Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@jaja20 inak by si pisala, ak by si mala doma syna. Uz ta vidim, ako ho posielas do vojny. Takto sa lahko teoretizuje, ked mas dceru.
@anonym_382183 Žiadna matka nechce poslať syna do vojny. Ale kto má za nich bojovať? Oni sú všade po svete, ok, chápem, ale kto teda má bojovať? Nemajú tam ísť naši vojaci? Umierať za UA?
@mizoko hádžem to na nich? Ja sa pýtam kto ma bojovať ak agresor napadne krajinu?. Ak by @julish mužov do vojny neposielala. Ak niekto nás napadne kto ma bojovať? Ty, ja, deti, starci my máme bojovať a muži sa pôjdu schovať?
Alebo pôjdeš agresorovi povedať, že to robiť nesmie a on pokinka hlavou a odíde, lebo si mu to povedala?
@zalka od toho máme profesionálnu armádu 🤦🏼♀️ a nie ľudí pozbieranych z ulice.
@jaja20 inak by si pisala, ak by si mala doma syna. Uz ta vidim, ako ho posielas do vojny. Takto sa lahko teoretizuje, ked mas dceru.
@anonym_382183 Vidím, že si prelustrovala môj profil 😄
Mám manžela, brata, otca, ktorí by museli ísť do vojny, ak by ich povolali. Ako by si si teda ty predstavovala obranu svojej vlasti?
@anonym_382183 ona má zvláštny postoj k tomu celému. V prípade vojny bráni krajinu profi armáda a nie chlapci odvedení z ulice. Na to je ten výcvik. Ale tuná pani má dojem že keď zoberú chlapca z domu a dajú mu zbraň tak je to adekvátna náhrada za roky výcviku. No a hlavne - zase je agresor z obliga. A teda pokiaľ viem tak Ukrajinci svoju krajinu bránia - aj ti pozbierani z ulice. Aj ženy. Aj starci. Ak na to majú dôvod a motiváciu. Čo sa týka mojej motivácie brániť SR - tak na to sa môžem ja osobne vykašľať. Brániť krajinu v ktorej si podľa vládnych politikov a ich nohsledov občan druhej kategórie - tak to teda žiadna motivácia nie je. Nemôžeš zabezpečiť aby sa vojak nebál,ale môžeš mu dať motiváciu aby strach prekonal. Ja tu motiváciu nemám. A teda svojho syna by som do vojny neposlala. Jedine ak by on sám cítil že za svoju "vlasť" by chcel dať zivot. Ale keďže sme sa tu nepočúvali reči,že ak sa nám to,kam krajina smeruje nepáči,máme vypadnúť do matky p..e tak nevidím dôvod. dnes to povedal aj Bartek v diskusii Hlinovi. Takze z SK už aj politici vyhadzujú oponentov z krajiny. A za takú by som mala bojovať? Jasneeeeeee.
@julish píšeš... Mimochoeom, ja by som od ziadneho muza necakala, ze bude riakovat zivot za “vlast”....
Tak potom prečo neodovzdali územie agresorovi? Kto ma bojovať? Nikto vojnu nechce, každý chce žiť... Kto ma bojovať? Ženy? Deti? Starci?
Ten boj sa očakáva predovšetkým od mužov. V Izraeli aj ženy musia absolvovať vojenskú službu. V Európe to bola doména mužov.
@zalka no asi bojuju ti, co to tak citia. Posudzujes miliony muzov ako jednu rovnorodu skupinu, akoze ehm?
@zalka co to znamena "pokinka"?
@julish nemyslím, že to tak cítia. A ani ti co ich na ulici odchytavaju, nikto nechce umrieť je to prirodzené...
Ale čo ostáva... Brániť sa a umierať... Alebo sa nechať podrobiť a zostať žiť resp. zivorit.
@mizoko koľko ľudí je v tej armáde? Par tisíc... Určite by nás ochránili.
@anonym_382183 pokinka znamená pokýva... Až si pamätáš takých psíkov v autách co pri jazde pohybovali hlavou... Na to som narážala tým pokinkanim... Ze agresor pokýva súhlasné z hlavičkou a opustí okupovanu krajinu... Lebo mu to niekto povie.
@julish nemyslím, že to tak cítia. A ani ti co ich na ulici odchytavaju, nikto nechce umrieť je to prirodzené...
Ale čo ostáva... Brániť sa a umierať... Alebo sa nechať podrobiť a zostať žiť resp. zivorit.
@anonym_382183 pokinka znamená pokýva... Až si pamätáš takých psíkov v autách co pri jazde pohybovali hlavou... Na to som narážala tým pokinkanim... Ze agresor pokýva súhlasné z hlavičkou a opustí okupovanu krajinu... Lebo mu to niekto povie.
@zalka akože sorry, vymyslíš si vlastné slovo, ktoré ani neexistuje a ideš mi to tu vysvetľovať ako v škôlke o psíkoch s pohybovacou hlavou. Mám pocit, že komunikujem so škôlkarom.
@zalka akože sorry, vymyslíš si vlastné slovo, ktoré ani neexistuje a ideš mi to tu vysvetľovať ako v škôlke o psíkoch s pohybovacou hlavou. Mám pocit, že komunikujem so škôlkarom.
@anonym_382183 to ze ty to slovo nepoznáš je tvoj problém u nás sa bežne používa ty skolkarka.
