icon

Koho voliť?

16. máj 2023

Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
iwesska
16. máj 2023

Nikoho z padlej vlady,ani sucasnej opozicie...Bude to tazke rozhodovanie🤔

liljana
16. máj 2023

@mamula20 A preco to iste neurobili Bödorovi, Gasparovi, Kovacikovi, Kocnerovi,... ved ti toho vedeli ovela viac, lebo boli vyssie na rebricku. 🙂 Ale predpokladam, ze prides s nejakym zarucenym vysvetlenim. Ovela lahsie je sa zbavit cloveka este na slobode, nez vo vazeni pod dozorom.

chadkroeger
16. máj 2023

@aalt ach bože. Zachrán nas pred takými ľudmi. 🙏 len toľko ti poviem @aalt poznás niečo také ako falsovanie dokazov? A ver, že aj video sa dá sfalsovať, taký skúsený ITčkar to zvládne lavou zadnou 🙂 ale ver dalej markize a spol.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
16. máj 2023

@chadkroeger Este raz, naco falsovat video, podplacat dozorcov, ked pred uvaznenim staci na slobode najaty albanec. Vid vrazda Ernesta Valka, Janka Kuciaka,... Kto si dnes dovoli zabit niekoho? Naposledy si myslel Kocner, ze moze zabit, koho chce, dnes dostal 20 rokov a hrozi dalsie dozivotie. Ale ak sa nudite a verite kazdej kravine, tak kludne s tym zabijajte svoj cas dalej.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
babababka
16. máj 2023

@belllinka neodsúdim nikdy, ľudí s iným zmýšľaním,výzorom,náboženstvom apod..Aj preto je svet a aj naše okolie také pestré.Aj ja som volila Matovičovú vládu a hanbím sa za to už min.2 roky.Nepochopím aká som bola krátkozraká.Takže budem voliť tých, ktorí sú v anketách vpredu,budú určite lepší ako títo.A nebudem sa hanbiť ,keď ma J.Naď otitulkuje dezolátkou,príp.opicou.

lavender94
16. máj 2023

Viem, koho voliť nebudem. Mafiansku zberbu, fašistov a fanatický katoliban. A podľa výsledkov volieb sa ešte rozhodnem, či nebude lepšie pre mňa a moje deti aby sme išli do tyče z tadiaľto

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
16. máj 2023

@evamarek77 Neboj sa o mna, viem. Lepsie ak ho odsudia aspon za nieco. Ked objednavas vrazdy cez prostrednika, horsie sa dokazuje.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
oliva276
16. máj 2023

Pre mňa je momentálne v politike najzaujímavejšie, ako sa pravica usilovne samodeštruuje . Keby to robili na objednávku, nerobili by to dokonalejšie. Problémom pre pravicu je, (podľa Dzurindu) že na Slovensku je nízky dopyt po pravicových/liberálnych stranách - iba. tretina voličov pripúšťa, že by bola ochotná takéto strany voliť. (Focus). Nejsou lidi.

Na budúci mesiac už strany musia odovzdať kandidátne listiny, ponuka bude zrejme dosť veľká, vznikli nové strany, niektoré ešte finišujú so zberom podpisov na registráciu... uvidíme,.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
aalt
16. máj 2023

@chadkroeger @mamula20 jasne lebo Fico povedal. A on vzdy hovori pravdu, no teda raz klamal, teda dva krat ... vlastne stale ... ale to nevadi. Teraz ma uz urcite pravdu.

diewcatqoo
16. máj 2023

Volit asi nepojdem. Nezijem na Slovensku a volila som, ale uz asi zacinam rezignovat. Uz mi asi zacina byt jedno, akym smerom sa krajina uberie. Uz aj tak trci napoly z ruskeho zadku, tak...
Nebavi ma stale vyberat mensie zlo. Velmi dobre viem, koho by som nevolila a u tych, kde som na vazkach, mi tiez nepridu ako uplne super.

