Migrácia v Nemecku a Taliansku
Ahojte. Žila som pár rokov v Nemecku, aj v Taliansku a strašne ma mrzí ako tieto krajiny dopadli a možno ešte len dopadnú skrz migráciu. Dá sa to podla vás zvrátiť? Tí ludia toho majú plné zuby, boja sa deti púšťať von :( myslíte že celkovo je to už s EU v ....? Dnes ma to tak prepadlo, pozerala som nejaké zahraničné videa, som aj v kontakte s pár ľuďmi žijúcimi v cudzine a je mi z toho úzko. Až tak sa do politiky nevyznám, len tak zbežne si niečo prečítam aby som bola v obraze, tak som si chcela prečítať vaše názory ako to vidíte, či máte obavy, alebo naopak ste s tým ok. Ďakujem
@anonym_4e32a2 v Taliansku je fakt hrozna situácia. Na jednej strane je to tam komplet zamigrovane (hoci uznávam, že menej ako napr. vo Francúzsku) a na druhej mladí povodní Taliani nemajú žiadnu budúcnosť v Taliansku. Aj preto sú korporaty v Bratislave preplnené Taliani (hlavne od Neapola smerom na juh).
Áno je to zle. V zahraničí žijem skoro 10 rokov a je to každým rokom horšie. Problém nie su Turci ale ti co tu začali prichádzať od rok 2016 (Afganci, Syrcania, a pod) roky poberajú dávky a nic nerobia. Ved nech sa len spytaju Nemcov v Berlíne, Hamburgu, Frankfurte ,Pforzheime ci Mannheime
@anonym_5e3cf7 Asi nežijes v Brennpunkt-e však? Za chvíľu bude celé Nemecko Brennpunkt.
@anonym_1bc8e2 s výnimkou Chemnitzu a pod
Tak ak tu niekto popiera fakt, ze Europa uz nie je tym cim bola, tak zrejme dlho nevytiahol paty z obchadzaneho Slovenska (este aj Ukrajinci masiruju dalej).
Anglicko je v katastrofalnom stave. Lukrativne hotely dostavaju dotacie, aby poskytli ubytovanie imigrantom (vacsinou chlapom z Afriky), z tych stvrti sa stavaju geta. O incidentoch v hradnej doprave a vobec na uliciach sme snad vsetci informovani.
Nemecko je katastrofa sama o sebe. Zacinaju Vianocne trhy - uvidime. Ked uz niekto napadne skolkarov, tak skutocne je tam problem s mentalnym nastavenim (neslo o domaceho).
Francuzsko, cesta taxikom, Charles de Gaulle - centrum, to ani neuveris, ze si v Europe.
Holandsko, ak sa nahodou zatulas do severneho Amsterdamu, tak mozes byt rad ak sa vratis spat s bicyklom a notebookom.
Ale asi bude platit to z uvodneho prispevku, ze sa v politike nevyznas, ked sa pozastavujes nad tymto a nie nad totalnou apokalypsou u nas
@mircalla Tak ty zas naopak politikou asi žiješ.Je mi ľúto,že si nešťastná a máš paranoje z apokalypsy.Sprav si medovkový čaj,pekný večer.
@anonym_autor ja som sa nedávno vrátila z Ríma a je mi do plaču. Štvrť kde mám priateľov bola pred desiatimi rokmi krásna čistá typicky talianska. Teraz je tam Pakistan. A Bangladéš. S Talianskom to už nič nemá spoločne. A ten bordel na ulici ..normálne podpätky som mala v odpadkoch zaborene keď som išla po ulici.
@hopsas Veď toto presne počúvam od domácich, len nechápem tú rozpoluplnosť že niekto vychvaluje do nebies a že nič hrozné sa nedeje a iní -najmä tí domáci sú zúfalí.
@anonym_autor ja som sa nedávno vrátila z Ríma a je mi do plaču. Štvrť kde mám priateľov bola pred desiatimi rokmi krásna čistá typicky talianska. Teraz je tam Pakistan. A Bangladéš. S Talianskom to už nič nemá spoločne. A ten bordel na ulici ..normálne podpätky som mala v odpadkoch zaborene keď som išla po ulici.
@hopsas presne toto je problém Talianska - severné Taliansko je zamigrovane (Pakistan či, Bangladesanmi, Afričana a napr. aj Hispanci v Jánovce) a juh Talianska chudobný, ale tiež multikultune obohatení Africanmi.
