Migrácia v Nemecku a Taliansku
Ahojte. Žila som pár rokov v Nemecku, aj v Taliansku a strašne ma mrzí ako tieto krajiny dopadli a možno ešte len dopadnú skrz migráciu. Dá sa to podla vás zvrátiť? Tí ludia toho majú plné zuby, boja sa deti púšťať von :( myslíte že celkovo je to už s EU v ....? Dnes ma to tak prepadlo, pozerala som nejaké zahraničné videa, som aj v kontakte s pár ľuďmi žijúcimi v cudzine a je mi z toho úzko. Až tak sa do politiky nevyznám, len tak zbežne si niečo prečítam aby som bola v obraze, tak som si chcela prečítať vaše názory ako to vidíte, či máte obavy, alebo naopak ste s tým ok. Ďakujem
@gabrielkaa no ten vypadá 😀 väzenie mu evidentne neprospieva
@karolinakr čert ako z katalógu
@karolinakr nie som si istá či predtým vyzeral lepšie 🙂
@anonym_5e3cf7 prečo náhodička? Normálna vec.Vela sa o tom teraz hovorí, keď človek sleduje jeden útok za druhým tak je normálne že sa o tom diskutuje. Zazrela som aj tú druhú diskusiu a určite pribudne aj tretia, štvrtá, piata..... Keď ťa to rozčuluje choď prispievať inde - jednoduché. Nehovorím,že mám zrovna úzkostné stavy,ale mrzí ma to a zaujíma.
V Nemecku 300krat bezpečnejšie ako na Slovensku?To je gól 😂 Teda ak si žila v osade tak chápem.
@anonym_autor na SK mame hranateho birmovaneho komunistu, tak k nam uz ani ti migranti nechcu prist. Mladi aj tak stale utekaju na ten zly skazeny zapad. Zo SK bude za chvilu prachnivy skanzen, ostanu len dochodci a montaznici z Uzbekistanu. To sa este len potom budu zakladat diskusie, ake je Nemecko a Taliansko bakane 🤣 mircalla ti pekne nastavila zrkadlo 🐖👎ostan doma a odpoj internet 🤦♀️
@liv1 toto je na dennej baze, tito aspoň prežili, boli tam znasilnenia + vraždy tinedžeriek, ale nepovedz nahlas, lebo sme hnusni rasisti! ...už toto nekomentujem..Europa si vykopala svoj vlastny hrob
@karolinakr No, ono to není tak o národnosti/ náboženství/rase, ale o lidech (zda je to dobrý nebo zlý člověk) - na původu člověka vůbec nezáleží. Jinak i u nás se umí migranti ze Slovenska předvést...
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-tri-cizinci...
@karolinakr No, ono to není tak o národnosti/ náboženství/rase, ale o lidech (zda je to dobrý nebo zlý člověk) - na původu člověka vůbec nezáleží. Jinak i u nás se umí migranti ze Slovenska předvést...
@dahliaa to boli cigáni
@dahliaa romske etnikum
@dahliaa to boli cigáni
@karolinakr milujem,keď niekto napíše, že to boli Slováci ale už nenapíše,že to boli osadníci. Ono je to totiž dosť veľký rozdiel. Ale pri Dahlii je toto klasika - prekrútiť všetko ako sa len dá len aby jej to pasovalo 🤦🏼♀️
@dahliaa to boli cigáni
@karolinakr Cigáni/necigáni... Byli to migranti ze Slovenska... Tohle ti může udělat bílej, černej nebo klidně i žlutej. Slovák, Čech, Maďar nebo klidně Arab...
@karolinakr Cigáni/necigáni... Byli to migranti ze Slovenska... Tohle ti může udělat bílej, černej nebo klidně i žlutej. Slovák, Čech, Maďar nebo klidně Arab...
@dahliaa no ale oni su ine etnikum, akurat eozpravali po slovensky, lebo romsky by im nikto nerozumel. Nie je to bezny slovak. To ale netvrdim, ze ziaden slovak nikdy nikoho neznasilnil.
@dahliaa to boli cigáni
@mizoko Překrucuji. Samozřejmě. 😉 Jak typické u tebe a přitom jsem napsala jen pravdu, klamárko... 😁 Chápu, tohle Slováci přece nedělaj...
Tohle byl asi taky cigán... https://www.idnes.cz/praha/zpravy/za-sest-znasi...
@dahliaa no ale oni su ine etnikum, akurat eozpravali po slovensky, lebo romsky by im nikto nerozumel. Nie je to bezny slovak. To ale netvrdim, ze ziaden slovak nikdy nikoho neznasilnil.
