Koho voliť vo voľbách túto sobotu?
Nepíšem to tu s cieľom rozprúdiť nenávisť, ale ja vážne neviem, koho mám voliť. Absolútne netuším a voľby sú už túto sobotu. Jediné, v čom mám jasno je, že nevolím Kotlebu a Ha-ra-bi-na. Pelle mi tiež veľmi nie je po chuti.
@levandul_ka však choď voliť Harabina. Je demokracia. Každý má právo odvoliť hocikoho a takto si to Slovensko aj zaslúži. Čo príde, sme si spôsobili sami. Snažila som sa tu bojovať proti konšpiráciám, ale nejde to. Už sa s tým len vyrovnať. Škoda, že najšikovnejší ľudia už dávno odišli za hranice, možno keby tu boli, bolo by to dnes inak.
@levandul_ka vnútiť človeku rozum sa nedá . No škoda.
@apolka77 ano je ta skoda,
uz ma netaguj pls ked ti ide len o ego
a potrebujes sa hadat o politike bez toho aby si respektovala inych
@belllinka mna jeho sukromie nezaujima,
kazdy mame pravo na to aby sa nam neopravnene nezasahovalo do sukromneho a rodinneho zivota, neviem co bolo medzi nimi aky bol on, ani aka bola jeho ex vo vztahu
A naozaj sa cudujem plus7dni ze takto klesli ked taketo clanky pisu, vytahovat co bolo pred xy rokmi ked deti boli male, och
Ako dnes v obchode na jednom casaku som si vsimla titulok: "kedy zisti syn Adely Vinczeovej ze je adoptovany?" Prislo mi zle ako moze toto niekto napisat
@levandul_ka tak to asi mame na slovensku 2 harabinov, kt.kandiduju na prezidenta, ja v nom nevidim ani naznak ani 1 z veci, co si vymenovala
@levandul_ka a preco by nemohol niekto napisat clanok o adoptovanej synovi nosatej?
@levandul_ka ja Ťa rešpektujem iba píšem že Harabin je akurát tak pometenec a ľutujem každého kto ho považuje za to, čo si napísala. Nezaujíma ma jeho súkromný život vôbec stačí 5 minút vlastne 1 minúta aby pochopiť že trepe ako vypustený z blázninca.
@levandul_ka tu nejde o to, ze si sa rozhodla volit Harabina. To je tvoja volba. Ale to ako si ho opisala na neho nesedi ani omylom. Ale ked na neho pozeras takto ani sa necudujem tvojmu vyberu
@apolka77 podla mna by volebne pravo mylo byt od 16 - 64 rokov. Hned by to v tejto krajine inak vyzeralo.
@kuriatko84 ale vieš, že raz aj ty budeš mať 64 rokov. to by ti nevadilo keby si nemohla ísť voliť?
@kuriatko84 16-roční určite nie. Nechcem nikoho podceňovať, ale väčšina z nich nemá skúsenosti a o politiku sa ani nezaujíma. Tí väčšinou volia podľa toho, koho im odporučia rodičia, kamaráti, učitelia alebo média. Sú ešte ľahko ovplyvniteľní.
@77nelinka bohužiaľ aj táto veková kategória je ľahko ovládateľná. Predovšetkým v domovoch dôchodcov sa stávajú také kauzy, že 90% hlasov dostane jeden politik. To nemôže byť ani omylom náhoda.
Jednoznacne Korcoka
@77nelinka ano aj my sme chodili po dedine k starym ludom a bud vedeli jednoznacne /meciar,fico / alebo nevedeli a pytali sa nas koho sme my a toho aj oni ....
@qrstxyz "Tí väčšinou volia podľa toho, koho im odporučia rodičia, kamaráti, učitelia alebo média. Sú ešte ľahko ovplyvniteľní."
Keď čítam diskusie, či už tu alebo na iných sieťach, veľmi veľa, niekedy mám pocit, že až väčšina ľudí, aj tých od 18-100+ sa práve riadia len a len tým a nie svojimi skúsenosťami.
@kuriatko84 moja mama ma 65, svokra 75 a obidve maju progresivnejsie nazory ako mnohi styridsiatnici, ich dve len tak recami a karafiatom nikto neoblbne: Vzdy vedia koho budu volit aj preco, nepotrebuju sa pytat susedy alebo na MK aby im poradili koho volit
@77nelinka nie nevadilo a keď budem môcť a dožijem sa toho, že budem babka, tak sa budem pýtať mladých koho voliť. Veď starci volia našu budúcnosť a budúcnosť svojich vnúčat, tak prečo im (mladým) voliť niekoho koho nechcú🤦🏼♀️ tak ako moji svokrovci a väčšina dôchodcov v okolí, prečo oni majú voliť našu budúcnosť???
Môj včerajší zážitok: suseda dôchodkyňa bola voliť aj s dcérou a hovorí nám pred bytovkou “no volila som Peleho, ale dcéram som povedala, že som volila Kubiša, lebo keby vedeli, že som volila Peleho, tak by mi nadávali” no a ešte sa s tým chváli pred bytovkou.
