icon

Ktorého prezidenta voliť v nadchádzajúcich voľbách?

15. mar 2024

Čo je podla vas najmenšie zlo, a naopak najváčšie v týchto volbach? Uprimne stale neviem že koho voliť

Strana
z10
eva8
27. mar 2024

Som bola milo prekvapena, ako starucka generacia rozmysla, ako ti moji znami "prezvedali" a spokojne si vydychli. Na druhej strane volici mojej generacie, tiez blizke osoby maju pre mna absurdne argumenty, pre mna je zaujimave volit tych, na ktorych nadavaju a nedat sancu inym. Ti nie su konzervativni, ale bojkovia? Pohodlni? Zatrpknuti? Je mi luto, ako v priamom prenose vidim ten prerod u mojich, pre mna naozaj blizkych ludi, ktori hned zacnu nadavat, ak sa co len nejakym sposobom priblizi tema politika - Ukrajina, migranti, ockovanie, PS. Nepochopitelne. V radiu/televizii spravy a hned poznamka. Zdravotny problem - ockovanie. Vysoka platba v obchode - tiez politika. Haloooo. Tiez som bola zhrozena, ked som pri velkych nakupoch platievala viac a viac. Normalne sa naozaj obavam, kolko budem platit za velkonocny nakup.
Volici Fica uprednostnuju jeho socialnu stranku - rozne benefity financne. Ale napr., co sa tyka priplacania cerstvo zamestnanych - to je napad SaS. Niekde som sa pytala na 2. pilier - zhumplovany bol Smerom a ti, co sporili, nebudu mat taky benefit. Ano, odniekial musia vziat na rozdavanie socialnych davok. Vlastne, to sa riadia Matovicovym "heslom" Ak chcete rozdavat, pridte s napadom, odkial na to vziat.

Fico chcel byt v jadre unie. T.j. v strede diania, lepsia pozicia, aj okrajovo silnejsie rozhodovacie prava, jednoducho, ctiziadost. Podporovala som ho. Siel individualne, na V4 kaslal. Nevyslo mu, odvolava sa na V4 (kto ma euro?) Orban mu ostal. Uz o "vedenie" unie nema zaujem, skor sa stavia do opozicie. Zeby odchodom tolko kritizovanej Merkelovej aj Ficom, stratila eu smer?
Fico nakradol pre seba a svojich, odrobinky daval statu (obcanom) pod ruskom peknych a pevnych slov. On neveril svojej idei, ako niektori fest komunisti. On chcel seba a svojich nakrmit, zvysok nech nepomrie v svojej sedej sfere.
Gasparko Matovic svoje vystupovanie nezmenil ani vo vlade. Ale kto kralovi ukazoval zrkadlo? Gasparko, kralovsky saso. Matovic kabaty nemenil. Bohuzial, ludia dali na reci, nebrali do uvahy nestastnu povahu, vystupovanie. A v stvorkoalicii sa vyskytol aj iny zavistlivy, jesitny clovek...
2x za sebou som volila PS. Uz vtedy, ked zvitazilo Olano. PS boli amateri, ich "vodca" bol v prvych volbach slaby.
Tieto volby neboli zakerni, nebranili sa. Obavam sa, ze zacnu pouzivat praktiky koalicie, aby ziskali volicov, pretoze Slovaci este stale uprednostnuju intrigy, JPP. Len aby tym neodradil tych, ktori mu veria. Korcok sa zda ako slaby, ovplyvnitelny. Uloha prezidenta je spajat. Pellegrini to neustale zdoraznuje. Lenze ako bude P. spajat? Robenim poskoka vlade? Aby nebol vojnovym stvacom? Vsak protesty su dovolene. Otvoreny vysmech...

eva8
27. mar 2024

A este nieco. Viete preco je vychod Slovenska zaostaly? Pretoze v Bratislave lepsie boli chytane stanice "zapadneho sveta" v obdobi socializmu, teda ludia mali aspon ako-taky prehlad. Vychod si zil svoju stastnu iluziu v dokonalom svete. Fico vedel vytazit. Verim mu, ze zo zaciatku chcel byt druhym Gorbacovo., ale zistil, ze jednoduhsi vzor je Putin. Aj u neho prebehol prerod

simca06022011
27. mar 2024

@eva8 no tak.toto je riadny nezmysel.

eva8
27. mar 2024

@simca06022011 co konkretne?

eva8
27. mar 2024

Este napisem jeden zasadny rozdiel medzi Ficom a Korcokom, aj ked Fico nekandiduje

Fico svoje skusenosti zneuziva,
Korcok svoje skusenosti vyuziva

eva8
27. mar 2024

@viestta vyberam z linku, pretoze nie kazdy otvara a cita, ale len opakuje Ficove (nie Pellegriniho, ale Ficove) doslova mantry 😔

"Jedným z najväčších strašiakov, ktorým sa oháňala protiamerická úderka v čase podpisu DCA, bola strata suverenity. A všetkých, ktorí dohodu podporili, označili za vlastizradcov. Stratou suverenity postrašil opäť Pellegrini aj v diskusii.

