Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@zmrzlinka8 Ja ta mam celkom rada. Vies mi, prosim, povedat, v com je ten Fico pre teba vyhovujucim politikom? Rada by som to pochopila.
@dadis ďakujem. avšak tieto otázky, predstav si, nemám rada, sú totiž provokatívne, a keď odpoviem, začne sa to analyzovať a nenechá sa na mne nitka suchá a to nechcem.
@zmrzlinka8 Ináč, ja by som tiež rada vedela, lebo ešte mi nikto nepovedal prečo. Vo všetkej tolerancii.
@jednoduchomaria89 nechápem veľmi to vyhrážanie odchodom. Ja som za Matoviča mala chuť odísť, ale som ostala, lebo som tu doma a nechce sa mi už nikam chodiť, tie fázy mám dávno za sebou, poznám svet aj velmi ďaleký.
A tiež zarábam 2000 +
Mala som hovoriť za Matoviča, že odchádzam? povinné celoplošné testovanie som vnímala podobne ako znásilnenie. a nie, nie som jednoduchšia, som za očkovanie. no nie za povinné. ale neznášam nátlak. ostala som, toto nikdy nebolo riešenie
Samozrejme ze vlada vie ovplyvnit vysku mzdy. A nie zvysovanim minimalky, to ma presne opacny efekt. V prvom rade musi v state vytvorit take podnikatelske prostredie, ktore prilaka co najviac zamestnavatelov - tym myslim zakony, danova a odvodova politika, infrastruktura... cim viac zamestnavatelov sa bije o ludi na pracovnom trhu, tym vyssie mzdy musia ponuknut. zial v tomto vlady smeru spravili medvediu sluzbu.
@kp7333 tou daňovou a odvodovou politikou myslíš prilákanie zamestnávateľov cez daňové prázdniny a nižšie odvody? prilákanie pofidérnych podnikateľov, ktorí ti aj tak nezdvihnú mzdy, lebo ak by to mali urobiť, radšej dvihnú kotvy a premiestnia závod do krajiny, kde sú tie platy ešte nižšie.
inak, zamestnávatelia sa bijú o zamestnancov možno v prípade pár profesií napr. v IT, inak skôr ľudia bojujú o svoje živobytie.
@zmrzlinka8 Rada by som ta pochopila len, lebo nie si urcite hlupy clovek. Preto by ma zaujimalo, co hovoris na prepojenie smeru na ludi typu Bodor, Siroky, Brhel, Kocner, Bastrnak, Vyboh.. ako sa riesili zavazne kauzy typu Cisty den, Jan a Martina. Ako si milenky dosadzoval do uradu, prokuratory. Toto je politik, ktoreho je schopna akceptovat zena, o ktorej som si myslela, ze ma rozhlad a moralne zasady?
@zmrzlinka8 ked si nadnarodne firmy porovnavaju cenu prace v jednotlivych krajinach, tak sa vzdy pozeraju na superhrubu mzdu, co je mzda vratane odvodov. A ta je na Slovensku vysoka kvoli vysokej odvodovej zatazenosti. A ano, vzdy je tu risk, ze sa zdvihnu a presunu do inej krajiny a nebude to kvoli danovym prazdninam, ale kvoli tomu, ze im vlada hadze polena pod nohy. Nezabudni, ze sa bavime o firmach, ktore zamestnavaju tisice ludi a mnohe z nich su pilierom ekonomiky tvoriacim gro HDP. Ich odchod by stat sakramentsky pocitil.
@zmrzlinka8 veď si kľudne mohla odísť , ja ťa tu nedrzim , ja len hovorím , že poznám viacero ľudí čo odišli už dávno , doteraz sa nevrátili , možno by aj chceli , ale táto krajina nenapreduje ani službami ani kvalitou života , a tiež iných čo sa im nepáčia výsledky volieb , lebo sa neriešia vážne problémy tejto krajiny - korupcia, slabá digitalizacia, o ničom infrastruktura , nekvalitné zdravotníctvo , ale len medvede /lgbti / znižovanie trestov ... A čo mám povedať na covid, bola to celosvetová pandémia, v Európe sme sa mali ešte dobre , mali sme prachy na vakcíny, pellegrini , Fico , Danko by urobili to isté čo Matovič
@dadis veď si môžeš o mne myslieť, čo chceš, ja z toho nežijem, čo si ty o mne myslíš 😉 ja si tiež myslím svoje😉
@zmrzlinka8 Ja som ti pisala, ze si o tebe nic zle nemyslim, ze by som ta rada len pochopila. Chapem, ze mas iny nazor, pohlad na vec, zaujimaju ma len konkretne skutocnosti. Ja mam napriklad malo osobnosti v politike, ktore si este vazim: napr. Radicova, Caputova, Madaric, Simecka, Odor. Ako si napriklad vnimala, ze na prezidentku skandovali vulgarne? Ved ty si jedna velmi slusna osoba.
