icon

Komu je smutno z konsolidačného balíčka?

fiirsttiime
9. sep 2025

Komu ešte prišlo slabo
Z konsolidacneho balíčka 🙈

anonym_72d811
11. sep 2025

sociálne odvody vyššie o 20 %, takže ja k 1.1 ruším živnosť, a budem zarábať už len na seba, takisto moj švagor, brat a otec, proste končíme, 800 eur mesacne platím zdravotné a sociálne odvody, od januára ani hovno nedám tejto zasratej bande

fiirsttiime
autor
11. sep 2025
@anonym_3a2292

@anonym_08e3cd až vtedy by BOL OHEN NA STRECHE keby siahli na 3 rocne materske. Toto existuje iba na SK. . ANO, mala by sa znížiť materská dovolenka. 3 roky vegetit doma, choré!!!

@anonym_3a2292 ty už máš bud dávno po materských abo zavidis abo si v zivote nerodila😃😃😃 presne ženy na materských 3 roky vegetia, dokonca niektoré aj 15 rokov keď majú viac detí a reťazové pôrody... uplne majú dovolenku all exkluzívne 😃 akoze ja po 6 rokoch si neviem nič nájsť lebo matka malé deti..., skolku sme dostali len tak tak...jasne nech zmenia systém.. dajú viac škôlok jaslí nech znížia vek do dôchodku aby mohli zas obcas pomôcť starí rodicia ako kedysi a hlavne nech zas vytvoria podmienky pre pracujúce matky a veľmi rada sa vrátim do prace skôr a isto by som nebola jediná, ktorá s láskou výmen stereotyp s detmi za kolektív...

anonym_3ceda5
11. sep 2025
@fiirsttiime

@anonym_3a2292 ty už máš bud dávno po materských abo zavidis abo si v zivote nerodila😃😃😃 presne ženy na materských 3 roky vegetia, dokonca niektoré aj 15 rokov keď majú viac detí a reťazové pôrody... uplne majú dovolenku all exkluzívne 😃 akoze ja po 6 rokoch si neviem nič nájsť lebo matka malé deti..., skolku sme dostali len tak tak...jasne nech zmenia systém.. dajú viac škôlok jaslí nech znížia vek do dôchodku aby mohli zas obcas pomôcť starí rodicia ako kedysi a hlavne nech zas vytvoria podmienky pre pracujúce matky a veľmi rada sa vrátim do prace skôr a isto by som nebola jediná, ktorá s láskou výmen stereotyp s detmi za kolektív...

@fiirsttiime preto som si počas RD urobila "zadné dvierka" pre novú prácu po RD (do pôvodnej som sa vrátiť nemohla kvôli pracovnej dobe). Urobila som si DPŠ. Síce neučím, ale našla som si dobrú prácu vhodnú pre matky s malými deťmi s pohyblivou pracovnou dobou, kde nie je problém čerpať OČR alebo § na sprevádzanie, či lekára. Starí rodičia sa nám o deti nestarali, bývame od nich ďaleko.

magdalienka11
11. sep 2025

@fiirsttiime všetkým

gribka1
11. sep 2025

RD kľudne 2 roky, ale platy, aby bolo možné zaplatiť súkromné jasle alebo najprv mať dostatok miest pre všetkých. Potom sa môže uvažovať o skrátení RD.

akvi
11. sep 2025

Mne osobne sa na balicku najviac paci to s tymi 130 eckami odvodov do Socky. Akoze to, ci je ok od kazdeho vyberat aspon to minimum, to je na dlhu debatu, co je ale uplna bomba je, ze tym, co si budu musiet platit tych 130 ecok ako minimalny odvod, sa to nezaratava do odrobenych rokov. Cize cista kradez alebo vypalne znie este lepsie. Ja nestacim zasnut nad genialitou nasich vladnucich pajacov. To proste nevymyslis len tak. Takze vsetky mile privyrabajuce si osoby, mamky na MD, ludia privyrabajuci si popri zamestnani a tiez drobni zivnostnici, ktori doteraz nechceli od statu nic, len nech im da pokoj, tak si mozu trhnut nohou. Cierna praca bude este viac prekvitat a plno ludi radsej polozi zivnost a pojde na UP.

