icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

zuzanita1609
10. feb 2025

V podstate vedieme aj my vojnu,ale raz neviem pochopiť blbé slovenské mamičky,keď Rus ich vyháňa vojnou z Ukrajiny a ešte im ku...a ,nechcem nadávať,budú vyčítať také hlúposti. Vymeňte si to s nimi, riešiť úplne hlúposti,ako umývanie rúk,no dpč 😤

pink_lady
10. feb 2025

v PN dosla skupina do kadernictva, dali si urobit drahe ucesy, farbenie, atd a potom vytiahli papier ze oni nemusia platit ze oni maju vsetko zadarmo...a ked prisla policia vytiahli plne penazenky.,...bolo to cca 2m po vypuknuti vojny
V HR sa nam stalo, ze sme sli po chodniku s kocikom - chodniku kde s oboch stran bol schod cca 30 cm, v strede chodnika stala skupinka asi 4-5 ukrajinsky rozpravajucich ...Pozerali na nas, ale neustupili...videli ze sa nedaju obist...toto nam ziadny slovak nespravil
vedela by som pokracovat a nebudem zatvarat pred tym oci
rovnako ako nezatvaram oci a nešúcham nohami ked ide o sprosté nevydarene kusky slovákov
Nehovorím ze tu nie su aj slusní ukrajinci, su, to ano, ale maju svoju náturu, kazdý národ má svoje specifika, češi svoju, slováci svoju, rumuni svoju a ano rovnako aj ukrajinci tú svoju. A k jednemu komentaru "kolki by boli radi, keby sa mohli vratit do svojej rodnej zeme"...no, 1. na vacsine uzemia sa nebojuje, mozu 2. ale môžu, akurat by museli narukovať (chlapi a chlapci).

zuzanita1609
10. feb 2025

@pink_lady Vymeňte si život,ak chcete pochopiť. Človeku nepridá na pokoji,keď počúva každé ráno, večer sirény.

pink_lady
10. feb 2025

@zuzanita1609 tu tie sireny nepocuju takze nevidim dovod aby sa slusne nespravali...ci preto ze v 1500km vzdialenom meste zneju sireny, maju pravo sa spravať nevdacne, nevychovane, vulgarne, neplatit za sluzby a pod?

vikimed
10. feb 2025

@pink_lady ale drvivá väčšina z nich sa slušne správa. Jasné, že sa nájdu aj negatívne výnimky, ako aj u nás. Toto treba dospelému svojprávnemu človeku naozaj vysvetľovať, že ľudia sú rôzny bez ohľadu na národnosť?

margotka1111
10. feb 2025

@hefo predstav si že toto je bežná realita v slovenských firmách,, resp.nemeckych, talianskych, rakúskych tu na SK,, skutočná realita a nie tá vaša bublina, ktorú si predstavujete a snažíte sa ľudí presvedčiť, že to nie je tak.Kľudne si ži v tej bubline, nikto ti to neberie.
Mimochodom, keď teda utiekli pred vojnou a dostali pomoc, mali si ju aj vážiť a nie znevažovať!!!

zmrzlinka8
10. feb 2025

@lenusiatko trápna. v čom presne mi spadol mozog? daj mi jediný môj koment, ktorý je nesprávny.

zuzanita1609
Odpoveď bola odstránená
vikimed
10. feb 2025

@zuzanita1609 oni to predsa vedia, nemôžu byť takí zaostalí. Veď takéto základy učia deti v škôlke. Mne to príde tak, že vodca začal nadávať na Ukrajinu, tak stádo ide s nim.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@vikimed a ešte mi napíš o tých vojnách, čo viedlo USA, a niektoré aj bez mandátu OSN

vikimed
10. feb 2025

@zmrzlinka8 ja som proti každej vojne, no to, čo robí teraz Putin, robili naposledy Stalin s Hitlerom. Okupácia, genocída, milión mŕtvych, to neokecáš ačohentizmom.

zuzanita1609
10. feb 2025

@vikimed áno presne,jeden ,dvaja v parlamente k...t povedal a už spievajú ako on hlása. Príde doba,dúfam že nie,keď nás nebudú vnímať tak,ak ukrajinských utečencov. A až na vlastnej koži zistí každý hlupák.

tulipanik12
10. feb 2025

@zuzanita1609 otázka tu na tomto diskusnom fóre bola výhradne o Ukrajincoch a ono sa to neumývaním rúk len začína a kadejakými chorobami pokračuje dpč

zuzanita1609
10. feb 2025

@tulipanik12 umyvaj si ruky ty a nebudeš mať problém.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@zuzanita1609 ako to myslíš, že či sa Slováci, Rakúšania, Poliaci, Nemci, Česi... správajú vďačne? vďačne za čo? kto týmto národom poskytuje takú všestrannú a obrovskú pomoc? ak by im niekto takú pomoc poskytol, verím, že by vďační boli.