@zuzana76 to jej ťažko vysvetlis. Ona rada hádže všetko do jedného mecha a potom z toho vyťahuje čo sa jej hodí hoc ako pomiešane. A vyslovene to robí zámerne. A áno,akékoľvek etnikum alebo príslušné k akéhokoľvek národa môže kradnúť,klamať alebo znásilňovať. Len by bolo dobré aby sa nemiešali hrušky s jablkami
@zuzana76 to jej ťažko vysvetlis. Ona rada hádže všetko do jedného mecha a potom z toho vyťahuje čo sa jej hodí hoc ako pomiešane. A vyslovene to robí zámerne. A áno,akékoľvek etnikum alebo príslušné k akéhokoľvek národa môže kradnúť,klamať alebo znásilňovať. Len by bolo dobré aby sa nemiešali hrušky s jablkami
@mizoko 😄 A přeci se opět shodneme. V podstatě píšeš to stejné, co jsem napsala já výše a co bylo také záměrem mého příspěvku. 😘
@dahliaa ja neviem ci ty nevidis rozdiel medzi narodmi, medzi etnikami? Ci tebe pride v poriadku, ze napr. v takom Afganistane, zena je menej nez nic, ale uz ked afganci chodia po Europe, zrazu si vazia zeny? 😁 No to urcite. Videla som v Taliansku tie “mesta” a miesta ciernych pristahovalcov. Nepracuju, povaluju sa, zle robia. Vyciciavaju stat, beru davky ale nicim neprispievaju. Mnohi. Vacsina. A takych aj z inych krajin je nespocet. Tolko som toho videla aj o Francuzsku. Ci vy si myslite, ze ak budete tvrdit ze “skutok sa nestal”, tak sa naozaj nestal? Vyssie som pridala link na zvysenu kriminalitu migrantov. Je to neodskriepitelne, akokolvek by ste chceli tvarit sa ze nie, je to tak.
@dahliaa ja neviem ci ty nevidis rozdiel medzi narodmi, medzi etnikami? Ci tebe pride v poriadku, ze napr. v takom Afganistane, zena je menej nez nic, ale uz ked afganci chodia po Europe, zrazu si vazia zeny? 😁 No to urcite. Videla som v Taliansku tie “mesta” a miesta ciernych pristahovalcov. Nepracuju, povaluju sa, zle robia. Vyciciavaju stat, beru davky ale nicim neprispievaju. Mnohi. Vacsina. A takych aj z inych krajin je nespocet. Tolko som toho videla aj o Francuzsku. Ci vy si myslite, ze ak budete tvrdit ze “skutok sa nestal”, tak sa naozaj nestal? Vyssie som pridala link na zvysenu kriminalitu migrantov. Je to neodskriepitelne, akokolvek by ste chceli tvarit sa ze nie, je to tak.
@liv1 v taliansku davky neexistuju. To len tak na okraj...
@vevesh v Taliansku smelinuju všetko čo sa dá. Hlavne sa držia okolo vlakových a autobusových staníc a ponúkajú na predaj kde čo. Úplne šialené to je. Ale vo vnútri miest som ich nevidela. Aspoň nie v takom počte. To skôr na okrajoch.
@mizoko to viem, vacsina sa snazo dostat kdekolvek na sever a za co kolvek, co mozu predat alebo ukradnut🫤🫤to je "pomsta" talianskej politiky pre eu za to, ze sa na nich vybodli...🤷♀️🤷♀️
@mizoko to viem, vacsina sa snazo dostat kdekolvek na sever a za co kolvek, co mozu predat alebo ukradnut🫤🫤to je "pomsta" talianskej politiky pre eu za to, ze sa na nich vybodli...🤷♀️🤷♀️
@vevesh v ESP som taký zlý pocit nemala aj keď sme bývali v prisťahovaleckej stvrti. Úplne iný druh prisťahovalcov tam bol. Taký mix ale nerobili výtržnosti,nesmelinovali ani nerobili bordel. V ESP ale všeobecne boli prísnejšie pravidlá a veľa hliadok po mestách aj tých malých. V IT je to také viac lazo-plazo a tak to aj vyzeralo 😅
@zuzana76 nie, toto rasisticke nie je a o tomto dana osoba ani nepisala. Treba citat poriadne a s porozumenim.
@vevesh ja citam, ja som sa pytala na moju situaciu a moje vnimanie. Lebo ja to tak mam, podla niektorych autorov je aj to rasizmus. Som uz davno vydata, takze jento pase, ale rozmyslala som, ci by som vedela mat vztah s clovekom inej rasy. Kludne by som ho mohla mat ako lekara, uictela, kadernika cokolvek, ale nepritahuje ma fyzicky nikto z inej rasy. Moze sa mi pacit ako clovek, ze je vtipny atd… ale nestacilo by to. Podla niektorych autorov je aj toto rasizmus, lebo odmietas toho cliveka po fyzickej stranke.
@liv1 😁
@vevesh ja citam, ja som sa pytala na moju situaciu a moje vnimanie. Lebo ja to tak mam, podla niektorych autorov je aj to rasizmus. Som uz davno vydata, takze jento pase, ale rozmyslala som, ci by som vedela mat vztah s clovekom inej rasy. Kludne by som ho mohla mat ako lekara, uictela, kadernika cokolvek, ale nepritahuje ma fyzicky nikto z inej rasy. Moze sa mi pacit ako clovek, ze je vtipny atd… ale nestacilo by to. Podla niektorych autorov je aj toto rasizmus, lebo odmietas toho cliveka po fyzickej stranke.