iv007
11. sep 2025
@anonym_72d811

sociálne odvody vyššie o 20 %, takže ja k 1.1 ruším živnosť, a budem zarábať už len na seba, takisto moj švagor, brat a otec, proste končíme, 800 eur mesacne platím zdravotné a sociálne odvody, od januára ani hovno nedám tejto zasratej bande

@anonym_72d811 cize idete cela rodina robit nacierno? Nejaky mily sused alebo klient vas casom uda.

vladuska20
11. sep 2025

Nebojte aj taka doba pride,ze budu zdanovat rodicaky,materske ale aj dochodky.

vladuska20
11. sep 2025

A vratime sa do dob,ked bud bude rodicak alebo praca,kedy si zeny pocas rd pracovat nemohli a ak isli tak prisli o rodicak,tym tiez stat krasne usetril.Teraz mozme mat aj pracu na plno aj rodicak poberat.

fiirsttiime
autor
11. sep 2025
@vladuska20

A vratime sa do dob,ked bud bude rodicak alebo praca,kedy si zeny pocas rd pracovat nemohli a ak isli tak prisli o rodicak,tym tiez stat krasne usetril.Teraz mozme mat aj pracu na plno aj rodicak poberat.

@vladuska20 vidis toto ma nenapadlo, nikdy sa mi nepodarilo robiť počas rodičovskej, ale áno keby robím nevadilo by mi keby mi vtedy vzali rodicak... to by bolo fer

vladuska20
11. sep 2025
@fiirsttiime

@vladuska20 vidis toto ma nenapadlo, nikdy sa mi nepodarilo robiť počas rodičovskej, ale áno keby robím nevadilo by mi keby mi vtedy vzali rodicak... to by bolo fer

@fiirsttiime zazila som oba pripady,takze preto viem.A vratime sa k tomu opet,aby stat usetril.

anonym_76e335
11. sep 2025
@iv007

@anonym_72d811 cize idete cela rodina robit nacierno? Nejaky mily sused alebo klient vas casom uda.

@iv007 ako pozerám viac sa oplatí prejsť zo SZČO na sro

vladuska20
11. sep 2025
@anonym_76e335

@iv007 ako pozerám viac sa oplatí prejsť zo SZČO na sro

@anonym_76e335 to hovoril jeden aj v spravach

anonym_3a2292
12. sep 2025
@pictbridge

@anonym_6fd761 ako haló. Načo píšeš ked nevieš nechápem. Vrtaš sa v niecom o čom nemas ani šajnu. Moj muž pracuje v Nemecku na Slovensku živnosť. Platí povinné odvody plus si dopláca DOBROVOLNE poistenie v nezamenstnosti z určitej teda maximálne výšky vymeriavacieho základu. Najprv si o tom niečo pozisťujem a potom sa vyjadrujem či ?

@pictbridge keď zvláda toto všetko platiť, tak asi ma na to, či?

xckaretxxx
12. sep 2025
@sevrin

Pokým tie smerácke prasce nezačnú konsolidovať svoje dvojnásobné platy a doživotné renty, tak im tie kecy o potrebe nejakej konsolidácie neverím. Ale dnes večer sa kvôli tým kriplom už rozčuľovať nebudem.

A prečo sa nebudete do európskej únie? Koľko tam sedí darmozracov. Držia sa zubami nechtami. Beru neskutocne platy. Napr. bývalá Zaborska.. Terajšia premudrela Sajfova. Už otvorila niekedy hudbu?

anonym_3a2292
12. sep 2025
@777januska777

@tramtada31 simeckova vláda by si práveže realne nedovolila to co ficova a vies preco? Lebo voliči simecku nemajú problem ho kritizovať aj dnes. A on by si fakt dával pozor co robí, takze na 100% by si nezvýšil platy, nezaložil ministerstvo a neusporaduval by pompezne oslavy. Lebo simecka vie, ze musi byt opatrný, kedze dovera jeho voličov a dovera voličov Fica je diametrálne odlišná.

