Komu je smutno z konsolidačného balíčka?
Komu ešte prišlo slabo
Z konsolidacneho balíčka 🙈
@reela stat ti platí matersku + rodičovskú, co si 3 roky doma. A opakujem ti znova, ké to iba TVOJA VOLBA. Nie je to povinnost. Co ti ma ešte platit? Ja nechápem, čo stále chcete, vy matky.
@anonym_90fadb napriklad dochodok do piliera by mi mohol platit... co aj robi, ale zrusia to od noveho roka
@fiirsttiime ty žiadnu dávku nemáš využívať. Dávku mas dostať vtedy, keď ju potrebuješ. Konci ti rodicak? A do prace nič? Jaj, zabudla som, prečo nevyužiť podporu vsak? Tak presne kvôli takým ako ty ju tak dali. Už chápeš?
@anonym_90fadb 😃😃😃 ďakujem za radu ale ak si čítala vôbec to nie je tak ze idem zneužiť štát... robila som 20 rokov, momentálne sa po rodicaku nemám kde vrátiť keďže mi dali výpoveď , mam male deti ktore nastupistili do skolky a po týždni som Už s nimi doma... nemám nikoho poblizku žiadnu rodinu...prečo si až tak pohorsena žeby som si vybrala niečo na co mam pravo? Každý zamestnávateľ sa hrnie zamestnat matky s malými deťmi
..ja mam vlastne toľko ponúk do prace ze radšej som si vybrala teda tu davku v nezamestnanosti 😃 sa spamatajte ľudia už fakt..
@simca06022011 vidím že vies kkt o fungovaní szco, podobne ako túto kllegynka
@simca06022011
@anonym_72d811 20rokov mam szco, kde mame prijmy okolo 700-1000 tis eur kazdy rok a teda co to aj s odvodmi a danami mam OSOBNE skusenosti a aj s dovolenkami, k tomu robim uctovnictvo firmam/ szco od "malicka" pomaly. Ale ja neviem nic a takato fnucka tu bude narieka za DOVOLENKU? Ano odvody su vysoke ale ty sa vies zariadit aj pred tym ako chces ist na dovolenku, zdravotka ak nezarobis dost za rok sa ti o rok v RZZP vrati.. porovnavat zamestnanca a szco je nezmysel. Ak ti nevyhovuje podnikanie, tak to nerob ako vsetko aj tato praca ma svoje plusy a minusy, od slobody, mnozstva prace az po zodpovednost a "istotu prijmu". Ano kazdemu teraz beru vacsi kolac, treba si volit strany ktore podporuju rovne dane a podniakatelov, ludi co pracuju a nie davky a nie je ich hlavna tema iba lgbt, vojna.. a potom bude hadam lepsie :D Nie je o to u nas v krajine zaujem, lebo podnikatel je "triedny nepriatel". Celkove zdanenie u nas je vysoke, ale ze jedna skupina to ma lahsie ako druha pravda nie je.
A pises ze nezavidis? nuz vies.. ty si tu doniesla do diskusie ako zamestnanec ma dovolenku a ty nie :DD A PN? SZCO tiez ma PNku, a nie zlu, proste taku na aku si plati odvody. A k tomu v tom obdobi neplati odvody. Zamestnanec = myslim, ze uplne rovnako.
@anonym_72d811 schvalne som otvorila vyplatnu pasku: hrubu mzdu mam 1703, v cistom 1266, cena prace 2364. Myslis ze my zamestnanci platime malo? My si to nevieme vyrobit nacierno a fuskami ako szco, ani si dat do nakladov.
@anonym_d23800 rozumiem, ze platis tiez odvody. Ale pisnazim sa ti to vysvetlit logicky pri rovnakom prijme zivnostnika a zamestnanca. Ty zarobis v hrubom 1703 a v cistom 1266, cize odvedies 437.
Zivnostik ak zarobi v hrubom 1703 a teraz odvedie 425 ma v "cistom 1278. Cize ma z tvojho pohladu o 12 eur vacsi zarobok ako ty . Ok , teraz si k tvojmu platu priratajme mesiac tvojej platenej dovolenky, ocerky a stravne listky , pn ky.... Teraz si z platu zivnostnika odratajme material a prenajom priestorov....
Chapes ten rozdiel?
Ja rozumiem, ze velke firmy podvadzaju na daniach ....ale obycajny chudak ,ktoremu neostava nic ine ( lebo ho nezamestnaju) , pracovat takto, je osklbany....a netvarme sa, ze prace je dost az kazdy si moze najst pracu keby chcel. Vieme, ze to je velke klamstvo.
