icon

Odlišné politické názory

11. máj 2025

Môže fungovať vzťah, ak muž a žena majú odlišné vnútropolitické i zahraničnopolitické názory? Zoznámila som sa s jedným fajn mužom, ale vyplynulo, že má výrazne odlišné politické názory ako mám ja.

Strana
z5
marsmykkok
11. máj 2025

Ako dám príklad, som očkovaná na covid, manžel by mal názor, že očkovanie spôsobuje vážne choroby a preto vymysleli covid, lebo nás chcú zničiť a nie je očkovaný. Dostal by on rakovinu, ja sa o neho postarám. Dostanem ja a budem mať denne na tanieri výčitky že to mám kvôli očkovaniu a že si za to môžem sama? Myslím že takéto výrazné rozdielne postoje vedia dosť narušiť aj bežné fungovanie aj krby sa o politike nebavíme.

biba_18
11. máj 2025
@minenkaa

@dora281 nežijem roky na Slovensku a musím povedať ,že ma posledné roky ani nezaujima ako tam je

@minenkaa ale veď to je jedno či na svk či inde …

yosi
11. máj 2025

Kebyže musím mať s partnerom na všetko zhodný názor, musí mať rovnakú povahu, rovnaké záľuby a ešte musí byť fyzicky príťažlivý, tak to by som si partnera nenašiel nikdy. Vzťah je aj o tolerancii odlišnosti

la_dolce_vita
11. máj 2025
@yosi

Kebyže musím mať s partnerom na všetko zhodný názor, musí mať rovnakú povahu, rovnaké záľuby a ešte musí byť fyzicky príťažlivý, tak to by som si partnera nenašiel nikdy. Vzťah je aj o tolerancii odlišnosti

@yosi toto si presne vystihol!

minenkaa
11. máj 2025
@biba_18

@minenkaa ale veď to je jedno či na svk či inde …

@biba_18 no ja to tak beriem,mne je jedno či niekto ma iné názory ako ja,jabsolutne mi nevadí keď je niekto rasista,nesúhlasí s homosexualitou,mňa jedine čo zaujímajú aby boli dovolené potraty a aby sa politická strana nechcela angažovať vo vojne .Takze s častou rodiny sa idem zbytocne hádať ,lebo majú iný názor?

hopatko
11. máj 2025
@yosi

@yosi toto su pojmy / dojmy, sezona a fazona....ak niekto schvaluje agresiu vojnu a vrazdenie, a suhlasi s takou politikou, tak to nema nic spolocne s toleranciou ani na plochej zemi!

kaca222
11. máj 2025
@oliolijanka

@biba_18 Vsetky pary, kde jeden chce deti ockovat a druhy nie, su odsudene na zanik? Ok, rozvedu sa a daju deti zaockovat, alebo nie?
Ty by si sa so svojim muzom rozviedla, lebo by mal opacny nazor na ockovanie deti ako ty? A po rozvode co? Dali alebo nedali by ste po rozvode deti ockovat?
Ohladom deti sa musia rodicia zhodnut, ci spolu ziju alebo nie.
Ved som pisala, ze mame odlisny nazor na ockovanie a predsa spolu zijeme a nehadame sa kvoli ockovaniu, ani nenavidime.

@oliolijanka ohľadom očkovania - dokážem rešpektovať, ak niekto povie, že sa BOJÍ dať zaočkovať. Nedokážem rešpektovať, ak niekto zdieľa príspevky, ako nám do tela vpravujú mikročipy, aby ovládli celý svet.
Každopádne nerozumiem, prečo píšeš o rozvode. Zásadné otázky má mať dvojica prediskutované dávno predtým, než sa vezmú a založia rodinu. Pokiaľ by bol chlap odporca očkovania, tak by som si s ním ako lekárka nerobila deti. Lebo to vypovedá niečo o jeho premýšľaní a nechápaní súvislostí.

yosi
11. máj 2025
@la_dolce_vita

@yosi toto si presne vystihol!

@la_dolce_vita Ja som v politike bol a v podstate stále som. Mobil mám plný zaujímavých súkromných čísel na bývalých ministrov, bývalých aj súčasných poslancov a dvoch premiérov. Je to práca ako každá iná. Samozrejme, človek musí tej strane/ hnutiu dôverovať a nebrať to ako bežnú prácu. Moja manželka sa o politiku nejako zvlášť nezaujíma. Keď som ju predstavil jednému známemu politikovi, tak ani netušila kto to je. Ale toleruje mi to. Nejaká koruna z toho je a berie to ako moje hobby. Niekto sedí v krčme, niekto pestuje kaktusy a ja sa starám o rozvoj strany.

biba_18
11. máj 2025
@minenkaa

@biba_18 no ja to tak beriem,mne je jedno či niekto ma iné názory ako ja,jabsolutne mi nevadí keď je niekto rasista,nesúhlasí s homosexualitou,mňa jedine čo zaujímajú aby boli dovolené potraty a aby sa politická strana nechcela angažovať vo vojne .Takze s častou rodiny sa idem zbytocne hádať ,lebo majú iný názor?

@minenkaa no ale keď máš nejaký názor pre teba dôležitý - ako potraty a vojna, potom čo? ako by si vedela fungovať s takým človekom? alebo aj vtedy by si bola ticho? a nechávala by si si názor pre seba? asi nie, že… veď presne o to ide - ako je pre koho dôležité to v čom má s partnerom iný názor…

dora281
Autor odpoveď zmazal
yosi
11. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ,,Prvý je pán Fico a až potom svätý otec".

