať a ešte si o sebe myslia, akí sú múdri.

Mainstream neklame? Tým si to fakt zabil. S väčšou naivitou som sa už dávno nestretla. Mainstream dokáže tak “zvrtnúť” informáciu, že človek, ktorý sa v opisovanej situácii nachádza neverí, že píšu o tej istej udalosti, o tom, ako dokážu zdiskreditovať človeka ani nepíšem.

Chápem, keď človek neveri všetkému, čo si prečíta, ale ma vie nahnevať, keď niekto spochybňuje moju osobnú skúsenosť len preto, lebo v mainstream médiách o tom nepíšu, alebo píšu inak. Tak si spochybňujte, ja mám svoju pravdu, svoju osobnú skúsenosť, viem, čo sa tu deje, čo sa deje v školách a nemám najmenšiu potrebu si takéto veci vymýšľať. Chcela som len poukázať na to, čo sa deje v inej krajine, kde sú pár rokov vpred. Tiež by som niečomu takému len ťažko verila pred pár rokmi, keď chodila na zakladnu školu dcéra a všetko bolo ešte v poriadku, že sa niečo takéto bude diať. Ako to už býva sýty hladnému neverí. Tak neverte, ale dúfajte, že sa to nedostane do vašich škôl.

sisaka
10. aug 2023

@yanni
Po 1. nie je koho voliť ,
Po 2. Slováci dlhodobo žijúci v zahraničí (nie na dovolenke, či ročnom pobyte) by mali voliť a rozhodovať o krajine, v ktorej žijú, nie kde chodia raz do roka na návštevu,
Po 3. Komu tak strašne záleží na krajine a spoločnosti, z ktorej pochádza a v ktorej žije jeho rodina by mal v tej krajine žiť (ak mu v nej nehrozi prenasledovanie, či smrť) a podieľať sa na jej zveľaďovaní.

julish
10. aug 2023

@sisaka ty si asi nežila v zahraničí a neoslovovala ľudí z akademickej sféry, že? A počty rodov... Google nájde všetko, ale hľadaj odborne veci, nie politikum

yanni
10. aug 2023

@sisaka preco by mi nemalo zalezat na krajine, odkial pochadzam, som tam zila polku mojho zivota, zije tam moja rodina a je to pre mna dolezite aby moja rodina zijuca na SK zila pokojnym a plnohodnotnym zivotom? A po druhe, ty mozno cestujes raz za rok na SK (aj vobec z Kanady????) My sme na SK kazdu chvilu. Aj len na par dni nieco pomoct, aj na par tyzdnov.

sisaka
10. aug 2023

@yanni vyjadrila som svoj názor. Slováci majú pravo voliť aj zo zahraničia tak kľudne voľ, keď máš pocit, že tým zaručuješ svojej rodine pokojný a plnohodnotný život

yanni
10. aug 2023

@sisaka a ja som si vyjadrila svoj nazor. Zaregistrovala som sa, ci to aj odoslem, to sa este uvidi. Ja sa len pytam, naco vobec prispievas do tejto diskusie. Tema je predsa jasna: koho volit. A jedna sa o bliziace sa volby na SK. Cize ty ako SR obcianka zijuca v zahranici volit nemienis. tak co sa tu aj vobec vyjadrujes, ked ta tvoja povodna/domovska krajina vobec nezaujima.

sisaka
10. aug 2023

@yanni reagovala som na príspevok ohľadom zmeny pohlavia a údajnom strašení ľudí. Dala som príklad, že u nás v Kanade sa to už deje, takže určité obavy sú na mieste. Potom som už len reagovala na útoky, že si vymýšľam a informácie čerpám z konšpiračných stránok.
K tomu, koho majú Slováci žijúci na Slovensku ísť voliť som sa nevyjadrovala.

yanni
10. aug 2023

@sisaka nazov diskusie je ale "Koho volit". To, ze niekto zacal o zmene pohlavia, to je uz jeho vec. Nemusela si sa zapajat, a dalej by sa to nevyvijalo. Mna zaujimaju volby na SK a nie zmeny pohlavia ludi v Kanade, Australii ci Hotentotsku. A vlastne ani zmeny pohlavia na Slovensku.

sisaka
10. aug 2023

@yanni nemusela som sa zapájať. V podstate nikto sa nemusí zapájať, prispievanie v témach je dobrovoľné a je úplne bežné, že sa miestami prispievajúci odklonia od hlavnej témy, i keď odklon môže priamo súvisieť s témou

alja20
10. aug 2023

No toto je dost tazka otazka,viem koho urcite volit nebudem .PS,olano,smer,sns ,hlas,sas ,sdku vykutrana z hrobky zabudnutia a pod.pre mna zatial nevolitelne nic ale pojdem vylucovacou metodou podla voleb.programov nikdy som sa volieb tak nebala ako teraz a zvlast ked citam koho ludia chcu volit...ale ono aj tak pokial bude hlasovanie scitavane takou formou akou doposial tak zbytocna namaha ist k urne

kvetka22
10. aug 2023

Ak by mal niekto záujem si prečítať ako je to s tým pohlavím, tu je zaujímavý článok od biologicky a výskumníčky 🙂
https://www.clairek.com/post/jak-je-to-s-tim-po...

viestta
10. aug 2023

@alja20 mas podozrenie, ze sa pri scitavani hlasov nekona cestne? Ak ano, staci podat podnet na Ustrednu volebnu komisiu, na prokuraturu alebo na Ustavny sud. Volebny podvod je trestny cin a kazdy, kto ma podozrenie na to, ze bol spachany, tak ma povinnost konat a oznamit to.
Sposob scitavania hlasov je definovany v Zakone o volbach a nadvazuje na Ustavu, kde je definovane ako funguje nasa parlamentna demokracia.

alja20
10. aug 2023

@viestta presne som cakala tvoju reakciu🤦,moj nazor moj pocit nic menej nic viac ,zi a nechaj zit... zatial !-plati sloboda slova cize som si vyslovila svoj pocit-nazor ...

viestta
10. aug 2023

@alja20 nuz pocit mozes mat, ale to je tak asi vsetko

hiro
10. aug 2023

@alja20 "ale ono aj tak pokial bude hlasovanie scitavane takou formou akou doposial tak zbytocna namaha ist k urne" - nuz z toho mi nevychadza ze mas pocit ale ze mas nejake interne informacie z toho ze niekto robi pri scitavani hlasov podvody...

alja20
10. aug 2023

@viestta a co ako????ved pisem tak...moj nazor moj pocit...nikde nikoho som neoznacila ze to je v skutku tak ,to clovek uz nemoze ani nic napisat aby sa dakto do neho nezacal navazat v uplne obycajnej diskusii🙄

alja20
10. aug 2023

@hiro si smiesny ano predstavivost a domyslavost je obrovska🤦

viestta
10. aug 2023

@alja20 ja ti tvoj pocit neberiem, ci? Tvoj pocit je len tvoj pocit a to je vsetko

alja20
10. aug 2023

@viestta sak to som aj napisala nechapem preco za tym vidi dakto nieco zas viac ako v skutocnosti aj je🙄len sa hlada opät daka senzacia🤦

viestta
10. aug 2023

@alja20 kto hlada senzaciu? Ty mas pocit, ze sa nejak podivne scitavaju hlasy, nie ja.