@anonym_72d811 20rokov mam szco, kde mame prijmy okolo 700-1000 tis eur kazdy rok a teda co to aj s odvodmi a danami mam OSOBNE skusenosti a aj s dovolenkami, k tomu robim uctovnictvo firmam/ szco od "malicka" pomaly. Ale ja neviem nic a takato fnucka tu bude narieka za DOVOLENKU? Ano odvody su vysoke ale ty sa vies zariadit aj pred tym ako chces ist na dovolenku, zdravotka ak nezarobis dost za rok sa ti o rok v RZZP vrati.. porovnavat zamestnanca a szco je nezmysel. Ak ti nevyhovuje podnikanie, tak to nerob ako vsetko aj tato praca ma svoje plusy a minusy, od slobody, mnozstva prace az po zodpovednost a "istotu prijmu". Ano kazdemu teraz beru vacsi kolac, treba si volit strany ktore podporuju rovne dane a podniakatelov, ludi co pracuju a nie davky a nie je ich hlavna tema iba lgbt, vojna.. a potom bude hadam lepsie :D Nie je o to u nas v krajine zaujem, lebo podnikatel je "triedny nepriatel". Celkove zdanenie u nas je vysoke, ale ze jedna skupina to ma lahsie ako druha pravda nie je.
A pises ze nezavidis? nuz vies.. ty si tu doniesla do diskusie ako zamestnanec ma dovolenku a ty nie :DD A PN? SZCO tiez ma PNku, a nie zlu, proste taku na aku si plati odvody. A k tomu v tom obdobi neplati odvody. Zamestnanec = myslim, ze uplne rovnako.
@simca06022011 Ty asi ozaj nie si kompletná keď vyťahuješ stále tú dovolenku. To bol príklad rozdielu medzi zamestnancom a sa začo. Ja podnikám 20 rokov tak ma naozaj nemusíš poučovať o odvodoch. Nič to nemení na tom že tie odvody sú pre mňa vysoké a nič to nemení na tom že odmietam platiť niktošov. Ty keď si spokojná, plat ďalej. Ja sa presuniem do Čiech a ty kľudne pokračuj v tom čo robíš ďalej šúchaj nohami a obhajuj vysoké odvody
@simca06022011 A nedá mi sa nevyjadriť k tomu závidenii. Ja mám vyše 40 rokov, nemám v podstate žiadny majetok na hypotéku, v podstate živím deti sama, nie som odkázaná na niekoho pomoc. Moje hodnoty sú trošku iné ako niekomu závidieť mamon , dovolenku a podobne, ale možno ty to tak nemáš a preto to nevieš pochopiť.
A toto je presne realita Slovenska - narod sa dokaze pohadat aj na tom, ze kto sa tu ma horsie. Ako fakt zeny, nie je vam sprosto sa dotahovat o tom? Vsetko ma svoje pre a proti, kazdy ma moznost vybrat si cestu. Ale aby sme si zavideli vysku odvodov, no amen. A presne na tomto kape tento stat. Miesto toho, aby sme sa navzajom pochopili, tak este si nalozime. A preto tu moze vladnut taka zberba, ako tu vladne, lebo oni su len zrkadlom toho, co sa deje medzi ludmi.
A toto je presne realita Slovenska - narod sa dokaze pohadat aj na tom, ze kto sa tu ma horsie. Ako fakt zeny, nie je vam sprosto sa dotahovat o tom? Vsetko ma svoje pre a proti, kazdy ma moznost vybrat si cestu. Ale aby sme si zavideli vysku odvodov, no amen. A presne na tomto kape tento stat. Miesto toho, aby sme sa navzajom pochopili, tak este si nalozime. A preto tu moze vladnut taka zberba, ako tu vladne, lebo oni su len zrkadlom toho, co sa deje medzi ludmi.
@akvi presne ako stare babky,sa dotahuju,ktora je viac chora.Asi tak to je,a bude.
@anonym_90fadb 😃😃😃 ďakujem za radu ale ak si čítala vôbec to nie je tak ze idem zneužiť štát... robila som 20 rokov, momentálne sa po rodicaku nemám kde vrátiť keďže mi dali výpoveď , mam male deti ktore nastupistili do skolky a po týždni som Už s nimi doma... nemám nikoho poblizku žiadnu rodinu...prečo si až tak pohorsena žeby som si vybrala niečo na co mam pravo? Každý zamestnávateľ sa hrnie zamestnat matky s malými deťmi
..ja mam vlastne toľko ponúk do prace ze radšej som si vybrala teda tu davku v nezamestnanosti 😃 sa spamatajte ľudia už fakt..