No ficoidovi ťažko niečo vysvetliť.

lenkasarka
11. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 myslím to úprimne,nerobím si z teba srandu. Ozaj som rada,že sa nájdu ľudia v tvojom veku ktorí majú takýto pohľad. Každému z vás patrí moja poklona.

minenkaa
11. máj 2025
@biba_18

@minenkaa no ale keď máš nejaký názor pre teba dôležitý - ako potraty a vojna, potom čo? ako by si vedela fungovať s takým človekom? alebo aj vtedy by si bola ticho? a nechávala by si si názor pre seba? asi nie, že… veď presne o to ide - ako je pre koho dôležité to v čom má s partnerom iný názor…

@biba_18 áno bola by som ticho,nechapem tomu sa koli tomuto s niekym nebavit

lenkasarka
11. máj 2025
@yosi

@la_dolce_vita Ja som v politike bol a v podstate stále som. Mobil mám plný zaujímavých súkromných čísel na bývalých ministrov, bývalých aj súčasných poslancov a dvoch premiérov. Je to práca ako každá iná. Samozrejme, človek musí tej strane/ hnutiu dôverovať a nebrať to ako bežnú prácu. Moja manželka sa o politiku nejako zvlášť nezaujíma. Keď som ju predstavil jednému známemu politikovi, tak ani netušila kto to je. Ale toleruje mi to. Nejaká koruna z toho je a berie to ako moje hobby. Niekto sedí v krčme, niekto pestuje kaktusy a ja sa starám o rozvoj strany.

@yosi prezradíš akej strany?

hopatko
11. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 sledujem tvoje komentare vo viacerych politickych diskusiach posledne dni, niekedy mam pocit, ze to pise moj otec, ktory ma tiez 75 rokov...klobuk dole pre vami, ze nie vsetci dochodcovia stratili rozum. Milujem politicke rozhovory s mojim otcom, ten triezvy pohlad, zdravy sedliacky rozum a skusenosti su obdivuhodne, tak ako aj u teba. Treba robit osvetu.

lenkasarka
11. máj 2025
@hopatko

@dora281 sledujem tvoje komentare vo viacerych politickych diskusiach posledne dni, niekedy mam pocit, ze to pise moj otec, ktory ma tiez 75 rokov...klobuk dole pre vami, ze nie vsetci dochodcovia stratili rozum. Milujem politicke rozhovory s mojim otcom, ten triezvy pohlad, zdravy sedliacky rozum a skusenosti su obdivuhodne, tak ako aj u teba. Treba robit osvetu.

@hopatko veľmi rada čítam,že aj stari ľudia majú otvorenú myseľ.

yosi
11. máj 2025
@lenkasarka

@yosi prezradíš akej strany?

@lenkasarka A je to podstatné? Mali sme dvoch premiérov. To myslím stačí na spoľahlivú identifikáciu. Zažil som si svoje. Politika je zvláštny druh adrenalínového športu. Máš priateľov, priaznivcov... Ale aj nepriateľov, neprajníkov. Hejty, urážky, posmešky aj vyhrážky sú toho súčasťou. Nie je to pre každého.

lenkasarka
11. máj 2025
@yosi

@lenkasarka A je to podstatné? Mali sme dvoch premiérov. To myslím stačí na spoľahlivú identifikáciu. Zažil som si svoje. Politika je zvláštny druh adrenalínového športu. Máš priateľov, priaznivcov... Ale aj nepriateľov, neprajníkov. Hejty, urážky, posmešky aj vyhrážky sú toho súčasťou. Nie je to pre každého.

@yosi nie, len ma to zaujimalo.

simca06022011
11. máj 2025

nerozumiem co tu s tymto maju starsi/stari ludia.. tolko mladych volilo dnesku koaliciu ze az... neviem, preco stale sa podsuva nejaka "predstava" o tom, ze kazda babka/dedko musia volit smer alebo kedysi meciara atd... ja poznam rodiny kde cely zivot volia od "mladeho" veku vsetci Fica (a ti 55-60rocni, koho volili predtym ani nejdem hadat)... a nevyhovorite im to nijak :D

siska53
11. máj 2025

A toto je jedine, na com sa nezhodnete? Za mna je skor dolezitejsie sa zhodnut vo veciach vychovy deti, politicky nazor je u mna na tom najposlednejsom mieste.

oliolijanka
11. máj 2025
@kaca222

@oliolijanka ohľadom očkovania - dokážem rešpektovať, ak niekto povie, že sa BOJÍ dať zaočkovať. Nedokážem rešpektovať, ak niekto zdieľa príspevky, ako nám do tela vpravujú mikročipy, aby ovládli celý svet.
Každopádne nerozumiem, prečo píšeš o rozvode. Zásadné otázky má mať dvojica prediskutované dávno predtým, než sa vezmú a založia rodinu. Pokiaľ by bol chlap odporca očkovania, tak by som si s ním ako lekárka nerobila deti. Lebo to vypovedá niečo o jeho premýšľaní a nechápaní súvislostí.

@kaca222 Ked my sme si robili prve dieta, vobec ma nenapadlo riesit ockovanie, trumpa, putina, izrael ani slintacku a krivacku a ani, ci bude nosit v lese rusko😀

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
11. máj 2025

Ani odlišné politické,ani náboženské.

lussy353
11. máj 2025

To nie je katastrofa mať iné názory. U nás v rodine, keď mali ženy iný názor, tak sa tvárili, že súhlasia s mužom a potom aj tak zvolili koho chceli. Veď voľba je anonymná a nikto nikdy nezistí koho volíš. Ale keď otravuje muž politikou každý deň, je to jeho vášeň, hobby tak to by ti asi začalo časom vadiť.

sonula
12. máj 2025

Nie. Pre mna je to nezlucitelne

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
eva8
12. máj 2025

Nepatri tato tema medzi vztahy partnerske/manzelske?
@admin

Strana
z5