@zuzana76 odmietnuť môžeš aj belocha lebo tá fyzicky nepriťahuje. Zase nepreháňajte s takými vecami 🤦🏼♀️ nie je to rasizmus,je to fyzické a keď ťa nepriťahuje tak sa máš premôcť len aby si nedostala nálepku?
@zuzana76 prepac, ale toto nemozes vediet. Ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy. Ja som tiez nechcela nikoho ineho ako slovaka a osud mi privial do cesty muza a to bol "clovek pre mna", bez ohladu na povod. Ak mas az odpudzujuci pristup s tym, ze si "lepsia" ako urciti ludia a preto si s clovekom nezacnes, tak ano, toto je oznacovane ako rasista- mala som taku spoluziacku a netajila sa tym, ze "biela rasa a idealne slovensky povod e nadradenejsi" - ona neuznavala ludi od slovenska juznejsie - ziadnych.🤐🤐
@zuzana76 prepac, ale toto nemozes vediet. Ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy. Ja som tiez nechcela nikoho ineho ako slovaka a osud mi privial do cesty muza a to bol "clovek pre mna", bez ohladu na povod. Ak mas az odpudzujuci pristup s tym, ze si "lepsia" ako urciti ludia a preto si s clovekom nezacnes, tak ano, toto je oznacovane ako rasista- mala som taku spoluziacku a netajila sa tym, ze "biela rasa a idealne slovensky povod e nadradenejsi" - ona neuznavala ludi od slovenska juznejsie - ziadnych.🤐🤐
@vevesh ako vravim, uz som vydata, takze pase, ale cernosi m absolutne nepritahuju, vobec, moslim, tam by bol problem s kulturnym nastavenim. Chcela by som, aby moje deti boli krestania (co teda v molimskej viere musia byt po otcovi), milujem vianoce a zakazovanie slavenia by som netolerovala, cize tam by zrejme toez k nicomu neprislo. To by musel byt ze absolutne neveriaci moslim, ktoremu by to bolo jedno. Aziati sa mi tiez nepacia fyzicky. Nemam to z pozicie nadradenosti, ale jednoducho hladala by som v europe, pripadne latinska amerika. Ostattne kultury su pre mna totalne sexualne nepritazlive.
@vevesh ako vravim, uz som vydata, takze pase, ale cernosi m absolutne nepritahuju, vobec, moslim, tam by bol problem s kulturnym nastavenim. Chcela by som, aby moje deti boli krestania (co teda v molimskej viere musia byt po otcovi), milujem vianoce a zakazovanie slavenia by som netolerovala, cize tam by zrejme toez k nicomu neprislo. To by musel byt ze absolutne neveriaci moslim, ktoremu by to bolo jedno. Aziati sa mi tiez nepacia fyzicky. Nemam to z pozicie nadradenosti, ale jednoducho hladala by som v europe, pripadne latinska amerika. Ostattne kultury su pre mna totalne sexualne nepritazlive.
@zuzana76 Jen taková vsuvka, ale ,,absolutne neveriaci moslim" je slovní spojení, které opravdu neexistuje 😁 buďto je to muslim = věřící (slovo ,,muslim" je odvozeno z arabštiny a znamená „podřizující se Bohu“ a tu víru v Boha prostě má) nebo je to nevěřící = nemuslim. Ale slovní spojení ,,nevěřící muslim" neexistuje. Nemůže být nevěřícím a zároveň muslimem. To se absolutně vylučuje. Může být muslim, který nepraktikuje a neřídí se zákony Boha, nemodlí se... Pak je ale otázkou, jestli takový člověk je stále muslimem. Z hlediska náboženství (toho, co víme od Boha a proroka Muhammada), člověk, který Boha nerespektuje - úmyslně a těžce hřeší, neřídí se zákony Boha, nemodlí se nebo se o Islámu/Bohu dokonce vyjadřuje hanlivě, muslimem není, ale tohle soudit bude Bůh. Jen on ví, co má člověk skutečně v srdci. Ale je třeba i praktikovat, modlit se, postit se a Boha respektovat a řídit se Jeho zákony...
@anonym_autor zase sa tu celá debata zvrhava na náboženské harasenie jednej ženskej. Všade,ale všade musí pchať svoju náboženskú propagandu a celé to zatiahnuť do debaty o "jedinom právom a najlepšom nabozenstve na svete ktorému niet páru a ktoré ona jediná vyznáva najlepšie a nikto iný" 🤦🏼♀️ prosim adminov o možnosť blokovať si takéto fanaticke osoby - už je to naozaj cez únosnú mieru toto vkuse čítať v každej diskusii.
A danej osobe odporúčam už prečítať aj nejakú inú knihu okrem kuranu lebo už je fakt mimo z toho.

Teraz sa začína proces kde presne pred rokom na vianočných trhoch zavraždil 6 ľudí. Vrátane 9 ročného dieťaťa.
https://m.bild.de/news/inland/der-prozess-im-li...