Nebezpečná politika Európskej únie
Čo si myslíte o politike EU? Podľa mňa by právo zákony EU nemali byť nadradené nad právom a zákonmi členských štátov v niektorých dôležitých oblastiach. EU bola založená za účelom voľného trhu a zlepšenia ekonomiky a cestovania občanov, nie aby nezmyselnými rozhodnutiami vyťahovala z peňaženiek občanov viac a viac peňazí. Ich zelená a militaristická politika je veľmi škodlivá. Rajchl to povedal veľmi správne, tak ako kedysi bolo Rakúsko -Uhorsko väzením národov, teraz je to EU. Je presadzovaný jeden názor, jedna politika, jedna ekonomika, všetko ostatné je nepodstatné (v tomto smere sú to aj výrazné prvky fašizmu). Podľa mňa by potrebovala EU reorganizovať a znížiť počet poslancov, je nonsens platiť cez 800 poslancov a ich aparát bez viditeľného prínosu, práve naopak, žiaden prínos sa nekoná a len škodia národným ekonomikám najmä krajinám strednej a východnej EU.
Aký máte na to názor?
@anonym_a0fc6a presne tak, tiež sa na to takto pozerám, ja mam 13. a 14.dochodok. Som spokojna, PSko a spol. by mi toľko nedalo. A aj energopomoc som dostala.
...sa zamysli.
@anonym_a4681c matematicky a ekonomicky to však nevychádza, aby si mala 13 14 dôchodok. Ale tak zas rozumiem, že niet v národe dostatok mentálnej výbavy aby pochopili.
@anonym_autor @anonym_autor O nebezpečnej politike EU si myslím to, že mafia smerhlassnsrepublika už kvôli klesajúcim preferenciám sa aj slámky chytá a ohlupuje a šíri svoje fantazmagórie aj na Modrom koníku. Nebezpečnú politiku tu robí terajšia koalícia. Už aj Ústavný súd a aj generálny prokurátor, ktoré inštitúcie nemožno ani zďaleka podozrievať, že preferujú opozíciu, povedali vládnucej čvarge, že demontuje posledné zbytky demokracie. Ty nebezpečná osoba, súca do blázinca.
@anonym_autor Typická Súmračná, zahmlievať, rozhádať, klamať, odvádzať pozornosť od zlodejín, hľadať vonkajšieho nepriateľa. Ty nebezpečný anoným.
Fúha už dlho som nevidela tak zle informovaný príspevok. Ale je to prirodzené ak niekto čerpá väčšinu svojich informácii z populárnych príspevkov na soc. sietach a hlavne z facebooku.
Čiže postupne:
"Podľa mňa by právo zákony EU nemali byť nadradené nad právom a zákonmi členských štátov v niektorých dôležitých oblastiach."
Takto fungujú všetky ratifikované medzinárodné zmluvy, to je základ medzinárodného práva. Rovnako aj vo vzťahu s človekom ak sa dohodnete na kompromise, tak ten je "nad" tvojim vlastným rozhodnutím. Ak by každý kopal za seba tak nemci nebudú posielať do tejto banánovej republiky milióny eur.
"žiaden prínos sa nekoná a len škodia národným ekonomikám najmä krajinám strednej a východnej EU"
Opak je pravdou. Ako toto môže človek čo má dostupné všetky informácie tvrdiť? Slovensko bolo pred vstupom do EU čiernou dierou európy, za posledných 15 rokov tu všetkú zásadnú infraštruktúru financuje EU. Od dialnic, cez školy, škôlky, nemocnice atď. Bez EU by sme tu boli ako v Afrike.
Rovnako akú máš predstavu že malo Slovensko výtlak pred vstupom do EU? Aké sú tu firmy? Podnikatelia? Aké školy tu boli? Bez nemeckých firiem a zahraničných penazí, by sme tu už neboli a nefungovali, nebolo by na dôchodky, nemal by si prácu, všetko by sa nám rozpadalo.
Ja nie som nekritická podporovatelka EU, ale treba si uvedomiť že na akej úrovni tu máme politikov, pozriet sa triezvo čo nám všetko EU priniesla a prináša. Alternatíva bez EU je násobne horšia. Ale dúfam že to budeš vediet prijat aj ked hovoriš take hluposti ako žalar narodov.
@rooskoliv Ale to nemôže takto posudzovať, ešte aj deti a vnúčata by nemali mať radi starú mamu, zato, že dostane nejaký 13. dôchodok v pomerne malej sume. Táto suma je pre dôchodcov na prilepšenie, aby si mohli zato niečo nakúpiť, čím štát zase získa na dani. Tá zadlženosť je aj v iných štátoch EU, to robia robia iné väčšie položky ako 13. dôchodok.