@fiirsttiime ono je zaujímavé, že keď sa jedná o max.podporu po RD tak zrazu každú zamestnavatel vyhadzuje z prace. Teraz aspoň budete trosku viac motivované keď namiesto vidiny 1500, dostanete 300€. Ono mozno keď toto viem, treba hľadať možnosti a spôsoby, keď teda si už na tomto svete sirota, ze ti nema kto pomôcť. Mas chore dieťa? Nech sa paci, stačí s nim ostat doma 2-3 dní pokial je najhoršie, potom si zaplatím opatrovateľku. Ale chápem, že je pohodlnejšie byt doma 2-3 týždne so soplikom a každý mesiac pomaly. Tak to sa potom nestazuj, ze ta naozaj prepustia. Kazdy normalmy človek, ktorý si váži prácu sa bude snažiť si ju aj udržať. Tak si tu podporu uži. Snáď nebudeš doma ďalšie 2 roky, lebo keď nie soplik, tak samozrejme kvôli deťom ta nikto nechce zamestnať. A nadávať na stat a všetkých okolo, ale aby si sa nad sebou zamyslela, to veru nie. A tiež si spocitaj, kolko si za tých 20 rokov odviedla na odvodoch, a koľko si čerpala na dávkach 3 roky. Lebo pokial si nezarabala nadštandardné, stat na teba vždy dopláca.
@mamina7070 prosím ta netrep. Odor povedal, ze staci urobit jednu vec a problem sa vyrieši. To fico povedal, ze to vsetko odor navrhoval, pritom to nebola nikdy pravda. Ale ako inak ked nieco povie fico, tak nič ine nas nezaujíma, vsetci ostatni klamú a nepočúvame nikoho, lebo vsak zapredane média. Stačilo si pozriet tie ficove videa z chaty a videla by si co je to za cloveka.
@777januska777 👍Absolútny súhlas so všetkým čo píšeš.
@fiirsttiime ono je zaujímavé, že keď sa jedná o max.podporu po RD tak zrazu každú zamestnavatel vyhadzuje z prace. Teraz aspoň budete trosku viac motivované keď namiesto vidiny 1500, dostanete 300€. Ono mozno keď toto viem, treba hľadať možnosti a spôsoby, keď teda si už na tomto svete sirota, ze ti nema kto pomôcť. Mas chore dieťa? Nech sa paci, stačí s nim ostat doma 2-3 dní pokial je najhoršie, potom si zaplatím opatrovateľku. Ale chápem, že je pohodlnejšie byt doma 2-3 týždne so soplikom a každý mesiac pomaly. Tak to sa potom nestazuj, ze ta naozaj prepustia. Kazdy normalmy človek, ktorý si váži prácu sa bude snažiť si ju aj udržať. Tak si tu podporu uži. Snáď nebudeš doma ďalšie 2 roky, lebo keď nie soplik, tak samozrejme kvôli deťom ta nikto nechce zamestnať. A nadávať na stat a všetkých okolo, ale aby si sa nad sebou zamyslela, to veru nie. A tiež si spocitaj, kolko si za tých 20 rokov odviedla na odvodoch, a koľko si čerpala na dávkach 3 roky. Lebo pokial si nezarabala nadštandardné, stat na teba vždy dopláca.
@anonym_90fadb prepáč ale dali mi výpoveď lebo firma končila a sťahovali sme sa aj tak 200 km od mojej práce cize aj keby ma neprepustili bola by som bez prace... aka vidina 1500 eur? Prosím ťa budem rada ak mi vyjde to minimum co je v tejto dávke...boze čistá slovenská závisť...nie sirota nie som chvalabohu... a predstav si užijem si tu davku a kľudne ti z toho kúpim aj čokoládu na nervy 😃😃😃
@pictbridge presne toto je to chore zmýšľanie ľudí, ze ja odvádzam štátu dane, tak si zaslúžim. Tak neodvadzaj,
ale potom si plat všetko sama. Ono na podporu sa nechodí si oddýchnuť, to mate trosku pomýlené. Na oddych je dovolenka, nie UP a konečne to aj úradníci pochopili.
@anonym_90fadb ano ? Živnostník a dovolenka? Asi to mas trošku pomylene ty.
@anonym_90fadb ano ? Živnostník a dovolenka? Asi to mas trošku pomylene ty.
@pictbridge zivnostnik si musi ceny nastavit tak aby vyzil aj cez dovolenku.
Alebo ist do stavu zamestnanec. Aj to je volba.