@777januska777 panenko skákava. Tak to si naozaj neviem predstaviť toho potkana na čele statu

anonym_90fadb
12. sep 2025
@fiirsttiime

No mne konci rodicak v decembri, dieta týždeň v skolke už chore, 15 rokov človek robí reku využijem aspoň davku a konecna 🙈 a tie sviatky? Pomoooc ženy co budeme robiť 🙈

@fiirsttiime ty žiadnu dávku nemáš využívať. Dávku mas dostať vtedy, keď ju potrebuješ. Konci ti rodicak? A do prace nič? Jaj, zabudla som, prečo nevyužiť podporu vsak? Tak presne kvôli takým ako ty ju tak dali. Už chápeš?

vladuska20
12. sep 2025

Citala som v denniku sme,dopis do cr,aby sme sa spojili a tym vytvorili jeden velky stat,ako to bolo kedy si,ze nevieme,co to je demokracia a nevieme si ju udrzat.Aj tak nam nic ine nezostane,znicime sa a toto bude jedine riesenie.

anonym_90fadb
12. sep 2025
@anonym_bc3aff

@anonym_23c036 druhy pilier funguje tak, ze tvoje peniaze sa zhodnocuju, dss ich investuje, to nie je len ako nejaky ucet, kde si ich akože ukladáš a zhodnocuju sa ti podla toho aku stratégiu máš zvolenú. Ano ak si mala druhy pilier aj pred materskou, tak tie peniaze co tam uz máš sa ti budu stale zhodnocovať aj počas materskej, ale uz ti tam nebudu prichádzať ďalšie počas celého obdobia co budes na materskej. A to v konečnom dôsledku oberie tvoj dochodok o roky co si bola na materskej. A uz nikdy tie roky nedobehneš, lebo to obdobie materskej ti bude chýbať.

@anonym_bc3aff ja len ze na materskej nie si roky. Si tam 34 týždňov. Potom si na rodičovskej. Nevidím dôvod, prečo by ti stat mal ďalej platit, za to, ze si doma. Je to možnosť, nie povinnosť. Navyše, platí ti formou rodicaku predsa. Tak čo ďalej ti ma este platit? Sa tu niektoré normalne už preberte

anonym_bc3aff
12. sep 2025
@anonym_90fadb

@anonym_bc3aff ja len ze na materskej nie si roky. Si tam 34 týždňov. Potom si na rodičovskej. Nevidím dôvod, prečo by ti stat mal ďalej platit, za to, ze si doma. Je to možnosť, nie povinnosť. Navyše, platí ti formou rodicaku predsa. Tak čo ďalej ti ma este platit? Sa tu niektoré normalne už preberte

@anonym_90fadb neviem co ti k tomu povedať. Druhý pilier je dávka do akej ked štát bude davať, tak je to to najmenej co môže urobiť pre zeny, ktoré privedú ďalších platičov dani a nie nejake zbytocne znižovanie veku do dochodku za počet deti a hlavne v buducnosti si sam pomôže pri výpočte dochodkov. A nesnaž sa ma prosím ta presvedčiť, ze to nikomu neublíži lebo je to len nejaky čas, kedze tym sama ukazuješ, že absolútne netušíš ako funguje druhy pilier. Vďaka tomuto zákonu tie ženy štát okradne a budu mať obrovské znevýhodnenie voči iným. Aj jeden mesiac na materskej ženu znevyhodňuje.

anonym_90fadb
12. sep 2025
@pictbridge

@jednoduchomaria89 presne toto. Manžel pracuje 29 rokov od svojej 18 ky nonstop . Teraz odišiel do nemecka plati brutálne odvody plus plati si dobrovoľne nezamestnanost. Rozmyslal ze by si doprial od júna raz za 20 rokov podporu a oddychol si od prace a bok dima s nami lebo uz toho je ozaj moc. A hĺa. Tiež sa pýtam. Načo si dobrovoľne plati tolko. A kto sa nevyzna nech radšej nekomentuje preco chce ísť na podporu lebo štátu odvádza brutálne peniaze takze si zaslúži.

