Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@owecka z vyjadrení Smerákov pred voľbami bolo zrejmé, že ak sa dostanú k moci, čaká nás cesta Maďarska smerom k Bielorusku. Možnosti nemáme ktovieako veľké, zvlášť, ak si totalitu pod krídlami matičky Rusi želá väčšina obyvateľov.
Oproti Maďarsku máme nejakú výhodu - silné nezávislé tlačené médiá a silnú občiansku spoločnosť. Pre Fica bude preto umlčať nás ťažšie ako to bolo pre Orbána. Toto si nesmieme nechať vziať. Treba finančne aj morálne podporovať nezavislých novinárov a rozhodne musíme hlasno kričať, keď nám budú brať občianske práva. Vyjadrenia koalície o tom, že protesty stvorili atentátnika sú extrémne nebezpečné. Nech tvrdia čokoľvek, nesmieme sa báť ísť do ulíc a ja pevne verím, že opozícia protesty obnoví.
A asi každý, kto chce vyspelé európske Slovensko, nie zaostalú východnú autokraciu, by sa mal reálne pripravovať na odchod. Nevravím, že je nutné teraz si baliť kufre, ale treba sa mentálne pripravovať na to, že o 5-10 rokov môže byť všetko úplne inak ako dnes. Oproti začiatkom Orbána v Maďarsku je tu totiž jeden zásadný rozdiel - dnes to už nie je vnútorná záležitosť jednej krajiny, ale snaha Ruska o nové bipolárne usporiadanie Európy. Že sa dostaneme z EU a z NATO a zapojíme sa do novej Varšavskej zmluvy a RVHP je reálna možnosť (pozri sa, koľko ľudí volilo Harabina, hoci ten úplne otvorene hlása vystúpenie z NATO a EU).
Ja na Slovensku trávim menšinu času a som extrémne šťastná, že moje deti majú nielen slovenské občianstvo. Reálne ale zvažujem, že ukončím všetky pracovné záležitosti na Slovensku a sústredím sa len na tie osobné. S rodičmi som napr. prebrala možnosť, že ak začne byť situácia príliš vážna, jednoducho na staré kolená odídu a postaráme sa o nich. Posledné po čom na dôchodku túžia je vrátiť sa do čias mladosti s komunistami.
Reálne sa teda obávam toho, že budeme mať novú železnú oponu. Komické bude, kadiaľ bude prechádzať - Slovensko, Maďarsko, Srbsko bude ostrov totality naviazanej na Rusko. PL a ČR ostanú na západe, ostanú tam aj Rumuni, na ktorých u nás často pozeráme zhora. A do EU pôjde aj Ukrajina, či už celá, alebo len jej neokupovaná časť. Je to zlé a asi bude horšie.
@annm81 my sme tiez s rodicmi prebrali takuto moznost, ze odidu na stare kolena prec s nami. Moji rodicia maju realne strach, ze sa vrati zelezna opona, no akokolvek sa na to pozeram vsade vo svete je to velmi zle a napate. Nakolko ta nespokojnost sa siri celou EU. Jedno je iste, mam male deti a neviem si tu predstavit uz s nimi existovat na Slovensku. Clovek aby sa bal prejavit vlastny nazor a aby cakal kedy mu zaklope na dvere NAKA... tebe sa to mozno povie lahsie, lebo zijes v cudzine, ale tu je to fakt bieda :( nastastie my s muzom vieme jazyk a cakame este rok pokym nedokoncim skolu a pojdeme prec. Pripadne to zariadime tak, aby sme boli co najviac sebestacni a odrezani od SR.
@owecka a co by tvoji rodicia robili vo svete?Ako by si sa ty o noch dokazala postarat?V Uk uz ludia nechcu mat pomaly deti,radsej si kupia psa,leno to pre nixh vyjde lacnejsie.Ti dochodcovia uz asi nemaju ziadnu sancu vo svete,jedine ak by ste mali penazi nazvys.
@lienka.7 Preco by to tak nemohlo byt? Hlavne v dnesnej dobe konspiracii? ;)
Aha - aj niektori poslanci si myslia ze za tym mohli byt tajne sluzby:
"Ľuboš Blaha aj poslanec SNS šíria konšpirácie o atentáte. V pozadí vraj boli tajné služby a strelcovi pomocníci záhadne zmizli"
Kedze potrebuju rychlo a lahko prijat nove zakony proti diskusiam a mediam tak tajni to mohli zorganizovat - ze bol len akoze postreleny, terajsi vladari maju tieto sluzby pod palcom, nemali by s tym problem. Nik ho na lozku nevidel, ziadne fotky len zrazu je doma a ze sa chysta na tlacovku...