EU bude musieť veľa veci robiť inak, ak sa bude chcieť udržať konkurencie schopná, lebo ak sa toho rýchlo nechopí, nedá sa vedieť, čo jej budúcnosť prinesie.
@petronelag tu nejde o to, se niekto nemá mať rád starú mamu. To je tvrdá ekonomická realita
@yoginka231 to velmi dobre spisala, netreba ani nic doplnat. Mam par kamosov v UK, mohli by ti rozpravat ako dobre sa im teraz zije mimo EU. Jeden sa prave stahuje do Nemecka (ma 2 pasy). Druha strana je - kde sme ekonomicky, a to napriek podpore EU. Staci sa pozriet okolo na Polsko alebo dokonca Rumunsko. To je bohuzial nasa chyba. NIkoho ineho.
blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je kráľovstvo nebeské - po tom, čo uveria Ficovým protieurópskym a proruským drístom
@yoginka231 to velmi dobre spisala, netreba ani nic doplnat. Mam par kamosov v UK, mohli by ti rozpravat ako dobre sa im teraz zije mimo EU. Jeden sa prave stahuje do Nemecka (ma 2 pasy). Druha strana je - kde sme ekonomicky, a to napriek podpore EU. Staci sa pozriet okolo na Polsko alebo dokonca Rumunsko. To je bohuzial nasa chyba. NIkoho ineho.
@wade Treba sa poďakovať vodcovi precedovi Ficovi. A jeho ovce mu budú asi stavať aj pomníky, zato, kde nas dostali jeho vlády.
blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je kráľovstvo nebeské - po tom, čo uveria Ficovým protieurópskym a proruským drístom
@danica2711blahoslavení chudobní duchom, t.j. voliči smerhlassns, majú v kráľovstve nebeskom miesta isté...
@rooskoliv Ale to nemôže takto posudzovať, ešte aj deti a vnúčata by nemali mať radi starú mamu, zato, že dostane nejaký 13. dôchodok v pomerne malej sume. Táto suma je pre dôchodcov na prilepšenie, aby si mohli zato niečo nakúpiť, čím štát zase získa na dani. Tá zadlženosť je aj v iných štátoch EU, to robia robia iné väčšie položky ako 13. dôchodok.
EU bude musieť veľa veci robiť inak, ak sa bude chcieť udržať konkurencie schopná, lebo ak sa toho rýchlo nechopí, nedá sa vedieť, čo jej budúcnosť prinesie.
@petronelag ok, beriem názor. Skúsim to ho ukázať na inom príklade. Nemáš peniaze na kúpu luxusného SUV od BMW. Aby si si ho vedela kúpiť, by si musela ukradnúť peniaze svojich vnúčat, ktoré dostali na narodeniny od celej rodiny a ešte donútiť svoje deti si zobrať úver. Je jasné, že jazda v BMW by bola komfortná.
Ale neurobíš to, lebo si finančne rozumná a kúpiš si možno Škodu Octavia. Prečo ti ale príde normálne, že to urobí štát s tvojimi peniazmi?
@wade UK je mizerná krajina kvôli iným dôvodom ako vystúpenie z EÚ. Zaujímavé, že nepočuť o exoduse z Nórska alebo Švajčiarska 🤔
@anonym_autor Súhlasím v tom zmysle, že vymýšľajú rôzne nezmysly. Napríklad to aby nútili Slovensko aby prijalo migrantov. Však by sa báli ľudia chodiť po vonku. Stačí si všimnúť čo sa deje v Nemecku alebo Francúzsku. Však dokonca v USA to bolo nutné riešiť.
@bloger Alebo nedávno sa snažia vnútiť všetkým členským štátom uznanie homoexuálnych sobášov. S tým nemôžem nikdy súhlasiť.
@bloger Alebo nedávno sa snažia vnútiť všetkým členským štátom uznanie homoexuálnych sobášov. S tým nemôžem nikdy súhlasiť.
@pr85 ty bigotny nabozensky fanatik. Hnus co z teba denno-denne ide. Ty sa aj pocuvas? kto ti co nuti? Ved tvoji fararkovia trtkaju malych chlapcov uz desatrocia. Im niekto nieco vnucoval???? NIE. Robili to z vlastnej vole. Ty bigotny chory fanatik. Homo sobase su dobrovolne. Teba nikto nutit nebude. Kdezto tie male znasilnovane deti k fararom dobrovolne neisli. S tym si suhlasil? alebo ti len buzeranti v zaludku leziua. Mozno si latentny homos aj ty, ked ta to tak poburuje.
