Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
Ozaj, vies kolko Slovakov si paprce neumyje po tom, co si podrzia svojho najlepsieho kamarata? Ak je len umyvanie ruk tvoj najvacsi problem, si stastny clovek
Mne sa nič také nestalo, a to sme boli prví v našom meste, po vypuknutí vojny, čo sme začali robiť stretnutia pre Ukrajincov, čiže stretávam sa s nimi.
Dnes nie, dnes nie sobotaa caria juchachá 😆. Skús to riešiť bez anonymity,expert na bontón a morálku 😜
Vobec, okrem jednej ocnej ktora je ukrajinka som inych ukrajincov v mojom okoli nezaregistrovala. Cim nechcem povedat, ze tu nie su, ale neviem on nich a nesledujem ich co robia/nerobia.. mimochodom, vies kolko slovakov si neumyje ruky po wc? To si si este nevsimol? Slovaci su iba cistotni? Ci tych si manzelka tak nevsima?
Keď sa chová slovák ako humusák, alebo hulvát,tak sa cítiš dobre?Ako doma? Takých nemusíš hĺadať medzi ukrajincami.Nájdeš ich habadej medzi našincami.
Ako nevhodne sa este spravaju? Ja som si nic z popisovaneho nevsimla.
Rovnako v našom meste ich stále pribúda, zaberajú pracovne miesta, zamestnávatelia upresnostňujú týchto ľúdí, nokoľko z nich majú výnosy.Niečo nenormálne.Už by konečne mal niekto zakročiť a spamätať sa.Nech tiahnu domov, alebo hocikam inam, u nás sa kvoli nim zhoršili možnosti nájsť si prácuba rovnako podmienky v práci k horšiemu.
@zlatovlaska700 aké výnosy z nich majú?
Väčšina je taká bohužiaľ, ženy nenosia podprsenky, ruky si neumývajú a čo je horšie odkedy sú tu je na vzostupe aj mnoho prenosných chorôb ako syfilis,aids, čierny kašeľ. . .
@zlatovlaska700 Presne takto na západe pozerajú niektorí na čvargu zo Slovenska.Celkom početnú vzhĺadom k tomu,že ani vojna u nás nie je.
Ako človek,čo pracoval s xy ďalšími národnosťami okrem ukrajinskej môžem povedať,že nie sú najhorší zo všetkých,čo tu na Slovensku máme.Ale mne osobne nie sú ani najbližší.
To neumyvanie rúk som si všimla aj ja btw.
@andrejka2424 samozrejme, že aj naši sú podaktorí takí.Ale to že si otvoria ústa na Slováka ? Predstav si, že si ty na Ukrajine...už vidím ako by s nami zatočili.
nie, nevšimla som si nič také.
@andrejka2424 to je veľká pravda, no Slovák v Nemecku či Anglicku už na druhý deň odpovedá ja, nein či yes,no a oni stále po svojom net,da.
@viestta možno máš šťastie, že bývaš tam kde ich je minimum.Ale u nás, kde je veľa firiem, sa s nimi stretávame denno denne, vidíme to reálne.
Presne! Sú arogantní, drzí! O vojne ani slovo.
@tulipanik12 Ako kto.Ja som v iba toť za humnom v CZ po roku od nadriadej dostala hubovú,že mám mluvit česky.No nie,nezvykla som si.
@andrejka2424 ako kto? Všetci, pretože Nemci by nám nerozumeli a ani nechceli rozumieť, však ja im rozumiem o to nejde, ale chce to trošku viac pokory si myslím 👍
Nevsimla som si a to zijem blizko UA hranic a mame ich tu dost uz par rokov pred vojnou.
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že u nás v práci je to už neúnosné a myslím, že dôjde ku konfliktu Slováci verzus Ukrajinci.Sú pekne vychcaní, nechce sa im robiť, sú drzí, arogantní, všimla som si tiež tú nulovú hygienu.Pracujú tu aj takí, kde vojna nie je.Zneužívajú náš systém.Majú zadarmo bývanie, príspevky, na deti dostávajú príspevky, zadarmo dopravu do práce a ešte si papuľu otvárajú.
My máme klientov Ukrajincov a sú to veľmi kulturni ľudia , vzdelaní , rozhľadení a pomaly ešte nemajú faktúru na emaily už nám pípne úhrada. V mojom okolí sú Ukrajinci absolútne v pohode a nijako nenarúšajú chod našej slovenskej spoločnosti .
@tulipanik12 Drzí ale nie sú všetci.Ani my slováci nie sme všetci super vďační a milí-nie len doma,ale aj v -zahraničí.
@tulipanik12 moja reč.Keď chcú rozumeju, keď nechcú nerozumejú.Mne dokonca istý ukrajinec povedal aby som sa učila ukrajinsky.NONSENS.Poslala som ho viete kam a teraz už ani ja nič nerozumiem a nechcem rozumieť.Mier😉
@margotka1111 hmm, toto je asi ich všeobecná rétorika 🤣 tiež máme 4 ukrajinské kolegyne a tvária sa, že nerozumejú po rokoch na Slovensku (3 tu boli ešte pred vojnou) a minule nám povedali, že keď niečo chceme máme sa naučiť ukrajinsky
@margotka1111 presne tak, ako v lete v bazéne bola ukrajinka s malou dcérou a chcela požičať loptu čo sme si hádzali my, no len ukrajinsky na mňa ani slovo po slovensky a to som presvedčená, že už je tu dlhšie, keďže aj vie, kde je plaváreň
A preco sa pytas anonymne. ? Dobre ťa plati sumračna?
@janinah mňa nikto neplatí, predstav si, že chodím do práce od 18 rokov a zarábam.si na živobytie poctivo a tú tvoju pani sumracnu nepoznam.Vyjadri sa k téme, alebo si z Ukrajiny a pichol som do osieho hniezda?
Nikdy som si nič take nevšimla... Ešte že všetci Slováci sú milí dobrí a slušní ľudia...

U nas sa take nedeje