oliva276
16. máj 2023

@mamula20 - možno sa niečo použiteľné nájde.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
16. máj 2023

Nebudem ti hovorit konkretnu politicku stranu, ktoru volit.
Skusim ti napisat pre mna podstatne atributy politickej strany, ktore su pre mna dolezite a ktore ja zvazujem:

- jasne smerovanie do vyspelej Europy ako vyspelý pro zapadny stat
- sloboda, demokracia, pravny system - ako hlavne priority politickej strany
- podpora konkurencieschopnosti statu - investicie do ludi, vzdelavania, nie do socialnych davok, podpora podnikatelskeho prostredia, rapidne znizovanie vselijakej nezmyselnej byrokracie
- racionalne a teda pro ekonomicke zmyslanie: ziadne take ze dam ti 100 EUR ale ty si ich zaplatis v niecom inom; vyrovnany rozpocet - rozpoctova zodpovednost
- podpora aktivity ludi, nie pasivity, nie zavislosti na roznych "benefitoch", socialnych davkach
- zameranie socialnej politiky na skutocne postihnute skupiny ludi, napr. ludi s tazkymi diagnozami
- zameranie sa na reformy, ktore maju zmysel, aj ked vysledky bude vidiet o roky
- "komunikacia na úrovni", nie populisticke zvasty
- odmietanie ruskej agresie

Ja verim, ze je vela sikovnych ludi a vzdy vidim nove moznosti, novu buducnost, nove vizie. Ale nie je to o mne. Je to o celom narode a jeho mysleni, jeho nastavenia, jeho priorit... Nie kazdy volic chce moderny, vyspely, demorkaticky stat. Mnohym vyhovuje byt len "umlcani" cez nejake minimum a "hejslovacke zvasty" a idealne vzdy mta pristup ku kradnutiu. A je jendo, ci ide o "pana v kravate", alebo cloveka vo vyrobe - vzdy je to o mentalite a hodnotach.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
16. máj 2023

@evamarek77 Mne nezalezi, ako skoncil nejaky skorumpovany politik. Keby zil poctivo, tak by asi este zil. Kto sa spoji s mafiou, je mafian a taki nikdy neziju prilis dlho.

panelacikova
16. máj 2023

@zmrzlinka2021 perfektne napísané. len problém bude, že toto budú žvástať pred voľbami všetci.... a je dosť možné, že hlúpy národ opäť naletí klamárom... múdry si vezme ponaučenie z posledných 10-15 rokov (vrátane tých posledných 3) a dá svoj hlas tomu, kto spĺňa to, čo píšeš. bohužiaľ, takých je ako šafránu. ako voličov, tak aj v ponuke vo voľbách :(

mima1608
16. máj 2023

Tam naozaj nie je koho voliť. Smer a Hlas mali 12 rokov, a ako to dopadlo?
Kollár, Matovič, Sulík sú ešte väčší blázni a zlodeji ako Fico a Pelle dokopy. Heger je jeden prepitý neschopák - kam vietor tam plášť. A to nehovorím o ľuďoch v tej jeho úžasnej strane alá Šeliga.
Progresívne Slovensko v žiadnom prípade. Už teraz dal Šimečka jasne najavo, že sociálne istoty (ako 200 eur na dieťa) zruší, lebo štát na to nemá (ale na kúpu predraženého nábytku na ministerstvo, na súkromné lety politikov, na nezmyselnú lotériu, tak na to štát mal a má). Ďalej majú v programe zvyšovanie daní a podobne, čiže ešte len vtedy by sme dobačovali.
Fašistov nikto so zdravým rozumom voliť nebude...
A to už som vlastne na konci zoznamu 💀

panelacikova
16. máj 2023

nechcem rozpútať hádky, len som prekvapená niektorými názormi. doteraz som mala z niektorých veľmi príjemný pocit (v iných diskusiách), teraz som ostala dosť sklamaná...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
16. máj 2023

@panelacikova

Pozri, ak sme sa nepoculi, pridu dalsie "lekcie" 😉

To je aj v sukromnych zivotoch... ak sa clovek nedokaze ucit ani na svojich chybach, nedokaze sa ani posuvat a cely zivot de facto preziva a trpi...a aj tak zomiera.