A vysvetľovala som jeho význam, keďže si sa na to pýtala.
@anonym_382183 to ze ty to slovo nepoznáš je tvoj problém u nás sa bežne používa ty skolkarka.
A vysvetľovala som jeho význam, keďže si sa na to pýtala.
@zalka žiaľ, toto vymyslené slovo mi nenašlo ani v slovníku, ani v nárečovom slovníku, nikde. Neviem, kde je to u vás.
@zalka ty si normálne zacyklena frustrovaná ženská čo sa tu vybija😅 na to je terapeut nie MK. A ako som napísala,pôjdu tí ľudia bojovať za vlast ak budú mať motiváciu 😏 a tým nemyslím peniaze ale motiváciu, že im tá krajina za to stojí. Na silu tam nikoho neudržis. Čo tam máš ďalšie?
@zalka ty si normálne zacyklena frustrovaná ženská čo sa tu vybija😅 na to je terapeut nie MK. A ako som napísala,pôjdu tí ľudia bojovať za vlast ak budú mať motiváciu 😏 a tým nemyslím peniaze ale motiváciu, že im tá krajina za to stojí. Na silu tam nikoho neudržis. Čo tam máš ďalšie?
@mizoko frustrovana si ty...
@mizoko frustrovana si ty...
@zalka ja sa tu nevybijam mermomocou na ostatných 😅 ty sa tu snažíš všetkých pretlačiť aj keď nemáš pravdu. Tak ako to ty píšeš to nefunguje. Už som ti to vysvetľovala ja aj ostatné. Ale ty si ideš stále svoje. Tak ešte raz ti to zopakujem: nemôžeš nikoho nútiť bojovať za krajinu pokiaľ on nemá motiváciu za ňu bojovať. A ako som písala o mne osobne tak ja tu motiváciu bojovať za SK napríklad nemám. Prečo som rozpisala vyššie. Ak ju niekto má pôjde ju brániť. Inak je na to určená profi armáda. A že jej máme málo? Práve preto sme v NATO. Zatiaľ 😏 Aby nemuseli ísť civilisti brániť krajinu ale aby to robili profi vojaci. Už neviem ako viac ti to vysvetliť.
@zalka ja sa tu nevybijam mermomocou na ostatných 😅 ty sa tu snažíš všetkých pretlačiť aj keď nemáš pravdu. Tak ako to ty píšeš to nefunguje. Už som ti to vysvetľovala ja aj ostatné. Ale ty si ideš stále svoje. Tak ešte raz ti to zopakujem: nemôžeš nikoho nútiť bojovať za krajinu pokiaľ on nemá motiváciu za ňu bojovať. A ako som písala o mne osobne tak ja tu motiváciu bojovať za SK napríklad nemám. Prečo som rozpisala vyššie. Ak ju niekto má pôjde ju brániť. Inak je na to určená profi armáda. A že jej máme málo? Práve preto sme v NATO. Zatiaľ 😏 Aby nemuseli ísť civilisti brániť krajinu ale aby to robili profi vojaci. Už neviem ako viac ti to vysvetliť.
@mizoko preboha už zalez žena, už si sa dosť predviedla
@mizoko preboha už zalez žena, už si sa dosť predviedla
@anonym_4b52e6 jasne,lebo ty mi budeš určovať čo mám alebo nemám robiť. Trápny anonym 😘 od zakomplexovaných ženských ktoré za svoj pokaslany život vinia všetkých naokolo to akurát sedí. Ked dôjdu argumenty prídu osobne útoky ako vždy že hej 😌🫶🏼🍿
@mizoko ja nič nepretlacam... Takže netuším o com píšeš... Co mi vlastne vyčítaš a aký máš na to dôvod.
Ty by si v prípade konfliktu sa zbalila s rodinou a odišla ta tam... A ze možno z tej prdele kam by si odišla, by tvojho muža vzali a odvelili na front. Aj napriek NATO alebo skrz neho v celosvetovom konflikte.
A keďže sme v téme Ukrajina, tak ono jak na ruskej tak na ukrajinskej strane dochádzajú profi vojaci. Prečo myslíš, že mobilizuju civilov obe strany.
A ak si myslíš, žeby k mobilizácii v celosvetovom meradle nedošlo, lebo sú profi vojaci a nato tak si myslím, že sa mýliš.
@anonym_4b52e6 jasne,lebo ty mi budeš určovať čo mám alebo nemám robiť. Trápny anonym 😘 od zakomplexovaných ženských ktoré za svoj pokaslany život vinia všetkých naokolo to akurát sedí. Ked dôjdu argumenty prídu osobne útoky ako vždy že hej 😌🫶🏼🍿
@mizoko 33 strán kde mizoko súdi každého podľa seba
33strán píšeš o sebe,opisuješ seba samú, nádhera

@mizoko hádžem to na nich? Ja sa pýtam kto ma bojovať ak agresor napadne krajinu?. Ak by @julish mužov do vojny neposielala. Ak niekto nás napadne kto ma bojovať? Ty, ja, deti, starci my máme bojovať a muži sa pôjdu schovať?
Alebo pôjdeš agresorovi povedať, že to robiť nesmie a on pokinka hlavou a odíde, lebo si mu to povedala?
@zalka co to znamena "pokinka"?