icon

Súdny spor Kovačič vs. Markíza: Aktuálne informácie

eva8
Dnes o 07:45

Poculi ste? Kovačič vyhral ohladom nezakonneho prepustenia z prace. Markíza sa odvolala. Uvidime, aky bude konecny verdikt, ako dlho sa este budu sudit.

ejmylia
Dnes o 07:52

Ráno som čítala. To je celé moje vyjadrenie k tejto situácii 😀

anonym_833f5f
Dnes o 07:59

Je mi to jedno.

anonym_5a62b8
Dnes o 07:59

@eva8 o čo vlastne ide?

zuzana2910
Dnes o 08:04

To bol ten slabý moderátor v Na telo?

anonym_7e3939
Dnes o 08:07
@zuzana2910

@zuzana2910 mne sa slabý nezdal. Držím mu palce

janinah
Dnes o 08:07

@eva8 preco nenapises podstatu? Ako hlboko kleslo spravodajstvo a sloboda slova v markize...co Kovačic hlasno kritizoval aj kritizuje

danica2711
Dnes o 08:22

@eva8 skvelé, vždy som stála na jeho strane a @zuzana2910 - je to jeden z najlepších moderátorov politických relácií, negatívne ho hodnotia len prívrženci vládnej koalície

anonym_53b043
Dnes o 08:33

@eva8 Súdne spory o neplatnosť rozviazania PP trvajú roky. Môj spor trval 4 roky, a to bolo len prvostupňové rozhodnutie. Vo firme v roku 2020 vyhodili jednu riaditeľku, doteraz nie je ukončený spor.

anonym_7e3939
Dnes o 09:38
@anonym_53b043

@eva8 Súdne spory o neplatnosť rozviazania PP trvajú roky. Môj spor trval 4 roky, a to bolo len prvostupňové rozhodnutie. Vo firme v roku 2020 vyhodili jednu riaditeľku, doteraz nie je ukončený spor.

@anonym_53b043 možno sa stav na súdoch už troška zlepšil. Kedysi sa dlho čakalo aj na zvýšenie výživného pre dieťa. Prvý krát som žiadala v roku 1997 - rozsudok o zvýšení "padol" v roku 2004.

anonym_e63444
Dnes o 10:09
@zuzana2910

@zuzana2910 hej kvoli nemu som to prestala pozerat.
Neviem co sa chce odvolavat. Sak sud skonstatoval ze medzi nim a zamestnavatelom vznikol hlboky rozpor. Markiza je sukromna, on ma svoj nejaky kanal ci co.
Tu aby sa firma bala zamestnat cloveka lebo aj ked na nu nakyda nevie sa ho zbavit bez tahaciek po sudoch. Tak ked raz sa mi ako zamestnancovi nepaci tak sa zbalim a idem. Ci co, budem kydat a vyskierat sa firme do ksichtu ze ma musi drzat a platit? Chore toto

anonym_93753a
Dnes o 11:06
@anonym_e63444

Neviem co sa chce odvolavat. Sak sud skonstatoval ze medzi nim a zamestnavatelom vznikol hlboky rozpor. Markiza je sukromna, on ma svoj nejaky kanal ci co.
Tu aby sa firma bala zamestnat cloveka lebo aj ked na nu nakyda nevie sa ho zbavit bez tahaciek po sudoch. Tak ked raz sa mi ako zamestnancovi nepaci tak sa zbalim a idem. Ci co, budem kydat a vyskierat sa firme do ksichtu ze ma musi drzat a platit? Chore toto

@anonym_e63444 aj firma sa moze rozlucit so zamestnancom, ale zakonnym sposobom. Poznam viacero ucelovych vypovedi zo strany zamestnavatela, kde zamestnavatel sudny spor prehral. Vlastnou chybou, pretoze nedodrzal literu zakona.

anonym_0d820f
Dnes o 11:08
@zuzana2910

@zuzana2910 slabý? No neviem, neviem. Chcela by som vidieť teba

anonym_e63444
Dnes o 11:28
@anonym_93753a

@anonym_e63444 aj firma sa moze rozlucit so zamestnancom, ale zakonnym sposobom. Poznam viacero ucelovych vypovedi zo strany zamestnavatela, kde zamestnavatel sudny spor prehral. Vlastnou chybou, pretoze nedodrzal literu zakona.

@anonym_93753a ked raz firma zamestnanca prijme tak musi robit sakra veletoce a hokusy pokusy aby sa ho zbavila aj ked nerobi, nechodi do prace a firme skodi. Zakonnik prace nepusti. Na Slovensku je problemovy zamestnanec chranene zviera. Nieco podobne ako problemovy najomnik v byte, nedajboze rodina s deckom.
Pracovnopravny vztah by sa mal zjednodusit. Aj ked chce odist zamestnanec aj ked ho chce prepustit firma. 30 dni a dovidenia. Predislo by sa zbytocnym natahovackam, fiktivnym PNkam a pod. A aj firmy by ochotnejsie prijimali novych ludi keby sa nebali ze sa na nich problemovci pricucnu ako klieste

eva8
autor
Dnes o 11:32
@anonym_5a62b8

@eva8 o čo vlastne ide?

@anonym_5a62b8
Televízia
moderátora relácie Na telo prepustila v dôsledku vypätej situácie, ktorá nastala medzi redakciou spravodajstva a vedením. Sporili sa o to, ako má vyzerať spravodajstvo, čo vyvrcholilo 26. mája 2024.
Vtedy Kovačič v závere relácie prehovoril o "tlakoch" od vlastného vedenia a varoval pred orbanizáciou slovenských médií. Diváci Markízy sa vtedy o situácii dozvedeli prvýkrát priamo z vysielania.
Televízia zareagovala prerušením vysielania relácie Na telo a moderátora obvinila, že hrubo porušil pracovnú disciplínu. Hoci sa za moderátora postavili jeho kolegovia a žiadali návrat relácie Na telo na jeseň na obrazovky aj s Kovačičom, ku koncu júna dostal moderátor výpoveď.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/domov/c/kovacic-vs-markiza-p...

eva8
autor
Dnes o 11:34
@anonym_e63444

@anonym_e63444 nie Kovacic sa chce odvolavat.

namina
Dnes o 11:40
@anonym_e63444

@anonym_e63444 komentuješ a si mimo 😀

eva8
autor
Dnes o 11:47

* Zatial ani nie je iste, ci sa Markiza odvola

anonym_2c2865
Dnes o 11:48

Keď bol v telke hneď som prepla program. Ten človek nedal ľuďom dopovedat vetu. Snáď sa už v telke neobjaví.