pink_lady
10. feb 2025

@zuzanita1609 a to fakt treba jednemu dospelemu lucidnemu jedincovi vysvetlovat, ze ukrajinci nie su zakonom chranení? Ze si netreba pred tým ako sa spravaju zatvarat oci, len preto, ze je tam vojna? A ze to ze tam je vojna neznamena ze mozu vsetko? Ze kazdy narod ma svoju naturu? Ale vlastne, spravaju sa ako ich vodca - len chabrat a pytat a dalsie a dalsie ale dakujem? malokedy ...ak ak si niekto dovoli nieco nedat, tak hromy blesky ...

margotka1111
10. feb 2025

@hefo a ty si predstav že áno nadŕžajú ukrajincom z jediného dôvodu, lebo im za to štát platí.A o čo ide firmám? Iba o zisky.Načo by držali Slovákov, ktorí sú pre nich ,,DRAHÍ,, resp.keď za neho neberú dotácie? A ver, že o šikovnosti to nie je! Sú leniví, chodia do práce ako sa im zachce, alkohol počas prac.smeny, nevychovaní, agresívni, arogantní rovnako muži aj ženy, o hygiene
ani nehovorím.A nezabudni tu vypisovať, že som FICOVOLIČ a podobné hoaxy, takáto je realita.Pracujem vo firme na personálnom oddelení, takže mám info z prvej ruky 😉to bolo len v skratke, o ostatných privilégiách sa tu rozpisovať nebudem.Stačí, že je mne z toho zle.

zuzanita1609
10. feb 2025

@zmrzlinka8 ešte raz,Ukrajinci sú vďační,len pre ficovych voličov nie až tak moc. Buď rada,že žiješ tu a keď sa ti nepáči vďačnosť ukrajinských mamičiek,buď tej lásky a výmen si byt v Charkove s bytom v Petržalke. Pochopíš, možno....

zuzanita1609
10. feb 2025

@pink_lady si chorá,akým zákonom chránení? Ľudia su zver?

mircalla
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Ale my netvrdime, ze ju Nemecko nezacalo. Len ty si unavna s tou glorifikaciou ZSSR

vikimed
10. feb 2025

@zuzanita1609 typická slovenská závisť, nič iné to nieje. Oni dokážu ešte aj vojnu závidieť, to je neskutočné. To fakt ideme ľuďom, ktorí utiekli pred vojnou závidieť nejaké príspevky? To by ste si to s nimi vymenili? Hanbím sa za takých ľudí na Slovensku.

zuzanita1609
10. feb 2025

@vikimed áno, dokážeme si závidieť choroby a ten a ten sused dostal najvyšší dôchodok... áno, niektorí bezduchí dokážu závidieť aj vojny a pomoc ľuďom zasiahnutým vojnou. Pre tieto verzie "ľudskosti" mám svoje pomenovanie... smutná/ý dlhodobo frustrovaný/á svojim kludným životom 😆

galioska
10. feb 2025

@margotka1111 pockaj a na ukrajincov nahodou neprispieva europska unia? tak isto ako pomaha slovensku, slovakom?

tulipanik12
10. feb 2025

@zuzanita1609 ak by to neprenášali aj vzduchom ako napr. čierny kašeľ, tak by možno umývanie rúk pomohlo, ale im, pretože ja takéto návyky mám. No niekomu by sa zišiel umyť mozog, ovšem ak je aký, však?

barbie2023
10. feb 2025

Nestretla som sa s tým , práve naopak. Často chodím do kaviarne,ktorá je spojená aj s dobrocinnou organizáciou a od začatia vojny tam samozrejme veľa chodia .. samé slusne ženy s deťmi , pracujúce ,normálne ako my.

zuzanita1609
10. feb 2025

@tulipanik12 čierny kašeľ a syfilis,aj žltačka ide odtiaľ,kde nepoznajú vynášanie odpadkov,my to máme tu,dlho,v osadách, ktoré tiež potrebujú ľudskosť a nie iba ignoráciu a čiašku. Posledný krát,keď chceš byť zdravá,umyvaj si ruky a zmeň svoj postoj, život najskôr od seba.

zuzanita1609
10. feb 2025

@barbie2023 áno,veď o tomto je všetko. Niektorí ludia chcú vidieť iba to čo chcú vidieť! A podľa politiky a nie že nie. Dokonca sa mi začali "páčiť" KDHci,pritom som neveriaca. To je nonsens 😏

inaemre
10. feb 2025

Vies kolko Slovakov, humusakov a bezdomocov aj takych ktory mi ponadavali cestou do prace som vo Viedni stretla? Dokonca tu ziju aj Slovaci zlodeji a vrahovia... A nezakladam preto diskusiu

zmrzlinka8
10. feb 2025

@mircalla ja nikde neglorifikujem ZSSR!!!! kde?? už stačí klamstiev.
zrazu ty netvrdíš, že Nemecko nezačalo vojnu? a čo konkrétne som povedala nesprávne? kde?

zmrzlinka8
10. feb 2025

@zuzanita1609 ideálne tvoje predstavy. aj istá myslím holandská aktivistka išla chrániť do osady, keď ju okradli, prestala. choď sa pozrieť do niektorých osád, miest, kde ani vodiči autobusov nechcú chodiť. to je realita