Michal Kovačič odhaľuje pravdu v relácii Na telo
„No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.
Naozaj sa niekto čuduje že ľuďom prepína, keď žijeme v diktatúre? Roky sme tu mali neslobodu slova a deje sa to zas a to dokonca aj v neštátnych inštitúciách?
@tykat Je tu stale ruza a live island,to postaci na slwdovanost bohato.
@zmrzlinka8 zasa vedľa, ako tradične. Možno to platí v tvojej profesii, ale od kedy je prejavom novinárskej profesionality, že si svoj názor necháva vždy pre seba? Ešte si nepočula o pojme publicistika? A znova, mať svoj názor, dokonca ho vyjadriť, sa absolútne nijako nemusí biť s tým, či je niekto objektívny.
Jednou z najdôležitejších úloh, možno dokonca úplne najdôležitejšou úlohou novinárov, v demokratickej spoločnosti je kontrola a kritika politikov. To samozrejme politici nemajú v láske. No a tí nedemokratickí urobia všetko pre to, aby kritických novinárov odstavili.
@ktochytavzite ale v tom case asi aj idu reklamy zamerane na tuto vzorku divakov.
@tykat ani súkromná firma si nemôže robiť, čo len chce a platia pre ňu zákony. Vážne vždy dávali najavo, že sú nekritickí obdivovatelia PS? Pozri si TV Slovan a zistíš, čo je to nekritický obdiv. Potom si pozri napr. nedávne rozhovory s prezidentskými kandidátmi v štandardných médiách a keď nevidíš rozdiel, potom už táto diskusia nemá zmysel.
@annm81 táto diskusia aj tak nemá zmysel, lebo ty ju vidíš ako pretláčanie iba tvojho názoru a kto má iný, toho dehonestuješ. takto to nemá fungovať.
@annm81 pisala som ze "preferuju PS" nie ze ho nekriticky obdivuju. Zopar debat som videla a vzdy som mala dojem ze namiesto moderatora a 2 hosti su tam 2 na jedneho a moderator je len dalsi host na strane PS a spol. A to bola proste chyba. Ten co nevoli PS to vypne a zapne si napr. ten Slovan.
@zmrzlinka8 Toto počúvam často - "pretláčanie tvojho názoru". To tvoje pretláčanie môjho názoru sa volá diskusia a je to uvádzanie argumentov na podporu daného názoru. Ty si teda nepretláčaš svoj názor, keď pravidelne chodíš do politických diskusií na tomto fóre a prispievaš tam? Keby si uvádzala na svoju obranu fakty, nie bludy, potom by si nemusela mať pocit, že ťa niekto dehonestuje. Ale ono to presne zapadá do problému, o ktorom je táto diskusia - žiadny rozdiel medzi pravdou a nepravdou, žiadny rozdiel medzi faktom a názorom, žiadny rozdiel medzi kritikou jednej strany a nekritickým obdivom druhej strany.
@annm81 keďže to počúvaš často, asi na tom niečo bude 😉
@tykat Ja ten dojem nemám - nie zo štandardných politických tém. Povedala by som, že by sme to mali rozdeliť do dvoch období. Kým sa riešili štandardné politické témy, novinári tých tzv. nepriateľských médií, boli vždy kritickí aj k opozícii Smeru. Len si spomeňme, prečo sa Fico dostal k moci. Ja si to pamätám - lebo my, voliči SDKÚ, sme si povedali, že "našej " strane nebudeme tolerovať to, čo tolerujú voliči Smeru tej svojej. A s tým prišli práve tí neobjektívni novinári. Spomeňme si, ako sa Smer dostal znova k moci - neboli štandardné médiá kritické k Matovičovi? Neboli kritické k SaS? Neboli kritické ku KDH? Neboli kritické aj k PS (pričom tam mohli kritizovať nanajvýš jej opozičnú prácu, keďže vo vláde nikdy nebola)? Boli a aj vďaka ich kritike dnešnej opozície sa Smer dostal k moci. Ale to boli štandardné politické témy - či je lepšie také alebo onaké ekonomické riešenie, či je lepšie zdaniť to alebo ono, či sú lepšie také alebo onaké protipandemické opatrenia, či zákazka bola predražená, či má rodinný príslušník politika byť na takom alebo onakom mieste. V tejto fáze nie je zásadný dôvod vytýkať štandardným novinárom, že by boli na niekoho strane.
