icon

Koho voliť vo voľbách túto sobotu?

21. mar 2024

Nepíšem to tu s cieľom rozprúdiť nenávisť, ale ja vážne neviem, koho mám voliť. Absolútne netuším a voľby sú už túto sobotu. Jediné, v čom mám jasno je, že nevolím Kotlebu a Ha-ra-bi-na. Pelle mi tiež veľmi nie je po chuti.

belllinka
28. mar 2024

@makaronka01 nemýliš si ju s tou inou zmrzlinkou?

makaronka01
28. mar 2024

@belllinka je to možné ani som si nevšimla ze sú dve 😂

mladena
28. mar 2024

Tu to už začína pripomínať Hitlerovu vládu, najprv zákaz vstupu neočkovaným, promenádovanie po námestiach a velebenie Korčoka a samozrejme všetci ostatní sú fujky a neinteligentní blbečkovia

viestta
28. mar 2024

@kuriatko84 vies, po tom ako som citala prieskumy pred parlamentnymi volbami, tak dochodcovia neboli hlavni vinnici tokoh aku mame koaliciu. Vacsina ich volicov boli ludia v produktivnom veku, s nizsim az strednym vzdelanim, pracujuci na nizsuch poziciach alebo bez zamestnania zijuci na vidieku a v mensich mestach. Percentulane ich bolo vyrazne viac ako dochodcov (ti netvorili ani tretinu). Predpokladam, ze aj v prezidentskych volbach je podobne zastupenie vo volicskej zakladni. Takze ani vychod, ani dochodcovia nie su jedini volici smerohlasackej mafie. A SNS je na tom este horsie,pretoze tam je demograficke zlozenie volicov este "zaujimavejsie".

zmrzlinka8
28. mar 2024

@makaronka01 nie, mňa by Pellegrini oklamal vtedy, keby šiel do koalície s PS.
Ja som orientovaná sociálnodemokraticky a teda prirodzene som čakala, že sa spojí so Smerom.
Čo ma však udivuje, je to, že keď ho Šimecka lanáril do koalície s PS, tak sa mu PS pchalo do zadku aký je super, aj post premiéra mu išli dať. Zrazu, keď s nimi nešiel, tak je nespoľahlivý a najhorší na svete. Kto je tu potom pokrytec?

zmrzlinka8
28. mar 2024

@viestta prepáč, k tvojej "štatistike" pridám niečo, čo ti ju nabúra, poznám dosť ľudí, ktorí sú z veľkého mesta (2. a 3. najväčšie na Slovensku stačí?) a majú VŠ vzdelanie ako aj ja, pracujúci na vyšších pozíciách a v produktívnom veku a tiež volia sociálnu demokraciu.

belllinka
28. mar 2024

@zmrzlinka8 ale to nie je Viesttina štatistika, to je oficiálna štatistika. To, že ty sa pohybuješ v "blbej" spoločnosti ešte neznamená, že tá štatistika nie je pravdivá 🙂

zmrzlinka8
28. mar 2024

@makaronka01 no zmrzlinky sú naozaj dve na MK, možno aj viac, líšime sa číslom, ale myslím, že tu prispievam zatiaľ len ja 😉

viestta
28. mar 2024

@zmrzlinka8 ked si chces dat tu robotu tak hladaj, ten prieskum sa da dohladat, budes mat presny vysledok z konkretneho prieskumu, teda zo statisticky vyznamnej vzorky respondentov. Presnu statistiku kto koho volil nikto nerobil, pretoze to zakon neumoznuje. Takze ti tvoji volici bud neboli vybrati do zistovania alebo spadaju do statistickej chyby. Vysvetli si to ako chces.

zmrzlinka8
28. mar 2024

@belllinka joooj štatistiky sa vedia krásne robiť, to áno . pokiaľ viem, voľby sú tajné a nikto ti nemusí povedať pravdu, koho naozaj volil. prieskumy tiež nezohladnuju každého jedného človeka, takže je tam veľa priestoru na manipuláciu.

viestta
28. mar 2024

@zmrzlinka8 aj na statisticku chybu. Ak si vysokoskolsky vzdelana, tak nejaku matematiku statistiky si absolvovala. Ale vies co ma zaraza? Ze ja dam len taky vycuc z jedneho prieskumu, len taka cast z toho co zistovali a co ma zaujalo, a ty sa toho hned chytis a ides to pitvat. Pritom podstata mojho komentu nebola v tom, ze ci ti ludia, ktori volili smerohlas maju ci nemaju VS alebo ci ziju v BA , KE alebo v Ubli, ale to, ze vacsina volicskeho elektoriatu tohto vraj socialnodemokratickeho zoskupenie nie su dochodcovia.

