Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@tykat tak od 1993 tu mame 13 rokov fica... blizi sa skoro k polovici casu vladnutia v krajine.🧐.. matematika nepusti
@portret7 Neviem odkial cerpas tieto informacie, ale nie su presne. Takyto tlak na nezavislost novinarov tu v sukromnej tv nebol este. Pamatam si velke tlaky v stv/rtvs, ale tam maju vladni politici priamy dosah. Jednoducho, nema to tak byt ani vo verejnopravnom ani v ziadnom inom mediu. Takychto hajzlov sme si zvolili, tak musime o slobodu bojovat. Verim, ze si ju uchranime.
@autorka ja vidím čo sa deje a fascinuje ma len to,že iní to nevidia. Odrazu každému vadí STV z akého dôvodu,vypisujú,že sa to nedá pozerať a čo sakra by chceli. Ja rada pozerám STV, dokumenty, filmy ich relácie. Správy sledujem len na Markíze a to od ich vzniku. To čo robí SNS je neskutočne, zase aspoň si Fico a spol môžu pod rúškom tmy robiť biznis.
@paradajkova Je to len krátky zostrih a ako taký, by vôbec nemusel odrážať realitu, ale každý, kto si len čas od času pozrie politické debaty v štandardných aj v alternatívnych médiách a nemá v hlave prázdno, vidí, že zostrih absolútne odráža skutočnosť - bohužiaľ.
Tie názory, ako sa štandardné médiá podlizujú opozícii a práve alternatíva je objektívna, sú vyslovene smiešne. Presnejšie smutnosmiešne, lebo to ukazuje na to, ako je veľká časť voličov neschopná analyzovať svet okolo seba.
@dadis bodaj by si mala pravdu, ale nevidim to realne... za nasu slobodu bojovali uz sturovci, vybojovali stefanik a spol a potom so dojde meciar a spravi z nas este slobodnejsich a uz to ide do kytek... svetly bod v dejinach dzurinda a vstup do nato a eu a potom pride robko a nemusim pokracovat... klobuk dolu pred nim, jednoznacne najvacsi novodoby politik a mozno by sa dal porovnat s masarykom, stefanikom... akurat skoda, ze svoje vedomosti a zrucnosti uplatnuje na druhej strane ako skor spominani...
@guiseppinka Ja som už akosi nad touto krajinou zlomila palicu. Celý dospelý život žijem väčšinu času v zahraničí, ale ponechávala som si aj pracovné záväzky na Slovensku - asi len z idealizmu, že mi na rodnej krajine záleží. To, čo sa deje v poslednej dobe ma ale prinútilo zvažovať, že dokončím, čo mám na SK rozrobené a definitívne zavriem dvere. Už pred časom sme sa s rodičmi bavili o tom, v akom bode budeme považovať situáciu za natoľko zlú, že sa aj oni, čo celý život prežili na Slovensku, na staré kolená presťahujú.
Ukazuje sa totiž, že ten Dzurinda bol len náhodný pozitívny záblesk. Ľudí, čo sa cítia byť Európanmi, čo mentálne patria na vyspelý civilizovaný západ, je u nás síce nie málo, ale stále je to menšina. Česi nám za prvej republiky do tejto zaostalej agrárnej krajiny doniesli závan civilizácie a vzdelanosti - nebol to prirodzený vývoj, ktorý inde prebiehal mnoho storočí. Prišlo to tak náhle, že sa väčšina spoločnosti dodnes nedokázala prispôsobiť. A takáto implantovaná civilizacia je zjavne príliš nestabilná.
PRE MENEJ CHAPAVE: toto nie je o PS, ani inej strane, nie je to ani o Kovacicovi ci Dibakovej. Tu ide o slobodu slova ako taku a je jedno, ktory politik ci strana bude pri moci, je nepripustne, aby ju akymkolvek sposobom obmedzovali. Za slobodu slova sme bojovali v 89-om, znovu sme o nu museli bojovat pocas meciarizmu a prave vtedy Markiza zohrala klucovu rolu, ked ako sukromne medium, na ktore vlada nemala dosah (na rozdiel od verejnopravnej televizie a rozhlasu), mohla slobodne a neskreslene informovat o vtedajsom diani u nas - napr. aj o unose M. Kovaca ml. ci politickej vrazde R. Remiasa - o ktorych sa nam vtedy vladou ovladana STV snazila nahovorit rozne bachorky. Dnes sme svedkami postupneho ovladania RTVS vladnou mocou a sukromne media su odrazu ticho, co hra do karat diktatorom. Diktator potrebuje ovladat spravodajstvo, aby si mohol s krajinou robit co chce a aby mu nemal kto nastavovat zrkadlo. A v tom mu treba zabranit.
