Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@lienka.7 a čo to tu ideš písať že Kovačiča nešikanujú??? Dievča fakt????
Veď ho vyhodili!!
Vyhodili ho za to, že povedal objektívnu informáciu a od toho tá relácia bola no nie? Jediný (a to si zapamätaj) jediný kto jedná protiprávne je televízia pretože koná monopolne a zavádza divákov klamstvami. Sú na to zákony a toto prosím pekne je nezákonné konanie. Kto mysliš že by pochodil v Haagu hm? Markíza nie. Klame divákov, zasahuje do slobody slova a prejavu moderátora diktovaním komu dá možnosť byť vo vysielaní, dokonca verím tomu, že porušili aj jeho pracovnú zmluvu v ktorej istotne nemal uvedené, že bude spolupracovať s totalitou a podávať klamlivé a neobjektívne údaje a to v politickej relácii kde sa prosím pekne vyslovene komunikácia na rovinu žiada. Plnil si svoju prácu, ktorá mu bola sústavne znemožňovaná ovplyvňovaním koho pozve a čo sa bude preberať. Takže 🤫a už mlč keď si nevieš ani len naštudovať zákony a nevidíš ani len to, kto je v práve.
Sorry
@lienka.7 ty ideš pîsať že Kovačič porušil zákon? Fakt hej???
Tak v prvom rade, zákon porušila Markíza keď vyvíja na zamestnancov tlaky a činí reštrikcie v zmysle ovplyvňovania slobody slova!!! Zavádzali diváka, a to napríklad aj tým, že vyslovene zakázali Kovačičovi pozvať do relácie Lipšica lebo tak im bolo nadelené zhora od vládnucej garnitúry!!!!
Kto tu ku..a čo porušil ha?
🍿
@eva8 už teraz vlastne žiadne nezávislé médiá nie sú, lebo ich nepúšťajú už od roku 2023 na tlačovky prosím pekne. Keby mohli, dovolili by si to už keď Kuciak ešte žil. Vtedy si Fico pripravoval len pôdu na odstavenie a ešte si vystačil s nadávkami novinárom a vyjadrením, nemám chuť odpovedať. ☝️Nemám chuť odpovedať☝️. Chuť môže mať tak na guľáš, ktorý tu uvarili, a nie na zodpovedanie sa svojím občanom ktorÿm slúži!
Tu sa ideme tváriť aké to prekvapenie, novota, že Kovačič bol cenzúrovaný, pritom to tu máme v takom rozsahu od ich nástupu do vedenia štátu. Nikomu nevadí že nám naši zamestnanci krorých platíme (politici) odmietajú dávať pravidelný report a podrobiť sa akejkoľvek kritike. otázkam, pripomienkam...??? Sprav toto v práci a máš padáka.
@aandrea9 Nemáme dosť faktov k veci, ktoré svedčia o tom, že koalícia bojuje proti slobode médií?
- vyjadrenia ako "protislovenské prostitútky", ktoré sú na dennom poriadku
- bojkot štandardných médií, ktoré kladú kritické otázky
- namiesto toho uprednostňovanie toho typu médií, pri ktorom sa potvrdzuje financovanie z Ruska za šírenie dezinformácií - teda ktoré sú súčasťou hybridnej vojny
- dokonca tak donebavolajúce škandály, ako minister vnútra diskutujúci u človeka, na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač a ktorý sa pred spravodlivosťou skrýva v zahraničí
- snaha o zrušenie RTVS
- vyjadrenia desiatok a desiatok ľudí z prostredia rôznych televízií, ktorí už nejakú dobu tvrdia, že pociťujú bezprecedentné tlaky na svoju novinársku prácu
- rušenie diskusných relácií v nie jednej televízii
- opakovane verejne a úplne otvorene deklarovaný boj proti nezávislým médiám
Už toto by bez problémov stačilo, aby sme mohli hovoriť o tom, že sa uberáme cestou Maďarska. Potom si k tomu pridajme VEREJNÉ vyjadrenia Fica, že na Markízu sa musia pozrieť a že ministri DOSTANÚ POKYNY, AKO FINANČNE PRISTUPOVAŤ k Markíze!
Nakoniec sa stačí pozrieť, kto tú TV vlastní, v akých ďalších oblastiach vlastník podniķá a či náhodou nemá nejaké zákazky od štátu - a aha ho, má! A nie malé. Ako zaslepený musí byť človek, aby z týchto faktov nevyvodil záver, že vládna moc chce súkromné tv ovládnuť, má na to aj páky a využíva ich?
