Konflikt medzi Izraelom a Iránom počas Ramadánu
Tak som myslel ze sa nic nezacne cez Ramadan,
ale Izrael a USA zautocili na Iran, no a Iran ako odvetu striela krizom krazom na spojencov, takze Kuwait, UAE, Bahrain, Saudska Arabia su odstrelovane , Dubai hlasi podla Khaleej Times mrtvych.
@vevesh podla americkych medii pracuje CIA na vyzbrojeni kurdskych sil, aby vyvolali nepokoje v Irane. Zdroj: Prve televizne noviny na Markize. Tam bude obcianska vojna. Nielen kvoli novemu rezimu, ale aj medzi obyvatelmi. Bude bojovat kazdy s kazdym. Zaciatok zmätku ako v Alziri v 70 (?) rokoch. Tam uz nikto nevedel proti komu a s kym vlastne bojuje... A v Afganistane tiez, kazda skupina slubovala, ze bude lepsie, az prisiel Taliban. Je to velmi smutne. Fakt, vzdy ked zapnem TV nechapem :(
@eva8 no to by im tak pasovalo- uz to urobili v iraku, syrii- kde momentalne prebieha genocida kurdov a turci pojdu ako srani na iran- fasa...🙄🙄🙄dufam v zdravy rozum kurdov a ze sa nedaju opat ojebabrat....🤐🤐🤐🤐
@eva8 no to by im tak pasovalo- uz to urobili v iraku, syrii- kde momentalne prebieha genocida kurdov a turci pojdu ako srani na iran- fasa...🙄🙄🙄dufam v zdravy rozum kurdov a ze sa nedaju opat ojebabrat....🤐🤐🤐🤐
@vevesh to len ukazuje aký zúfalí (us) su. Trump dostal us aj celý zapad do poriadnych 💩.
@vevesh snad to nebude. Nechapem ten svet. Ti stari "skuseni" chcu byt radikalni, lebo uz nemaju cas. Trump aj Putin uz vela zazili, vari dospeli k tomu, ze len nasilim sa nieco dosiahne? Plnia si detsky sen?
@vevesh snad to nebude. Nechapem ten svet. Ti stari "skuseni" chcu byt radikalni, lebo uz nemaju cas. Trump aj Putin uz vela zazili, vari dospeli k tomu, ze len nasilim sa nieco dosiahne? Plnia si detsky sen?
@eva8 trumpovi nejde o zmenu režimu, on ma vlastné, zmätene záujmy, ale hlavne poslúcha Bibiho. Rúti sa sam do záhuby. Uprimne , toto je prva vojna po dlhej dobe o ktorej si myslím, ze zlomí US väz. Aj ked teda následky budú pre všetkých zúčastnených aj prihliadajucich oveľa komplexnejšie. Rutime sa s ním okrem iného do obrovskej ekonomickej krízy
@eva8 trumpovi nejde o zmenu režimu, on ma vlastné, zmätene záujmy, ale hlavne poslúcha Bibiho. Rúti sa sam do záhuby. Uprimne , toto je prva vojna po dlhej dobe o ktorej si myslím, ze zlomí US väz. Aj ked teda následky budú pre všetkých zúčastnených aj prihliadajucich oveľa komplexnejšie. Rutime sa s ním okrem iného do obrovskej ekonomickej krízy
@haley7897 kto je Bibi?
@vevesh btw videla si toto? Israel list "potenciálnych hrozieb" je nekonečný...
https://youtube.com/shorts/kaOWgujCHtA?si=bUN55...
@vevesh btw videla si toto? Israel list "potenciálnych hrozieb" je nekonečný...
https://youtube.com/shorts/kaOWgujCHtA?si=bUN55...
@haley7897 prave citam toto:
"Podľa Politica smrť iránskeho vodcu spustila u Putina dva z jeho najsilnejších pudov: hlbokú paranoju o vlastnej dĺžke života a nutkavú snahu udržať sa pri moci prostredníctvom víťazstva nad Ukrajinou – bez ohľadu na cenu."
https://www.ta3.com/clanok/1037013/smrt-chamene...
Mylila som sa, ked som dufala, ze sucasna situacia na Blizkom vychode oslabi Rusko
"Tento motív bol zrejmý v krátkom vyhlásení na webe Kremľa, kde Putin označil zabitie Chameneího za „vraždu … spáchanú cynickým porušením všetkých noriem ľudskej morálky a medzinárodného práva“. Reakcia bola pritom silnejšia než po zajatí ďalšieho bývalého ruského spojenca, Venezuelčana Nicolása Madura. Putin však nemenoval krajiny zodpovedné za jeho smrť."
@haley7897 prave citam toto:
"Podľa Politica smrť iránskeho vodcu spustila u Putina dva z jeho najsilnejších pudov: hlbokú paranoju o vlastnej dĺžke života a nutkavú snahu udržať sa pri moci prostredníctvom víťazstva nad Ukrajinou – bez ohľadu na cenu."
https://www.ta3.com/clanok/1037013/smrt-chamene...
Mylila som sa, ked som dufala, ze sucasna situacia na Blizkom vychode oslabi Rusko
@eva8 ani nie. Oslabi hlavne západ. Irán je na vojnu pripravený, oni vzdy vedeli, ze us na nich v buducnosti zaútočí, na tuto situáciu sa pripravovali posledných 20 rokov. US si na nich vylomi zuby. Zachviľu budú nútení k pozemnej operácii, a to nieje co planovali. Ak teda trump vobec nieco planoval.
A co sa týka toho vyjadrenia, Putin ma v tomto pravdu. Celá tato vojna je nelegálna, porušuje medzinárodne pravo a I a uz teraz ma iny výsledok ako sa tvaril, ze chce dosiahnuť. Aj ľudia ktorí chceli zmenu režimu v Iráne su teraz v situácii , ze sa oveľa viac boja toho co pride a toto nieje zrovna akoby to chceli dosiahnuť...
@eva8 ani nie. Oslabi hlavne západ. Irán je na vojnu pripravený, oni vzdy vedeli, ze us na nich v buducnosti zaútočí, na tuto situáciu sa pripravovali posledných 20 rokov. US si na nich vylomi zuby. Zachviľu budú nútení k pozemnej operácii, a to nieje co planovali. Ak teda trump vobec nieco planoval.
A co sa týka toho vyjadrenia, Putin ma v tomto pravdu. Celá tato vojna je nelegálna, porušuje medzinárodne pravo a I a uz teraz ma iny výsledok ako sa tvaril, ze chce dosiahnuť. Aj ľudia ktorí chceli zmenu režimu v Iráne su teraz v situácii , ze sa oveľa viac boja toho co pride a toto nieje zrovna akoby to chceli dosiahnuť...
@haley7897 Putin ked hovori o vojne, akoby hovoril o sebe. Invazia bola iezbporusenim medzinarodneho prava. Mna skor zaujalo to, ze ho smrt Chomejniho este viac primäla k tomu, ze vojnu musi vyhrat. Cize ziaden ustupok kvoli tomu, ze nebude mar dony z Iranu.
A v Irane nech nenastane este tvrdsi rezim nez mali, kvoli tomu, aby sa vyhli obrovskemu vnutornemu krviprelievaniu =obciansla vojna, potom medzi sunitmi a sitmi, Kurdami a Irancanmi.,

A Trump je nespokojny so Spanielskom. Pretoze mu nedovoli pouzivat jeho zakladne na juhu. Cez Slovensko veselo litaju stihacky. Keby to vsetko aspon pomohlo j oslabeniu Ruska a moznosti ukoncenia vojny na Ukrajine