zmrzlinka8
28. mar 2024

@viestta asi to bude tak, ako hovoríš. nemôžeš hádzať všetkých do jedného vreca. medzi progresívcami je tiež veľa istým spôsobom jednoduchých ľudí, aspoň ako vidím tu správanie poniektorých, ako si si včera sama všimla.

vzdelanie nie je privilégiom progresívcov alebo opozície a nie je to ani jediná kvalita človeka ako takého, treba mať v sebe hlavne toleranciu, pokoru, slušnosť, rešpekt k druhému človeku, srdce.

paradajkova
28. mar 2024

@zmrzlinka8 Pelle je prospechar, preto mu PS ponuklo post, aby Smer nebol pri moci a nenicil nam krajinu este viac . Smer mu vsak ponukol prezidenta, oni rozmyslaju tak, ze ako sa rozhodnu tak bude. Cize oni mu realne slubili, ze ak pojdes s nami, budes prezident. Domena pelle24.sk bola registrovana presne vtedy, ked sa Pelle spojil so smerom. V tom istom case Pelle tvrdil, ze kdeze on prezidentom nechce byt.

Ja Pelleho ozaj nemam rada, lebo je to ten typ politika, co urobi a povie hocico co sa hodi, len aby ziskal post, aby ziskal politicke body. Ale prave preto, keby siel s PS, tak viem, ze by nesiel tuto politiku manipulacie, ktora je nador na nasej spolocnosti. Neriesia sa realne problemy, ale strasi sa a diskutuje sa potom o veciach, ktore pre obcana nic nezlepsia, zatial co sa za nasim chrbtom rozobera republika na suciatky.

viestta
28. mar 2024

@paradajkova Pellegriny by mohol sluzit ako nazorny priklad servilnosti. On by z nej mohol mat aj profesuru.

makaronka01
28. mar 2024

@zmrzlinka8 je zvláštne že si prirodzene čakala ze sa spojí so smerom keď pred voľbami vyhlasoval ze so smerom nikdy... Už vtedy si musela teda vedieť ze klame... Pritom Pele ani Simecka sa nevyjadrili aspoň ja o tom neviem, ze by spolu do vlády nešli. A Simecka mi prišiel ako charakter ze bol ochotný vzdať sa aj premierskej stoličky (ja som Simecku nevolila) . Tak mne z tohto stále len vychádza ze Pele je klamár a stále neviem co take pre nás urobil ze ho volis?

viestta
28. mar 2024

@zmrzlinka8 a vratime sa k panu kandidatovi na prezidenta. Dnes konecne povedal pravdu. On chce byt prezidentom aby chranil vladu. Tak ako som od zaciatku tusila

zmrzlinka8
28. mar 2024

@makaronka01 podľa mňa to nie je charakter ten Simecka, že bol ochotný vzdať sa aj premiérskej stoličky. ja to vidím práve opačne, tak strašne chcel byť pri moci, že sa až bol ochotný vzdať premiérskej stoličky 😉
vidis, všetko sa dá vidieť aj z iného uhla pohladu😉

makaronka01
28. mar 2024

@zmrzlinka8 chcel byť vo vláde aby mohol robiť svoju politiku, nechápem čo na tom vidíš pokrytecké, je to úplne bežné pri zostavovaní vlády, že sa rokuje. Nikdy nepovedal dopredu ze s nim nepôjde...co sa o Pele nedá povedať... Takže z tohto mi vychádza ako pokrytec Pele. Fakt by ma zaujímalo co pre nás urobil ze stoji za to ho voliť? Fakt som zvedavá co k tomu vedie ľudi ako ty, rozhladenych... Neviem pre mňa až moc klame, vôbec nedrzi slovo... A prvé do čoho sa pustili keď sa dostali k moci je trestný zákon a zdvihli si platy.

tululu
28. mar 2024

Ono, mozno by sa stacilo zamysliet,ze na kazdu odpoved,je potrebne hladat otazku.Preco su ludia natolko dezorientovani,ze volia ako volia? Je za tym strach, nevzdelanost, neochota zmenit zabehnuty system nauceny z dob minulych? Ak si na toto zacnu volebne protipoly arogantne nadavat ( dnes som si osobne vypocula,ze ak nevolim korcoka,musim byt dezolat,pricom nie som volic ani jedneho z kandidatov,len sa snazim vyjadrovat objektivne), tak dakujem pekne, je "pomaly" jedno,kto tam nakoniec bude,ked nam chyba obycajny respekt pred nazorovou pluralitou a schopnost vypocut si argumenty,resp. ich vyjadrovat bez nadavok.To ani Dalajlama ako prezident nezachrani.