No a potom tu máme obdobie postupného návratu Fica k moci. Obdobie, kedy sa Fico zradikalizoval a začal byť hrozbou pre demokraciu. Tu sa už neriešia otázky ekonomiky alebo korupcie. Tu sa rieši, či ostaneme liberálnou demokraciou hlásiacou sa k európskej civilizácii, alebo budeme na ceste k diktatúre orientovanej na Rusko. V tejto téme sú novinári a opozícia za jedno. Ale to nie je o novinároch a o PS. Týka sa to celej opozície- vrátane konzervatívnejších strán. A všetkých štandardných médií, vrátane tých konzervatívnych. Chceš snáď tvrdiť, že KDH, Postoj, alebo osobnosti ako Mikloško sú neobjektívne spriahnutí s PS? Samozrejme, že nie sú, ale napriek tomu sa s PS všetci absolútne zhodujú v otázkach zachovania liberálnej demokracie na Slovensku a prozápadného smerovania krajiny. A takto to má byť, platí staré známe, že novinári sú strážne psy demokracie. Spolu s občianskou spoločnosťou a s demokratickou opozíciou nedemokratických politikov.
@zmrzlinka8 zasa sa vyjadruješ nie k téme debaty, ale len k osobe diskutéra. Tak ti rovnako odpoviem: keďže ty často počúvaš, že píšeš nezmysly, niečo na tom asi bude, že? Bohužiaľ tých, čo nechápu ako funguje diskusia je dosť - zjavne následok toho, že dnes má internet každý.
@natalka13 príkazom od koho? Nadnárodná spolocnost ma dostatočne finančne krytie, ak je to tak, ako pises, SR zažalovať a súd vyhrá. Vláda nemôže dat Markíze niečo príkazom, Markiza je samostatný právny subjekt podnikajúci na území SR, ale nespadá pod žiadne ministerstvo. Kto im dal takýto príkaz? Ak sa Markiza rozhodla zrusit reláciu, tak na základe interných rozhodnutí.
@annm81 nie, ja bežne nepočúvam, že píšem nezmysly 😀 to len tu na MK od teba a tebe názorovo blízkych 😉
buď konkrétna, čo si myslela pod slovom "každý" na moju adresu? keď nemáš argument, začínaš s invektívami.
nepoznáš ma, takže sa ukľudni
@zmrzlinka8 Oprav ma, ak sa mýlim, ale ja som ti tu uvádzala jasné dôvody, prečo nechápeš koncept objektivity novinára a zamieňaš si ho s tým, že má byť bez názoru, alebo má názor zamlčať. K tomu si sa akosi nevyjadrila, ale začala si riešiť mňa... ale napriek tomu máš potrebu mňa obviňovať z toho, že sa namiesto argumentami oháňam invektívami....
Pod slovom každý, som myslela to, čo som napísala, teda každý. Každý jeden človek má dnes prístup na internet, alebo snáď nie?
@annm81 už sa na ňu vyser. Vidíš aké je tupelo smerácke a možno platený troll od nich.
@annm81 a co ty nechapes na tom ze ked pozeram politicku debatu tak moderator si ma svoje politicke nazory nechat pre seba? Ze nema robit hovorcu politickej strany? Ak chce robit politiku tak hybaj do politiky. A je mi jedno ktorej strane nadrzuje.
Zamestnavatel ho neplati za to aby tam sedel ako oponent ale aby moderoval diskusiu. Ked chce prezentovat nazor tak nech urobi relaciu "Moj nazor" a ponukne ju tv.
" tupelo smerácke " aha tak o den som sa sekla... az teraz ste zacali nadavat tym co maju iny nazor 😁 ze si na tie prsty neviete aspon v jednwj diskusii sadnut
@dadis vies co Na telo aj o 5min 12 v Stv som si par x pustila pred volbami ale vypla presne pre tento pristup. Musela by som hladat v archive. Co som vydrzala pozerat je Bielik a Kral v TA3.
Ja mam totiz pocit ze to ze tv preferovali terajsiu opoziciu na cele s PS bola demokracia a sloboda slova. A ked niekto namietne ze by to tak nemalo byt tak je to cenzura a nesloboda. Toto mi vadi.
@dadis uf to si fakt nespominam, skusim pozriet, ja som chcela pozerat viac diskusii kvoli kandidatom, ale viem ze sme s muzom naraz povedali "preco hovori za XY? Ved ten sedi vedla neho, preco nereaguje..." a zopar takychto vstupov a prestali sme pozerat. To iste o 5min12. Ja chapem ze maju nazor aj ze sa nechaju uniest ale su profici, tak nechaju hovorit politikov. Ja chcem vediet ako reaguju konkretni politici a nie moderator.
A teraz to aj vidim na tych opozicnych stranach, chyba im ta pohotovost, pripravenost reagovat. Pridu mi uplne bezzubi. Moderatori to za nich v tych debatach dali ale to volicovi zjavne nestacilo.

Cakam kedy pride vyzva na "bojkot a nesledovanie Markizy" na zaciatok aspon na 24h. To by s vedenim mohlo pohnut, lebo mozu sice vsetko ale divaka sledovat svoj program nedonutia.
Uz aj tak im klesne sledovanost ked zrusili Na telo. Som zvedava co Markiza vymysli.