Koho voliť?
Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem
Nenavist je strategia a Fico to vie, vie, co funguje na nezvdelaneho a hlavne frustrovaneho cloveka.
Cielom je vzdy hladat vynika a vzbudzovat nenavist, agresivitu, takze chcu nam ublizit:
-americania
- soros
- ukrajinci
- liberaly (pre info, som stara konzerva 😀 )
- proste nam ubohym ubitym slovakom len kazdy ublizuje 😉
Fico je typicky politik pre cloveka, ktoremu nevadi rozkradnuty, skorumpovany stat (idealne ak jemu samotnemu nieco "kvapne") ale ak prides k nemu domov a vezmes mu TV, ubije ta lopatou 😉
@evamarek77 napísala som u niekoho a áno je to tak prevažne, nie v 100 percentách..
@zmrzlinka2021 presne tak ako píšeš..
@evamarek77 ja nie som pribrzdena, všetko je len o tolerancii a pochopení sa .
Len som napísala, že ma neprekvapilo politické smerovanie ktoré je pre mňa pri určitých ľuďoch očividne aj v iných diskusiách. Chvalabohu stále existujú ľudia,ktorí vôbec nemajú problém sa pochopiť a rešpektovať .
@mamula20 presne tak, v nemecku NEMA kto robiť. Manžel tam pracuje a rozpráva sa s vedením firmy, ktoré je zufalé, nakoľko zákazky maju neurekom ale pomaly žiadneho pracovníka. Všetko len zahraničné osoby, ktoré tak isto sa do roboty nechytaju.
Minule k nim nastupil 40 ročný muž, a bola to jeho prvá práca v živote.
@zmrzlinka2021 božezena, ty si mimo. Za všetko môže len a len fico 😀 rozprávaš a zmyslas presne tak isto aj vláda.
@mamula20 oni tam ani robiť nemusia. Merkelovej zákony im to umožnuju sedieť doma a poberať slusné podpory.
To len tu mamicky vo forach nadávaju na iné mamicky, ktoré ked sa pýtaju o radu ako na maximalnu matersku, maximalnu podporu a pod vykrikuju, že stát je tam kde je kvôli nim.
Nemám pocit, žeby nemecko bolo v nejakých ...... kvoli ludom, ktorý takto využívaju system.
@chadkroeger, áno, je to len tvoj pocit a je úplne mimo. Nemecko JE v tých... Práve kvôli kadejakym nemakacenkom, ktorí dobre vedia, na čo majú nárok a o nejakých povinnostiach v živote "nepočuli". Lenze narozdiel od Slovenska majú aj fungujúce (viac či menej) hospodárstvo a zdravotníctvo a ešte ho nestihli politici Ficovho formátu načisto rozkradnut. Hoci ich posledný kancelár je polopricetny somár priam ako keby ho slovenska politická elita porodila a snaží sa zničiť, co sa este dá.
@evamarek77 to snad nie preboha
@chadkroeger Ešte raz si prečítaj moje príspevky. A tu nejde ani tak o moje nazory, ako o fakty. A ja som na fakty, nie emocie, nie pocity - vyplýva to aj z mojho vzdelania, aj z mojho povolania.
@att123
@evamarek77
@slniecko5
Dievčatá, vzdy je moznost poziadat tych nemcov, nech sa zbalia a nepodnikaju u nas 😉
Ludia z fabrik si zalozia vlastny biznis a pekne sa uzivia. Zamestnaju dalsich ludi, daju im "zapadne" platy a svet bude gombicka.
Ani na Slovensku nema kto robit. Mnohe firmy sa zatvaraju prave preto, ze chybaju ludia. Znamy ma penzion v BB, tam je problem najst upratovacku, chyznu... mal x ludi a bezne sa stavalo ze z nicoho nic neprisla osoba do prace ...