@pr85 ty bigotny nabozensky fanatik. Hnus co z teba denno-denne ide. Ty sa aj pocuvas? kto ti co nuti? Ved tvoji fararkovia trtkaju malych chlapcov uz desatrocia. Im niekto nieco vnucoval???? NIE. Robili to z vlastnej vole. Ty bigotny chory fanatik. Homo sobase su dobrovolne. Teba nikto nutit nebude. Kdezto tie male znasilnovane deti k fararom dobrovolne neisli. S tym si suhlasil? alebo ti len buzeranti v zaludku leziua. Mozno si latentny homos aj ty, ked ta to tak poburuje.
@anonym_2d5b09 Ja to tu nechcem. A ani vačšina Slovákov. Hlavne, že niekto pod anonymným nickom sa tu do mna bude navážať.
Jedine nebezpecenstvo je ruská hrozba a ak sa nezomkneme vsetci v EU tak sme v keli.Nie je čas vystrkovať rożky,lebo my 5 mil.Slovensko si čosi ideme dokazovať.
@janinah v čom je nebezpečná ruská hrozba ?
@anonym_2d5b09 Ja to tu nechcem. A ani vačšina Slovákov. Hlavne, že niekto pod anonymným nickom sa tu do mna bude navážať.
@pr85 kto je vacsina slovakov? Chori bigotni nabozenski fanatici? Ani takych tu nechce vacsina slovakov. Na Slovensku su dolezitejsie veci. Ako napriklad zbavit sa tejto hnojovlady, co nas taha ku dnu. Ludia nemaju co zrat kvoli tejto vlade, rozkradaju nase peniaze a sprostym slovakom vadi teply prezident? Na nom mi najmenej vadi to, ze je teply. Vadi mi to, ze je bezcharakterny, klamarsky zlodej bez hanby. To by ti malo vadit. A nie koho tr..tka nas prezident.
Nech sú negatíva eú akékoľvek, je potrebné si uvedomiť, že Slovensko bez nej neprežije.
Toho sa desim, že mentální atléti bez schopnosti kriticky myslieť, spolu s mafou, ktorej by to hádam aj vyhovovalo, nas nakoniec z eu dostanú preč.
A potom začne ešte len sranda.
Takú biedu sme nezažili hádam od stredoveku..
EU už dlho nebude fungovať, takto sa nedá riadiť Európa, oni nás chcú zničiť. Od greendeal, cez LGBT+XL, diktovať nám, čo máme robiť, vydierať krajiny, inak eurofondy to je tiež riadne klamstvo, lebo si to aj tak zaplatíme sami, ako tá cesta spomínaná vyššie, takže vôbec sa nemáme lepšie a ak sa ľudia nevzbúria bude ešte horšie, veď my všetko vyvážame a dovezieme humus...tak v skratke...
@frzeiovn oni nás chcú zničiť?
Kto oni a čo z toho budú mať ?
Odporúčam menej sledovať konšpiračné médiá, často proruské , ktoré účelne zasievajú strach..
A eurofondy si zaplatíme sami? Skús si pozrieť REALNE čísla, čo dáme a čo dostaneme, myslim, ze vygulas oči.
Poniektorí ste tak mimo, že to ani obdoby nemá a kvôli vám a vašim volebným hlasom, to tu vyzerá takto na prd, ako to vyzerá v tejto krajine..
@pr85 a čo ti na tom tak vadí? Teba osobne alebo kohokoľvek iného to nejako ohrozuje? Homosexuáli sú ľudia ako všetci ostatní, pracujú, platia dane, a do toho, čo robia vo vlastnej posteli a s kým teba nič nie je. Narodili sa s inou sexuálnou orientáciou, nemôžu za to a nikomu tým neškodia. Prečo nemôžu mať právo na usporiadané, oficiálne manželstvo? Vieš, láska je vždy dobrá, nezáleží na tom, kde ju nájdeš...
@frzeiovn oni nás chcú zničiť?
Kto oni a čo z toho budú mať ?
Odporúčam menej sledovať konšpiračné médiá, často proruské , ktoré účelne zasievajú strach..
A eurofondy si zaplatíme sami? Skús si pozrieť REALNE čísla, čo dáme a čo dostaneme, myslim, ze vygulas oči.
Poniektorí ste tak mimo, že to ani obdoby nemá a kvôli vám a vašim volebným hlasom, to tu vyzerá takto na prd, ako to vyzerá v tejto krajine..
@beronsche skús pozrieť odliv ziskov zo SR ..zase sa netvárme, že sa máme ako v raji. Alebo trochu ináč, prečítaj si knihu smrť národu, útok na Juhosláviu, tam máš všetko vysvetlené a hlavne doložené, prečo musel byť 89 -ty ...trošku si otvor myseľ a nepozeraj len Markízu ..alebo si myslíč, že len ty máš pravdu a ostatné sú konšpirácie ? a západu ide len a len o naše dobro ?
