icon

Ktorého prezidenta voliť v nadchádzajúcich voľbách?

15. mar 2024

Čo je podla vas najmenšie zlo, a naopak najváčšie v týchto volbach? Uprimne stale neviem že koho voliť

lenkakravcova
15. mar 2024

@mircalla môj manžel nie je muslim. Odsudzujem Hamas za to čo urobil. Podľa mňa ten kto zavrazdi nevinného má byť podľa šárie popravený. Nerobím v Tom rozdiely. Rovnako by som súdila izraelských vojakov a vládu.

eva8
15. mar 2024

@julia_h
"Základným cieľom by malo byť podľa Korčoka dvojštátne riešenie, teda vzájomné uznanie sa oboch krajín."
Cize vzajomne uznanie sa. T.j. aj Izrael uznat Palestinu.
Korcok musi byt diplomat. On nemoze vyjadrovat vlastne pocity.
Ku Kosovu sa napr. vyjadril jasne - Slovensko Kosovo neuznava.

julia_h
15. mar 2024

@mircalla ono to je docela zlozite, hamas je v situacii ako nasi SNP patrizani a ti tiez robili utoky na SS pohlavarov atd. Izraelske straty su v absolutnej neumere k tym palestinskym. To co robi Izrael 70rokov je velky precedens v modernej historii. Tolko umrti civilistov, vystahovani z domov, odopierani zakladnych ludskych prav… a to mlcanie medii je naozaj strasidelne.

annm81
15. mar 2024

Reálne má zmysel baviť sa len o dvojici kandidatov, keďže nik ďalší nemá šancu dostať sa do druhého kola (ani kapitán, ani bobkový list, ani ví-ťaz, ani ten, čo za najlepšieho doterajšieho prezidenta považuje Tisa).

Pellegrini, do ktorého vkladali demokraticky zmýšľajúci voliči aspoň malé nádeje, že naša krajina sa nevydá na cestu smerom k chudobnej diktatúre, sa pred rozumnými ľuďmi totálne zdiskreditoval (bohužiaľ to vyzerá, že bude prezidentom, pánboh s nami a kto môžte utekajte, kým sa dá...). Jediná rozumná voľba je Korčok. Ako diplomat má najlepšie predpoklady zvládať jednu z hlavných funkcií prezidenta - zastupovať SR v zahraničí. Vie, kam patríme. Hodnotovo je skôr konzervatívny, ale to mne tu, ako liberálnemu človeku na prezidentovi neprekáža. Vyzerá ako človek, ktorý bude schopný postaviť sa voči vláde do podobnej pozície ako Kováč, čo je teraz úplne najdôležitejšia úloha slovenského prezidenta.

Osobne by som v paláci najradšej videla súčasnú pani prezidentku, ktorá mi je hodnotovo bližšia ako Korčok a ktorá mi je ľudsky sympatická tak, ako nikdy nebol žiadny politik. Kvalitne nás reprezentovala v zahraničí a aj doma sa dokázala postaviť za správne veci. Ale napriek mojim sympatiám k nej, si myslím, že Korčok by bol v týchto časoch správny človek v prezidentskom úrade, za ktorého sa nemusíme hanbiť a ktorý dokáže v boji za demokraciu a slobodu stáť na tej správnej strane.

mircalla
15. mar 2024

@lenkakravcova Ale ty si

annm81
15. mar 2024

@lenkakravcova "Ale povedal by "tak ako odsudzujem Rusko, tak odsudzujem aj Izrael"

Ťažko použiť rovnaké vyjadrenie na dve totálne odlišné situácie. Momentálne panuje v celom vyspelom svete pomerne veľká zhoda, že Izrael zašiel priďaleko. Nič to ale nemení na tom, že kým útok na Ukrajinu bol nevyprovokovaný, tak útok na Palestínu bol vyprovokovaný PRIAMYM OZBROJENÝM ÚTOKOM na CIVILISTOV. Rovnako pokiaľ ide o situáciu civilistov - na Ukrajine, ihneď po začiatku invázie, robili všetko pre to, aby deti dostali do bezpečia. V Palestíne sú deti využívané ako živé štíty - nie teraz, ale desaťročia.