@anonym_28e968 podľa mňa záleží dôvod migrovania, samozrejme, že je to úplne iná mentalita ale nadávať na každého migranta je asi na úrovni vykrikovania, že všetci Ukrajinci sú hluční a neprispôsobiví…
@a0 Trvam na tom, co som hore uviedla. A nebavim sa o Ukrajincoch.
Áno je to zle. V zahraničí žijem skoro 10 rokov a je to každým rokom horšie. Problém nie su Turci ale ti co tu začali prichádzať od rok 2016 (Afganci, Syrcania, a pod) roky poberajú dávky a nic nerobia. Ved nech sa len spytaju Nemcov v Berlíne, Hamburgu, Frankfurte ,Pforzheime ci Mannheime
@lapersefona Presne na týchto migrantov som narážala. Ale niekto tu musí prekrúcať a písat, že aj Slováci sú migranti a podoobne
@hopsas Veď toto presne počúvam od domácich, len nechápem tú rozpoluplnosť že niekto vychvaluje do nebies a že nič hrozné sa nedeje a iní -najmä tí domáci sú zúfalí.
@anonym_autor záleží kde bývaš. Bohatí majú strážené rezidencie...normálni ľudia majú problém a ja to vidim každým rokom viac
@lapersefona Presne na týchto migrantov som narážala. Ale niekto tu musí prekrúcať a písat, že aj Slováci sú migranti a podoobne
@anonym_autor Slovaci, Poliaci migruju za pracou a velmi rychlo sa asimiluju a infiltruju.
Toto je prirodzena migracia, kedy sa zaclenis (vlasnym pricinenim) do domaceho obyvatelstva. Vsetko ostatne je nevydareny a nefunkcy "projekt".
@mircalla Tak ty zas naopak politikou asi žiješ.Je mi ľúto,že si nešťastná a máš paranoje z apokalypsy.Sprav si medovkový čaj,pekný večer.
@anonym_autor Nezijem nou, ale mam o politike v tomto state aspon zakladne informacie naroziel od teba. Ty zjavne zijes v nejakej bubline. Ale tak sama si to priznala. Ano, nie je to ako kedysi nikde v Europe, ale trapia ma skor problemy v tomto state
Predtým som roky robila vo Viedni, prešla som do nemeckej firmy, kam služobne lietam niekolkokrat do roka, v Paříži mám tetu, v Švédsku rodinu. Všade je to ovela horšie než bolo, a sťažujú sa prave ti domaci, vidno to bohuzial aj v prieskumoch (fpo, afd).
@anonym_autor Nezijem nou, ale mam o politike v tomto state aspon zakladne informacie naroziel od teba. Ty zjavne zijes v nejakej bubline. Ale tak sama si to priznala. Ano, nie je to ako kedysi nikde v Europe, ale trapia ma skor problemy v tomto state
@mircalla Ako si na to prišla že žijem v bubline? 😀 Lebo sa nesťažujem na Slovensko ako je zvykom? Keď mi raz nič nechýba, tak nebudem za každú cenu ovca a nebudem beeekať so stádom. Nemám skrátka potrebu srať si do vlastného hniezda a hovoriť ako je tu všetko celé zle. A áno priznala som, že politikou nežijem,mám iné záluby,skús si ich najsť aj ty a možno sa ti bude žiť lepšie.
@mircalla Ako si na to prišla že žijem v bubline? 😀 Lebo sa nesťažujem na Slovensko ako je zvykom? Keď mi raz nič nechýba, tak nebudem za každú cenu ovca a nebudem beeekať so stádom. Nemám skrátka potrebu srať si do vlastného hniezda a hovoriť ako je tu všetko celé zle. A áno priznala som, že politikou nežijem,mám iné záluby,skús si ich najsť aj ty a možno sa ti bude žiť lepšie.
@anonym_autor No mne pride smiesne ako tu uz poznamenala jedna uzivatelka, ze ti nevadi, ze ti rozkradaju krajinu a trapia ta miesto toho migranti v Nemecku. Nuz, hlavne teda, ze si tu spokojnucka. Ale bud dalej ignorant, takych presne potrebujeme, aby ju mohli rozkradat aj nadalej.
@anonym_autor No mne pride smiesne ako tu uz poznamenala jedna uzivatelka, ze ti nevadi, ze ti rozkradaju krajinu a trapia ta miesto toho migranti v Nemecku. Nuz, hlavne teda, ze si tu spokojnucka. Ale bud dalej ignorant, takych presne potrebujeme, aby ju mohli rozkradat aj nadalej.