@anonym_autor absolutne nesuhlasim. Europsky parlament vzhladom na pocet obyvatelov v EU je vydoko funlcny a malopocetny v porovnani s inymi parlamentami sveta. A nadradenost medzinarodneho prava lokalnemu je uplne zakladny princip, tvoj pohlad je len nazor
@anonym_autor prečo píšeš anonymne? Si nevieš stáť za svojím názorom a vecne si ho obhájiť? Nerozumiem tomuto prízemnému videniu sveta, ako nám všetci ubližujú a aký sme otroci....nikdy sme sa nemali lepšie v histórii ako dnes, ale preto treba aj niečo spraviť, nie tu vyplakávať na MK. Na jednej strane ti vadí 800 poslancov EU parlamentu čo zastupuje 500mil. obyvateľov, ale nevadí ti 150 darmožráčov, čo vyciciava 5 mil Slovákov....EU nieje bez chyby a ak ti niečo vadí,treba sa zapájať do verejného života a snažiť sa veci posúvať vpred, nie hľadať nepriateľa, čo je vinný za môj spackaný život....
@pr85 a čo ti na tom tak vadí? Teba osobne alebo kohokoľvek iného to nejako ohrozuje? Homosexuáli sú ľudia ako všetci ostatní, pracujú, platia dane, a do toho, čo robia vo vlastnej posteli a s kým teba nič nie je. Narodili sa s inou sexuálnou orientáciou, nemôžu za to a nikomu tým neškodia. Prečo nemôžu mať právo na usporiadané, oficiálne manželstvo? Vieš, láska je vždy dobrá, nezáleží na tom, kde ju nájdeš...
@danica2711 áno, legalizujme aj sobáše pedofilov alebo zoofilov. Veď aj tí sú len ľudia, platia dane a sú súčasťou spoločnosti.
@danica2711 áno, legalizujme aj sobáše pedofilov alebo zoofilov. Veď aj tí sú len ľudia, platia dane a sú súčasťou spoločnosti.
@qrstxyz ty fakt akoze nevidis rozdiel ci sa len tvaris?
@julish vidím. Samozrejme, že homosexualita nie je to isté, čo pedofília. Problém je v tom, že ak sa ustúpi im, budú o právo na sobáš žiadať aj ďalšie "menšiny" a v tom už problém vidím.
@qrstxyz napíšeš, že vidíš rozdiel a v ďalšej vete ich dáš opäť na roveň niečoho nenormálneho, lebo.... "ak sa ustúpi im" akože IM a " ďalšie "menšiny"
@beronsche skús pozrieť odliv ziskov zo SR ..zase sa netvárme, že sa máme ako v raji. Alebo trochu ináč, prečítaj si knihu smrť národu, útok na Juhosláviu, tam máš všetko vysvetlené a hlavne doložené, prečo musel byť 89 -ty ...trošku si otvor myseľ a nepozeraj len Markízu ..alebo si myslíč, že len ty máš pravdu a ostatné sú konšpirácie ? a západu ide len a len o naše dobro ?
@anonym_8e7df1 nie je to raj na zemi, to je pravda.
Pravdou je ale aj to, že bez EU sme skončili.
Keďže my, ako krajina, momentálne emáme nič. Nič.
Žiadnych slovenských investorov, žiadna potravinova sebestačnosť, atd.atd. Nič. Nula.
Splniť sa mokrý sen poniektorych o odchode z únie, hladujeme. Doslova.
Aj britskou ekonomikou brexit zamával a to bola uuuplne nikde inde, ako je tá naša, krachujúca. Čo by to urobilo s nami, je úplne šialená predstava.
Takze pozor na to, čo si želáte...
A stale neviem, kto to je, ten, čo nás chce zničiť...
Hádam nie zidojastery a new world order. Či?

@anonym_a4681c skúsila si sa zamyslieť, odkiaľ sú tie peniaze na 13 dôchodky a energopomoc?
1/ sú z tvojich daní, ako napríklad zvýšená DPH a podobne, čiže si ten dôchodok platíš z časti sama
2/ zo zvyšných daní a odvodov tvojich detí. Čiže štát tvojim deťom zníži plat, aby si mohla dostať energo pomoc
3/ zo zadľženia tvojich detí a vnúčat. Už teraz má každý novorodenec dlh viac ako 16000 €
Ja sa divím tvojim deťom a vnúčatám, že ťa majú radi, keď im robíš veci, ktoré som spomenul. Ale jasne, že si spokojná, keď si to neuvedomuješ