Myslím, že tí mladí mnohí majú lepší prehľad čo sa deje vo svete ako títo dôchodcovia čo chodia spať o 19:00 aby nevideli správy a veria len tomu čo im podhadzuje facebook. No ďakujem pekne
@miriam11 tebe odporucam prestudovat Ustavu SR. Konkretne pasaz o pravomociach prezidenta, vlady a parlamentu. Vojakov moze vyslat jedine vlada a ta to musi mat schvalene parlamentom. Takze premenene na drobne, vlada, ktoru zostavila koalicia by musela dat do parlamentu, v ktorom ma vladnuca koalicia prostu vacsinu, podat navrh, ktory by musel parlament vacsinou hlasov schvalit. Nikde, ale naozaj nikde v tomto pocese nema prezident ziadne pravomoci. Dokonca ja keby sa NATO rozhodlo ako celok poslat vojakov na uzemie tretej krajiny, tak najprv ucast nasich vojsk musi prejst cez nasu vladu a parlament. Pre ucast vojakov ak bude napadnuta krajina NATO plati zmluva, ktoru sme podpisali pri jej vstupe a aj vtedy vyslanie vojsk schvaluje vlada a parlament.
Prezident SR nema ani kompetencie navrhovat nejake legislativne zmeny, on moze jedina zakon, akykolvek, ktory schvalila vlada a perlament podpisat, alebo vetovat. Vetovat s pripomienkami. Po vetovani zakona preziddentom sa zakon vracia do parlamentu, parlament moze, nemusi prerokovat pripomienky prezidenta a nakoniec moze prelomit veto prezidenta a schvalit ho so zmenami alebo aj nemusi ziadne zmeny, ktore navrhol prezident schvalit a plati zakon v povodnom zneni. Takze on sam ani nemoze navrhnut ziadne zmany zakonov a ustavy, ktore by mu rozsirili pravomoci a v ramci tch rozsirenych pravommoci by mal niekoho niekde posielat.
Takze ak tvrdis, ze Korcok vo funkcii prezidenta by poslal nasich vojakov do vojny siris bludy. Za prve nikde to nespomenul, za druhe ak by aj chcel, tak nemoze, lebo na to nema pravo.
(to k tej debate, ktora bola zmazana)
@777januska777 keď mala predchádzajúca vláda aj prezidenta, tak to ti už nevadilo? aký zrazu dvojitý meter
@zmrzlinka8 predchadzaju vláda fakt nemala prezidenta. Matovic bol a je konzervatívny a caputova je progresívna, hodnotovo si boli dosť ďaleko. Nechápem preco máš pocit, ze predchádzajúca vláda mala prezidenta, už iba na potratoch, ktoré chcel matovic obmedziť a caputova (ani pelle a ani Fico ich obmedziť nechceli) je to vidieť. Fakt ludia uvedomte si, ze politika nie je len o Ficovi a ze ak nie Fico, tak nič iné.
Viem o jednom kandidátovi, ktorý splnil všetko, čo sľúbil, dodržiava slovo, zákon, vždy hovoril pravdu, nikdy nič neukradol, bol skromný a pokorný, odmietol bohatstvo a moc, bol a je spravodlivý, nebol sebecký a ctižiadostivý, mal rád aj nepriateľov, slúžil iným, učil o láske, odpúšťal a učil o odpúšťaní, bol ochotný položiť svoj život, ponížil sa, je ochotný pripraviť miesto tým, ktorí ho nasledujú ...
Takého kandidáta, či stranu ale v hlasovacej miestnosti na hlasovacích lístkoch nenájdete.
Toto je svet a ten je pominuteľný. Ale je niečo viac ako tento svet. Niečo čo presahuje hocičo tu na Zemi. Existuje láska a pokoj, akú tu na Zemi od ľudí nie je možné zažiť. Tento kandidát, ak ho budete nasledovať, tak zažijete tú pravú lásku a pokoj. Jeho pozemský program je ale náročný a nie bez problémov. Je potrebné niesť svoj kríž a nasledovať Ho. Je potrebné odovzdať Mu život, oľutovať všetko zlé vo svojom živote, prijať Ho za svojho Pána a Spasiteľa a snažiť sa žiť podľa Jeho vôle a slova. Táto voľba nie je na štyri-päť rokov, ale pre večnosť. Odovzdajte svoj hlas Jemu. Ten má väčšiu cenu, iné trvanie, iné pôsobenie... Žiť s Ním a pre Neho. To, čo On dáva, to nedáva nikto. Voľte večnosť, Alfu a Omegu. Vyvoľte si dnes, komu chcete slúžiť (Jozua 24:15)
@viestta kiež by takých dôchodcov bolo viac 😔🙏🏻
KORCOKA
@zmrzlinka8 v niektorých komentoch pôsobíš celkom inteligentne a potom zas v niektorých napíšeš úplný hoax ktorý šíria vládne strany. Nejdem pozerať na históriu... Ale tebe sa nezdá ze Pele svojich voličov oklamal? Vo svojich vyjadreniach pred parlamentnými voľbami hovoril ze s Ficom do vlády nikdy a to nie je jediná vec v ktorej klamal. Ty veríš tomu co rozpráva teraz? Chcela by som fakt od tebe vediet prečo ho volis? Co také urobil ze mu veríš? Čím ta presvedčil? Prepáč, pre mňa je klamár a človek ktorý nedrží slovo.

@apolka77
@ivana1592
Iba by si vnucovala vsetkym co len ty chces,
chod predavat hrnce po domoch to ti pojde
nemam rovnaky nazor ako ty a naco sa tu teraz naparujes? Ci ked mi odpises tak si to akoze mam rozmysliet ci co,
Jaj ci pockat toto je verejna diskusia tak si mozes oznacovat koho chces, ale nazor si uz hocikto napisat nemoze to uz nie
Vol si koho chces, mna to ani prinajmensom nezaujima a
pozri si prispevok od @bloger ze da sa respektovat aj opacny nazor