@pictbridge presne toto je to chore zmýšľanie ľudí, ze ja odvádzam štátu dane, tak si zaslúžim. Tak neodvadzaj,
ale potom si plat všetko sama. Ono na podporu sa nechodí si oddýchnuť, to mate trosku pomýlené. Na oddych je dovolenka, nie UP a konečne to aj úradníci pochopili.

natalka13
12. sep 2025
@fiirsttiime

@fiirsttiime postrehla si, ze socializmus uz davno nastastie nemame? 🙈

natalka13
12. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 alebo do dob kedy nebola rodicovska 3-4roky. To si neviem predstavit co by robili.

anonym_90fadb
12. sep 2025
@anonym_bc3aff

@anonym_90fadb neviem co ti k tomu povedať. Druhý pilier je dávka do akej ked štát bude davať, tak je to to najmenej co môže urobiť pre zeny, ktoré privedú ďalších platičov dani a nie nejake zbytocne znižovanie veku do dochodku za počet deti a hlavne v buducnosti si sam pomôže pri výpočte dochodkov. A nesnaž sa ma prosím ta presvedčiť, ze to nikomu neublíži lebo je to len nejaky čas, kedze tym sama ukazuješ, že absolútne netušíš ako funguje druhy pilier. Vďaka tomuto zákonu tie ženy štát okradne a budu mať obrovské znevýhodnenie voči iným. Aj jeden mesiac na materskej ženu znevyhodňuje.

@anonym_bc3aff druhý pilier je dávka? A tiež ti s tými ďalšími platicmi je pravda až vtedy, keď tvoje dieta začne aj reálne pracovať. Cize o 18 ci 24 rokov. A ako tu čítam, tak sa tu drvivá väčšina z vás vyhráža ako deti do zahraničia. Takže akých platiteľov daní ty vychovas? Plus stat ti platí matersku a rodicak, to ti nestačí? Dostať len tak 500€ rodicak za nic? Chápem, že potom sa človeku nechce do prace za co ja viem 700€ netto, vsak? Je lepšie sa stále iba sťažovať. Este raz, byt 3 roky doma je možnosť nie povinnosť. Tie šikovnejšie to dávno pochopili a už cez rodicak bud pracovali alebo si aspoň pracu hľadali dopredu, nie štýlom, o mesiac mi konci rodicak, to uz mam byt doma bez príjmu? Nie, ty nemáš byt doma bez príjmu. Ty sa máš naspäť vrátiť do prace a keď chceš byť doma, tak nech sa o teba stara muz. Co mu mimochodom vyplýva aj zo zákona o rodine.

anonym_bc3aff
12. sep 2025
@anonym_90fadb

@anonym_bc3aff druhý pilier je dávka? A tiež ti s tými ďalšími platicmi je pravda až vtedy, keď tvoje dieta začne aj reálne pracovať. Cize o 18 ci 24 rokov. A ako tu čítam, tak sa tu drvivá väčšina z vás vyhráža ako deti do zahraničia. Takže akých platiteľov daní ty vychovas? Plus stat ti platí matersku a rodicak, to ti nestačí? Dostať len tak 500€ rodicak za nic? Chápem, že potom sa človeku nechce do prace za co ja viem 700€ netto, vsak? Je lepšie sa stále iba sťažovať. Este raz, byt 3 roky doma je možnosť nie povinnosť. Tie šikovnejšie to dávno pochopili a už cez rodicak bud pracovali alebo si aspoň pracu hľadali dopredu, nie štýlom, o mesiac mi konci rodicak, to uz mam byt doma bez príjmu? Nie, ty nemáš byt doma bez príjmu. Ty sa máš naspäť vrátiť do prace a keď chceš byť doma, tak nech sa o teba stara muz. Co mu mimochodom vyplýva aj zo zákona o rodine.