Tuto je link ktori ste chceli že čo zrejme spominal Kalinak
Skuste si pozrieť aj túto diskusiu 🙂 tiež hovoria o nejakych veciach o ktorich sa tu diskutuje
https://www.youtube.com/live/VazI1uNGPmI?si=u_s...
@puklica13 daj si tie pukance teraz, lebo o chvíľu ti aj tie zakážu. Radim ti, urob si aj zásoby, pretože čo chvíľa ich budeš pašovať tajne na Ruské filmy do kina. Kto chce kam…
@hubka51 vďaka.
neskutočné blbosti píšeš. môj názor. ale tu ťa budú mnohé hladkať po hlavičke a o chvíľu ma virtuálne opľujú
@zmrzlinka8 realita ťa opľúva každý deň a ešte si užiješ neboj.
@zmrzlinka8 rozmýšľam, prečo sa voliči krajnej pravice majú potrebu ozývať v diskusii v ktorej nemajú čo povedať. Tak asi len ako ty, prísť a upriamiť pozornosť inde. Napríklad na kovid, nevestu, farmu, diagnózy… Podľa mňa, si platený troll či už priamo, alebo nepriamo. Podľa štatistík, práve úradníci volili smerohlas a všetci ktorí mali teple miestočká, alebo z toho profitujú.
Milá autorka, nie som tvoje decko alebo muz, tym môžeš príkazovat, aby mlčali. U mňa si to laskavo odpustí.
Vyjadrím sa naposledy, aby to pochopili aj také ako ty, Kovacic keď s niečím nebol spokojný, mal to riešiť inak, ako verejné vo vysielaní si vylievat srdiečko, chapes to, či nie???
Ako tu už bolo spomínané, z jeho strany išlo o bezprecedentne vystupovanie, on si jednoducho nemôže robiť čo chce, chapes to?
@zmrzlinka8 tu je škoda strácať čas, ony si tu myslia, ze ked teraz ty s niecim nesuhlasis, mas pravo na anarchiu pomaly. Lebo ty máš predsa svoje práva. Ale to, ze mas aj nejaké svoje povinnosti, to im už nedocvakava. To sú tí "liberali" 👌👌👌
autorka, si úplne mimo.
a nie som volič krajnej pravice
@autor
•
Dnes o 08:10
rozmýšľam, prečo sa voliči krajnej pravice majú potrebu ozývať v diskusii v ktorej nemajú čo povedať. Tak asi len ako ty, prísť a upriamiť pozornosť inde. Napríklad na kovid, nevestu, farmu, diagnózy… Podľa mňa, si platený troll či už priamo, alebo nepriamo. Podľa štatistík, práve úradníci volili smerohlas a všetci ktorí mali teple miestočká, alebo z toho profitujú.
Ahoj. Tieto statistiky ma zaujimaju. Nikde som ich nenasla. Vies mi poslat link, kde by som si ich vedela pozriet? Su tam aj ine strany zanalyzovane kto ma akych volicov a do akej miery?
AUTOR
•
Včera o 21:11
už teraz vlastne žiadne nezávislé médiá nie sú, lebo ich nepúšťajú už od roku 2023 na tlačovky prosím pekne. Keby mohli, dovolili by si to už keď Kuciak ešte žil. Vtedy si Fico pripravoval len pôdu na odstavenie a ešte si vystačil s nadávkami novinárom a vyjadrením, nemám chuť odpovedať. ☝️Nemám chuť odpovedať☝️. Chuť môže mať tak na guľáš, ktorý tu uvarili, a nie na zodpovedanie sa svojím občanom ktorÿm slúži!
Tu sa ideme tváriť aké to prekvapenie, novota, že Kovačič bol cenzúrovaný, pritom to tu máme v takom rozsahu od ich nástupu do vedenia štátu. Nikomu nevadí že nám naši zamestnanci krorých platíme (politici) odmietajú dávať pravidelný report a podrobiť sa akejkoľvek kritike. otázkam, pripomienkam...??? Sprav toto v práci a máš padáka.
@autor. Tomuto nerozumiem, co pises. Sam Kovacic sa vyjadril, ze dostal nariadenie, ze nesmie do relacie zavolat Lipsica do vysielania. Napriek tomu ho zavolal. Videla som aj tu relaciu. Markiza ho nevyhodila. Ziadneho padaka nedostal. Cize ziadna cenzura sa nekonala a ziadne postihy nemal. Cize to mohlo byt akurat tak odporucanie od vedenia a nie prikaz.