viestta
15. mar 2024

@lenkakravcova Hodnotit kto v tomto boji je opravneny, kto poskodeny je v historickych suvislostiach tohto uzemia za poslednych 100 rokov je viac ako zlozite. Jednoznacne na toto doplacaju civilisti, ale Izrael, Palestina a cely blizky vychod je oblast, kde kazdy narod je v nejakom obdobi obetou nasila. Ja osobne nie som schopna povedat kto je vlastne v prave, neodvazim sa uz len preto, ze ako tak poznam historiu za poslednych povedzme 4 tisic rokov. Iste je, ze na toto vzdy doplacaju len ti najslabsi. Na kazdej strane. Uz od cias exodu zidov z Egypta.

lenkakravcova
15. mar 2024

@annm81 tie omáčky so živými štítmi sú fakt odveci. Poznám muslimky, ktoré tam majú tie zvyšky rodín a ani jedna, fakt ani jedna toto nepotvrdila. Izrael to síce tvrdí ale Palestínčania sami si to nemyslia.
Aktuálne tam niektorí jedia na ramadanovy večeru trávovú polievku s citrónom.
Skúsme porozmýšľať ako dlho na Tom ľudia vydržia žiť kým sa nevyhladuju na smrť.
Izrael nevyzerá, že by chcel skončiť. Podľa jeho vlastných slov - bude "odveta" trvať ďalšie dva roky.
Čo to asi spôsobí u ľudí, ktorí už teraz jedia trávu od hladu?

lenkakravcova
15. mar 2024

@viestta história je jedna vec.. druhá vec je realita a prítomnosť.
Teoretické veci sú história.
Dnešok je prax. A na dnešných a zajtrajších skutkoch záleží viac než nad tých včerajších. Vždy to tak je i bude. Nemôžeme sa odvolávať na nespravodlivosť v histórii konajúci pritom nespravodlivosť dnes.

annm81
15. mar 2024

@lenkakravcova Omáčky? Ťažko diskutovať, keď ignoruješ zrejmé fakty. Tie tunely, čo končia všemožne pod nemocnicami a civilnými domami nie sú nijaký moderný hoax, ale existujú minimálne od 80. rokov.

alenamihal
15. mar 2024

Ja dam aj na omsu za Korcoka ,nech to vyhra..hahaha .lebo aj vyhra Pelle,tak isto sme v rici...mudry a chapavy clovek si musi dat 2x2 dokopy,co za tu chvilu Ficova vlada urobila a este urobi...des...

lenkakravcova
15. mar 2024

@annm81
Miešaš jedno s druhým.
Podľa teba to, čo si napísala znamená, že môže v ich okolí Izrael vraždiť civilistov ?

lienka.7
15. mar 2024

@martul nič proti tebe, ale každý má právo sa vyjadriť aj v každej téme.
A niekedy sú príspevky od @viestta celkom aj k veci. 😉

annm81
15. mar 2024

@lenkakravcova Čítaš vôbec na čo reaguješ? Napísala som jasne, že všeobecne panuje zhoda, že izraelské útoky na civilistov treba zastaviť. Ja som napísala o svojom postoji len toľko, že žiadať rovnako jasné vyjadrenia ako pri Ukrajine je odveci, keďže tie situácie sú totálne odlišné a zdôvodnila som v čom sú odlišnosti. Ty si reagovala, že živé štíty sú len omáčky - pritom sú to reálne skutočnosti, za ktorými stojí snaha Palestínčanov zničiť Izrael a zabiť toľko židov, koľko sa len dá.

lenkakravcova
15. mar 2024

@annm81 skús si predstaviť, že by dajme tomu na Slovensku existovala mafia (nazvime ju Slovenský Hamas), ktorá by si robila tunely pod nemocnicami a školami. Tvoj otec, bežný občan, tvoja mama bežná Slovenka by sa dostali do nemocnice. Tvoje deti by boli zatiaľ v škole. Zrazu by na nemocnicu a školu dopadla raketa a oni všetci by zomreli. Slovenský štát by to ohodnotil slovami "zbavili sme sa 2 tunelov slovenského hamasu". Považovala by si to za OK?