@mircalla Znodneme sa, že sa nezhodneme. Pekný večer prajem
@anonym_autor To nie "ako je zvykom:. To je o tom, ci chces vidiet, co sa u nas deje alebo mas vymyty mozog smerackou propagandou. Malokto sa k tomu prizna, takze sa kludne tvar, ze ta politika nezaujima. Len migranti. Pekny vecer.
@anonym_autor To nie "ako je zvykom:. To je o tom, ci chces vidiet, co sa u nas deje alebo mas vymyty mozog smerackou propagandou. Malokto sa k tomu prizna, takze sa kludne tvar, ze ta politika nezaujima. Len migranti. Pekny vecer.
@mircalla Ach žena choď už spať,lebo to sa nedá čítať tieto tvoje drísty 😀 Pred chvílou si mi napísala, že vidieť že sa nevyznám v politike, teraz že sa tvárim, že ma nezaujíma politika a už som aj smeráčka 😂 piate cez deviate. Ja som chcela iba vedieť akí majú ľudia názor na migráciu, lebo ma mrzí ako vyzerajú krajiny ktoré mi prirástli k srdcu. That's all.
@mircalla Ach žena choď už spať,lebo to sa nedá čítať tieto tvoje drísty 😀 Pred chvílou si mi napísala, že vidieť že sa nevyznám v politike, teraz že sa tvárim, že ma nezaujíma politika a už som aj smeráčka 😂 piate cez deviate. Ja som chcela iba vedieť akí majú ľudia názor na migráciu, lebo ma mrzí ako vyzerajú krajiny ktoré mi prirástli k srdcu. That's all.
@anonym_autor A to je prave to zaujimave, ze ako vyzera Slovensko ta nemrzi.
@anonym_autor moja sestra žije v Británii dlhé roky, má dokonca už aj dvojité občianstvo. Ja som dlhé roky žila tiež na Zapade. Iste, su tam getá, najmä vo väčších mestách, ale určite to nevnímam tak, že je to tam beznadejne. Najmä preto, že som už čo to videla, čo sa deje na Slovensku po zotmení v Bratislave či Košiciach, toľko opitých, sieťovaných, a kadečo iné ( zapojte predstavivosť) a dokonca aj v menšich mestách na stanici+ nás problém s neprispôsobivými...Kto má v zahraničí slušnú prácu, žije si pekne a keď si dáva bacha a neriskuje zbytočne nočný život a pod. tak aj bezpečne.
Ja len na margo debaty čo čítam vyššie - toto nie je zalezistost politiky aj keď migráciu podporujú najma voliči PS. Ja osobne na politiku kašlem, ale viem čo vidím... A nedávno nás došiel navstivit známy z Nemecka, je to učiteľ. Odchádza zo svojej školy a chce ísť ďaleko na vidiek čo najďalej od mesta kde žije. A hádajte prečo sa tak rozhodol a co ho k tomu dohnalo. A nie je sám čo zo školstva vo veľkom nemeckom meste odchádza, ako nám povedal.
@anonym_autor moja sestra žije v Británii dlhé roky, má dokonca už aj dvojité občianstvo. Ja som dlhé roky žila tiež na Zapade. Iste, su tam getá, najmä vo väčších mestách, ale určite to nevnímam tak, že je to tam beznadejne. Najmä preto, že som už čo to videla, čo sa deje na Slovensku po zotmení v Bratislave či Košiciach, toľko opitých, sieťovaných, a kadečo iné ( zapojte predstavivosť) a dokonca aj v menšich mestách na stanici+ nás problém s neprispôsobivými...Kto má v zahraničí slušnú prácu, žije si pekne a keď si dáva bacha a neriskuje zbytočne nočný život a pod. tak aj bezpečne.
@anonym_503553 Na Slovensku v mestach sama socka a je to stale horsie - fetaci, obrovsky pocet bezdomovcov, totalne vzrastla kriminalita. Ale vsak preco nie, kedze je to beztrestne.
Nesmies zabudnut na to, ze pre nich si prve roky tiez migrant. Haved z vychodu, co ide brat pracu a prachy. Neskor si kazdy spravi reputaciu a nejak zapadne. My mame v rodine muza ludi silne FPÖ dezole a su so mnou v pohode, ale veria comukolvek okolo migracie. Ako realne problemy s tym su, ale nie tak, ako sa to prezentuje. Zalezi kde clovek byva. Byvas v BA v Pentagone a mas high society okolo. Byvas vo Favoriten v nejakej casti a mas horor vo Wien ako vysity. Tak je to vsade.
