icon

Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo

26. máj 2024

„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.

Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?

https://www.topky.sk/cl/100313/2768193/Necakany...

annm81
2. jún 2024

@akje Neviem o tom príliš veľa, ale z toho, čo viem, by sa tu asi aplikoval názor, čo som písala vyššie - že pluralita názorov neznamená, že existuje povinnosť dať priestor každému názoru, ak taký názor popiera fakty. Lebo konšpirátori sa dožadujú, ako sme naposledy videli, diskusií napr. o plochej Zemi, so zdôvodnením, že jednotlivec nemá dôkaz, lebo nebol vo vesmíre. Jeho názor, že Zem potenciálne môže byť plochá a všetci astronauti sú podplatení herci je tiež názor, ale hlúpy, založený len a výlučne na jeho nevedomosti.

Tvrdenie, že na vojnu na Ukrajine existuje len jeden povolený názor, je hlúposť. Veď sa tu v Európe dva roky dohadujeme na tom, ako postupovať. Aké zbrane dodať, či ostať len pri humanitárnej podpore. Diskutovalo sa o tom, ako vážne brať vyhrážky Ruska smerom k západu. Diskutovalo sa veľmi veľa o obchodovaní a o sankciách. Diskusia existuje a nik jej nebráni. Ale je to diskusia medzi oprávnenými názormi. To, že sa k takejto diskusii tlačia aj názory, že za vojnu môžu Ukrajinci, ktorí páchali genocídu na Rusoch, nemá v serióznej debate miesto, lebo sa nezakladá na faktoch. Je to akoby sa na konferenciu geografickej spoločnosti tlačili plochozemci.

akje
2. jún 2024

@annm81 ok, to je vsetko, co ma zaujimalo.

arasidka11
2. jún 2024

Viete čo,Kovacic je progresívec ako vyšitý. Keď sa mu nepáči,že má byť objektívny, nezaujatý,tak nemá guľu na nohe priviazanu. S ním,či bez neho, veru svet nestojí. Kto si môže klásť v práci podmienky. Bezočivo využil vysielací čas.

dadis
2. jún 2024

@arasidka11 Vies co? Kovacic je 17 rokov v Markize. Moderoval jednu z najuspesnejsich relacii na tejto stanici a najsledovanejsiu debatu z tv debat na nasom trhu. Ak by bol taky "chybny", preco sa to riesi az teraz? A najma..toto nie je o Kovavicovi, ale o zasahoch do prace redaktorov.

eva8
2. jún 2024

?
Markíze by v prípade štrajku pomohla Nova, tvrdia české médiá. Ak by zamestnanci televízie Markíza vstúpili do stávky, s produkciou a vysielaním správ by pomohla Nova. V piatok o tom informoval Deník N. Obe televízie vlastní česká skupina PPF.
https://standard.sk/678900/markize-by-v-pripade...

aandrea9
2. jún 2024

Akej diktature a koho konkrétne diktature? Kto už asi tak môže diktovať súkromnej televizii 🤔

natalka13
2. jún 2024

@aandrea9 kto? No Fico a spol.

dadis
2. jún 2024

@aandrea9 No evidentne zasahy do spravodajstva zacali po volbach. Evidentne niekto aj sukromnej televizii diktuje 🤷‍♀️, hadam nemyslis, ze si to vsetci ti redaktori vymysleli 😁

akje
2. jún 2024

@dadis
"Vies co? Kovacic je 17 rokov v Markize. Moderoval jednu z najuspesnejsich relacii na tejto stanici a najsledovanejsiu debatu z tv debat na nasom trhu. Ak by bol taky "chybny", preco sa to riesi az teraz? A najma..toto nie je o Kovavicovi, ale o zasahoch do prace redaktorov."

Zneuzil svoje pracovisko, vysielaci cas a svoju poziciu moderatora na prezentovanie svojho vlastneho nazoru. Nevyhadzuju ho za to, ze bol najuspesnejsi.

dadis
2. jún 2024

@akje Asi treba na to pozerat v suvislostiach. Ako velmi ti ludia redakcie museli byt frustrovani tym, co sa posledne mesiace dialo. Nemyslim si, ze rozvazny a rozumny clovek ako Kovacic sa nechal iba uniest vlastnym egom, dokazom je aj to, kolko ludi sa za neho v praci postavilo.

natalka13
2. jún 2024

@akje a co konkretne povedal? Aky vlastny nazor?
Ze celia v spravodajstve tlaku z vedenia- to je nazor.

akje
2. jún 2024

@dadis ako profesional mal na to upozornit na svojom sukromnom ucte.
Musel vediet, do coho ide. Mal to premyslene vopred. Nehapkal, isiel ako pila. Vedel, ze to, co sa chysta spravit je nepripustne a musel aj vediet, ze ho prepustia.

akje
2. jún 2024

@natalka13 ze sa odohrava orbanizacia medii je jeho nazor.

annm81
2. jún 2024

@aandrea9 Ak je ťažké predstaviť si, ako veľmi môže vláda diktovať súkromnej televízii, stačí sa pozrieť do Maďarska. Za circa 10-15 rokov boli v Maďarsku zlikvidované prakticky všetky veľké nezávislé média - ekonomickým tlakom, skupovaním podielov cez rôzne tretie osoby. Maďarsko na tom pochopiteľne so slobodou médií nie je tak zle, ako Rusko - formálne je tam stále zaručená dosť vysoká sloboda médií, ale neorbánovské média živoria. Nemajú dostatok financií a ich dosah je v porovnani s veľkými, finančne dobre živenými orbánovskými médiami, veľmi malý. Presne tam môžme skončiť aj my.