Proste ja mám taký názor - že ak sa niekto jasné nevyjadrí proti Izraelu, tak ho ticho podporuje. Keď nežiada odsúdiť Izrael ako vojnového zločinca, tak mu je jedno čo Izrael robí a nejaké suché vyjadrenia sú len mediálna kampaň pre hlupejsich..

evivb
15. mar 2024

Kazdy den prerazi nove a nove dno.

jana_eyre_2
15. mar 2024

Myslím, že ak niekto nevidí v korcokovi odbornosť a profesionálnost hodnú prezidenta, je proste a jednoducho zaslepeny propagandou.. 🤷🏻‍♀️

evivb
15. mar 2024

Zo vcera.

tetapetra
15. mar 2024

@laurita285 aby jeho voliči vedeli to nezaposobi. Mám kolegyňu, ktorá neznáša teplých,ale Pele jej nevadí,že je teplý 😂. Ja tomu vravim sra.... Si do hniezda

annm81
15. mar 2024

@lenkakravcova Znova ťa odkazujem na vetu o tom, čo svet schvaľuje a čo nie.

A keby som bola na takom mieste? Asi by som skúšala nejako pomáhať v odboji. A ty si predstav, že nejaký náš sused nás totálne nenávidí. Deti už v škôlkach sa učia, že dobrý Slovák je mŕtvy Slovák.l - ideálne znesvätený tým, že ho pred vraždou znásilníš, opľuješ a následne upáliš. Zrazu sa dozvieš, že tvoje deti sú mŕtve, lebo ich autobus cestou zo školy zasiahla strela vyrobená z humanitárnej pomoci pre susedov. No čo, stalo sa... hneď po pohrebe (symbolickom, z tiel tvojich detí neostalo nič), pošleš pár korún susedom, nech si majú za čo kúpiť chleba, lebo všetko už minuli na rakety

Načo do toho ťahať takéto osobné keby bolo keby? Realita je taká, že ak teroristi vidia, že sa stačí schovať za civilistov a prejde im všetko, tak to budú využívať - a presne to aj robili. Navrhni nejaké riešenie, ktoré by bolo férové.

lenkakravcova
15. mar 2024

@annm81 Čo ale je "Asi by som skúšala nejako pomáhať v odboji. " ? Odboj tam robí len Hamas. Znamená to pomáhať Hamasu?
No práve, nechápem ako dokáže niekto podporovať Izrael, keď sa tam deti v školách učia ako nenávidieť Palestíncov - však sú o tom videá verejne dostupné :/ (ten problém je tam na oboch stranách)

Férové riešenie som už napísala: Trest smrti pre každého kto zavraždí nevinného civilistu. Pre každého - pre Hamas člena aj pre Izraelca. Hneď by bolo po probléme. Nie sedieť ticho alebo im ešte (z rôznych strán - napr. USA) posielať zbrane..
Svetový súd by mal nad tým prebrať zodpovednosť. NATO (+ iné vojská, ktoré doň nepatria ale pripojili by sa k súdnemu procesu) by tam malo nakráčať s vojakmi a cez právoplatný vojenský súd zoťať všetkých, ktorí zabili civilistu alebo nariadili zabíjanie civilistov na oboch stranách. Nezačínať len Hamasom. Pekne obe strany zaradom pretriediť. To je podľa mňa jediné spravodlivé riešenie daného konfliktu.