zmrzlinka8
28. mar 2024

@tululu presne o tom tu hovorím už pár dní

makaronka01
29. mar 2024

@tululu je celkom smutné hovoriť o rešpekte, stačí pozrieť koľko ho majú vládne strany, napríklad k prezidentske, to nehovorím o kampani Peleho a volicoch vládnych strán by som so slovom rešpekt pomlčala tiez. Však sám Pele sa o svojich volicoch vyjadril ako o dezolatoch....

makaronka01
29. mar 2024

@zmrzlinka8 prepáč ale doteraz si nedala jeden rozumný dôvod prečo voliť Peleho, vychádza mi z toho ze žiaden nemáš, keď sa bojíš ze ti to tu niekto bude vychovať. Dezolati veria tomu co do nich hustia cez dezinfoweby, ale od teba som čakala nejaký rozumný dôvod.

makaronka01
29. mar 2024

@makaronka01 *vyhovárať

belllinka
29. mar 2024

@makaronka01 uz asi viem s ktorou si ju mylis 🙂 So zmrzlinka2021 🙂 Ona prispieva podstatne castejsie

zmrzlinka8
29. mar 2024

@belllinka myslím, že nie je dôležité, kto je kto, ale čo chce povedať.

zmrzlinka8
29. mar 2024

@makaronka01 po prvé, nechcem tu uvádzať svoje dôvody, prečo by som mala? nie som blbá, aby som nevedela, že ich potrebuješ vedieť, aby si ma presviedčala o opaku. a načo vlastne potrebuješ analyzovať moje pohnútky? toleruj rešpektuj môj názor, tak ako ja tvoj, ja sa nepýtam, prečo volíš Korčoka a je mi to jedno, prečo. a ani sa nesnažím ti to vyhovoriť. tak to nerob ani ty.

po druhé, nejaké dôvody som aj napriek tomu napísala, nebudem to tu opakovať. či sú pre teba rozumné, je mi jedno. hlavne, že sú rozumné pre mňa. nemusím sa nikomu spovedať za svoj názor, aj preto som štrngala kľúčmi 1989, aby som mala slobodu názoru.

každý sa rozhodne ako uzná za vhodné a nakoniec sa demokraticky rozhodne vo voľbách. je na tomto postoji niečo nepochopiteľné?

paradajkova
29. mar 2024

@zmrzlinka8 keby Smero-Hlas neklamal v kazdom jednom politickom slube, nemenil nazor castejsie, ako musim prezliekat spodky svojmu synovi a nemali by na triku rozkotulanie sa penazi zo statneho rozpoctu ktovie komu, tak by to nikto neriesil. Ja osobne urcite nie.

Kedze opak je pravdou, tak je logicke, ze sa volicom Pelleho snazime ukazat co je ten clovek zac. Akoze ozaj, ak ho niekto voli s vedomim, ze je prospechar, co nam rozkradol 1000 milionov, tak dobre. Ale to tu ako dovod nikto neuviedol. Najnovsie vypisali zakazku pre Sakovu, ze potrebuje informacny system, kde si bude zapisovat ulohy co ma robit. Za 100 tisic eur, akoze 100tisic nieje az tak vela, ale stacilo by jej aj pero a notes za 20 eur, alebo excel zdarma. A taketo zakazky to je bezna vec pod vedenim Hlasu. Preto sa napriklad ja snazim volicom P. Pellegriniho hovorit, ci im to ozaj vobec nevadi a ci si tento clovek zasluzi odpratat sa na poziciu prezidenta.

zmrzlinka8
29. mar 2024

@paradajkova netreba sa cítiť nadradene, že idete teraz niekomu niečo ukazovať. ďakujem, ukazuj napríklad svojim deťom.

paradajkova
29. mar 2024

@zmrzlinka8 a co je na tom nadradene, ukazat niekomu realitu? Co je na tom zle? Ci je lepsie zit s klapkami na ociach ? Alebo su si toho vsetci volici Pelleho vedomi a je im to jedno ? Netreba o tom hovorit, vsetci volici Pelleho to vedia?

paradajkova
29. mar 2024

@zmrzlinka8 a vobec sa necitim nadradene, prave neopak citim sa smutne. Je to velmi smutne, ked niekto voli cloveka, co mu dokazatelne klame.