@nikamo33 normalne informovali co a ako s ním bolo. Ci co ti chýbalo? Koľko krát cikal, kakal? Jaj, ze ho nemohli odfotografovať s rozparanym bruchom aby ty a tebe podobný si hneď robili z toho srandu? Sa vážne nad sebou zamysli, co tu predvadzas a píšeš.
Si jedna úbohá a zakomplexovana osoba siriaca nenávisť, lebo TEBE sa niečo nepáči.
Nech je to kto chce, v prvom rade je to človek. Ale to ti asi nič nehovorí.
@hiro @lienka.7
Isto sa nenechal dobrovoľne postreliť. Fingovaný atentát je niečo, čoho by vládna moc bola schopná - netvárme sa naivne, že nie, veď tu máme také škandály ako únos Vietnamca. Ale po prvé, neprišlo by k tomu teraz - na takú veľkú akciu ešte isto budú lepšie príležitosti. A po druhé, neverím, že by sme boli tak ďaleko. Áno, nastupuje nám tu diktatúra, ale zatiaľ ešte máme vcelku veľkú slobodu. Odmietam uveriť, že by bolo možné podplatiť personál nemocnice, aby sa staral o akože vážne zraneného človeka, že by bolo možné zastrašiť záchranárov - nie, niekto by to vykecal a moc dobre vie, že zatiaľ by im to neprešlo.
@lienka.7 citujem ta: "Si jedna úbohá a zakomplexovana osoba siriaca nenávisť, lebo TEBE sa niečo nepáči" - tak toto by sa v prvom rade dalo aplikovat na teba, staci si po sebe precitat prispevky. Pripominas mi niektorych vladnych politikov, ktori chrlia zlo, vulgarizmy, utocia a urazaju a potom zvaluju vinu za nalady v spolocnosti na media a opoziciu.
@owecka
@annm81
Extremisti rastu celou europou. Maju to na svedomi aj jednotlivci na socialnych sietach (aj zo zahranicia) ktori sa snazia rozbit, delit spolocnost, nasledne zmanipulovat ich k podpore extremnej pravice. Robia to kvoli vlastnym zaujmom, nie pre ludi. Napr. nemecku AFD zalozila "vyssia spolocnost", ktora sa boji len o svoje majetky a dba o svoje pohodlie. Sikovne vyuzivaju vsetko ma sirenie svojej propagandy a na svoju podporu
@nikamo33 on vie iba stvat, ludom madavat a rozosievat nenavist, on je jeden hnusny a zly clovek, kt.pozera len na moc a moznost kradnut, aj so svojou ochocenou svorkou
@erikavesela ja som čítala svokrou 😂😂😂😂
@hubka51 🤣🤣🤣 a mozno aj s nou a svetlankou🤣🤣...ved si zober ...on svoje dna rozsieva vsade okolo a nie vzdy to bolo v ramci zakona (preto ta zmena trestneho zakona) a ona cusi ako vos pod chrastou
Beňová že sa nehanbí tiež a akú hanbu nám narobila v europarlamente. Ako tam vrieskala na predstavenstvo EP a obhajovala mafiánske praktiky Smeru. Ceke roky sme o ňej nepočuli, nič o jej práci a tu zrazu kukuč voľby. Im atentát ešte prihral a získavajú preferencie, ešte sj bilbordy prelepili 🤮.
No a Ficov príhovor dnes nečakane poohýňal pravdu ako sa dalo. Zas len Soroš, Amerika, opozičné strany, mediálna kampaň… opomenul že ľudia živoria a sú zúfalí zo situácie kam nás vedie táto vláda a čo bude. Rusko a Maďarsko spomenul ako našich bratríčkov 😰. Strašné čo sa tu deje.

@eva8 ja som Na hrane nejak extra nesledovala. Na telo som sledovala urcite castejsie a radsej.
Ved ak sa zmeni koncepcia, ktora ma viest k zvyseniu sledovanosti, nie je vylucene, ze sa stane presny opak, ak sa nevydari... ci myslis, ze je lepsie stagnovat na jednom mieste?