V skutočnosti sme však stratili „suverenitu“ len nad jediným územím, a to práve rozhodnutím Petra Pellegriniho. Jeho vláda podpisom spomínaného kontraktu na stíhačky v praxi odsúhlasila odovzdanie časti letiska Sliač, konkrétne priestoru určeného pre citlivé technológie, do užívania Američanom."

zmrzlinka8
27. mar 2024

@eva8 len píš ďalej, aspoň si ľudia uvedomia tie absurdity, čo píšeš

eva8
27. mar 2024

@zmrzlinka8 konkretna absurdita?

zmrzlinka8
27. mar 2024

@eva8 čo veta, to perla

eva8
27. mar 2024

@zmrzlinka8 vsak? Cize nie absurdita, ale perla 😉 Tesi ma.

eva8
27. mar 2024

😀 Ked uz piseme o absurditach.
Pri novych "obrazkoch" v pozore stojaceho Pellegriniho mi opakovane zneje v usiach "Sajuz neparušny (nerušimyj 😉) respublik svabodnych..."
Melodia sa mi lubi, aj slova maju nieco do seba
Okatejsie sa uz nemozu vysmievat... 😔

viestta
27. mar 2024

@zmrzlinka8 mas pravdu, je to jedna obrovska absurdita. Obranna dohoda, ktoru vyrokovala predchadzajuca Ficova vlada sa stala zrazu diskriminacnou ked sa Ficov kolektiv dostal do opozicie. Keby sa vtedy nebol Danko zatal, tak by ju sudruhovia so Sumracnej za pritomnosti tlace a dychovky Ministerstva obrany slavnostne podpisali a este by sa s nou chvalil. Ked ju podpisala Matovicova vlady, tak uz ohrozuje slovensku suverenitu, ked sa zas Fico a spol. dostali ku korytu, tak uz ta zmluva nie je az taka zla, dokonca sa vyrokuvavaju dalsie dodatky o dodavkach zbrani z USA. Na aku materinu konťu su nam dalsie zbrane, ked nas nikto neohrozuje?

romco3
27. mar 2024

Viem o jednom kandidátovi, ktorý splnil všetko, čo sľúbil, dodržiava slovo, zákon, vždy hovoril pravdu, nikdy nič neukradol, bol skromný a pokorný, odmietol bohatstvo a moc, bol a je spravodlivý, nebol sebecký a ctižiadostivý, mal rád aj nepriateľov, slúžil iným, učil o láske, odpúšťal a učil o odpúšťaní, bol ochotný položiť svoj život, ponížil sa, je ochotný pripraviť miesto tým, ktorí ho nasledujú ..

romco3
27. mar 2024

Takého kandidáta, či stranu ale v hlasovacej miestnosti na hlasovacích lístkoch nenájdete.
Toto je svet a ten je pominuteľný. Ale je niečo viac ako tento svet. Niečo čo presahuje hocičo tu na Zemi. Existuje láska a pokoj, akú tu na Zemi od ľudí nie je možné zažiť. Tento kandidát, ak ho budete nasledovať, tak zažijete tú pravú lásku a pokoj. Jeho pozemský program je ale náročný a nie bez problémov. Je potrebné niesť svoj kríž a nasledovať Ho. Je potrebné odovzdať Mu život, oľutovať všetko zlé vo svojom živote, prijať Ho za svojho Pána a Spasiteľa a snažiť sa žiť podľa Jeho vôle a slova. Táto voľba nie je na štyri-päť rokov, ale pre večnosť. Odovzdajte svoj hlas Jemu. Ten má väčšiu cenu, iné trvanie, iné pôsobenie... Žiť s Ním a pre Neho. To, čo On dáva, to nedáva nikto. Voľte večnosť, Alfu a Omegu. Vyvoľte si dnes, komu chcete slúžiť (Jozua 24:15)

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
eva8
3. apr 2024

@lenkakravcova mne sa zda Korcok nezavisly, skuseny a otvoreny spolupraci.
Pellegriniho mi je luto, je srdecny, ale nemoze konat podla svojho svedomia

Strana
z10