Možné podmienečné prepustenie Černáka
Dievčatá , zaujíma ma Váš názor.
Videla som film Miki a v kine som bola na Černáka.
Za chvíľu ma pojednávanie kde sa má rozhodnúť či bude podmienečne prepustený.....
Aký máte názor na to vy ? Pýtam sa pretože som dnes videla video na YT, kde sa to pýtali a väčšina teda bola proti.
Môj názor : Zmeniť sa mohol samozrejme, každý človek môže oľutovať, a zmeniť sa počas života , ale pravdou ostáva že zabil kopec ľudí , tak by mal ostať sedieť ...to je môj názor .
@zuzanita1609 ????? Žeby ho niekto ľutoval, to v mojom príspevku práve nie je. Akurát sa o ňom píše že je psychopat, ale aj alickapusinka píše že psychopat nie je. Vraždil z majetkového prospechu, nie pre psychopati, to so sa chcela opýtať. Ľútosť bola len tebou domyslena🤬
@wanduska327 Paradox je,že zabiješ jedného človeka dostaneš cca 25 rokov,zabiješ 32 ľudí a šanca je,že dostaneš po rovnakých rokov na slobodu.
@rejka7 On vraždil len preto,že sa niekto len zle na neho pozrel. Psychopat presvedčí obyčajného,aj odborníka,že nie je psychopat. Aj keď pán Heretik je pán ozaj vo svojom obore, uznávam.
@zuzanita1609 A hlavne manipulátor!!! Vedei ovplyvniť ľudí okolo seba a vie to aj teraz..Je to narcis a stále VRAH!
@zuzanita1609 Taký presvedčivý všetkých naokolo a urobí ešte zo seba obeť.
@wanduska327 Poznám osobne človeka (vraha) nie tak dávno vyšiel po vyše 20.rokoch na slobodu.Vsetci v dedine dúfali a modlili sa,aby sa tam nevrátil.
Ťažko sa mu darí zaradiť sa späť do života.Vratil sa a je v podstate bezdomovec.Nikde ho nechceli zamestnať.
Mama mu umrela ,ešte keď bol v base,rodičovský dom prepísala na druha a on nemá nič,ziadnu rodinu.Teraz vraj išiel robiť von a neverí nik,že pracuje a ze sa živý legálne. Keďže drogy, peniaze a moc urobili s neho monštrum.Uz v mladosti mal drogovú minulosť, krádeže, podvody a hovorilo sa,že bol zapletený s posvetím..a taký nemá čo robiť na slobode!
@cukroska mal veľa príležitostí zísť z kratšej cesty,ale 32 obetí (boh vie koľko ich reálne bolo) nespácha len tak niekto,kto je mladý, blbý a chce sa len obohatiť. Práve preto som nepozerala ten film, pretože by to ovplyvnilo môj pohľad. Mám napozerané, načítané rôzne príbehy od odborníkov, ktorí sa tomu venujú celý život. Raz niekto ,nespomeniem si už kto,ale bol Angličan,ktorý je tiež odborník v tomto obore povedal,že dobrý psychopat vie presvedčiť aj seba,že nie je psychopat,ale činy hovoria niečo iné. Preto veľa podobných,skoro všetci, pri odsúdení zrazu nájdu cestu k Bohu vo väzení. Ľudská myseľ je podľa mňa nekonečnejšia,ako taký nekonečný vesmír.
@zuzanita1609 Tak to súhlasím..taký by nemali mať vôbec právo na podmienečné prepustenie..
Veľmi veľký manipulator a veľa ľudí mu už žiaľ uverilo ..veľký kajúcnik.
@wanduska327 ako raz povedal fico na jednom vystúpení - čím väčší lotor, čím väčšia prostitútka, tým väčšia celebrita 🫢 takže čoskoro von a užívať si života. Pri tejto vláde sa mu bude sveta žiť.
Ja som pozerala dokument, kde sa vyjadril jeho ,,kamarát,, bol kulturista, že zabíjal, lebo ho to bavilo, že pri konci musel zabiť takmer každý týždeň niekoho, hoci aj bezdomovca..
On sa s tým normálne chválil a myslel si, že môže úplne všetko, že na neho nikto nemá, lebo v hlave úplne nasra*é..
Zákerný netvor čo naoko šúcha nohami, ale nepodpíše sa pod to nikto, kto si naštuduje výpovede svedkov, to nejde..
@rejka7 nebola u neho preukazana psychicka porucha, ktora by ho k tomu pudila. Nezabijal z potreby zabijat. Ako trebars masovi vrahovia. Zavrazdenie nespustalo u neho uspokojenie toho nutkania.
Takze to nemoze hrat na psychiatricky ustav. V case pachania cinnosti si bol plne vedomy svojich cinov, co robi, co to bude znamenat pre obete (ale bolo mu to jedno, statisticke cislo), bol si plne vedomy ich dosahov, rozhodoval sa rozumovo ich napriek tomu vykonat a mal v sebe brzdu to neurobit (pouzit akekolvek ine sposoby), ale nepouzil ju, lebo nevidel dovod, kedze mal pocit beztrestnosti. On nepodliehal niecomu, nad cim nevedel mat kontrolu, jeho bavilo testovat hranice, co este moze.
Choval sa proste ako rozmaznane dieta, co si dopriava.
Ale ak niekto ma v sebe to, ze najvyssou metou je on sam a ma pravo na veci (napr. peniaze, moc, postavenie,…), a preto bez problemov vrazdi, porucha tam stale je. No ina. Lebo to nie je nutkanie. Je to vedome rozhodnutie.
@moonlight1210 ďakujem za odpoveď, mňa práve zavádza fakt, že keď sa niekto dopustí toho, čoho sa on dopustil, že nie je psychopat v zmysle poruchy osobnosti. Po trestno-právnej stránke mi je to úplne jasné. V čase spáchania skutku bol príčetný a vedel ovládať svoje konanie, bol tam úmysel vraždiť, nikto nespochybňuje jeho vinu a trest, ktorý mu v rámci rozsahu trestov bol uložený ( maximum na SR). Ale čo je to za poruchu? Lebo v rámci porúch osobnosti zväzok B, je tam narcis, histrion, antisociálna porucha a hraničiari, to nič z toho nie je. No a zväzok A a C vôbec nepripadá v úvahu, nie je depresívny, uzkostny, vyhybavy, schizoidny, paranoidný a pod. Detstvo mal dobré, nebili ho, nebol v ústave ..., žena bývalá s ktorou bol od 19 rokov o ňom pekne hovorí, ani sa hneď nerozviedli, do basy za ním chodila, až v r. 2020, keď si tu Moniku nabalil 🤷.
@rejka7 žena o ňom pekne vraví, pretože to tak je. Tieto typy osobností,aj Eskobar bol podobná osobnosť (na rodinu sa nesiaha) to v skutočnosti majú tak,že nejakým zvráteným spôsobom dokážu neuveriteľné veci , najhoršie zverstvá mimo rodiny no a v súkromí,pri rodine sú úplné zlatíčka. Kopa masových vrahov je taká. Za mňa je to porucha osobnosti ako vyšitá.
@wanduska327 za to co spáchal ma byt v base až do konca života...
@rude_baby pokial mas doživotie, či výnimočný trest (alebo ako sa to vola) tak nemáš narok na prepustenie, sedíš do smrti. Teda ak to samozrejme smeraci nejako nezmenili... Cize "po starom" musel dostať "iba" 25 rokov, tam môžeš požiadať o podmienečne prepustenie po odpikani si 2/3 trestu.
ci sa zmenil, to je asi otazka na psychologov/psychiatrov, ci to vedia dostatocne posudit.. ci ho pustia, podla mna je to tak 50/50, chapem, ze zabil vela ludi a nic ho neospravedlnuje, ale kolko jeho kamaratov, ktori vrazdili s nim beha po slobode a to nikomu nevadi?
@crazy_cat_lady vraví sa tomu "odťať hadovi hlavu",keby není hlava,nie je ani had.
@rejka7 nie nieje psychopat pomohol nám svojou právničkou ked sme potrebovali pomoc na súd o dcérine odškodne.Napísala som mu či by nám nevedel pomôcť a pomohol.Nie nie je žiaden psychopat aj ja si myslim že za tým bol majetok peniaze a moc.
@alickapusinka Ale moc, honba za peniazmi charakter nezmení ani po 30tich rokoch.A paradoxne on nie je tip ktorý sklopí uši a zašije sa niekde do úzadia.
Pre takých ako on je to skúška ohňom. Lebo okopávať zemiaky v Telgárte nebude.
Podla mna ho neprepustia a co by robil? Ak by ho aj pustili,niekto ho urcite odstrani,ma dost nepriatelov.
@marca12 Som tiež toho názoru. Vlastne tá basa mu možno zachránila život.
@wanduska327 25 rokov je dlhá doba. V podstate 1/3 života. Ak bude pod kontrolou, bude viesť slušný život, bude pracovať a platiť dane, nevidím dôvod prečo mu nedať šancu. On dnes už nemá na to niekomu ublížiť, skôr sa sám môže stať terčom. Ak ho aj prepustia, tak to nebude mať ľahké. Môže sa dostať späť za hocijakú babalitu. Neverím, že by riskoval a zahodil takú šancu
@lienka.7 To nie je pravda. Doživotie bez možnosti prepustenia neumožňuje európska právna norma. Lipšic svojho času zaviedol tzv 3x a dosť, kde bola sadzba doživotie bez možnosti prepustenia a európsky súd to zamietol. Každý doživotne odsúdený môže požiadať o podmienečné prepustenie, ale či mu bude vyhovené, to je vec iná.
@gov uplny suhlas. A je uplne zvratene to, ze jeho by za jeho zlociny, ktore doslova dvihaju zaludok, pustili na slobodu a ostatni vazni, ktori sedia v base za ovela mensie zlociny, tam stvrdnu este pekne dlho. Z tohto zlocinca urobili medialnu hviezdu, a mozno aj sochu mu postavia v Telgarte, vraj sa tam chysta podnikat a venovat sa osvetovej cinnosti. Citala som nedavno clanok, ze sa pripravuje na mozny navrat do bezneho zivota. Kto vie, mozno to uz ma aj vybavene a ten sud bude uz len formalita, ani by som sa necudovala, kedze tolko rozruchu okolo neho zrazu v poslednej dobe. Treba len verit, ze tam zhnije navzdy, taky clovek si nezasluzi zit na slobode.
Neviem si dobre predstaviť, keby takéhoto človeka mali pustiť na slobodu...je to vrah, ktorý veľmi dobre vedel čo robí, koľkým rodinám zničil životy, deťom vzal otcov, ženy/matky ostali vdovy...nezaslúži si chodiť po slobode ani s monitorom na nohe!
@michaela16 Otázka je, prečo ho máme živiť možno ďalších 25 rokov keď je schopný viesť normálny život. Nech posúdia odborníci či to dokáže, a ak áno, tak nech je konečne tejto spoločnosti užitočný.

@rejka7 áno a len tak mladý a hlúpy dá niekoho namočiť do kyseliny a veľa iných zverstiev... ešte ho tu budú niektoré ľutovať,nie? Kristupana 🤦