icon

Nízka účasť na referende: Ako to vnímate vy?

helenbozka
Včera o 21:43

Ako to vnímate vy?

Ako je možné, že keď máme ako národ vo svojich rukách príležitosť niečo ovplyvniť, väčšina sa "vzdá" tohto práva?!

Ako vravím... Som sklamaná...

Strana
z3
muchotrafka298
Dnes o 08:46
@anonym_0499d2

@muchotrafka298 Okrem jedného - Vstup Slovenska do EÚ. Prinajmenšom je zaujímavé, že všetky referendá na Slovensku boli úspešne odignorovane, ale toto jediné zázračné vyšlo

@anonym_0499d2 pardon, dobre ze pises, to bolo jedine uspesne.

anonym_94c65b
Dnes o 08:47
@anonym_0499d2

@muchotrafka298 Okrem jedného - Vstup Slovenska do EÚ. Prinajmenšom je zaujímavé, že všetky referendá na Slovensku boli úspešne odignorovane, ale toto jediné zázračné vyšlo

@anonym_0499d2 nenahovarajme si nic.Keby bola otazka o vystupe z EU,tak nasi tupci by to isli podporit,lebo ta hnusna EU si dovolila kritizovat Fica a jeho druzinu za korupciu,rozkradacky eurofondov atd...

sara07
Dnes o 08:48
@anonym_272107

@sara07 za minulej vlady si moj 6 rocny syn isiel sam kupovat do obchodu darcek k Vianociam a ja som musela stat pred vchodom. Takze ano zle sa mi zilo a pani tvorcovia referenda boli sucastou mojich bezsennych noci. Kazdy ma svoj pribeh.

@anonym_272107 ja nepotrebujem pomoc finančnu od štátu
mne stači znesitelne ekonomické pracovne podmienky , ja nepotrebujem dotacie, db a neviem čo
ja si zarobim na svoje potreby
to tak neskutočne chcem vela ?

sara07
Dnes o 08:49
@anonym_94c65b

@anonym_0499d2 nenahovarajme si nic.Keby bola otazka o vystupe z EU,tak nasi tupci by to isli podporit,lebo ta hnusna EU si dovolila kritizovat Fica a jeho druzinu za korupciu,rozkradacky eurofondov atd...

@anonym_94c65b naštastie zatial toto nehrozi, pretože dobre vedia že bez eu to proste nedaju

anonym_e6b8b5
Dnes o 08:49

Ja som si teda precitala tie otazky - okrem toho, ze napr slovensky statny rozhlas o celom referende ani nepipol, co ma velmi prekvapilo, ale tie otazky su uplne o nicom. Na kieho frasa sa ide robit referndum ohladom dozivotnej ficovej renty - tak ak ma opozicia silu preco nevyslovia nedoveru vlade a nepoziadaju o skorsie volby a ked vyhraju tak nech hlasuju a zrusia vsetky taketo dozivotne vydobitky a vsetkym politikom. Takto je to len mrhanie casom a peniazmi. Lebo to slavne referendum aj tak k nicom nezavazuje, aj keby bolo platne

katkaseiner
Dnes o 08:50

Ja som volit bola, ale...
1. termin bol schválne dany na leto
2. velmi dolezita otazka ohladne pádu vlady chybala
Každopádne žial vela ludi nebolo dalej v zivote ako v okresnom meste, cize ani netušia ze existuju krajiny kde je lepsie, viac zarobia, lepsie sa maju lebo infrastruktura, skolstvo, zdravotnictvo je na lepsej urovni.
Napr.netusim ci moji rodicia boli volit...sice nie su smeráci, o 13.dochodok prist nechcu..

sara07
Dnes o 09:03
@anonym_e6b8b5

Ja som si teda precitala tie otazky - okrem toho, ze napr slovensky statny rozhlas o celom referende ani nepipol, co ma velmi prekvapilo, ale tie otazky su uplne o nicom. Na kieho frasa sa ide robit referndum ohladom dozivotnej ficovej renty - tak ak ma opozicia silu preco nevyslovia nedoveru vlade a nepoziadaju o skorsie volby a ked vyhraju tak nech hlasuju a zrusia vsetky taketo dozivotne vydobitky a vsetkym politikom. Takto je to len mrhanie casom a peniazmi. Lebo to slavne referendum aj tak k nicom nezavazuje, aj keby bolo platne

