Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@dadis ja utocim? Za zobud.
@dadis ...nas problem nie je nesloboda, nas problem je nenazranost. Problem je ze sa nedari nakrmit bohatych, preto mame tolko chudobnych. A je jedno ci su ti nenazranci z jedneho alebo druheho brehu.
Na telo tu bolo vela rokov, ale ked ho zajtra vypnu tak sa nic nestane, ani negativne ani pozitivne. V tych debatach sa dookola opakuju veci o ktorych uz vsetci vedia. A? A nic. Kauzy riesia ti co su pri moci, a riesia vzdy kseftiky tych druhych, nie tie svoje.
A ze sledovanost isla dramaticky dolu ked dnesna koalicia bojkotovala Markizu je jasne. Ti co si platia reklamu chcu za svoje peniaze nieco dostat, a ked to nedostanu tak si ju neobjednaju. A vedenie tv chce hlavne peniaze z reklamy, takze kruh sa uzavrie a zacnu tlacit na obsah ktory prilaka divakov. Nerobia to z laske ku koalicii ci opozicii ci k nejakej slobode.
@dadis ...mas niekde cisla? jedinu sledovanost co som nasla bola z casti kde bol Simecka, a ta bola fakt vysoka, o nieco nizsia ako o5min12. Ale tie ostatne statistiky som nenasla a viem ze tam mali prazdne stolicky a snazili sa z toho nejako vykorculovat.
Ja to nesledujem (naposledy snad este so Zlaticou).
Pozrite si take trefne video, ze ako "griluju" alternativne media svojich vs ako sa spravaju nezavisli novinari k politikom, ktorym vraj nadrziavaju.
https://www.youtube.com/watch?v=S7qpejYDVLE@tetapetra najhoršie, že sa nám to deje pred očami pekne postupne všetko vyčistia. Kynožia všetky média. Si vieš predstaviť aká rozsiahla tá chobotnica je keď dokázala zrušiť reláciu v neverejnoprávnej TV s narobiť tam mesiace tlakov? Pellegrini prezident to im už ani nič nezmietne zo stola. Všetky zákony, všetko im prejde, urobía z tohto štátu ďalšie Rusko. Si čítala vyjadrenia Putina voči Ficovi po atentáte ako ho potľapkávajú po chrbte že môj kamarát ktorý nesúhlasil s podporou Ukrajiny. Naozaj sa nečudujem keď ľudom zo zúfalstva prepína.
@zmrzlinka8 juj tak treba s tým dačo robiť že? Sj to bude neboj čoskoro takýmto tempom.
@miroslava21 tu nejde o to či sa ti relácia PÁČI(la), ale o slobodu slova. Všetci sme to pochopili len ty kopes iným smerom takže populisticky prekrúcaš?
@tykat ako náhle tu nebudú politické relácie, všetko sa bude oveľa ľahšie zametať pod koberec. Nedochádza verejne k žiadnej konfrontácii politikov. Politické relácie nemajú význam tak pre Smerohlasovcov.
@dadis čo je ppf prosím ťa?
@tykat Prepac, ale mne chodia denne reporty v pdf a nemam cas ti to kopirovat do xls a vytahovat grafy. Vyber si nejaky datum spred roka a pozriem ti sledovanost vtedy, ked mi neveris. Jednoducho relacia nema problem so sledovanostou ani po tom, ako ju bojkotuju. Nie su to tajne informacie.
@tykat a kde to budú počuť keď Smer robí všade reštrikcie a mame tu naspäť totalitu?
Nie je prvý čo je “musel” skončiť …dibakova , direr aj jeho žena sa tak rozhodla (nečudujem sa jej , samé vyhrážky , útoky …pre mna ro znamenalo , že si svoju prácu robila dobre , ved napokon , aj preto zastrelili Jana kuciaka :( asi nepísal blbosti či ?) asi väčšina sú fanúšikovia tv Slovan , ta3 - kral na ťahu 😥😓 a s politikmi sa budeme baviť o tom čo varili a akú majú najradšej zmrzlinu … no hanba
@dadis 5min video? Tam co viem bezia viachodinove diskusne relacie, bez nejakeho podme podme nech to stihneme. A pozyvaju do nich vsetkych politikov, bez ohladu ku ktorej strane patria.
Z toho co ide v tv mne napr.celkom vyhovuje Bielik a teraz najnovsie Kral. Ale priznam sa ze to nejako pravidelne nesledujem. Naposledy som videla Grohlinga a Blahu u Bielika.
@tykat Spravne sa pytas. Presne toto boli prve otazky, ktore som si aj ja kladla. Najprv to boli vyhrazky Fica, ze od statu reklamu neuvidia (co bol objem cca 30mil, ale to neznamena, ze by ten priestor nekupili ini inzerenti), takze to asi nebude cely ten problem. Mozu to byt zasahy, na ktore ma dosah vlada - cez novely zakonov tykajucich sa retransmisie, vyssi dohlad uradov a pod.? Myslim, ze nie. Suvisi to pravdepodobne so statnymi tendrami, ktore maju byt v blizkej dobe otvorene, na ktore ma asi skupina zalusk. Lebo tieto zasahy do spravodajstva nie su len priamo z vedenia spolocnosti, ale aj zo skupiny. Prikladom je osoba Vladimir Muzik. Kazdopadne, cele to nikdy predtym takto nebolo a osobne som zvedava, ako sa s tym tim spravidsjstva popasuje. Ich zaujmy chrani novozalozene odbory, ktore maju dostatocne pravomoci, ale ci tombude stacit 🤷♀️
@tykat
Vzniknu nove alternativy, dnes to co ide v telke nie je jedina moznost ako sledovat politicke debaty. Presunu sa mimo tv.
Tazko povedat, co sa deje v pozadi. To, akym sposobom sa vyjadril Kovacic - celia tlakom politikov (to bolo vzdy), ale aj vedenia. Wtf??? Aj ja celim tlaku vedenia, ale na konci dna za zisk nejakej spolocnosti je zodpivedne vedenie. Toto mi skor pripada vyjadrenie ohrdnutej nevesty a potrebuje sa niekde upratat. Mozno sa mylim. Jednoznacne moj favorit nebol, pretoze podsuval vlastne nazory a neustale skakal do reci. Velmi ma rusil. Su aj lepsi moderatori a lepsie relacie. Vyzera to skor na osobne zlyhanie - neuniesol neuspech. S krokmi vlady ako takymi nesuhlasim - to len pre info, ze by ma chcel niekto zaradit do skupiny smerovolica😉