Ja len na margo debaty čo čítam vyššie - toto nie je zalezistost politiky aj keď migráciu podporujú najma voliči PS. Ja osobne na politiku kašlem, ale viem čo vidím... A nedávno nás došiel navstivit známy z Nemecka, je to učiteľ. Odchádza zo svojej školy a chce ísť ďaleko na vidiek čo najďalej od mesta kde žije. A hádajte prečo sa tak rozhodol a co ho k tomu dohnalo. A nie je sám čo zo školstva vo veľkom nemeckom meste odchádza, ako nám povedal.
@hopsas jaj, tak zo školstva odchádzajú ľudia húfne aj na Slovensku. A je to z časti kôli deťom samotným - si ťažšie zvládnuteľné a vyskakujú, z časti kôli ich rodičom, ale aj platovo, ako vieme. Ak to chcete robit dobre, musíš mať niečo v hlave, takí ľudia potom buď časom odídu, alebo robia doslova charitu. Rozdiel je len ten, že na SK to je všade, zatiaľ čo v Nemecku sú ešte časti, kde je to trochu lepšie. Napr. spomínany vidiek.
@anonym_28e968 asi tým, že som vyrastala v zmiešanej krajine to vidím inak.
@a0 Ja momentalne zijem v zmiesanej krajine.
@hopsas asi mesiac dozadu tam boli 2 moje zname, a hovorili, ze tam bolo cisto
Vo svetovych metropolach ako Londyn, Berlin,Pariz predsa nemozme cakat ze budu zit len domaci. Urcite sa aj bojis ze v Parizi je na ulici vacsi vyskyt cernochov ze? Pritom tam normalne ziju uz desatrocia. Slovaci v zahranici su tiez brani ako podradni ludia co ani nikdy nevideli pracku. Problem je ze vacsinou migruje ta nevzdelana, nizko kompetentna cast obyvatelov, slovakov tzv dezole (skladnici, robotnici, pomahaci v AT De a spol kde zarobia minimalnu mzdu ale na SK je to ako bohac). Tito ludia rychlo uveria fake videam a hoaxom na facebooku. Inteligent, vzdelanec, spicka v odbore sa nestazuje a negula ocami ze v parizi su cernosi (vid francuzska okupacia severnej afriky), turci v nemecku (po 2 sv vojne si nemci zavolali tr muzov aby prisli pomoct pri budovani krajiny po prehre nemecka a prirodzene sa tato skupina rozsirila a rozrastla, podla roznych ankiet ich nemci beru ako sucast krajiny), Hispanci v Britanii, atd atd. Samozrejme po 2015 prisli syrcania (tam vacsina ludi nerobila problem, pamataj ze pred vojnou mala syria lepsiu ekonomiku ako slovensko) ale prisli aj rozny spekulanti a nevzdelanci a problemove skupiny. Ukrajinci zasa vo velkom vyberaju davky vo viacerych krajinach naraz, donedavna zili zadarmo vo velkych bytoch napr v BA zatial co vychodniar si tam platil polku vyplaty za drahe podnajmy, ukrajinci suntu uz v tak velkych mnozstvach a stale sa mnozia ze coskoro budu aj v parlamente. Ale ty sa bojis ze vo svete je v obchodaku policaj so samopalom. Je to bezne zabezpecenie kontroly, v niektorych krajinach sokonca pri kazdom vstupe do obchodne centra prechadzas cez skenner a su tam policajti a nikomu to nevadi. To je tak ked ktosi vysiel za humno.
@mircalla V podstate spokojnučká, dík za opýtanie. Mám dobrú prácu,kolegov,priatelov, som na blízku mojej rodine, krásnu prírodu,dieťa ktoré sa nebojím poslať von s kamarátmi a hlavne som doma 🙏 študovala som v zahraničí aj žila a ja som svoje šťastie našla tu,ale zároveň veľmi rada cestujem a mám známych v zahraničí v menovaných krajinách a je mi ich ľúto.A ty spokojnučká?
@anonym_autor Ja to vidim trosku v sirsom kontexte. Tiez mam dobru pracu a kolegov, ale vladne nam mafia, co rozkrada verejne financie aj eurofondy, sme skorumpovana krajina ekonomicky na chvoste EU a padame stale hlbsie. Nulova vymozitelnost prava, katastrofalne zdravotnictvo, nicenie kultury, ziadne peniaze na buduce dochodky, podlizovanie Rusku, rastuca kriminalita, negativne vnimanie Slovenska v zahranici. Pokial ti to vyhovuje, ok.
@anonym_autor prestaň sledovať média. Všetko zveličujú.