@anonym_e6b8b5 však to urobila opozicia
Povinnosť požiadať o dôveru vznikla súčasnej vláde minulý rok v novembri, kedy jej skončila dvojročná výnimka z najprísnejších sankcií dlhovej brzdy. Verejný dlh je v najvyššom pásme už dlhšie, v októbri 2025 európsky štatistický úrad Eurostat potvrdil, že dosiahol 59,7 percenta hrubého domáceho produktu (HDP).
Vláda odvtedy žiadosť o dôveru do parlamentu nepodala, skupina opozičných poslancov sa preto obrátila na Ústavný súd (ÚS) SR, aby podal výklad príslušných ustanovení ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Súd v stredu (17. 6.) rozhodol, že kabinet musí žiadosť o dôveru podať bez zbytočného odkladu vo chvíli, keď zistí, že sú na to splnené podmienky. „Tým sa rozumie okamžité aktívne konanie vlády SR smerujúce k podaniu žiadosti s prihliadnutím na potrebnú procedúru, ktorou je vláda SR povinná sa riadiť,“ vysvetlil ÚS.
Vláda SR získala dôveru v Národnej rade SR na mimoriadnej schôdzi 18. júna 2026. Návrh podporilo 78 koaličných poslancov, proti bolo 54 zákonodarcov a nikto sa nezdržal.
tu je link kto ako hlasoval
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodz...

sara07
Dnes o 09:06
@anonym_e6b8b5

@anonym_e6b8b5 a špecialne si pozri na tom linku nepritomnych

anonym_272107
Dnes o 09:09
@sara07

@anonym_272107 ja nepotrebujem pomoc finančnu od štátu
mne stači znesitelne ekonomické pracovne podmienky , ja nepotrebujem dotacie, db a neviem čo
ja si zarobim na svoje potreby
to tak neskutočne chcem vela ?

@sara07 preco si myslis ze tvoje problemy vyriesi platne referendum? Ako to vyriesi tvoju situaciu? Chapem ze je to vyjadrenie ze si proti ficovi..

sara07
Dnes o 09:09
@anonym_0499d2

@anonym_0499d2 tiež to považujem za chybu v matrixe že vyšlo , ale dakujem za nu

sara07
Dnes o 09:11
@anonym_272107

@sara07 preco si myslis ze tvoje problemy vyriesi platne referendum? Ako to vyriesi tvoju situaciu? Chapem ze je to vyjadrenie ze si proti ficovi..

@anonym_272107 myslim že je zbytočne sa s tebou natahovat o slovička
pretože ty nechceš vnimat, čim viac ti to vysvetlujem tym je to horšie 😂😂
chápem že uderka na sumračnej s matrošom typu toto refendum musi pracovat a vytrieskat z toho kapital 😂😂😂

anonym_272107
Dnes o 09:11
@anonym_5225b6

@anonym_272107 tebe sa zle zilo preto, ze tvoj syn si isiel sam kupovat darcek? Akosi nechapem

@anonym_5225b6 no ved nemusis ja zase by som nepochopila tvoje agrumenty. Samozrejme ze neslo a jeden nakup. Ak ti minula vlada vyhovovala tak mas moznost vo volbach nech sa paci.

anonym_3598b9
Dnes o 09:12
@anonym_272107

@anonym_5225b6 no ved nemusis ja zase by som nepochopila tvoje agrumenty. Samozrejme ze neslo a jeden nakup. Ak ti minula vlada vyhovovala tak mas moznost vo volbach nech sa paci.

@anonym_272107 ak nejaké budú

anonym_272107
Dnes o 09:14
@sara07

@anonym_272107 myslim že je zbytočne sa s tebou natahovat o slovička
pretože ty nechceš vnimat, čim viac ti to vysvetlujem tym je to horšie 😂😂
chápem že uderka na sumračnej s matrošom typu toto refendum musi pracovat a vytrieskat z toho kapital 😂😂😂

@sara07 no jasne ze sa nezhodneme. Snad si si nemyslela ze si to rozmyslim..aj tvoj nazor je v poriadku. Ja ta nepresviedcam.

Strana
z3