Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@mircalla tak napíšeš ty mne, že vraj nie som práve múdra. Ja ti odpoviem, že ty si asi všetku múdrosť sveta pojedla.
a na to mi ty povieš, že je to úbohé??
Tak nezačínaj.
@zmrzlinka8 To hovoris vzdy, ze nebudes odpovedat, aj v inych temach....Naco teda diskutujes? vsak chapem, skratka nevies...nikdy si nevedela argumentovat. Cele sa to toci o tom, ze treba respektovat kazdeho, aj vraha, pokial nebol odsudeny
@mircalla ja si reagujem, na čo ja chcem a ako ja uznám za vhodné.
"Ukrajinci si dovoľujú"
Este niekto nejaku (podla moznosti osobnu) skusenost?
@zmrzlinka8 Ano, vsak nemas o com....to som si vsimla davno, nemas ani zakladny prehlad
@zmrzlinka8 ja sa pytam a dokonca nie teba, rozumies pisanemu textu?
Zlu, klamstvu a hluposti sa paci zlo a nenavidi mudrost a pravdu. Obdivuje zlo a klamstvo mu je sympaticke. (To su parafrazovane myslienky Shakespeara, ale aj v Biblii sa da najst inspiracia na tuto temu...) Dejiny by vedeli rozpravat. A nielen dejiny, staci si pozriet prejav politika sucasnej koalicie na svk, pripadne fasistov, co sa nedostali do parlamentu. Zlo, hlupost a klamstvo pouzivaju ako pracovny nastroj a cielia na ludi, ktori to nevedia, alebo nechcu rozlisit.
@softiesofie áno, chodí so mnou na jogu a je milá. Dokonca aj pozdraví a pri stojke na hlave, mi pridržala nohy. Nešvacla ma zem. Jaaaj a volá sa Marína
@mapa mňa len zaujíma, v čom sa ty líšiš od tých tebou nenávidených komunistov. veď aj ty pripúšťaš len jeden správny názor a každého oponenta by si najradšej zlynčovala.
@tetapetra "áno, chodí so mnou na jogu a je milá. Dokonca aj pozdraví a pri stojke na hlave, mi pridržala nohy. Nešvacla ma zem. Jaaaj a volá sa Marína"
Nesvacla ma zem. A ty si Slovenka?
@mapa aha, už chápem, to, čo si myslíš ty, je pravda a múdrosť a dobro. To, čo si myslia inak zmýšľajúci, je zlo, hlúposť a klamstvo. hmmm, tak to ti gratulujem. Máš to jednoduché v živote.
@softiesofie ano, mam. Mam kolegynu, sama sa stara o dve deti (je vojnova vdova), pracuje v obchode, byva v podnajme, je pracovita, mila a aj prijemna. Jej deti su vynikajuci ziaci. Syn ma spoluziacku Ukrajinku, mile dievcatko, ucenlive, so synom su dobri kamarati, obidvaja komunikuju v anglictine co mojmu synovi prospieva.
Tiež mám skúsenosť. Niektorí sú milí, snažia sa, iní sú drzí a arogantní.
@zmrzlinka8 nebavime sa tu o nazore, ale o faktoch. Komunizmus a vsetky s nim spojene symboly su minimalne rovnakym, resp. este vacsim zlom ako fasizmus, pretoze komunizmus trval dlhsie a zavrazdil viac ludi. Ak nevies rozlisit zlo, ak tomu nerozumies, je mi ta luto, ale stale je moznost vzdelavat sa.
@mapa tiež si mi neodpovedala
@softiesofie máš znova nejaký problém? Napísala som, akú mám osobnú skúsenosť. Azda som to písala po ukrajinsky? Lebo fakt po ukrajinsky neviem
@zmrzlinka8 vraciame sa k tvojmu problemu, ze nerozumies pisanemu textu, pretoze som ti odpovedala. Ako ti uz pisali vyssie, prisla si len vyryvat, bez nejakeho hlbsieho zmyslu a mna za tieto dotahovacky na rozdiel od trollov zo sumracnej a ruSSka neplatia, tak som sa rozhodla ta pre tuto chvilu ignorovat 🙂
@mapa kludne ma ignoruj, tvoje reči mne chýbať nebudú
@zmrzlinka8 aspoň, že si sa v tom komentári o dutohlavcoch našla. A históriu nikto nezmenil, len si asi vtedy chýbala v škole, keď netušíš o tom, že Nemecko s Ruskom začali druhú svetovú vojnu.
@mircalla
Dnes o 14:42
@napetra Chapes, podla @zmrzlinka8 vsetko chyba Dubceka, mal byt poslusny a nemal vymyslat.
Nie chyba tych rusov, co sem vpadli. Ona je seriozne mimo.
@mircalla, veď ty ani čítať nevieš. kde som ja napísala, že chyba Dubčeka?? veď píšem, že urobil správne, zachránil ľudské životy!! čo tu fabuluješ??
@zuzana76 tak ich pozdrav, lebo ja takých nepoznám 😆
@mircalla ale, ak tam vedia ísť k rodičom na dovolenku,tak sa nebojuje zrejme na celom území, a skús čítať s porozumením, čo som písala, keď už mi tak skvele smečuješ
@tulipanik12 A teraz ma napadla taká posledná bodka, ukrajinská mama spolužiačok mojej dcéry, okrem toho, že poctivo kváka už 3 roky čo tu žije po ukrajinsky, vyhlásila, že ona nemá rada Slovákov. Tak ja len, aby si z nich niekedy nebola sklamaná tiež
@tulipanik12 keď stretla teba tak sa ani nečuduj.
@tulipanik12 a ty rozumieš po ukrajinsky ak nerozpráva po slovensky a vieš čo povedala? 😏
@jana_eyre_2
@tetapetra milé zlaté, to tlmočili jej dievky avšak s Vami škoda strácať čas, radšej idem hrách na stenu hádzať 🤪
Rasista voci inej narodnosti? To si ma dobre pobavila ked tak uz nie si xenofob voci inej narodnosti ale urcite nie rasista. A ja v okoli mam slusnych, tak isto aj ked cestujem vlakom, autobusom, lietadlom alebo som niekde ubytovana vacsina su slusni a idiotov najdes v kazdej rase aj narodnosti.
@tulipanik12 mne je jedno ako a či rozumela čo povedala. ja som napísala ak stretla teba, nečudujem sa,že to povedala. Takže s ňou úplne súhlasím. Možno aj ony majú svojho MK a baby jej tam píšu,že slovenky také nie sú,že sú super a tiež nenosia podprsenky, len tá "tvoja" vraví,že nie ja poznám takú, ktorá nás nenávidí a prekáža jej,že nenosime podprsenky
@tulipanik12 Ok, takze jej dievky (moje nervy, to kde je aky desny dialekt) tlmocili nieco, co povedala, potom to povedeli tvojej dcera a ona tebe. No ja rozhodne neberiem vazne, vsetko co mi povedia deti, co povedali ich spoluziaci, ze povedala ich mama. Zato ty vsetko zeries
@mircalla a ,desný' je už len čo za dialekt !? Akurát prach obyčajný čechizmus

@zmrzlinka8 Uz reagujes aj na to, co neni tebe a co je tebe na to nereagujes? Toto bolo adresovane @tulipanik12