Zial, este stale nasa spolocnost je ovplyvnovana najma:
- komunizmom, ktori degradoval ludske myslenie, ludsku slobodu
- velmi nekvalitnym skolstvom, kedze vzdelany a kriticky mysliaci clovek je nezelany (co tam po vedeckych poznatkoch, ked "ja mam nazor" 😉 )

Ale co nam velmi pomaha je to, ze ludia cestuju "von" a zistuju, ze veci dokaze fungovat aj uplne inak, zistuju, ze slusnost, ucta, ohladuplnost... zodpovednost za vlastny zivot, su a maju byt uplne prirodzene veci

annm81
16. máj 2023

@oliva276 Máš pravdu, že tá deštrukcia liberálnodemokratickej opozície je katastrofa (schválne nepoužívam vágny termín pravica, lebo taký Smer je 100x väčšia pravica). Jej problémom ale nie je dopyt, ale hodnotovosť. Aké konštruktívne hodnoty presadzuje Smer ? Tára niečo o sociálnej podpore ale nakoniec príjma opatrenia proti živnostníkom, proti dohodám, skráteným úväzkom, nezamestnaným a podporuje oligarchov. Pred svojími voličmi nadáva na Eú a USA, ale v zahraničí sa vyjadruje úplne inak. Tento typ strán nemá žiadne morálne hodnoty, takže sa ani nemá na čom zásadnom pohádať so svojimi koaličnými partnermi - zarobiť chcú všetci, to ich spája. Naproti tomu ten druhý breh sa háda aj na tých najmenších hodnotových rozporoch - a to sa týka voličov ešte viac ako politikov. Hádame sa, či chceme 19, alebo 21 percentnú daň. Hádame sa, či chceme, aby EÚ bola o 30 rokov viac integrovaná, alebo aby aj o 30 rokov mala každá krajina vlastnú menovú politiku. Padla by Ficovi vláda pre Vatikánske zmluvy? No nepadla, lebo by sa so SNS zhodli, že im to hlasy neuberie, lebo ich voliči sa riadia sľubmi, nie činmi
a koryto im za to stojí. Zato SDKU (kresťanská strana!) si povedala, že aj ako kresťania chcú sekulárny štát a hneď je po vláde. Ľahko sa spolčuje za zlými úmyslami (kradnutie, nenávisť), omnoho ťažšie je nerozhádať sa pri snahe o konštruktívne hodnotové riešenia.

liljana
16. máj 2023

@evamarek77 "Toto nie je spravodlivosť, toto je návrat do tvrdej totality, len pod iným vládcom."
Toto myslis vazne? Aka totalita? Ze skorumpovani policajti a sudcovia su vysetrovani, je podla teba totalita?
A co povies potom na Ficovu spravodlivost? Co Jankovska, Kocnerova opicka, ktora robila cez statnu moc podnikatelovi Janickovi zo zivota peklo, aby ho okradla o hotel? Kocnerovi sudcovia, ktori sudili, ako im povedal (kauza Technopol, golfovy areal, bytovy dom,...), co Kovacik, co desiatky rokov vynasal a kryl mafianov... co Trnka, co vydieral J&T a sluzil Kocnerovi. Ak toto je pre ficotruby standard a vysetrovanie korupcie je pre nich totalita, tak sa nedivim, kde skoncila tato krajina.

zmrzlinka2021
16. máj 2023

@mamula20
Ja nevnimam, ze tu niekto robi z nas Ameriku.
Vyspela europa je najsocialnejsia vo svete.
Mame sa tu ako "prasce"... a sme uz tak extremne rozmaznani, ze otazkou je, co sa ma stat, aby sme si to uvedomili.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená