icon

Nebezpečná politika Európskej únie

18. dec 2025

Čo si myslíte o politike EU? Podľa mňa by právo zákony EU nemali byť nadradené nad právom a zákonmi členských štátov v niektorých dôležitých oblastiach. EU bola založená za účelom voľného trhu a zlepšenia ekonomiky a cestovania občanov, nie aby nezmyselnými rozhodnutiami vyťahovala z peňaženiek občanov viac a viac peňazí. Ich zelená a militaristická politika je veľmi škodlivá. Rajchl to povedal veľmi správne, tak ako kedysi bolo Rakúsko -Uhorsko väzením národov, teraz je to EU. Je presadzovaný jeden názor, jedna politika, jedna ekonomika, všetko ostatné je nepodstatné (v tomto smere sú to aj výrazné prvky fašizmu). Podľa mňa by potrebovala EU reorganizovať a znížiť počet poslancov, je nonsens platiť cez 800 poslancov a ich aparát bez viditeľného prínosu, práve naopak, žiaden prínos sa nekoná a len škodia národným ekonomikám najmä krajinám strednej a východnej EU.
Aký máte na to názor?

Strana
z6
anonym_a0fc6a
18. dec 2025

Ja som platená z eurofondov. Som spokojná, tento stat by mi toľko peňazí nedal
Inak aj cestu do prace mam opravenú z eurofondov

janinah
18. dec 2025

Jedine nebezpecenstvo je ruská hrozba a ak sa nezomkneme vsetci v EU tak sme v keli.Nie je čas vystrkovať rożky,lebo my 5 mil.Slovensko si čosi ideme dokazovať.

sisamisaaa
18. dec 2025

Za mňa určite tie zákony musia nechať štátom. Aj my sme čerpali dotácie, to ale neznamená že budem ich otrokom.

lentakyterapeut
18. dec 2025

Hlavne aby ludia neosprosteli. Poznsm par co sa biju do hrude treba vystupit. Hlupaci znicia vsetko. EU moze mat chyby ale stale ma viac vyhod. Len hlupakom to nevysvetlis.

anonym_a0fc6a
18. dec 2025
@sisamisaaa

Za mňa určite tie zákony musia nechať štátom. Aj my sme čerpali dotácie, to ale neznamená že budem ich otrokom.

@sisamisaaa ako presne vyzerá že si ich otrok?

rooskoliv
18. dec 2025

@anonym_autor taká otázka na zamyslenie.... Ako dosiahneš voľný trh, keď v každej krajine ti platia iné normy, regulácie a naši múdry poslanci sa pohrávajú s myšlienkou, že zakážu anglické slová v logách firiem a v názvoch produktov?

A rovnako voľný pohyb osôb, keď ti v každej krajine budú platiť úplne iné zákony aby si zachovala národnú identitu?

A to je presne dôvod, prečo EU zaostáva za US, alebo Čínou. Sme moc rozdrobení kôli takým dementom, ako súčasná vláda

oriesocek
18. dec 2025

@anonym_autor Ja to vidím trochu inak. Áno, EÚ má obrovskú byrokraciu a veľa vecí robí zbytočne zložito – s tým problém mám aj ja. Ale stále si myslím, že pre nás má EÚ viac plusov ako mínusov.
Spoločné pravidlá a spoločný postup nie sú samy o sebe zlé. Skôr je problém, že niektoré opatrenia sú prehnané alebo odtrhnuté od reality jednotlivých krajín. To ale podľa mňa znamená potrebu zmeny a tlaku zvnútra, nie odchod alebo otočenie sa smerom na Rusko.
Úprimne – radšej EÚ s chybami než „alternatívu“, z ktorej ľudia utekajú. Poznám rusov, ktorí odtiaľ odišli alebo doslova utiekli, a neodišli preto, že by sa mali príliš dobre. To nie je smer, ktorým by som chcela, aby išlo Slovensko. Reforma EÚ? Určite áno – menej byrokracie, menej nezmyselných regulácií, efektívnejšie fungovanie. Ale prirovnávať EÚ k väzeniu národov mi príde úplne mimo - citis sa ako vo väzení - zažila si komunizmus, ked si mohla ist na dovolenku maximálne na Balaton a sused ťa udal za všetko? to bolo väzenie..... V EÚ máš slobodu názoru, voľby, možnosť kritiky. To nie je detail, to je zásadný rozdiel. Takže za mňa: kritizovať EÚ je v poriadku, ale hádzať ju do jedného vreca s autoritárskymi režimami nie je fér ani realistické.

anonym_a4681c
18. dec 2025
@anonym_a0fc6a

Ja som platená z eurofondov. Som spokojná, tento stat by mi toľko peňazí nedal
Inak aj cestu do prace mam opravenú z eurofondov

@anonym_a0fc6a presne tak, tiež sa na to takto pozerám, ja mam 13. a 14.dochodok. Som spokojna, PSko a spol. by mi toľko nedalo. A aj energopomoc som dostala.

...sa zamysli.

sagitta33
18. dec 2025

EU je dobrovolná organizace a každý stát má možnost vystoupit. Každý stát si musí spočítat jak má silnou ekonomiku a jestli si může dovolit se osamostatnit nebo jestli je výhodnější se podřídit požadavkům společenství. Pokud někdo tvrdí že EU není přínosom pro ekonomiku tak by to měl dokázat. Ono se nejedná jen o dotace z EU fondů ale taky o to kolik pracovních míst vznikne díky obchodu se zeměmi EU a taky kolik občanů země má možnost volně pracovat kdekoliv v EU. Takže než příště něco napíšete zkuste to nejdříve doložit. 🙏( To platí pochopitelně nejen v SR)

anonym_a79090
18. dec 2025
@anonym_a4681c

@anonym_a0fc6a presne tak, tiež sa na to takto pozerám, ja mam 13. a 14.dochodok. Som spokojna, PSko a spol. by mi toľko nedalo. A aj energopomoc som dostala.

...sa zamysli.

@anonym_a4681c
Presne na takychto ignorantov co su zaslepeni zgancom kde ekonomika ide na dlh sa vodca spolieha , od roku 2004 EU dojna krava dala Slovensku 38 milliard bez tych by si sa mohla ist past .

anonym_1bac85
18. dec 2025

Keď je národným zájmom korupcia a kradnutie, tak EÚ škodí že do toho strká prsty a nenechá nás beztrestne kradnúť.

bloger
18. dec 2025

@anonym_autor Súhlasím v tom zmysle, že vymýšľajú rôzne nezmysly. Napríklad to aby nútili Slovensko aby prijalo migrantov. Však by sa báli ľudia chodiť po vonku. Stačí si všimnúť čo sa deje v Nemecku alebo Francúzsku. Však dokonca v USA to bolo nutné riešiť.

anonym_1bac85
18. dec 2025
@bloger

@anonym_autor Súhlasím v tom zmysle, že vymýšľajú rôzne nezmysly. Napríklad to aby nútili Slovensko aby prijalo migrantov. Však by sa báli ľudia chodiť po vonku. Stačí si všimnúť čo sa deje v Nemecku alebo Francúzsku. Však dokonca v USA to bolo nutné riešiť.

@bloger my máme výhodu že ani sami migranti tu nechcú žiť a ušli by zo slovenska do lepších krajín

lentakyterapeut
18. dec 2025

EU je v prvom rade mlada. To sprosty nepochopi. Aj USA ma 50 statov ale prezident je jeden ale vznikli pred 250 rokmi. EU je velmi velmi dobra vec len potrebuje cas

anonym_a4681c
18. dec 2025
@anonym_a79090

@anonym_a4681c
Presne na takychto ignorantov co su zaslepeni zgancom kde ekonomika ide na dlh sa vodca spolieha , od roku 2004 EU dojna krava dala Slovensku 38 milliard bez tych by si sa mohla ist past .

@anonym_a79090 presne preto som to napisala tak ako bol pisany prispevok, na ktory som odpovedala. Pre zaslepenie zgancom su mnohi ludia urobit cokolvek, ci pre EU ci pre "vodcu".

anonym_6642cb
18. dec 2025

Za vsetko bude treba platit,aj za vzduch co dychame a hlavne,co vydychneme lebo znecistujeme ovzdusie,takze cakajte povolenky aj na vydych,kolko krat vydychnete.Asi tak,ja dufam,ze bud sa eu zpamata ,ale to by tam nesmela byt Ursula alebo sa rozpadne.Alebo zacne 3sv.vojna naplno,teda nam tu budu lietat bomby nad hlavami,co by neskutocne velke mnozstvo ludi aj chcelo,aj tu mamicky z mk.

anonym_a0fc6a
18. dec 2025
@anonym_6642cb

Za vsetko bude treba platit,aj za vzduch co dychame a hlavne,co vydychneme lebo znecistujeme ovzdusie,takze cakajte povolenky aj na vydych,kolko krat vydychnete.Asi tak,ja dufam,ze bud sa eu zpamata ,ale to by tam nesmela byt Ursula alebo sa rozpadne.Alebo zacne 3sv.vojna naplno,teda nam tu budu lietat bomby nad hlavami,co by neskutocne velke mnozstvo ludi aj chcelo,aj tu mamicky z mk.

@anonym_6642cb tebe došli lieky?

frzeiovn
18. dec 2025

EU už dlho nebude fungovať, takto sa nedá riadiť Európa, oni nás chcú zničiť. Od greendeal, cez LGBT+XL, diktovať nám, čo máme robiť, vydierať krajiny, inak eurofondy to je tiež riadne klamstvo, lebo si to aj tak zaplatíme sami, ako tá cesta spomínaná vyššie, takže vôbec sa nemáme lepšie a ak sa ľudia nevzbúria bude ešte horšie, veď my všetko vyvážame a dovezieme humus...tak v skratke...

inaemre
18. dec 2025
@anonym_6642cb

@anonym_6642cb radsej budes zit stylom "po mne uz len potopa?"
Ja by som bola celkom stastna keby aj nase deti mali planetu na ktorej sa da zit 🫠

anonym_b2d050
Autor odpoveď zmazal
veklipo
18. dec 2025

Ty si zo Sumracnej? Si dostal novy task?
Sudruhovia asi videli posledny prieskum, podla ktoreho EU doveruje 54%, vlade len 26%

https://news.refresher.sk/195139-Slovaci-doveru...

inaemre
18. dec 2025
@frzeiovn

EU už dlho nebude fungovať, takto sa nedá riadiť Európa, oni nás chcú zničiť. Od greendeal, cez LGBT+XL, diktovať nám, čo máme robiť, vydierať krajiny, inak eurofondy to je tiež riadne klamstvo, lebo si to aj tak zaplatíme sami, ako tá cesta spomínaná vyššie, takže vôbec sa nemáme lepšie a ak sa ľudia nevzbúria bude ešte horšie, veď my všetko vyvážame a dovezieme humus...tak v skratke...

@frzeiovn ovela lepsia je nasa sucasna vlada ktora radsej nepostavi nic len sebe nakupi haciendy ktore tiez zaplatime z nasho 🫡
Hlavne ze mame 2 pohlavia. To nas zachrani, postavi dialnicu a mozno prestanu aj horiet vlaky 😍

anonym_6642cb
18. dec 2025
@inaemre

@frzeiovn ovela lepsia je nasa sucasna vlada ktora radsej nepostavi nic len sebe nakupi haciendy ktore tiez zaplatime z nasho 🫡
Hlavne ze mame 2 pohlavia. To nas zachrani, postavi dialnicu a mozno prestanu aj horiet vlaky 😍

tieto prieskumi sa mi strasne pacia,takze 1000ludi sa rovna pol slovenska,takze ano super dovera.

inaemre
18. dec 2025
@anonym_6642cb

tieto prieskumi sa mi strasne pacia,takze 1000ludi sa rovna pol slovenska,takze ano super dovera.

@anonym_6642cb asi odpovedas na zly komentar

anonym_6642cb
18. dec 2025
@veklipo

Ty si zo Sumracnej? Si dostal novy task?
Sudruhovia asi videli posledny prieskum, podla ktoreho EU doveruje 54%, vlade len 26%

https://news.refresher.sk/195139-Slovaci-doveru...

@inaemre ano,to malo byt
@veklipo

inaemre
18. dec 2025
@anonym_6642cb

@anonym_6642cb vies ako funguje prieskum? Skus si to nastusovat a nebudes pisat taketo hluposti a strapnovat sa 😆

anonym_6642cb
18. dec 2025
@inaemre

@inaemre tie vlaky uz nie su nahody,to robi ,,,niekto cielene,,,.Nahoda je raz za cas,ze sa stane take nestastie ale nie takto vela.

inaemre
18. dec 2025
@anonym_6642cb

@inaemre tie vlaky uz nie su nahody,to robi ,,,niekto cielene,,,.Nahoda je raz za cas,ze sa stane take nestastie ale nie takto vela.

@anonym_6642cb nie, nieje to nahoda. Je to nasledok systematickeho rozkradania republiky pocas Ficovych vlad. Ziadna nahoda.

anonym_6642cb
18. dec 2025
@inaemre

@anonym_6642cb vies ako funguje prieskum? Skus si to nastusovat a nebudes pisat taketo hluposti a strapnovat sa 😆

@inaemre z 1000ludi urobia pol slovenska,tak ako su prieskumi kto vyhra,a zrazu sa to nestane,lebo su neskutocne zavadzajuce.

rooskoliv
18. dec 2025
@anonym_a4681c

...sa zamysli.

@anonym_a4681c skúsila si sa zamyslieť, odkiaľ sú tie peniaze na 13 dôchodky a energopomoc?

1/ sú z tvojich daní, ako napríklad zvýšená DPH a podobne, čiže si ten dôchodok platíš z časti sama
2/ zo zvyšných daní a odvodov tvojich detí. Čiže štát tvojim deťom zníži plat, aby si mohla dostať energo pomoc
3/ zo zadľženia tvojich detí a vnúčat. Už teraz má každý novorodenec dlh viac ako 16000 €

Ja sa divím tvojim deťom a vnúčatám, že ťa majú radi, keď im robíš veci, ktoré som spomenul. Ale jasne, že si spokojná, keď si to neuvedomuješ

Strana
z6