@dadis ona odpovedať nebude 😀 ani na jednu takuto otazku neodpovedala.Odpovie len na to čo chce.Akoby som čítala nejaku diskusiu koalicie a opozicie.Povem si čo chcem ! A keď mi skočíš do odpovede je to skákanie do reči lebo ja budem rozhodovat na čo odpoviem hoc to nieje k veci 🙈😄
@hubka51 jak kofa na trhu, čo ohovára a komentuje tretie osoby. niekto sa niečo pýta mňa, nie teba a ty do toho, že "ona neodpovie"
myslím, že ja si rozhodnem, na čo odpoviem, to sa teba nijak netýka
@dadis myslim, ze smer daval toto video na fb prednedavnom a bol to nejaky raper, ktory to normalne rapoval na stage-i. Ked som sa snazila najst, kde to bolo, v ziadnom mediu sa o tom nikde nepisalo, takze absolutne netusim kde to bolo, kto to bol.. 🤷🏼♀️
Mna prekvapuje, ze ludia, ktori volia stranu so slusnym slovnikom, ako napr taky Marian Psar normalne na vystupeni povie, ze mlady kalinak je sku*vysynovec, ze vsetci dobre poznaju sku*vystryka a potom na svoju obhajobu povie, ze je komik a osobnosti musia zniest kritiku. Lenze povedat o niekom, ze je sku*venec nie je kritika. Je to urazka.
Myslim, ze o vela urazkach, ktore koalicia rozobera a na ktore poukazuje sa nikde nepise..
@zmrzlinka8 keby ohováram napíšem súkromnu správu 😉 a ako som napísala neodpovedáš k veci.Niekto ti položí otázku a ty si odpovieš na tu svoju 🙂
@dadis bolo tu niekde v príspevkoch o Ficovi pridané aj také video, neviem teraz presne kde
@akje co ma napr. Šimečka spolocne s Marianom Psarom? Nebyt tvojho linku ani o nom neviem. Cize kazdy pocuva co chce a koho chce. Ten Psar si vravi reper? K repu sa chce dostat len jeho vulgarnym slovnikom.
Je smutne, ze aj kadejaki youtuberi a pseudoyutuberi maju bezny slovnik plny vulgarizmov. Ty ko... ako oslovenie, odje... miesto premarnil a pod. Zacalo to "shit"-om z anglictiny, potom "fuck"-om... A v pesnickach od raperov same vulgarizmy...
Ale co prrdviedol Psal, je totalne trapne a urazlive. Kde sa podel inteligentny humor? Lasica bol poslednou bodkou? 😔
@zmrzlinka8
@akje Ja sa pytam na urazky od politkov. Ze nejaky stand-up komik nadava mi je jedno, ved ten ma predsa nereprezentuje. Ale ak niekto rotp moze zakceptovt od politickej elity a este aj toho cloveka volit, to mi hlava neberie. :(
@dadis pytala si sa, kto take skandoval. Odpovedala som ti, na co som vedela.
Ak ta nezaujima standup komik, ktory vystupuje po slovensku a toto siri na svojich vystupeniach, tak potom je lahko pochopitelne, preco nerozumies, ako mohol niekto volit smer.
Som dlhorocna volicka SAS ale oci a mozog mi stale funguju. Netreba zatvarat oci a pustat do hlavy iba jedno spektrum informacii.
@dadis bohuzial toto je presne ta realita socialnych sieti. Dve videa na jednom dav skanduje, ze prezidentka je ku*va, co priamo podporuje na podiu niekolko politikov na druhom nejaky nepolitik krici, ze Fico je kkt a dava sa to na rovnaku uroven.
Dokonca sa to ucelovo naserviruje v rovnakom kontexte. Niezeby sme si to vsimli ako dve oddelene udalosti a ludia si to dali do kontextu, to nie. Ako nahle sa zacalo poukazovat na to, ze Smero-politikom ide z ust zumpa, tak zrazu vytiahli acohentizmus. Vobec nevadi, ze ten vulgarizmus nesiel od poltika sucasnej opozicie, posluzi aj akykolvek obcan.
Je to ucelova politicka manipulacia ako z knizky. Ak robim nieco co nemam, tak bud zatlkam a ked sa zatlkat neda, tak to musim nejakym stylom ospravedlnit. Idealne v tomto pripade povedat, ze aha ved to robi aj henten a vybavene.
Dokonca ludia si ani nezapamataju presne fakty, kde to bolo, kto to povedal, zapamataju si len emociu a tou je, ze "nadava sa na vsetkych" a vybavene.

@zmrzlinka8 toto myslis vazne?