nini1978
15. mar 2024

@eva233 lebo ma’’ jamky
“Pellinko”

bu1bu
15. mar 2024

Už som,sa zopár krát spýtala a dodnes som nedostala odpoveď, skúsim to znova. Nájde sa volicka/ volič p. Pellegriniho, ktorá mi vysvetli dôvody prečo ho voli? Naozajstné reálne dôvody prečo chcete svoj hlas odovzdať práve tomuto kandidátovi, ja to totiž neviem pochopiť ako niekto môže voliť človeka ktorý sa nezucastnuje debát, nemá žiadnu víziu, žiaden cieľ, nevyjadruje sa ku kampani, hraje mŕtveho chrobáka... A fakt by som chcela pochopiť jeho voličov..A milovnicky " jamiek" tie fakt nie... Nájde sa aspoň jedna?

annm81
15. mar 2024

@lenkakravcova V odboji proti Hamasu. Ja môžem rovnako napisať, že nechápem, ako môže niekto podporovať Palestínu, keď robia to, čo robia... a nikam sme sa nepohli. Ako si predstavuješ prevádzanie toho trestu smrti? Znie to zaujímavo, ale je to asi rovnako reálne riešenie ako navrhnúť, že férové riešenie je, aby si pekne podali rúčky, povedali prepáč a sľúbili, že už budú k sebe dobrí - to môžefungovať ešte tak na pieskovisku. Kto ustanoví súd, čo o tom bude rozhodovať a tak, aby ho uznávali obe strany? A ako zabezpečíš, aby obe strany vydali svojich zločincov? Takže ani ty nemáš žiadne riešenie situácie, rovnako ako ho nemá nik na svete

carolynka
15. mar 2024

@bu1bu Lebo nie je americky agent a nepodporuje ho Simecka - toto som sa docitala z diskusii

lenkakravcova
15. mar 2024

@annm81
"Kto ustanoví súd, čo o tom bude rozhodovať a tak, aby ho uznávali obe strany? A ako zabezpečíš, aby obe strany vydali svojich zločincov? Takže ani ty nemáš žiadne riešenie situácie, rovnako ako ho nemá nik na svete"

Písala som, že by tam musela byť poslaná svetová armáda. Žiadne podávanie rúčok. Načo nám je NATO, svetový vojensky súd (alebo OSN) keď v prípade konfliktu stojí takmer vždy mimo?

carolynka
15. mar 2024

@carolynka to su najcastejsie dovody, ktore Pelleho volici udavaju

lenkakravcova
15. mar 2024

@annm81 inak vlastne pozerám že v Tom poslednom príspevku si napísala že "ako niekto môže podporovať Palestínu? ". (Nie Hamas ale palestínu? Čiže ty si proti Palestine ak to dobre chápem).

nini1978
15. mar 2024

@lenkakravcova robíš osvetu ?
Bez ohľadu na to,či s tebou suhlasim alebo nie,ale prečo všade pretláčať svoju nenávisť a tvoj osobný postoj na situáciu Izrael -Palestína ?
Donekonečna stále to iste? Ty tvoje romány budeš písať o chvíľu aj pod tému
“Prišiel vám už rodičovský príspevok”?
Už keď sme pri tebe ,nedá mi,opýtam sa
“Už si sa zbavila chorého psíka,či si ho dala utratit?”

lenkakravcova
15. mar 2024

@nini1978
Nechápem prečo by som sa nemohla vyjadriť a napísať dôvody prečo niekoho voliť alebo nevoliť. Tak strašné ti to vadí, že musíš reagovať?

Asi tá nepoteším - v zmysle že to nebudeš môcť použiť ako zbraň. Psa máme, mam registrovaný chov a prešla som s ním viac veterinárov a nakoniec sa diagnóza nepotvrdila. Stačí ti to takto alebo chces prísť k nám na obhliadku? 😀