P.S. : Každý, kto vidí, kam sa rútime, váži si slobodu a život v liberálnej demokracii, patrí mentálne na západ, nie východ, zaplaťte si jedny noviny navyše oproti tomu, koľkým ste platili doteraz - je to pár eur, ale je to najefektívnejší spôsob, ako dnes pomôcť s udržaním slobodných médií.

akje
2. jún 2024

@annm81
"P.S. : Každý, kto vidí, kam sa rútime, váži si slobodu a život v liberálnej demokracii, patrí mentálne na západ, nie východ, zaplaťte si jedny noviny navyše oproti tomu, koľkým ste platili doteraz - je to pár eur, ale je to najefektívnejší spôsob, ako dnes pomôcť s udržaním slobodných médií."

Vyklikla som si v rychlosti zo zvedavosti na finstate petit press a nevyzeraju ze potrebuju prispievat 🤷🏼‍♀️

arasidka11
2. jún 2024

@dadis redaktor,ako Kovacic, Iliev, ešte ten ďalší,čo už skončil, Janckarova, ta trúbka z Joj,čo skončila, hanzelova, čo myslíš, prečo skončili,či čoskoro skončia, že ľudia vidia,počujú, zisťujú si informácie, rozmýšľajú, nedajú sa len tak, už oklamať, že niekto povie ukradol 300 miliárd eur, do basy s ním, v ulici boli deziolati, skákanie do reči politikom, niektorým, iných nechali odrecitivat svoju pesničku, na caputivu pozerali ako na svätý obrázok, žiadna kritická otázka, žiadny nečakaný dotaz. Raz sa jej Zelensky spýtal akú máme vodnú elektráreň, aj to povedala Vojany, naša Vojna😂, redaktori sú roky neobjekivni. Kuciaka omuelali roky v médiách, že na a mňa vyskakovalo aj z chladničky a Fico,atentát, veď postrelený, nič sa nedeje. Bláznivý progresívec toto spáchal, no keby to niekto strieľal na Šimečku,to by bol majdan.....

paradajkova
2. jún 2024

Doplnenie skladacky, Kellner a markiza:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/uplatky-pra...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
3. jún 2024

kto zabil Kuciaka podľa teba ha? Nevracia sa Smeru tak náhodou čo zasiali? Pozri na Kaliňáka aký je teraz dokakaný, vie prečo. Toľká patetickosť vyložiť na stôl milión eur v štýle - my sme to neboli, aha aj vám zaplatíme keď odhalíte. Neser si do huby. Či len tak náhodou ľudia vychádzali do ulíc? Všetko prekrútiš?

aandrea9
3. jún 2024

@annm81 ja sa pýtam na Slovensko....

autor
3. jún 2024

@paradajkova
@niekto2hy vďaka za linky.

Obludné, čo hlása Fico a Kaliňák proti slobode slova na margo Kovačiča, Markízy a všetkých médií na Slovensku vôbec. Ako si vôbec mohol dovoliť Fico vyhlásiť, že priškrtí Markíze rozpočet. Kaliňák vymenoval čistky v médiách (o ktorých sa vie, oststné zamlčal) 🫢 a Fico ešte doplnil, že to je presne ten moment, prečo dokončia svoje dielo v RTVS (aby sa nenašiel ďalší odvážny Kovačič, ktorý verejne POMENUJE čo sa tu deje⁉️‼️‼️‼️). To už nie je len pocit, MY VŠETCI tu žijeme na spôsob totality v Číne. Si prosím uvedomte niektorí čo tu nechápete čo sa tu deje, že MY ani zlomok nevidíme čo pred nami tametajú a nebyť novinárov ani o ničom netušíme. Preto naozaj česť pamiatke Kuciaka, ktorý odvážne rozplietal nitky mafiánskeho štátu a okrádania NÁS všetkých.

natalka13
3. jún 2024

@akje ved to je pravda. ved to fico aj kalinak povedali nahlas a na kameru.

arasidka11
3. jún 2024

A kto ho zabil? Fakt neviem.

autor
3. jún 2024

@arasidka11 ale komu som smerovala môj komentár si pochopila aj bez toho, aby som ťa označila. Zaujímavé. Vyvodzujem, že nie si nechápavá, si len oportunisticky tvariaca sa že nerozumieš kontextu. 🤔 na akú smero hlasnú stranu sa mi to len podobá…?

erikavesela
3. jún 2024

@arasidka11 ty si typicky clovek, kt.miluje totalitu...asi si ju nezazila, ze?..taketo nezmysly v 1 texte, to je ako blahovina

natalka13
3. jún 2024

@arasidka11 len na okraj platy ministrov vlady su verejne. odkial ma fico tie miliony nasetrene?

erikavesela
3. jún 2024

@natalka13 on nema nasetrene, on a "nadi ludia" maju nakradnute z nasho

arasidka11
3. jún 2024

@erikavesela práveže zažila, a zažila som totalitu aj počas vlády Matoviča , ked ma do obchodeu, do banky nepustili, deti nemohli chodiť do školy, na kružky , na ihriská, v takom Tescu hračky zapáskovali, ale alkohol sa kupiť mohol,. Lekárom vydali nariadenie neliečiť, iba cez telefon, mail, ,,,,a XY dalších totalitných výmyslov, to bola pre mna TOTALITA. To, že chce niekto, aby bol moderátor nestranný, aby vypočul aj jednu stranu, aj druhu, bez toho, že jednej bude skakať do reči, pridávať svoje myšlienky, to pre mna totalita nie je. A keby u nás vyhralo voľby PS, to by ste len videli totalitu. Ved Biharyova už kedysi vyhlasovala, že neošetriť neočkovaných ľudí, napriek tomu, že si platia ZP. Ale obezneho, či alkoholika, si samovraha to hej. Očká máme stále zalepené, že moja?

arasidka11
3. jún 2024

@natalka13 a kolko milionov má?