Padaka dostal, lebo urobil svojvolne vyhlasenie, ktore nebolo sucastou danej diskusie. Nakydal na vedenie, oznacil ho za cenzurovane medium s politickymi tlakmi. A tak dostal padaka. Akoze vie mi tu niekto vysvetlit, aky iny zaver sa da ocakavat pri takomto jeho verejnom vyhlaseni a konani v priamom prenose??
Ja mu neberiem, ze je profesionalny moderator s vysokymi kvalitami. Ale po tom, co urobil musel pocitat s tym, ze si bude musiet hladat pracu niekde inde a nie nechat svojich kolegov zobronit, aby ho zobrali naspat. Vy tu logiku nevidite?
autorka, si múdra jak rádio, nie som ani úradník ani nemám teplé miestečko, nezapadám ti do opozičných štatistík 😀
Autorka, ja v súčasnosti často uvažujem, či aj inde to bolo také. Či aj v iných krajinách, kde sa extrémisti dostali demokratickými voľbami k moci, aby následne zaviedli diktatúru (napr. Nemecko), sa veľká časť ich voličov presviedčala, že sa vôbec nič nedeje a sloboda nie je ohrozená. Lebo tu máme vládu extrémistických strán, ale pritom asi len menšina ju volila preto, aby plnila ciele, ktoré má dnes stanovené. Namiesto toho, aby sa títo voliči ozvali, že toto teda nie, že vládu nebybrali na to, aby ovládla média, amnestovala zločinocov a zničila občiansku spoločnosť, namiesto toho sa tvária, že nič z toho sa predsa nedeje. Toto je zlatá baňa pre psychologický a sociologický výskum.
ja som sa v škole učila na samé jednotky😀 odkedy je sociálna demokracia extrémistická strana? to som ešte nepočula, musím sa poučiť 😉
@akje "Ale po tom, co urobil musel pocitat s tym, ze si bude musiet hladat pracu niekde inde a nie nechat svojich kolegov zobronit, aby ho zobrali naspat. Vy tu logiku nevidite?"
Myslím, že logika za tým je, ale iná. Postavila sa za neho veľká časť kolegov, ale len on konkrétne to spravil v priamom prenose tak, aby to čo najviac rezonovalo v spoločnosti. Dáva logiku, že aj ostatní o tom vyhlásení vedeli vopred a Kovačič bol vybraný ako ten, čo riskuje najmenej - ako na šéfa odborov v Markíze sa naňho zo zákona vzťahuje väčšia ochrana pred zamestnávateľom a ani za toto ho nemôžu len tak vyhodiť.
@annm81
"Dáva logiku, že aj ostatní o tom vyhlásení vedeli vopred a Kovačič bol vybraný ako ten, čo riskuje najmenej - ako na šéfa odborov v Markíze sa naňho zo zákona vzťahuje väčšia ochrana pred zamestnávateľom a ani za toto ho nemôžu len tak vyhodiť."
Ok, len tak ho ale predsa nevyhodili. Nepoznam ten zakon o vacsej ochrane pred zamestnavatelom, no nejak sa mi nechce verit, ze za taketo porusenie vysielania by bol pred zamestnavatelom chraneny.. odkial to mas? Kuknem to.
Nechápem prečo ešte aj sem na MK, ťahá niekto politiku. Akýkoľvek článok, či šport alebo hocičo iné, vždy niekto bude riešiť politiku. Len, aby sa ľudia medzi sebou hádali.

@lienka.7 naopak, ozval sa prave preto, ze uz dlhsiu dobu sa citil sikanovany a obmedzovany. a nielen on, ale aj dalsich takmer 100 zamestnancov markizy, ktori ho podporili. a deje sa to aj v inych televiziach, v joj, ta3. Preto odtial odchadzaju schopni redaktori. Ano, sukromne televizie si mozu vysielat co chcu a ako chcu, otazka je, kto to bude pozerat. Na markize sa okrem tel. novin a politickych relacii uz dlhodobo neda nic pozerat, vacsina relacii, serialov a filmov je pre slaboducheho divaka. Ak sa vedenie televizie rozhodlo politicku zurnalistiku zlikvidovat kvoli vyssim zaujmom majitela, ponesu nasledky v podobe poklesu sledovanosti. Nam nastastie este zostava ceska televizia a nezavisle denniky, ktore budu pokracovat v nastavovani zrkadla nenazranym slovenskym politikom a firmam pricucnutym na statny rozpocet.