@fiirsttiime skôr mám nervy z toho
@natalka13 len problem je, ze ak si nastavi ceny na to aby vyzil aj za cenu dovolenka tak strati klientov...neviem, ak ti kazdy zrazu zvysi kruzky, doucka, nechty, vlasy, o 30 percent....budes s tym ok?
Nie vsetci mozu ist do stavu zamestnanec, keby je to take jednoduche, asi by ludia nenadavali ale sa jednoducho na druhy den zamestnali...kludne ti dam zoznam napr 5000 zivnostnikov a som zvedava, ci im najdes pracu🙂teoria je ina ako prax.
@natalka13 len problem je, ze ak si nastavi ceny na to aby vyzil aj za cenu dovolenka tak strati klientov...neviem, ak ti kazdy zrazu zvysi kruzky, doucka, nechty, vlasy, o 30 percent....budes s tym ok?
Nie vsetci mozu ist do stavu zamestnanec, keby je to take jednoduche, asi by ludia nenadavali ale sa jednoducho na druhy den zamestnali...kludne ti dam zoznam napr 5000 zivnostnikov a som zvedava, ci im najdes pracu🙂teoria je ina ako prax.
@kremlicka250 ale no, u mna robia zivnostnici , fakturuju zakazky, dovolenkuju v pohode lyzovacky more niekolkrat do roka. Nikdy by nesli ku mne na TPP
Moja kadernicka je 3x do roka na lieceni na SK a aj na dovokenke.
Robia na seba, a logicky maju ceny nastavene tak, aby zarobili. Mmch farba umytie strih zehlenie fukanie - 60e
A vies co? Sadrokartony, malovanie, pokladka podlah - sem s nimi. Okolie BA.
@natalka13 asi nemá na výber keďže mu v Nemecku nebola ponúknutá možnosť zmluvy. Načo sa tu toto rozobera. Tu je škoda aj nieco napísať na toto fórum.
@kremlicka250 ale no, u mna robia zivnostnici , fakturuju zakazky, dovolenkuju v pohode lyzovacky more niekolkrat do roka. Nikdy by nesli ku mne na TPP
Robia na seba, a logicky maju ceny nastavene tak, aby zarobili. Mmch farba umytie strih zehlenie fukanie - 60e
@natalka13 takze v podstate si myslus, ze takto isto to ma aj mamicka na rodicaku, dedusko co vyraba hracky z dreva, ci jednorodic ktory chodi predavat vyrobky po bazaroch...mas trosku obmedzeny pohlad... ja ked mam vyplatenu hypoteku, nebudem tvrdit, ze cele Slovensko ju ma tiez a co pinduju na zvysovanie hypo a co prosia o pomoc pri splacani...
@natalka13 a o kolko si im znizila plat , ked si im ponukla TPP? Ak sa smiem opytat.
A prečo sa nebudete do európskej únie? Koľko tam sedí darmozracov. Držia sa zubami nechtami. Beru neskutocne platy. Napr. bývalá Zaborska.. Terajšia premudrela Sajfova. Už otvorila niekedy hudbu?
@xckaretxxx alebo náckovia uhrik s mazurekom, či blaha s malým výkaliňákom, to je priam výkladná skriňa čo to tam sedí.
@anonym_bc3aff vieš co, mala by si ísť do politiky, keď si taka mudra a vieš všetko najlepšie.
A ty sama si napísala - Druhý pilier je dávka.
Tak potom nepis hluposti.
A v krajinách, kde je materska pol roka, maximálne rok, tie matky potom štátu nepomáhajú? Prosím ťa aspoň tu nepis hluposti. To, ze ostávaš doma je výlučne tvoja voľba.
@anonym_90fadb v iných krajinách maju uplne inak počitane dôchodky. Nas dôchodkový systém je zastaralý a rúti sa ku krachu. Ako vravím vzdelávaj sa v tomto smere, veci by si videla inak.
@777januska777 my sme boli cez leto 3x v rôznych krajinách EU všade som dostala blok úplne všade aj v stánku za jednu 3 eur vec.U nás je všetko bez bloku zmrzlina, kaderníčka, pivo všetko...
@anonym_35a922 v iných krajinách mas uplne ine odvodové zaťaženie. Nižšie odvody sa rovná väčšia ochota platit skutocne dane.