@kp7333 tak tak a niektoré si myslia , že idú odstaviť len tých hnusných “slnieckarov” … že sú príliš neobjektívni a len klamu . Ved média je možné aj zažalovať , keď už ide o to .
@annm81 suhlasim do bodky, co si napisala... nikdy som np. neuvazovala o zmene obcianstva. Vzdy som to brala, ze ved sme v eu, tak naco... ale po poslednych volbach som o tom velmi zacala uvazovat... jednoducho skoncit so slovenskom. Nema to tam zmysel.. resp. ma, ale chce to extremne vela energie a je otazne, ci sa cloveku chce vydat na presviecanie inych. Kedze ai myslia, ze zastavame PS a spol...
Toto nie je boj tu na MK prívrženkyne Smeru vs PS,
stále sú tu ľudia, ktorí volili aj iné strany okrem Smeru a PS
toto je závažná situácia, čo sa deje v našej krajine, kto to nevníma, tak má problém 🙈
@guiseppinka úplne sa stotožňujem s tvojou náladou asi tak ako mnohí. Nikdy som situáciu u nás nevnímala až tak čierne, ako je to teraz. Nikdy predtým dom reálne neuvažovala odísť a už sa nikdy nevracať tu žiť.
Myslím, že aj atentát tu odšatrovalo zabíjanie slova za Fica v podobe mŕtveho novinára a jeho snúbenice. Už vtedy sa diali veci ktoré teraz nabrali obludné rozmery. Niekto tu písal kto seje vietor bude žať búrku s žiaľ celý štát a spoločnosť s nimi.
@fido69 chcela som napísať presne to isté. Zo začiatku som neverila, že by vyvíjali taký tlak aj na súkromné televízie (boj o RTVS sledujeme v priamom prenose, ale toto sa odohrávalo potichučky špinavo v zákulisí), ale začala som sa nad tým zamýšľať, keď z JOJ zmizol podcast Sme v kaviarni. Prichádza tvrdá totalita, v ktorej budú pomaly zakázané aj výrazy "sloboda slova" a "sloboda prejavu"
@danica2711 podotýkam že už sa pustili aj do zomri , aj humor zakážeme ?!! Odvediem pomaly 60% svojej superhrubej mzdy , sú to ročne slušne peniaze , viem ich aj lepšie investovať ako dať všetko do čiernej diery , z ktorej nič dokopy nemám a ešte na “liberálov” tu budú útočiť politici , nech ich platia , ti čo ich volili
@fido69 môže byt súčasť spomienkovej nostalgie za Vašom, nemusí nutne súvisieť s politickou situáciou. Stále platí zákon, ktorý určuje počet našich interprétov voči zahraničným, ale rozumiem súvislosti s KDH vs Elán. Bohužiaĺ, ĺudom sa súčastný stav až príliš podobá predošlej totalite. Podľa mňa verejne činný šesťdesiatnik, ktorý si toto zažil predtým, musí súčastný stav poriadne zoťať. Nečudujem sa, že to nejaký neuniesol.
@jednoduchomaria89 si predstav, že by naozaj znášali finančné dôsledky voliči konkrétnych strán. Hneď by sa rozumnejšie volilo.
Vieš čo keby každý platil len toho čo volil to by bolo krásne 🙂 absolútne by som sa nemusela rozčuľovať ,nech sa ich voliči skladajú na navýšenie ich platov o tisíce EUR , pre mna zatiaľ nič neurobili
@jednoduchomaria89 cakam kedy sa nieco stane aj tazkemu tyzdnu... danko si mysli, ze moze vsetko... lebo mi uz davnejsie napadlo, ze pomaly zacnu utocit aj na zomri... som zvedava... dufam, ze sa mylim🙏
Človeku sa až rozum zastavuje , píše sa rok 2024 , iné krajiny stavajú megalomanské projekty , cestujú do vesmíru , zveľaďujú krajinu …. A na Slovensku sa znižujú tresty za korupciu , ničia media , odoberajú zdravotne benefity , totálne sa kašle na mladých ľudí a rodiny
@jednoduchomaria89 a ešte je aj viac ako polovica obyvateľstva spokojná 🤦♀️

@tykat To sú ktoré, tie alternatívy mimo tv? Štandardné noviny? Ktoré sú koalíciou označené tiež za nepriateľské slovenské prostitútky? Či máš na mysli tú alternatívu, čo je platená z Ruska za to aby šírila dezinformácie, nenávisť a rozkol v spoločnosti a ktorú s radosťou využije každý politik, ktorý sníva o diktatúre, kde nepohodlnú opozíciu (nielen politických súperov, ale aj novinárov a občanov) môže hravo uväzniť, otráviť, alebo vyhodiť oknom z 10. poschodia? No naozaj krásna vízia budúcnosti.