Je extremny problem najst dnes sikovnych a pouzitelnych ludi, ktori chcu pracovat, ucit sa novym veciam, su zodpovedni, svedomiti, pracovit... Pisem z vlastnych skusenosti a zo skusenosti velmi vela ludi, ktori riesia aj personalnu stranku firiem, organizacii
@zmrzlinka2021 na druhú stranu si dovolím oponovať, už keď sa bavíme o pracovných silách a pracovných zručnostiach, že ľudí na prácu by si aj našla. aj šikovných. ale nepôjdu robiť za také platy (ak sa bavíme o chyžných, upratovačkách....). Pretože u nás súkromník, žiaľ, nezaplatí tú silu poriadne. Mnohokrát ani štát. Bohužiaľ, je to fakt. Ceny máme ako západ, platy takmer ako východ. Smutné, ale pravdivé. Ja by som sa napríklad ani s VŠ vzdelaním neštítila pracovať manuálne, napríklad aj ako chyžná. Ale za taký smiešny plat? To nie. Takže úplne rozumiem ľuďom, ktorí odchádzajú pracovať do DE, AT, apod., pretože tam robia rovnakú prácu za troj a viacnásobný plat. no bohužiaľ, je to realita. aj môj pracuje v AT, dostane tam trojnásobok toho, čo by dostal za rovnakú prácu a pozíciu tu. ubytko zdarma, pekné diéty navrch... niet o čom. Kým u nás sa platy nevyrovnajú západu, tak naše kvalitné sily budú odchádzať na západ, kde zarobia podstatne viac. a je to tak aj v zdravotníctve, aj v školstve. len taká zdravotná sestra má nástup v AT (na základe niektorých inzerátov konštatujem) cca 3000-3500. U nás? škoda reči. a rovnako utierajú ľuďom rite, rovnako im berú krv, rovnako sa s nimi "žerú", či niekedy doslova riskujú životy. takže ak chceme porovnávať kvalitu, skúsenosti a zručnosti, musíme sa pozrieť aj na platy. len hlupák ostane robiť na SK, ak je fakt šikovný, zručný, vzdelaný a skúsený, keď o pár km ďalej má omnoho viac.
@panelacikova Lenze ja som nepisala o ludoch, co odchadzaju pracovat von, ale o ludoch, co nechcu pracovat vobec alebo vacsina chce sa flakat, mat minimalnu zodpovednost a vysoku mzdu.
Napr. moja nedavna skusenost - zamestnala osm jednu pani za 1800 v cistom, odborna pozicia, normalna pracovna doba, kvalitne zaucanie, skolenia, atd... O 8 mesiacov dala vypoved, ze "ona tolko robit nebude". Potrebovala osm odborne stanoviska, aktivitu pri rieseni problemov,.. - ze ona potrebuje "si v praci oddychnut". Nedavno odisla ina osobka ktora nechce pracu, kde su terminy a povedala mi, ze jej manzel robi biznis a ona potrebuje si v praci riesit aj sukromny zivot..
... a toto je realita velmi vela zamestnavatelov. Podstatne lepsie to maju vyrobne podniky, tam zamestnas aj z tretich krajin, vies to vykryt, tam nepotrebujes nejakeho intelektuala...a neviem co.. ale cim odbornejsia pozicia, tym sa tazsie hladaju ludia.
Este stale si ludia myslia, ze ich niekto bude platit za titul pred menom, lenze kazdy peniaz je "za niečo"
A este k tym zdravotnickym pracovnikom, kedze mam vo svojom zivote aj lekarov, aj sestricky.
Nie je to len o plate, to co ich najviac trapi, je system, jeho nefunkcnost, ignorovanie zavaznych problemov v zdravotnictve a to dlheeee roky. Sikana na pracovisku je relativne beznou vecou, chyba kvalitny manazment v zdravotnickych zariadeniac, celkovo pristup k ludom....
Plat je len cast spokojnosti.
@evamarek77 Zial toto sa zacina coraz viac vyskytovat a ked ty ako zamestavatel zacnes danu situaciu riesit, dotycna sa ti hodi na neopodstatnenu PNku (vieme ako to chodi v tomto state) a jej pracu musia riesit kolegovci... cize opat su trestani ti sikovni a pracoviti ludia.
@zmrzlinka2021 Výrobné podniky tiež nemajú dostatok zamestnancov ani na výrobné pozície. Nemôžeš zamestnať hocikoho, lebo ľudia musia byť zaškolení s pochopením a návodky aj ostatné dokumenty musia byť v jazyku, ktorému daný človek rozumie. Človek príde na robotnícku pozíciu, firma ho zaškolí, dá mu OOPP a za pár dní ten človek v lepšom prípade povie, že na druhý deň už nepríde. Aktuálne sú na trhu práce voľní väčšinou iba ľudia, ktorým sa nechce pracovať a výroba stojí a zásielky meškajú...
Nedostatok zamestnancov je naozaj častokrát spôsobený nízkou mzdou - u nás v priem. parku firmy dlhodobo hľadajú nastavovačov CNC strojov. Trojsmenná prevádzka, a "veľkorysý" plat 900 eur + 50 dochádzkový bonus, stravné lístky v ponuke prezentujú ako div že nie výnimočný bonus. Zhruba 850 v čistom, fluktuácia ako sloní chobot, stále sa zvyšuje.
Už sú poväčšine na finstate zverejnené ekonomické výsledky za r. 2022 (okrem tých firiem, ktoré požiadali o odloženie priznaní) - týmto firmám kontinuálne v posledných rokoch rastú tržby nad 30 % ročne, vykazujú veľmi slušné zisky - ale zamestnanci tam robia za takmer stagnujúcu mzdu.(je tiež zaujímavé, že firmy častokrát kľučkujú, aby sa vyhli zvýšeniu mzdových nákladov - napr. robotníci v lisovni začali dostávať zákonné príplatky za hluk, až keď podali sťažnosť na IP.)