@kremlicka250 tak bude podnikateľ šetriť tak, ako šetria zamestnaní.Vsade kde som prišla mi povedali, že zdvihli cenu či kaderníčka, dentálna hygiena, reštaurácia.Preco majú podnikatelia pocit, že musia mať veľa peňazí?U nás podniká veľa ľudí, ktorí na to nemajú a potom sa len sťažujú.Kto je dobrý v tom čo robí, tak núdzu nema
@natalka13 moja masérka je niekoľko krát ročne na dovolenke, fotografka viac cestuje ako pracuje.Naposledy, keď mi masérka dávala termín som videla, že v lete mala za deň 6 klientov po 35 eur to je najlacnejšia masáž od 35-55 eur a to mi povedala, že má menej klientov, lebo sú všetci po dovolenkách, prerábajú byty.Este som musela prísť tak, aby sa mohla ísť s deťmi kúpať o 14 koncila Melir som platila 80 eur živnostníci v mojom okolí sa nestazuju
@kremlicka250 tak bude podnikateľ šetriť tak, ako šetria zamestnaní.Vsade kde som prišla mi povedali, že zdvihli cenu či kaderníčka, dentálna hygiena, reštaurácia.Preco majú podnikatelia pocit, že musia mať veľa peňazí?U nás podniká veľa ľudí, ktorí na to nemajú a potom sa len sťažujú.Kto je dobrý v tom čo robí, tak núdzu nema
@anonym_35a922 neviem kde beries pocit, ze podnikatelia maju pocit ,ze musia mat vela penazi...taky "podnikatel"je aj slobodna mamicka, ktorej niekto neplati vyzivne, stary clovek ktory nemoze najst pracu.....zato, ze vy mate pocit, ze kazdy podnikatel musi osklbavat stat a mat plat 5000, neznamena, ze to aj tak je. Je dolezite nemylit si svoje predstavi a realitu.
@natalka13 moja masérka je niekoľko krát ročne na dovolenke, fotografka viac cestuje ako pracuje.Naposledy, keď mi masérka dávala termín som videla, že v lete mala za deň 6 klientov po 35 eur to je najlacnejšia masáž od 35-55 eur a to mi povedala, že má menej klientov, lebo sú všetci po dovolenkách, prerábajú byty.Este som musela prísť tak, aby sa mohla ísť s deťmi kúpať o 14 koncila Melir som platila 80 eur živnostníci v mojom okolí sa nestazuju
@anonym_35a922 a ty si myslis, ze tam kde ti robila masaz ma zadarno priestor? Ze elektriku tam ma zadarno, ze vybavenie jej padlo z neba? Vy si fakt myslite, ze ak vam niekto z tych ludi zauctuje 35 eur, ze si domov berie 35 eur? To je zbytocne tu vysvetlovat....ja sa ku vam napriklad nastahujem na mesiac a poviem, ze sak vas stojim iba 3 eura denne, najem sa zadarmo, osprchujem zadarmo, elektriku a kurenie zadarmo...sak co vy chcete aby som platila viac, ved ste mi kupili veci iba za 3 eura denne.....toto zmyslanie ma neprestane udivovat....
Ja si myslím že toto celé zriadila 'vyššia moc' než Fico. Videli ste čo je vo Francúzsku? Aká konsolidácia, rozpadá sa vláda. Ľudia protesty. Som zvedavá čo to ešte bude vo svete
Ja si myslím že toto celé zriadila 'vyššia moc' než Fico. Videli ste čo je vo Francúzsku? Aká konsolidácia, rozpadá sa vláda. Ľudia protesty. Som zvedavá čo to ešte bude vo svete
@anonym_db21e3 Asi načase staré zbúrať a nové postaviť.
@anonym_db21e3 Asi načase staré zbúrať a nové postaviť.
@gribka1 slovac nema na to gule,to sa u nas nikdy neudeje,take velke protesty.Ale tu rychlost by sme videli,ako by skoncila konsolidacia,hned by setrili na sebe,ak raz by na to doslo.Ale to bude az dalsia generacia,co by mohla mat gule.

@anonym_72d811 ja sa vyznam, ty zavidis kraviny... dovolenka ti chyba platena? tak si nadrobis a budes ju mat uhradenu, nemusis sa nikomu prosit, terminy dohadovat... Alebo sa zamestnaj a dovolenkuj.
@simca06022011 že závidím 😂😂😂 Ja nikomu nezávidím hovorím o tom že odvody sú vysoké a ak tebe stačí to že pre zamestnancov sú vysoké tak nech sú vysoké aj pre živnostníkov, tak kľudne v tomto marazme bude ďalej. Zarábam dosť slušne a nemyslím si že je v poriadku, keď čoraz väčšiu časť z môjho zarobeného koláč čo si uberajú niktoši, na svoje renty oslavy a podobne ,ak je to pre teba v poriadku kľudne si to platiť ďalej a Bud spokojná