@anonym_90fadb nie druhy pilier nie je dávka. Druhy pilier je investícia. Investicia je závislá od času. Uplne rozumiem, ze ty počuješ slovo peniaze a uz nepočúvaš. A ja nemam chuť a ani energiu ti vysvetľovať ako toto krátke investovanie zo strany štátu, kým je matka na materskej v skutocnosti ovela viac pomôže štátu a ľudom. Mozno by bolo dobre, aby si sa v tomto smere vzdelavala a to vravím fakt v dobrej viere, lebo čím viac vzdelaných ludi vo finančnej sfére tym ekonomicky ovela lepsie pre Slovensko. Lebo potom vas nebudu môcť strany ako smer tak ľahko ovládať praznymi rečami, klamstvami a polopravdami a nejakými akoze dávkami. Smer uz dlhodobo klame a zavádza ekonomicky menej zdatných ludi a to nie je nejaka ukážka ani nič. Chyba nam skutočné finančné vzdelávanie v tomto smere. A finančné vzdelávanie nemyslim akoze si vieš rozratať financie na mesiac, myslím skutočné finančné vzdelanie, ako fungujú investície, poistky, banky atd.

sulejmanka
Autor odpoveď zmazal
sulejmanka
12. sep 2025
@iv007

@iv007 nebude sama. Čo počúvam živnostníkov, idú robiť to iste.proste podnikať sa neoplatí za súčasných podmienok.

simca06022011
12. sep 2025

neprislo mi ani smutno, ani slabo = ale totalne som sa vytocila, a nie len pri tomto balicku, ale pri vsetkych opatreniach smeru, ale aj byvalej vlady... proste ako keby tam banda amaterov, co nemaju ani zakladne ekonomicke vzdelanie rozhodovala a zaroven mala pocit, ze peniaze si tlacime, tak mozeme minat a rozdvat... vsak ludia nejak vyrobia a zaplatia.
Politikom, a je jedno ci nasim, alebo europskym, alebo akymkolvek, sa dobre vo svojich haciendach, domoch, mimo realitu s vysokymi platmi rozhoduje o ludoch, o opatreniach podla svojich tajnych detskych priani...

anonym_35a922
12. sep 2025
@777januska777

@tramtada31 a preco okrádajú štát? Lebo štát okráda ich. Drobný živnostník nema šancu ak chce aspon cosi zarobit musi klamať štát, lebo dane ho zničia. Fico vzdy okrádal drobných živnostníkov a podnikateľov a aky je výsledok? No mame tu len automobilový priemysel zo zahraničia, ktory ma sidlo v zahranici a tak vie lahsie okradat štát, teda väčšina firiem tu realne neplati skutočné dane. Fico zničil podnikateľské prostredie a odsúdil nas na poradne zaplatené prace.

@777januska777 my sme boli cez leto 3x v rôznych krajinách EU všade som dostala blok úplne všade aj v stánku za jednu 3 eur vec.U nás je všetko bez bloku zmrzlina, kaderníčka, pivo všetko...

anonym_90fadb
12. sep 2025
@anonym_bc3aff

@anonym_90fadb nie druhy pilier nie je dávka. Druhy pilier je investícia. Investicia je závislá od času. Uplne rozumiem, ze ty počuješ slovo peniaze a uz nepočúvaš. A ja nemam chuť a ani energiu ti vysvetľovať ako toto krátke investovanie zo strany štátu, kým je matka na materskej v skutocnosti ovela viac pomôže štátu a ľudom. Mozno by bolo dobre, aby si sa v tomto smere vzdelavala a to vravím fakt v dobrej viere, lebo čím viac vzdelaných ludi vo finančnej sfére tym ekonomicky ovela lepsie pre Slovensko. Lebo potom vas nebudu môcť strany ako smer tak ľahko ovládať praznymi rečami, klamstvami a polopravdami a nejakými akoze dávkami. Smer uz dlhodobo klame a zavádza ekonomicky menej zdatných ludi a to nie je nejaka ukážka ani nič. Chyba nam skutočné finančné vzdelávanie v tomto smere. A finančné vzdelávanie nemyslim akoze si vieš rozratať financie na mesiac, myslím skutočné finančné vzdelanie, ako fungujú investície, poistky, banky atd.

@anonym_bc3aff vieš co, mala by si ísť do politiky, keď si taka mudra a vieš všetko najlepšie.
A ty sama si napísala - Druhý pilier je dávka.
Tak potom nepis hluposti.
A v krajinách, kde je materska pol roka, maximálne rok, tie matky potom štátu nepomáhajú? Prosím ťa aspoň tu nepis hluposti. To, ze ostávaš doma je výlučne tvoja voľba.